OPI neutrals: neutrální laky OPI Privacy Please, OPI Makes Men Blush, OPI Hawaiian Orchid, OPI Dulce de Leche, OPI Barefoot in Barcelona, OPI You´re a Doll

Dnes bude takový hybrid - částečně to bude první ze série představovacích článků o značkách laků na nehty a začneme asi s nejslavnější středoproudou značkou laků na nehty - OPI a aby to nebylo jen povídání, tak přidám několik oblíbených OPI neutrálních laků /ochutnávka níže/.
Na začátek proč vlastně OPI, co na zrovna téhle značce tak fascinuje, že je tak populární? 
  • Jestli znáte takové ty podnikové vtípky, tak u OPI koluje, že zkratka znamená Other People's Ideas, ale OPI je zkratka Odontorium Products, Inc.
  • OPI patří pod gigant Coty. 
  • Cena za OPI lak je 8,5 USD, v ČR je MOC 330 CZK, k vidění "naživo" jsou v pražských prodejnách.
  • Můžete mít radši Essie, Orly, Zoyu, nebo Chinu glaze, případně nějakou ještě dražší značku, ale OPI má prostě nejvíc fandů. Je o bezesporu dáno širokou barevnou nabídkou, aktuálně lze napočítat stovky odstínů. Kromě těch ve stálé nabídce, která se skládá z kategorií classics, soft shades, nebo brights, OPI vydává ročně několik speciálních kolekcí. Ty nejočekávanější jsou sezónní - jarní a podzimní, oboje po 12 kouscích. Pak taky vánoční (také 12 kousků) a několik menších kolekcí. Většinou je jejich marketing spjatý s celebritou, nebo televizní či filmovou událostí, vloni OPI vydalo kolekci laků Kate Perry, letos je to Niki Minaj, taky kolekce spjaté se Serenou Williamsovou, Piráty z Karibiku, nebo soutěží Miss Universe. Jakmile jsou pryč, shání se velmi těžce a jestli na něco lidi slyší, tak jsou to limitovaná edice.
  • OPI má jeden z nejpohodlnějších štětečků, je plochý a pokud nemáte extrémně malá nehtová lůžka, nalakujete s tím skvěle. 
  • OPI mají konzistentní kvalitu, od které většina poměřuje ostatní laky, viz vydrží mi déle/míň než podobná barva od OPI.
  • OPI strategie je dávat lakům srandovní a snadno zapamatovatelné názvy, tuhle strategii později zkopírovali i jiné značky, ale žádná to nedotáhla tak daleko. Pokud vám vrtá hlavou, kdopak je Suzi, která se občas vyskytne v názvu (Suzi And The Lifeguard nebo Pedal Faster Suzi!), tak vězte, že Suzi je Suzi Weiss Fischmann, kreativní ředitelka OPI.
  • Myslím, že OPI laky jsou kvalitní, ale asi jako u každé značky najdete kromě těch kvalitních a skvěle pigmentovaných ty co nestojí za nic. 
Důvodem proč je značka tak populární jsou prostě kvalitní laky co drží, dobře se drží, dobře se lakují a mají propracovanou marketingovou strategii, která přitáhla zájem okolního světa na dřív popelkovské odvětví laků na nehty.

U OPI umí všechno, ale nejvíc klasiku - krémové laky v odstínech červené, vínové a růžové a neutrálky. A právě takové ty barvy ideální na francii a pro upravené, jakoby nenalakované nehty, tedy přesně ty co vůbec nenosím, jsem si připravila dnes.
Začněme po směru OPI Privacy Please je klasický průhledný lak, který dodá nehtům mléčný vzhled, jen s tím rozdílem, že PP je studená růžová. Na fotce jsou tři vrstvy.
OPI Makes Men Blush je také mléčný lak, jen s béžovým podtónem, takže se více hodí pro teplejší odstíny pleti. Obsahuje téměř nepostřehnutelný shimmer, který je viditelný jen při umělém osvětlení. Jako u Privacy Please jsou to tři vrstvy.
OPI Hawaiian Orchid je neutrálka, která má na rozdíl od předchozích přeci jen nějakou barvu. Je růžová s výraznými modrými odlesky. Na fotce jsou dvě vrstvy.
OPI Dulce de Leche je jedna z prvních tělových alias manequin hands neutrálek na trhu, dalo by se říct, že piornýrský odstín. Odstín je to co slibuje název, karamelová béžová. Dvě vrstvy.
OPI Barefoot in Barcelona je obdobný typ barvy jako předchozí OPI DdL, jen s větším podílem hnědé. Také dvě vrstvy.
OPI You´re a Doll je velmi neobvyklá neutrálka, je studená béžová, mírně stříbřitá a má velmi neobvyklé rezaté šupinky. Dvě vrstvy.
Jak vidíte u OPI toho mají hodně pro milovnice neutrálek, který lak je Váš favorit?
P.S.: Řekněte si v komentářích o jaké značce mám psát příště :).

Summary: This post is about OPI neutral shades, for fun I added few general facts about OPI for Czech readers. I think OPI has very wide range of neutral or soft shades which I like and also few I think are extremely unflattering on my pale skin tone. My favourite shades are OPI Privacy Please, very sheer cool pink toned polish /three coats/, OPI Makes Men Blush beige toned sheer polish with almost unnoticable red sheen /three coats/, OPI Hawaiian Orchid semi sheer soft pink with prominent blue sheen /two coats/, OPI Dulce de Leche perfect caramel topping for manequin hands /two coats/, OPI Barefoot in Barcelona which is similar to DdL, just a tad more brown, and OPI You´re a Doll,  unusual nude with silver base and small copper red particles. Which one of OPI neutrals is your favourite?

32 komentářů:

  1. Takovéhle odstíny já ráda, ale nevím, ani v jednom jsem se nějak nenašla.
    Mimochodem... Moc díky za osvětlení celé té "Suzi záhady", dlouho jsem nad tím, kdo ksakru ta Suzi je, přemýšlela... :D
    A co se týče příštího příspěvku, brala bych ChG, Essie, nebo DLippmann. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Fiiiha, zaujimavy clanok, hlavne tie zaujimavosti o OPI:) Perfektna marketingova strategia a to s tou Suzie je tiez dost zabavne:D:)
    Vdaka za info, aspon som v obraze aj ked zatial ziaden OPI lak nevlastnim:):D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ono je vlastně nejhorší při prvním nákupu nepřebrat :).

      Vymazat
  3. To je vynikajúci článok! Zatiaľ žiaden lak OPI nevlastním, zatiaľ len ticho obdivuje, ale rozhodne by som nejaký chcela! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, OPI jsou vlastně lakovací malé černé, ať se do budoucna zadaří!

      Vymazat
  4. Moc povedenej článek, a pěkné barvičky:) o Suzi jsem to také netušila:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky! A já myslela, že je to docela známá věc.

      Vymazat
  5. Dajánko to je bezvadný článek! Nejlepší, jaký jsem za poslední dobu četla (myslím co se týká laků na nehty), počítaje zahraniční blogy. Jinak já ty neutrálky taky moc nenosím :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Soničko, děkuji. Je to především tvoje zásluha, když mi přišly, tak mi to nedalo. Je fakt, že Makes Men Blush mi přijde jak gelovky /takže fuj/, ale zbylé dva jsou pěkné. Hnědá/šedá/béžová jsou zkouškové barvy, jinak převažují jiné.

      Vymazat
  6. musím se přidat, vážně úžasnej článek. přečetla jsem ho skoro jedním dechem. a díky za objasnění Suzi, já jsem si říkala co to/kdo to. tak jsem zase o něco chytřejší. tady z těch laků mě nijak za srdce nechytil hned ani jeden. ale kdybych si fakt musela vybrat, tak bych asi šla do Barefoot in Barcelona. příště bych si dala třeba Essie :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, tohle všechno jsou relativně safe choices, BiB má něco do sebe, je totiž neutrálka s barvou. Pokusím se!

      Vymazat
  7. Hodně dobrý článek, dokonce i přemýšlím, že si nějaký pořídím.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Super, jsem ráda, že inspiruji! Držím palce s výběrem.

      Vymazat
  8. Perfektní článek! Kdyby sme takový zajímavý poznatky brali i ve škole :)
    Ze značek mě nejvíce zajímá Zoya, nechápu, proč jsem ji dříve tak ignorovala....teď mám hned několik favoritů...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dáši kéž by, viď? Mě třeba přijde, že Zoya je hodně zajmavá až v posledních třech letech, někdy ale mám pocit, jako u posledních kolekcí, že ty barvy vymýšlí jeden člověk a jen je lije do jiných lahviček, viz poslední sezóní shoda OPI/Zoya laků.

      Vymazat
  9. Sice jsem se nic nového nedozvěděla, ale tak jsem odchovaná makeupboxem, tak se není čemu divit :-) I přesto článek moc chválím, hezky a přehledně jsi to napsala!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Peti, já bych se divila, kdybych tě něčím překvapila, mě přijde, že toho na rozdíl od Tebe vím tak polovinu. A díky za pochvalu.

      Vymazat
  10. Výborný článek, krásně jsem si početla, děkuju za zříjemnění dnešního rána;-) Já jsem se dozvěděla co znamená OPI a kdo je Suzi:-D
    Jinak z těchto laků nemám favorita bohužel...
    A příště by mě zajímala Zoya, Essie..a vlastně je to jedno, od tebe si ráda přečtu všechno a je skoro jedno v jakém pořadí;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsem netušila, že Suzi bude takový hit :). Pokusím se vyhrabat něco zajímavého na Zoyu, vlastně je trochu problém, vechny moje Zoyi jsou mimo domov...

      Vymazat
  11. Jako korisno poredjenje, najvise mi se svidja barefoot in barcelona. Moj jedini i omiljeni OPI nude je Tickle my Francey, odlicna boja, nijansa je nesto izmedju ove dve poslednje

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Uvek sam htela probati TMF :). Iskreno rečeno, nisu ni jedan boja mog srca, ali mislim da reprezentiraju najpopularnji deo OPI produkcije.

      Vymazat
  12. Dobrý článek, mám ráda, když jsou informace pěkně vcelku v jednom k jednomu tématu.
    Osobně vlastním Dulce de Leche a jinak se mi líbí You are a doll - zajímavá barva nebarva.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. YAD je super lak, vůbec ty šupinky jsou u všech laků super.

      Vymazat
  13. Z laků mě žádná barva nezaujala, ale článek je to perfektní.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, já mám některé půjčené od Soničky, tak jsem neodolala. Ale ani jedna barva, dobře snad Barcenona a doll není můj miláček.

      Vymazat
  14. Super info článek, spoustu věcí jsem ani nevěděla :) Mám Makes Men Blush a je to pro mě ideální lak, když není chuť na barvy :) Paráda, víc takových článků pro nás, laiky :D

    http://labradoora.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, pokusím se, ale je to časov náročné :).

      Vymazat
  15. Skvělý článek. Konečně jsem se dozvěděla, proč zrovna laky OPI jsou tak oblíbené. Vždycky mě potěší, když článek kromě povídání obsahuje i informace, které mě zajímají, ale ještě jsem nenašla čas je vyhledávat ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za pochvalu, je to prostě první marketingový pionýr a pořá i když máme výhrady, tak nakonec většinou u OPI všichni skončíme.

      Vymazat
  16. Krasne pocteni. Jen mi prozrad kde se da sehnat Youre a doll na ebay teda ne. Moc bych ho chtela nejkrasnejsi laj za posledni dobu

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Co u nás v Happy nails? S You´re a Doll je problém, že to byla limitka pro Vánoce 2007...
      ale co třeba tato aukce na ebay?
      http://www.ebay.co.uk/itm/OPI-Nail-Lacquer-Polish-Varnish-Youre-Doll-15ml-/270873196895?pt=UK_Health_Beauty_Nails_Manicure_Pedicure_CA&hash=item3f114cf95f

      Vymazat