Recenze: REN Satin Perfection BB cream

Určitě i všichni víte jaký zázrak jsou BB krémy, mají zlepšovat pleť, zakrýt nedokonalosti, rozjasnit a milion dalších věcí, vlastně už to nejsou jen BB, ale CC, dokonce i DD krémy. No a REN se tak trochu veze na vlně popularity BB krému, byť se od asijských bratříčků diametrálně liší svým složením i konzistencí.
REN Satin Perfection BB cream bych BB krém označila jen stěží. Konzistence je velmi lehká = tónovací krém s matujícím efektem a SPF 15 (UVA i UVB), což vedle asijských 50 vypadá jak chudý příbuzný. Má to však jedno ale, REN má "čisté" složení a jak všichni víme valná část kouzla BB krémů spočívá v silikonech, které úžasně vyhladí pleť. Což je pro určitou skupinu zákazníků, kteří kteří se silikonům vyhýbají jako čert kříži a PEG je pro ně sprosté slovo, důvod proč se na asijská BBčka dívají skrz prsty. Mě silikony v kosmetice obvykle nevadí, ale existují krémy z asijské produkce, které mi při dlouhodobém používání velmi zhoršují pleť (Missha). Na druhou stranu, pokud jste ale někdy měli "přírodní" BB v ruce, tak asi víte, že s ním bývá "trochu" problém. Efekt je obvykle spíše v duchu tónovacího krému a odstíny jsou spíše pro jihoevropany (někdy i afričanky). Prostě zřídkakdy narazíte na světlý kus co vylepší vzhled pleti a nedělá z vás olejovou carevnu. Proto jsem z REN Satin Perfection BB cream nadšená-  - je to první "přírodní" BB krém, který je docela světlý a pleť krásně zjemní. 
TAK PŘEDNĚ TENTO BB KRÉM NEZAKRYJE NEDOKONALOSTI. Pokud s tím máte problém, tak raději ani nečtěte dál. Pokud vám nevadí, že BB krém není makeup, ale péče a SPF v jednom, která navíc dodá saténový vzhled je REN ideální.  Je hydratační tak akorát, ne že by pleť vyživil. Vypadá velmi přirozeně, nedělá šupiny. Téměř jej na pleti necítíte. 
Vyhovuje mi průhledný obal, je vidět kolik zbývá. Pumpička je hygienická, aplikujete s ní spíše menší množství, ale ve vertikální pozici má tendenci stávkovat, proto nanáším v horizontální a dvě pumpnutí je množství pro jednu aplikaci na obličej a krk.   
zvláštní konzistenci, nanesený na ruku má gelovou (pevnější) konzistenci, která se po rozetření změní ve vodovou, krém se skvěle roztírá, neuvěřitelně rychle vsakuje a po jeho nanesení mám velmi komfortní pocit hydratace. Pleť je mírně zmatněná, jakoby sametová, vůbec není mastná!
Jak sami můžete vidět, tento odstín je bohužel na mou pleť (cca MAC NC 10) až příliš tmavý. Nanesla jsem ho na spodní polovinu hřbetu ruky, efekt simuluje mírné béžové opálení. V létě ho budu s chutí používat, ale na sněhobílou pleť není ideální. Obdobný problém budou mít i  ty s tmavším odstínem pleti na které bude příliš světlý.
Je prakticky nemožné vytvořit nános, který by byl vidět. Krém se zcela vsákne, jeho lehká konzistence ani po pár hodinách nošení neudělá obličej "namočený v oleji", jak mají některá krémový BBčka ve zvyku.
REN výrobky neobsahují silikony, parabeny, sulfáty, minerální olej, vazelínu, umělou parfemaci a umělá barviva, TEA, DEA a PEGy. BB krém má SPF 15 (UVA i UVB) z minerálních filtrů Titanu (2,8% ) a Zinku (dokonce 5,7%). I když mám li být upřímná, SPF 15 není příliš vyské a rozhodně bych uvítala vyšší, tak 25. nebo i 30, osobně se v létě neobejdu bez 50...Takže je to sice lepší než makeup by Terry bez jakéhokoliv SPF, ale k ideálu to má pořád daleko.
Složení (převzato z cultbeauty): Aqua (Water), Caprylic/ Capric Triglyceride, Zinc Oxide, Oleyl Alcohol, Camelia Oleifera Seed Oil, Titanium Dioxide, Glycerin, Cetearyl Olivate, Silica, Yeast Amino Acids, Sorbitan Olivate, Isononyl Isononanoate, Myristyl Myristate, Sucrose Palmitate, Tricalcium Phosphate, Oryzanol, Cetearyl Alcohol, Phenoxyethanol, Isopropyl Myristate, Polyhydroxystearic Acid, Vaccinium Macrocarpon (Cranberry) Seed Oil, Mannitol, Lactic Acid, Yeast Extract, Mica, Sodium Hydroxymethylglycinate, Tocopherol, Carbomer, Isostearic Acid, Stearalkonium Hectorite, Limonene, Morinda Citrifolia Extract, Isopropyl Titanium Triisostearate, Glycogen, Magnesium Ascorbyl Phosphate, Propylene Carbonate, Citrus Nobilis (Mandarin Orange) Peel Oil, Parfum (Fragrance), Linalool, Laminaria Ochroleuca Extract, Citrus Grandis (Grapefruit) Peel Oil, CI 77492/ CI 77491/ CI 77499 (Iron Oxides).
BB krém má citrusovou vůni, která je typická pro produkty projasňující série Radiance, prý má potlačovat hyperpigmentaci a celkově prozářit, mám i sérum, tak uvidíme, zatím nic :). Nicméně někde jsem četla, že citrusový olej (grepfruitový) může u některých jedinců vyvolávat reakci na sluneční záření (sama s tím zkušenosti nemám).
Kde sehnat: Můj jsem koupila na cultbeauty, ale mají je i na look fantastic a dalších britských webech, v Německu je seženete třeba i u Mullera.
Cena: Je vyšší než BB krémy z asijské produkce, daň za kvalitní ingredience, za 50 ml dáte 26 GBP.

Verdikt: Pokud jste majitelkou středo evropského odstínu pleti a hledáte BB krém s "čistým" složením je REN BB krém ideálním výrobkem. Konečně je to tak světlý odstín, se kterým nebudete vypadat jako afričanka, na druhou stranu existuje jen jeden odstín a to light/medium. Satin Perfection je na pleti neuvěřitelně příjemný, sjednotí ji a zakryje drobné nedostatky, nicméně je to spíše pěstící péče, než BB krém asijského typu. Takže i když dovede korigovat drobné nedostatky, není krycí, pokud vás trápí akné, nebo roseacea musíte zakrýt větší plochy poohlédněte se jinde. Z mého pohledu je lehké krytí rozhodně velké plus, protože není vůbec vidět a celkový efekt je matný. Navíc v létě nesnáším pocit že na pleti mám, což tady nehrozí. Za sebe jej pro milovnice nenápadných "vůbec nejsem nalíčená" makeupů mohu jen a jen doporučit. jen je třeba si uvědomit co není - a to asijský, plně krycí, bb krém.
  
Summary: I was pleasantly surprised with REN Satin Perfection BB cream, because I have had bad experience with organic/silicon free BB creams that doesn´t worked for my skin type - sensitive, dehydrated and since I´m very pale find the right shade is always a problem. REN is amazing, lightweight (completely agree to satin in the name of product) and cream has strong citrus scent. It evens out my skin, doesn't brighten it on it´s own, but matifies it and adds a nice sheen.I used it for a month and no allergic reaction whatsoever. Shade (only one available in light/medium) it is slightly too dark for my skin, but for summer I could work it out. For some people there should be one negative - it doesn't cover spots or redness at all. If you are looking something that can cover your skin flaws look elsewhere. For me it works great as a skincare product that has SPF 15 for days when I don´t wear foundation, you cannot see this one at all, so your skin looks amazing and natural.  

8 komentářů:

  1. Vyzerá skvele. Škoda, že občas potrebujem väčšie krytie, inak by som doňho šla, REN je úžasná značka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslím že v létě není potřeba přehánět s krytm korektor to jistí. A naprosto souhlasím v tom že REN je úžasný.

      Vymazat
  2. Jsi mě nalákala. Vypadá to dobře, ale asi budu mít opačný problém a to, že na mě bude moc světlý. Včra jsem psala o BB od Biothermu: http://mitsuuko.blogspot.cz/2013/06/nasla-jsem-svuj-bb-biotherm-aquasource.html a jsem z něj taky nadšená =) Každopádně, až dopoužívám tento, tak se porozhlédnu po tomto RENu. Mohl by být zajímavý třeba na zimu - jak je to s yhdratací a nutností použít na podkladový krém?
    Jinak za mě SPF 15 ano, protože vyšší bych neužila a bylo by na mě moc. Ale pro bledulky chápu, to by bylo problém. A pokud to má mírnit hyperpigmentaci, tak nechápu tu citrosovou vůni. Jak píšeš, tak citrusové silice jsou silně rakční na Slunic a pokožka pak citlivěji reaguje na spáleniny a vyrážky =(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky za odkaz, to si s chutí přečtu, mám stále trauma z BB od La Roche Posay. Myslím, že by ti mohl sednout. Já používám jako denní péči buď Aromatherapy Associates matující řadu, nebo REN jejich daily moisturiser, ale pokud nemáš vysloveně suchou pleť, mohl by stačit jako hydratační krém (mě občas stačí).
      Normálně mi 15 taky stačí ale jakmile je to nad 30 skončila byvch jak vařený humr, takže bez 50 to nehde. Ona celá řada má mírnit hyperpigmentaci, takže předpokládám že to je důvod toho grepového olejíčku, ale vzhledem k tomu, na jakém místě seznamu ingrediencí se nachází ho tem nebude mnoho. Navíc mám velmi citlivou pleť, která reaguje a tento BB krém byl naprosto v pohodě. Navíc ho miluje i moje maminka (60+) protože je neviditelný a zmatní.

      Vymazat
  3. Na jednu stranu mě BBčko láká díky absenci silikonů, parabenů a podobného bordelu. Na druhou stranu nevím, jestli má význam pořizovat něco, co nekryje. Chtělo by to testnout :-)
    Bebe

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Třeba navezou REN i k nám :). To záleží jak se na něj budeš dívat, jako na péči, nebo makeup. Makeup = špatný, péče = fantastický.

      Vymazat