Recenze: Sleek I-divine Monaco palette

Dnes o paletce Sleek I Divine Monako z kolekce Mediterran, jejíž osud je asi kočovat. Nejdřív jsem ji získala ve výprodeji od Yarisse, aby po krátkém používání putovala dál, protože jsem ji prostě nepoužívala, jinak se na ní mouchy hledají těžko. Takže si to rozeberme popořadě. Sleek je britská značka dekorativní kosmetiky, kterou bych přirovnala k Barry M, Catrice, rozhodně jsou jejich výrobky kvalitnější, než hodně populární NYX a ELF.
Cena: seženete přes internet, tato je z UK eshopu, ale Sleek má i české zastoupení a ceny na jejich stránkách bestmakeup.cz nejsou napálené, stojí 290 Kč za paletku, osobní odběr v Praze je dle webu možný. 
Balení: Všechny paletky mají stejná obal - černý plastový obdélník 8 x 14 cm, obsahují 12 stínů a oboustranný pěnový aplikátor. Přes celé víčko jde zrcátko. Na zadní straně máte napsané jméno paletky, ale jména jednotlivých stínů jsou uvedena jen na igelitovém chrániči uvnitř paletky, což není moc praktické.   
Barvy a konzistence po řadách:
Bamboo: klasický matný stín pro projasnění v odstínu slonová kost, nevýhodou je jeho horší pigmentace. 
Aquamarine: stín v odstínu mořské vody, přímo pigmentace lepší než bamboo, ale pořád spíš průměr, při vrstvení se mírně leskne.
Midnight Garden: matná půlnoční modř, dobrá pigmentace, jen je tak tvrdý, že moc barvy z něj nedostanete.
Sunset: oranžovo červená s velice slušnou pigmentací a bronzovými odlesky, trochu hrubší konzistence, neoopadává, ale bez báze se slévá.
Washed ashore: pololesklý stín, který je kombinací oranžové a lososové.
Magneta Madness: zářivá studená fuchsiová, na matný stín dobrá konzistence.
Summer Breeze: druhá tyrkysová v paletce, oproti Aquamarine je světlejší, šmolkově modrá a více pigmentovaná.
Sand Walker: střední hnědá, na pískovou je v mých očích příliš studená, má dobrou konzistenci a pigmentaci.
Kiwi Zest: jedovatě. zelená s odlesky, fenomenální pigmentace, velmi měkký, téměř krémová konzistence, ale bez báze se slévá
Lotus Flower: můj oblíbenec levandulově fialková s odlesky, také shimmer, velmi dobrá pigmentace.
Humming Bird: třetí tykyska v paletce, tato je víc do modra s odlesky až do zelena, ideální pro efekt mořské hladiny, paltí totéž co u ostatních barev s odlesky.
Moors treasure: hrozinková /kombinace teplé hnědé a červeno-fialové/, matná, jediný stín s mizernou pigmentací.
Celkový dojem: Verdikt je, že Sleek výrobky mají dobrý poměr cena/výkon. I divine Monaco je rozhodně příjemné překvapení co se týče konzistence a pigmentace, pevného balení, samozřejmě že velký podíl na spokojenosti má příjemná cena. Jeden stín Vás vyjde plus mínus na 25 Kč, což je v porovnání s paletkami z drogérií "kup".  Kvalita Sleek stínů byla dobrá, ale zatímco matné stíny držely, ty lesklé se bez ní slévaly a mizely po několika hodinách. Hodnotila bych ji jako kvalitní paletku letních barev vhodnou pro začátečníky i ty co chtějí za rozumnou cenu vyzkoušet výraznější stíny. Jelikož ale už mám vlastnoručně sestavené paletky ve kterých se opakují téměř tytéž barvy, snad jen s lepší konzistencí, je pro mě Monaco nadbytečná. U některých výrobků mi přijde, a klidně mi to někdo vyvraťte, že jsou "okoukané" od dražších značek, pout paint = OCC lip tars, melatické dvojpaletky = Illamasqua liquid metals. Což samozřejmě není nic špatného, vlastně taková konkurence umožní vyzkoušet určitý výrobek i těm, kteří si nejsou jistí, jestli by pro ten dražší měli využití, což u extrémně pigmentovaných lip tars, nebo ultra lesklých liquid metals platí dvojnásob. 

Summary: I finally tried my first Sleek palette and since I love turquoise I picked i-divine Monaco palette. Packaging is good, better than I expected, sturdy and elegant. I do not regret my purchase since it is reasonably priced palette which contains 12 shades /6 matte, two matte with light shimmer and four shimmers/ but it isn´t something that blow me away with quality. Yes, Monaco is collection of good eyeshadows especially for price you pay for them, but matte ones lack pigmentation and shimmers staying power. Also it is hard to impress me because I have my z palette with my favourite eyeshadows by MAC, MUFE and Stila and they are definitely better than Sleek. However if you are beginning with makeup, you want to try bolder shades without spending a lot of money or you are simply on a budget, Sleek is perfect brand for you

4 komentáře:

  1. Mám ju, aj som na ňu robila recenziu..celkovo som s paletkami od Sleek za tu cenu veľmi spokojná :-)

    cajova.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Máš super recenzi, jsem si samozřejmě musela přečíst. Můj stařeček foťáče neumí tak krásné fotky jako máš ty :).
      Já nevím, jako ano, jsou za tu cenu dobré, ale když je nepoužívám.

      Vymazat
  2. Já si určitě jednou Sleek paletku pořídím, moc se mi líbí. Sice ne tuhle, protože bych užila jen pár barev, spíš nějakou neutrálnější. Kiwi je ale nejkrásnější :)

    OdpovědětVymazat
  3. Jedovatá zelená je super, já mám od MACu Rated R. A určitě vyzkoušej nějakou z nich, třeba ty nude, nebo původní idivine.

    OdpovědětVymazat