Illamasqua Victory



Dost jsem protřídila svoji sbírku laků a jeden z těch co odputovaly zase o dům dál byla Illamasqua Victory, lak co jsem kupovala jen kvůli jménu a protože na internetu vypadal fajn, naživo už byl takový ... řekněme to zaobaleně, nepříliš vítězný.


Co jsem čekala, byla zářivá žluto-zlatá a Victory je velmi bledá zlatá, s bílým nádechem, rozhodně ne teplý odstín, který mi naskočí jako první když se řekne zlatá, ačkoliv je třeba říct, že mi vzhledem k bledému odstínu pletí slušel. Krásný mi nepřišel, ale zajímavý byl, o tom žádná.
Jeho nespornou kvalitou byla konzistence, kryl už ve dvou tenoučkých vrstvách a především neměl častý nešvar metalických odstínů, nebyly viditelné tahy štětcem.
Výdrž mi přišla nadprůměrná a vzhledem k barvě nedokonalosti nebyly tak vidět.  
Vlastně bych měla zdůraznit, že ačkoliv je odstín zlatý, neměl výrazně teplý podtón, takže se měnil podle denního světla, někdy měl téměř nazelenalý podtón, jindy šel do běla, případně či bledožluté.
Na závěr spíše jedno malé postesknutí, škoda, že se k lakům od Illamasqui už nejde tak snadno dostat jako dřív a vůbec, vzhledem ke kurzu libry se jakýkoliv nákup těžce nevyplatí. Navíc od doby, co byly v nějakém českém beautyboxu, nemají mezi českými uživatelkami tu nejlepší pověst. Prostě je to škoda, Illamasqua není úplný mainstreamu a občas se u nich najdou zajímavé odstíny a/či konzistence.
Celkový dojem:
  • pozitiva: konzistence a výdrž je fenomenální, ne zcela běžný odstín zlat co sluší bledulím a hodí se i do formálnějšího prostředí
  • negativa: celkově je jeho "síla" spíše v konzistenci a výdrži, než odstínu samotném, na ten si musíte krapet zvykat

Summary:  I gave away/sold majority of my nail polish collection, and Illamasqua Victory was one of the shades that I don´t owny anymore. Yet I think it deserves coverage since this pale, almost cool toned gold polish has amazing consistency and staing power. Coverage is also above average, especially for metalic polish. It maybe isn´t the nicest colour ever made, but shade is elegant and this understated shade especially suits pale skin tones. 

9 komentářů:

  1. Já od nich jeden lak mám, nemám ho z boxu, ale je to odstín, který tam také byl, ten hnědý a nemohu si stěžovat, ale mám trochu problém s víčkem, ono to uzavírací vypadá, že každou chvíli křupne, což by bylo navyhození, asi jsem to moc utahovala.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Které máš na mysli, to vrchní sundavací, nebo to pod tím?

      Vymazat
  2. Odstín tedy fakt nic moc. Hodně zvláštní, ale precizně nalakovaný, to ano!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, je fakt, že je to ten typ barvy co nebude trhat hitparády prodejnosti, ale má své kouzlo.

      Vymazat
  3. Mám Throb, což je teda nejkrásnější červená... Jinak ale je ten lak dost na prd. Takže to vidím vlastně úplně opačně než ty s Victory. Ten odstín je pro mě takový jakože "nemám ráda teplé žluté zlato ale tohle není to, co hledám" ... :-D

    OdpovědětVymazat
  4. ten je krásný, připomíná mi jednu limitku od Essence, ale ta byla na prd...
    http://plesatazpevacka.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  5. Odstín je nádherný :)

    http://style-and-smile15.blogspot.co.uk/

    OdpovědětVymazat
  6. Tak odstín se mi taky moc nelíbí... Když zlatá, tak pořádná třpytivka, tohle je trochu nemastný neslaný :-)

    since-2015.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat