Právě teď - září 2013

Po asi nejdelší pauze za celou dobu fungování blogu se zase hlásím o slovo s velkými plány a mnohými resty. I když neočekávejte smršť příspěvků, spíš návrat k předchozímu stavu. Pro pozvolné zapojení do davu bude ideální tag právě teď.
Knihy:
Musím přiznat, že beletrie v češtině se mi nedostala tři měsíce do ruky, samé odborné, často i odporné tituly. Nic to ale nemění na tom, že jsem si s chutí přečetla studii Marie Bahenské, Libuše Heczkové a Dany Musilové o problematice genderu a feministických hnutí v českých zemích Iluze spásy. Sice je to čtení pro hodně úzký okruh čtenářů/řek, ale pokud vás zajímá téma je to jedna z nejlepších studií za hodně dlouhou dobu, která se zabývá i společensko-filozofickými okolnostmi vzniku emancipačního hnutí u nás.
zdroj: kosmas

Hudba:
Od té doby co jsem viděla trailer na novou sérii American Horror Story: Coven mi v hlavně pořád zní coververze House od Rising sun. Je tak nějak hypnotická, strašidelná a přitom uklidňující...paradox? Ačkoliv stále preferuji klasiku.

Parfém:
Annick Goutal: Mon Parfum Chéri Par Camille alias tak nějak jsem si představovala Chanel Coco noir. Tahle Goutalka je neobvykle zemitá, dominuje kosatec, švestka a pačuli, v pozadí se hlásí o slovo i fialka. Vůně je to hodně zvláštní a těžká. Myslím že většině lidí bude připadat zatuchlá, ale pokud si porozumí s vaší chemií, je majestátní, bohatá a přitom aristokraticky odtažitá. Pro mě je kvintesencí výrazného parfému Muglerův Angel, ale Annick jde opačnou cestou, je výrazná, ale ne otravující. 
zdroj: The non blond
Makeup:
Fíha, teoreticky jsem uvažovala o nákupu několika věcí od Charlotte Tillbury a štětců Wayna Gosse, ale zatím jsem se neodhodlala, co do nošení spolehlivě fungovala kombinace BB Ren, Ellis Faas Creamy Eyes, matný hnědý stín od RBR a tekuté rtěnky od Korres. Nic víc, nic míň. Zato co do pleťové kosmetiky bylo toho mnohem víc, časem se pokusím se sepsat.  

Co teď nosím:
Dost mě štve že jsem fakt minimálně vynosila letní věci, o to víc jsem si užila poslední větší nákup a to parku od Teda Bakera. Nejen že je lehká, rukávy jdou nosit na dlouho a na krátko a má kapuci, je to taky nosný kus šatníku. Jasně, mohla jsem si pořídit černou, nebo tmavomodrou verzi, ale žijeme jen jednou.

zdroj: ASOS
Jídlo:
Jsem si moc neužívala, nedobrovolně mínus čtyři kila. Ale chystám se do Srbska, tam si to vynahradím, bude kajmak, bude grilování, bude sarma. Mňam.

Guilty Pleasure
Dokumenty z produkce BBC od Lucy Worsleyové, soustředí se na soukromé dějiny podané s entuziasmem a erudicí, může mi někdo vysvětlit proč podobným způsobem nezpracuje někdo naše dějiny?
Ničí mě
Byrokracie tak ve stylu hlavy XXII.

Raduju se z
Skládací tašky ecozz co jsem dostala na testování z labeloo.cz, netušila jsem jak velkou službu udělá zip na ekotašce, hlavně když máte malý nákup zip brání vysypání obsahu. Na srovnávací recenzi s jinými ekotaškami se těšte brzy.

Těším se na
Nicnedělání, psaní článků, setkávání s přáteli, volný čas, jídlo.

Wishlist
Toho by bylo, aktuálně 3.1 Phillip Lim Pashli, nemůžu si pomoct je nádherná, prostorná a kůže je údajně velmi odolná. Sice se mi víc líbí zapnutá, než otevřená do šířky. Sice si nejsem jistá, jestli by se ke mě hodila, ale áchat nad ní mohu.
zdroj: nordstorm
Malá recenze miniverze pro představu
Co se mi honí hlavou:
Neumím relaxovat, trvale mám pocit, že bych měla "něco" dělat, je to svědomí, nebo začínající workoholismus?

A co vy? Jak jste se v létě měli? 

Summary: I currently love all items mentioned above.  In general I didn't have too much spare time in the last months hence lack of blogging, I hope now, when situation cleared there would be regular posting as I wish. I'll try to catch up and post a few articles about my skin care favorites (not so much for makeup, I used basically three items, REN BB, Ellis Faas creamy eyes eye shadows and korres liquid lipsticks) and eco bags that I love to carry with me on every day basis. Clothing wise if you can check Ted Baker parkas, they are amazing and very practical for upcoming fall (hood, adjustable legnth of sleeves, bright pattern, if you prefer more subtle clothing they also have it in navy blue and black).  As for TV, I really, really admire Lucy Worsley documents, she's amazing, never boring yet very professional.Wish list = could somebody buy me Pashley bag? Hope to hear about you summer!

15 komentářů:

  1. Jé máme stejnou parku! :-))) Tak už nejsem jediná v Čechách, ale i tak pochybuju, že se někdy potkáme (a zrovna v ní). kabelka je krásná, ale pro mě pořád mimo můj styl,spíše za pár let.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A je super, že? Trochu jsem se bála té světle růžové, ale kupodivu i takové prasátko jako já zatím neuspělo vytvořit trvalý flek. I kdybychom se potkaly tak se buď můžeme poznat, nebo jako dámy v Ascotu otočit hlavu na druhou stranu a předstírat že nic.

      Kabelka je moc krásná, jen bude asi dost těžká, potřebuji aby mi ji někdo vymlouval.

      Vymazat
  2. AHS je skvělý serial a ta píseň taky! Těším se na další příspěvky.:)))

    Book of beauty

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem viděla jen pvní sérii, druhá teprve čeká na shlédnutí, ale jak jsem viděla upoutávky, třetí dostane přednost, přeci jen čarodějnice a Khaty Bates :).

      Vymazat
  3. Vítej zpět, Dajánko! Ta parka je super, úplně ji na tobě vidím. Doufám, že se taky zase setkáme :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, děkuji a děkuji, to víš že se těším na sraz, nechystáš se teď někdy do Phy? Interbeauty a tak? Jak si vůbec dopadla, klidně do SZ.

      Vymazat
  4. Vítej zpět, moc si mi chyběla. Doufám, že jsi hlavně zdravá, ostatní většinou přijde samo. Já měla taktéž náročné léto a bude následovat v podobném duchu, ne-li horším i podzim. Od Tillbury se mi hodně líbil House of Rock 'n' Kohl Beauty Bag. Škoda, že se k němu nelze dostat...
    P.s. už i mě jsi nakazila RENem :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, no doufám že budu, kila slezla ze stresu, nemocná je maminka. Já se moc nedám, nepodléhám splínu, ale i tak to bylo letos náročnější než bych si přála. Ta taštička byla nádherná, co zkusit ebay? Tam to asi bude za sběratelské ceny, i když musím přiznat, že od té doby co mám kosmetické taštičky teda bakera tak po nových ani nekoukám (jako koukám třeba po Lanvin, ale ruku na srdce, vyhodit za to takový prachy mi nepřijde normální a to už je co říct)
      Skvělé, já nedám na kombinaci REN,Dermalogica, Super a Aromatherapy Associates dopustit, sice mám do zásoby nasyslený Pai (odolej akci 1 plus 1 zdarma), ale výše zmíněné značky jsou v hledáčku pořád.

      Vymazat
  5. Tesim se hlavne na pletovku! Vitej zpet ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dáši jen co se dostanu k focení, aktuálně mám kombinaci co mi vyhovuje i během hormonálních výkyvů a to už je co říct.

      Vymazat
  6. Hmmm...tahle kabelka od Phillip Lim mi taky lezi uz dlouho v hlave...ja bych ji chtela ve svetle bezove...ale asi uz mit to letos nevyjde v rozpoctu...tak treba pristi leto:)

    CHIC SICILY

    OdpovědětVymazat
  7. Ta taska je nadherna a me se (prakvapive) moc libi v cerne. Jen me odrazuje nemoznost ji potezkat. Neni tezka? Mam z toho tak trochu obavu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Táni, já bych řekla že bude, ale na druhou stanu, která celokožená taška není... Mě se líbí všechny barvy, ale stejně ve výsledku nejvíc tahám longchampky, nebo Mandariny.

      Vymazat
  8. Tak Mon Parfum jsem nerozdýchala, na články o pleťovce se těším moc moc a parka je jedním slovem úžasná aneb ať žijí barvy! (jsi můj člověk ;-))
    Verunka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je opravdu katedrální, ale mě se líbí :)), jen se k němu dostat. Barvy jsou v názvu blogu, tak to budu důsledně dodržovat.

      Vymazat