ORLY Cosmic FX collection and comparisons

Celkové dojmy z ORLY Cosmic FX kolekce.
Má to být jakýsi převratný finish, zkopíruji tiskové prohlášení:

The MINERALFX technology includes specialty mica, that allows for a clearer, vibrantly bright lustrous shimmer. Crystals allow for a multi-dimensional color transformation. Glass particles carefully controlled in shape and size create a luminous phenomenon. This combination infused with the Silica and specific colors selected create this exclusive technology that gives nails a unique optical effect that’s magnified as the lighting source intensifies or viewing angle changes.
  • Laky jsou krásné, hlavně v lahvičkách, v reálu se to liší lak od laku.
  • Celkově mi finish připomíná kříženec mezi šupinkami a foil finishem. U některých je přidán i duchrome efekt, u jiných je jen v lahvičce a na nehtu houby.
  •  Protože je to celé tak úžasně unikání, jsou i laky dražší, doporučená cena je 10 USD (na TD za 5, oproti běžným 3, 75), ale ostatní značky (OPI, Zoya) mají stejně efektové laky za regulérní cenu.
  •  Potřeba jsou minimálně 3 vrstvy, bez vyjímky.
ORLY Space Cadet - Teď k barvě, základová je tmavě zelená, ale obsahuje bronzovo - růžovo - zeleno - fialové třpyky. Téměř je duochrome. Prostě živý chameleonek.Neljepší z kolekce! Více ZDE
ORLY Galaxy girl alias paní masařka - Základová barva jsou švestková povidla (tmavo červeno fialový základ, kamarádce připomínal zaschlou krev, Kačce masařku), ve kterých jsou ocelově modré, zelené a švestkové  třpytky. Více ZDE.
ORLY Lunar Eclipse - Barva je elektrcky modrá, modro-stříbnými šupinkami, které pod určitým světlem a v určitém úhlu hážou fialové odlesky. Více ZDE.
ORLY Out of This World - Hooodně tmavě fialový lak s mini fialovýmí třpytečkami, ale rozhodně není co slibuje oficiální popiska - tedy fialová s růžovostříbrnými odlesky. Více ZDE
ORLY Halleys Comet - Je ideální pro mořské panny a letní pedikůru pro obyčejé smrtelníky. Záklaová barva je trkysová s pidišupinkami tyrkysové, mořské zelené a modré. Více ZDE
ORLY It’s Not Rocket Science - Barva je jako hladina se žabincem, do které se opírá odpolední sluníčko, tedy brčálově zelená, kterou zlato-stříbné odlesky posouvají směrem ke zlaté. více ZDE
Protože nenávidím aplikaci více než dvou vrstev laku, zkusila jsem přes OPI Siberian Nighs (ukazovák) dát  Out of This World, Lunar Eclipse a Galaxy girl
A protože byla nuda, tak přes ORLY Lunar Eclipse (3 vrstvy), vrstvu ORLY Halleys Comet  a ORLY It’s Not Rocket Science
Summary: My thoughts on  ORLY Cosmic FX collection and comparisons. In general I do like this collection, very nice set of multicolored flecs. All of them are bold colours so not foor eveybody, for example I can never ever imagine my mum would wear them. Just no, she actually dislike almost all of them with exception of my favourite Space Caded and Galaxy girl.  My only complain is so called "promising factor", almost all of them looks far better in the bottle than on my nails. They lost duochrome quality on nails and they are definitely on sheer side (three ir more coats to hide bald spots). I do not know if I can justify higher price to me (10 USD), because it has no extra quality or unique factor. Few of them has dupes, you can read about them in separate posts (links was added to czech descriptions). At the end I tried layering few of them as top coats, my favourite is Orly Lunar eclipse over OPI Siberian nights.

7 komentářů:

  1. U mě vede Galaxy Girl a Out of This World, ale že bych je nějak nutně musela mít, to zase neee ;)

    OdpovědětVymazat
  2. Přesně, vím, že téměř každý tvrdí, že je to nejlepší kolekce roku, ale zatímco v u jiných bych si vybrala bez problémů několik, tady jen ty dva. Mimochodem dobrý výběr.

    OdpovědětVymazat
  3. Mně se dost líbí Lunar Eclipse, uvidíme, až něco přijde. Příspěvek bylo určitě náročné napsat a sestavit, i ty předchozí, jsou perfektní. A tady se mi líbí zase ta první souhrnná fotka :)

    OdpovědětVymazat
  4. No jo, taky jsem Ti zapomněla pochválit krásné fotečky a skvělé popisky. Díky Tobě jsem zase ušetřila nějaký penízky, chichi!!!

    OdpovědětVymazat
  5. Soni, je pěkný, nebýt té lahvičky tak je překrásný. A děkuji za pochvalu, od tebe si jí moc cením.

    Míno děkuji, tedy našltavlo mě, že kdybch s chtěla koupit ORLY na TD tak za oceán neposílají a taky stojí už 10 USD...grrr, nemám ráda, když ztrácím šanci kupovat levně laky.

    OdpovědětVymazat
  6. Strašně se mi líbil Space Cadet. Ale teď, když je vidím všechny pohromadě, se mi líbí nejvíc Out of This World. Nicméně se pořád bojím, že na mě je to až moc velká extravagance.

    OdpovědětVymazat
  7. Jari, neboj, je to ten nejméně výrazný lak z kolekce.

    OdpovědětVymazat