MAC Tailor Grey Pro Longwear paint pot aneb není to šedá ani hnědá

Dnešní recenze bude o úžasných paint potech z FW 2013 kolekce prolongwear od MACu, které aktuálně seženete v obchodech, já ten svůj koupila na Novém Smíchově. Musím se přiznat, mánii "vše od MAC" mám tak trochu za sebou, byť si myslím, že na základní kousky jako stíny, rtěnky a tvářenky rozhodně stojí za pozornost a vyplatí se je okouknout, zdaleka už nesladuji každou novou kolekci. Vlastně jsem ani netušila, že má vyjít kolekce obsahující paintpoty jak dříve populární limitky, tak fungl nové odstíny, přitom jsou to právě paintpoty, které rozhodně stojí za pozornost.
Proč? Protože se s nimi lehce pracuje, nanesete je buď prsty, nebo plochým systetickým štětcem a drží, Tailor Grey mi drží ještě lépe než Bare Study, nebo některé shimmerové odstíny, které používám jako bázi, nejdéle jsem jej měla na očích 14 hodina a opravdu držel, nesléval se do čárek, nemizel. Navíc i kvalitou, zatímco krémové stíny v kalíšku od Catrice, nebo MUFE mají tendencí se kazit, ty od MACu obvykle krapet seschnou, ale vydrží hodně dlouho. 
Barevně je Taylor Grey tak trochu chameleon, zatímco v kalíšku u tohoto hnědo-šedého stíny dominuje odstín hnědé hlíny.
Na kůži vynikne více šedý podtón, i když jeho intenzita bezesporu záleží na vašem podtónu pleti. Na mě nějakým záhadným způsobem tato šedá neevokuje barvu špíny, ale má kvality holubičí šedé a hnědé.
Myslím, že pokud hledáte odstín. který bude vytvářet sám o sobě, nebo jen s přidáním shimmerového stínu sofistikovaný vzhled, je Tailor Grey ideální volba. Na mém odstínu pleti více vynikne šedá, pokud má vaše pleť zlatavý podtón půjde víc do béžova.

Cena: Je sice vyšší, za 5 gramů produktu zaplatíte 530 Kč, ale vzhledem k fenomenální výdrži se vyplatí.

Rozmazané složení:

Abych pravdu řekla, jelikož inklinuji k podobým barvám, dovolila jsem si malé srovnání s nejpoužívanějšími hnědo-šedými stíny co vlastním a to zleva Rouge Bunny Rouge Umber Firefinch, uprostřed MAC Tailor Grey a vpravo je Rouge Bunny Rouge Chesnut Napped Apalis.

Rouge Bunny Rouge Umber Firefinch, zcela vlevo je tmavě hnědý stín obsahující jemný stříbřitý shimmer, uprostřed MAC Tailor Grey, který ve srovnání vypadá téměř šedo-fialově a vpravo je Rouge Bunny Rouge Chesnut Napped Apalis, je středně hnědý, jde v případě nouze použít i jako matný bronzer pro zvýraznění lícních kostí.
Verdikt: Pokud máte rádi krémové oční stíny, rozhodně doporučuji zajít se MACu podivat na aktuální limitku, protože takovéto matné stiny nebývají k vidění často a jakmile zmizí, budou se obtížně shánět. Kvalita Tailor Grey je nadprůměrná, prolongwear konzistence je douhodžící, samotný odstín je poměrně unikátní a přizpůsobí se, ačkoliv v kalíšku vypadá do hněda, na očích, jak se sami můžete přesvědčit, vypadá šedý. Jak už jsem zmínila, jedinou nevýhodou paint potů je jejich rychlejší vysychání, tomu je možné zamezit přesunem části paint potu do separátního kontejnerku, abyste zamezil častému přístupu vzduchu, ale mám několik paint potů již pár let a stále jsou v použitelném stavu.

EDIT 2014: Tak jsem vyzkoušela Maybelline Permanent Taupe a jedná se o podobný odstín, ale nikoliv totožný, nicméně hlavní rozdíl je v konzistenci. Maybeline je krémovější, na mě nedrží a po několika hodinách mizí do ztracena. MAC je voskovější a vydrží celý den. Takže bohužel pro mě tento dupe nezafungoval, což je škoda, poté co tato limitka za MACu vymizí, bude problém se k ní dostat... 

Summary: My latest makeup acquisition is MAC Tailor Grey Pro Longwear Paint pot and I love it. It is matte shade that stays for 12 hours plus on my eyes without creasing or budging, consistency is (for now since they tend to dry out) creamy, easy to work with and did I mention long wearing? If you are concerned about drying out, try to avoid air exposure with depositing small amount of product to separate container for regular use. I compared it with my favorite Rouge bunny Rouge shadows Chocolate brown with subtle silver shimmer Umber Firefinch on the left, MAC Tailor Grey in the middle and on the right side Rouge Bunny Rouge Chesnut Napped Apalis cool toned beige-brown. So far Mac is my favorite makeup purchase this summer/fall, since it suit my eye color and it is literally fool proof. 

28 komentářů:

  1. moc hezký :) nevěděla jsem o nové kolekci, ale jestli mají takové hezké matné stiny, určitě zajdu se MACu podivat :) diky za hezkou recenzi

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je opravdu hezký, mají právě v té kolekci, jinak ve stále jich matných není tolik, což je škoda, ale MAC Painterly a Soft Ochre rozhodně patří k nejlepším.

      Vymazat
  2. Hodně zajímavý, i tou barvou.. navíc krémový a matný, těch ani na výběr není tolik se mi zdá :) Je pravda, že tvému oku tenhle odstín vysloveně sluší!! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to přesně jak píšeš, ono se zdá kolik takových odstínů je na trhu a ve výsledku je spočítáš na prstech :) a děkuji za pochvalu, vlastně by patřila moc šikovné MAC vizážistce se kterou jsme vybíraly, ani jsem se nezeptala na jméno, byla skvělá!

      Vymazat
  3. Já mám tyhle barvy moc ráda! Ale moc nemusím krémové stíny, nemám k nim úplně důvěru, i když pár Color Tattoo mám a tak trochu se obávám, že je podobný právě Color Tattoo od Maybelline v odstínu Permanent Taupe, který jsem si přivezla vloni z dovolené (ale už je i u nás). Ale když půjdu kolem, tak do MACu skočím, třeba mě něco podobného zaujme!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já taky, dřív jsem se líčila barevně, poslední dobou je to dost uměřeně, ale i tent vypadá skvěle. Ano, je Permanent Taupe podobný, ale ne zcela, odlišuje jej ten podtón a výdrž, na mě Color Tattoo prostě nedrží víc jak šest hodin, některé odstíny po třech mizí v dáli. Byla jsem z nich strašně zklamaná, stejně jako s RMS krémovými stíny, vlastně mi z krémových drží jen MAC, Benefit a Ellis Faas, jinak je to bída.
      Určitě zkus MAC okouknout a koukej po matných a prolongwear.

      Vymazat
  4. Opravdu bych podle barvy v kalíšku neřekla, že až tak vynikne ten šedý podtón. Na víčkách se mi líbí hodně.
    Já sice mám ke krémovým stínům možná zbytečné předsudky, hlavně proto, že se mi většinou slijou, ovšem od MAC jsem zatím žádné neměla.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je fakt, že valná většina se na mastnějších víčkách slije a dělá ty hnusné čárky (mám ukrutně drahý "přírodní" stín krémové konzistence, který je chový jak popisuješ), ale výhoda Tailor Grey je že se nehne, fakt, dokonce jsem měla obavy jak se bude odličovat. Myslím, že pokud ti nevadí utratit vyšší částku za stíny, tak spolu s tím mantým šedo-fialovým jehož jméno si nevybavím, patří k tomu nejlepšímu z celé kolekce.

      Vymazat
  5. Ten odstín mi připomíná Maybelline Color Tattoo v odstínu Permanent Taupe :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. je uplne stejny

      Vymazat
    2. Lenda: Ano, je mu podobný, ale je hnědý, postrádá šedý podtón, na mě není stejný.

      Anonymní: těším se na nějaké srovnání, případně fotky se srovnáním, ale obávám se, že bude jen podobný a vlastnosti budou jiné. Velké plus Tailor Grey je, že fakt drží, maybelline na mě nedrží, po pár hodninách se slijí a není po nich ani vidu, ani slechu, bohužel.

      Vymazat
    3. aj mne pride rovnaky ale zas som neskusila mac tak to nemozem az tak tvrdit... ale podla fotiek su takmer identicke

      Vymazat
  6. Vyzera super...skoda, ze na Slovensku MAC nemame, takze nemozem si chodit osobne prezerat jednotlive vyrobky...ale dam si ho wishlistu, ked pises, ze v tomto pripade sa vyssia investicia naozaj oplati...Inak je to krasny odtien...takto mam rada...dobre sa kombinuju pri dymovom liceni s ostatnymi farbami a aj sa daju pouzivat kazdy den k hocijakemu obleceniu, lebo je to taka univerzalna farba...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě to byl nejpoužívanější krémový stín/báze roku 2013, panitpot prolongwear je opravdu vyjímečně povedená a barva super.

      Vymazat
  7. Krémovým stínům jsem nikdy nepřišla "na chuť". Ale věřím, že od MAC budou určitě kvalitní a dlouhotrvající, jak popisuješ. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ne všechny, ale tento opravdu ano. Taky jsem narazila na pěkné zmetky :), asi jako všude.

      Vymazat
  8. podobny odstin ted shanim, Mac jsem zatim nezkousela, ale budu muset;)
    zvu te ke mne na blog na giveaway o kabelku:)
    pozdravy z Milana
    http://sienastyle.blogspot.it

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je skvělý a jestli půjde sehnat, určitě stojí za pozornost.
      Dějuji, sice je to pasé, ale na blog si čas najdu.

      Vymazat
  9. toto je presne odtieň, ktorý na deň zbožňujem, netreba nič tieňovať, stačí jedna farbička a výsledok je pekný...cenu by som snáď čakala ešte i vyššiu

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jen to ne, teď aby se nešířil nešvar zdražíme, nebo alespoň zmenšíme obsah jako kdysi u pigmentů. Ale je opravdu velice povedený.

      Vymazat
  10. Taylor grey vyzerá úplne presne ako Color Tattoo v odtieni Permanent Taupe, ktorý mám. Vyzerá presne ako opisuješ, v nádobke je skôr hnedý, no keď ho nanesiem na ruku či na viečko, zrazu prevláda sivá farba. To ma teší, že som práve objavila lacnú náhradu Paintpot-u :-) Takže baby ktoré píšu že niečo také zháňajú, Color Tattoo je dokonalá, oveľa lacnejšia kópia a myslím si že naozaj kvalitná, určite odporúčam! :-)
    deekaymakeup.wordpress.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jenže to není náhrada, ale dupe. Bohužel se nechovají stejně, Maybeline na mě nedrží a má trochu jinou konzistenci, jakoby krémovou, co mizí do ztracena, MAC je voskovější a drží fakt celý den. Takže bohužel pro mě tento dupe nezafungoval, což je škoda, poté co tato limitka za MACu vymizí, bude problém se k ní dostat...

      Vymazat
  11. Óóó, to je takové hezké, milé, nenápadné a přitom pěkně vylepšující ksichtík :-) a jinak od MAC jsem zatím nikdy nic nezkoušela... co se líčení týče, jsem věčný začátečník a stíny vlastním jen dvoje z limitky od L'Occitane :o)
    Bebe
    Růžový chroust

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bebe tak já zase dekotativku od LOccitane neměla nikdy, tak nějak by mě ani nelákala, ale takovýhle odstín fakt udělá na bleduli hodně. Každopádně si krásná i bez líčené, což je fajn :),

      Vymazat
  12. Ahoj, máš moc hezký blog! Mrkni i ke mě můžeme se navzájem odebírat :) Dej vedět do komentů.

    Můj blog zde http://lucieglam.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat