PF 2012 a recenze na Edward Bess Berry Chic palette

PF 2012 milí čtenáři, ať se Vám vyplní vaše přání.
Chtěla bych o sobě napsat, že nakupuji s rozvahou, nicméně není to zcela pravda a dnešní recenze je toho důkazem. Věci Edwarda Besse jsem si přála vyzkoušet už dlouho /Renča se svým hodnocením jedné paletky vyvolala téměř Pavlovův efekt při vyslovení Edward Bess/, ale jelikož jsem neměla možnost vidět věci naživo, vznikl problém - co si vybrat. I proto jsem nakonec volila možnost vyzkoušet více produktů najednou a to Edward Bess Berry Chic palette
Tato cestovní paletka pro vykouzlení dramatického líčení je SE pro podzim 2011. Existuje i neutrálnější a teplejší varianta Back to Basics, ale barevně mě spíše oslovila tato, byť stíny do červena občas není jednoduché kombinovat a hrozí že místo super elegantního looku, budete vypadat jako králík - albín. Ale zpět k Berry Chic obsahuje tyto produkty -   krémovou tvářenku a rozjasňovač, 4 stíny, plus 2 lesky složené v odstínech švestkové a malinové, které ale nejsou zas až tak teplé.
Krémová tvářenka v barvě bobulových plodů,  něco mezi starorůžovou a malinovým želé je spíše voskové konzistence. Použít se dá jako tvářenka i jako vosk na rty, bez parfemace a příchuti. Rozjasňovač je více gelový a méně klouzavý. Barevně je mírně  narůžovělý, v tenké vrstvě do champagne a dodává jemný lesk, ale obsahuje i drobné stříbrné třpytky, které z dálky jsou téměř neviditelné. Obojí se roztírá lehce a perfektně drží. Ke kvalitě není co dodat, jde o špičkové produkty, které by se zcela jistě neztratily ani v plném balení. 
Stíny, z jejich kvality jsem nadšená asi nejvíc, mají famózní konzistenci a na tu já jsem pes. Nesmírně jemné, ale hodně pigmentované a skvěle se nabírají na štěteček. Jedna vrstva je polotransparentní, spíše matná, ve druhé dodáte i jemné odlesky. Barvy jsou teplá hnědá, miminkovsky růžová, slonová kost a načervenalá barva evokující bobulovou zavařeninu /střední červená s leskem/. Vykouzlíte s nimi nenucené a velmi luxusní líčení, spíše v duchu "ty dnes nejsi skoro nalíčená a přesto vypadáš skvěle", než "podívejte čím jsem dnes nalíčená". Jediná výtka  je, že při použití EB štětečku trochu práší a to v momentě kdy jsou obklopeny krémovými a voskovými produkty není zrovna výhra.
Lesky jsou něco co mě příliš nenadchlo, kamenem úrazu je jejich výraznější ovocná parfemaci. Pokaždé když otevřu paletku praští mě ta vůně do nosu. Není to taková ta vlezle ovocná vůně Lancome Juicy tubes, ale spíš decentnější typ lesků od Illamasqui, ale prostě mi vadí a k jakémukoliv produktu na rty od značky EB, budu přistupovat se zvýšenou opatrností /rozuměj, nebudu kupovat/. Jelikož jsou to lesky, nečekejte závratnou barevnost, vrchní je středně růžový, druhý teplejší švestkově červený. Hlavně ten spodní v povrchové vrstvě oxidoval, takže na fotkách je tmavší než v reálu.  Oba jsou spíše balzámoidní kozistence, ne vodové a voskové. Nevysuší rty, naopak jsou po nich naduncané a hlavní plus je, že se přehnaně nelesknou a nelepí jako blázen.
Ale na rtech, ten tmavší v tenčí vrstvě:
Balení: Pro mě trochu kámen úrazu. V papírovém obalu je plastová paletka - hranatá, velmi kompaktní a lesklá černá, otisky jsou na ní vidět jedna radost, ale s příjemně řešeným otevíráním. Zatlačíte na výstupek a je to. Skvělé na doma, jako cestovní zas až tak ne. Zatlačíte na výstupek, pootevře se v tašce. S kvalitou plastu moc spokojená nejsem, přijde mi, že na cenovou kategorii je krapet fórový, navíc paletka vrže a otvírání 100% nedoléhá. Vím, je to maličkost, ale pokud si účtujete 47 GBP za 10 gramů produktu představovala bych si bytelnější. Jak už jsem zmínila, tím že nejsou oddělené krémové/voskové a pudrové produkty, může nastat občas nemilá příhoda.
Ale pro kompletní informaci ve víčku je zrcátko a přiložen je skutečně použitelný a kvalitní oboustranný štěteček. 
Složení:
Celkové dojmy: Musím se přiznat, že první reakce bylo zklamání. Když jsem otevírala balíček, cítila jsem parfemaci a říkala jsem si, jen ať to není ta paletka. Byla to paletka, konkrétně lesky. Snesu vanilkovou vůni na produktech na rty, ale ovocnou zrovna moc ne. Navíc vzhledem k tomu, že paletka nemá žádný separátor pudrových a krémových produktů a plast je jaký je si další věci od EB pořizovat nebudu. Pominu li počáteční zklamání z balení, obsah je o luxusní produkt, který někdo dobře vymyslel a poskládal. Kvalita produktů je neoddiskutovatelná a myslím, že konzistencí a výdrží směle strčí do kapsy SE třeba od Diora, nebo od jiných parumerkových značek. Přičemž je cenově na stejné, ne li krapet nižší úrovni /a ne není ani vzdáleně podobný značkám jako NYX, Elf a spol./. Pokud si můžete dopřát luxus utratit více peněz za dekorativku a jde Vám o produkt a ne obal, doporučuji Vaší pozornosti na 100%. Já ji budu používat na doma a dám časem vědět, jestli se moje dojmy nějak změnily.
Summary: Happy New Wear 2012 to you, dear readers! Today I have for you review of Edward Bess Berry Chic palette I bought during free shipping offer on Zuneta. I am kind of undecided if I love it or not. I love the quality of products. Berry colored cheek and lip color is fantastic, slightly waxy, but easily blendable and long staying. Highliter is also waxy pink-champagne color and has small silver glitters. Eye shadows are outstanding. Very pigmented, semi sheer in first layer, but buildable, even the reddish one. Some of them has subtle sheen and I created variety of looks with them. Lipglosses has great quality, not sticky, again more waxy consistency. What I didn´t like was their slightly fruity scent. It lingers on palette and every time before I open it I can smell it. Also when you combine creme product with powder products it is good to have some kind of separator, because after few usage of eyeshadows I have some "dust" in the gloss. Also packaging itself is sleek but not sturdy and closure is squeaky. I definitely expected better quality on 47 GBP product. Palette includes also two sided brush you actually can use on applying. Overall quality of products was great, I am tempted to try more EB eye shadows and cheek products, packaging was good but not luxuriant. Scent of lip glosses are too overpowering for my taste and I´d doubt that I´ll purchase any lipgloss by EB in future. 

9 komentářů:

  1. Day, myslis ze by sla depotovat? Zvazovala jsem tu druhou variantu ale urcite nechci dalsi paletku, kor po tve recenzi obalu. Ale recenze obsahu zni velmi dobre :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Tomu říkám recenze. Neznám, nezkoušela jsem. Paletek moc nemám popravdě a nad nějakou uvažuji....takže díky za zkušenosti.

    Hezký nový rok.

    OdpovědětVymazat
  3. Toľko informácii, vďaka že si si na tom tak dala záležať, veľmi sa mi recenzia aj paletka páči!

    whatluciadid.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  4. Day, super recenze a mám to stejně. Jsem s kvalitou fakt spokojená, ale asi si už nic nepořídim kvůli tomu balení, nevím, ale prostě mi to vadí, pokud něco má být luxus, tak chci, aby to tak bylo po všech stránkách.
    Tavi, za sebe můžu říct, že si myslím, že ten můj Soft Smoke by šel asi depotovat daleko líp než mac, jelikož mac je daleko bytelnější, toto mám pocit, že by šlo i nůžkama na nehty :-/

    OdpovědětVymazat
  5. Táni, já depotuji za tepla a to by se kvůli tomu, že půlka produktů vosk nehodilo, ale prostor na vydloubnutí stínu a lesků vidím u rozjasňovače a tvářenky moc ne. Obsah super, až na tu parfemaci.

    Shaki: Děkuji! Já si myslím, že EB, stejně jako Rouge bunny Rouge moc lidí v ČR nezná. Ale jako celek není paletka špatná, navíc je lehká, há to vidím tak, že ji prostě na cesty ještě dám do njakého dalšího obalu, případně krabičky a půjde to.

    Lucia: Já jsem si říkala, že poslední post v roce musí být podrobný, navíc mi přišlo, že na natu byly jen takové ty ááách, nadšené recenze, tak jsem to "musela" napravit.

    Reni: Přesně, Ještě zkusím něco od RBR, byť bych samozřejmě dala přednost před nákupem okouknout na živo, ale to není možné. Tak se asi spolehnu a Hanu s Pavlou a nechám si poradit. Kdyby si měla zájem, tak mám 10% slevový kupón na Zunetu.

    OdpovědětVymazat
  6. Já jsem asi tak dvě vteřiny uvažovala o té Back to Basics, ale zavrhla jsem ji, protože nemám ráda, když jsou v paletce krémové produkty. Strašně se mi líbí ta poslední fotka, je to úplně potěcha pro oko, hezky tam ty barvy nakombinovali. Bohužel mi ale taky záleží na balení, takže nevím zda si od této značky ještě něco pořídím, to by ten můj stín musel být opravdu terno.

    OdpovědětVymazat
  7. Já ho mám taky :-) Srovnání EB a RBR by mě zajímalo, za sebe teda myslím hlavně na stíny. I v souvislosti s tím balením, RBR vypadá vesměs hezky, ale třeba ten balzám, co má Táňa, to je otřes a makeupy a rozjasňovače mají ty samé lahvičky jako Catrice, což nemusí znamenat nic špatnýho, ale něco to vypovídá o jejich strategii. Jako nechci vypadat jako obalový snob, ale pro mě ta dekorativka musí být i vizuálně přitažlivá (pleťovka mi je jedno). Obsah je samozřejmě důležitější, ale pokud mě na balení vyloženě něco štve, tak mám pak tendence to nepoužívat tak často, jak bych chtěla. Jsem v tomto hrozná, třeba od diora nemám nic, bo se mi nelíbí ta modrá na tom. Kombinace levné kosmetiky a levnýho balení mi neva, ale drahá a kvalitní kosmetika v levným plastu, to mě zkrátka rozčiluje :-(

    OdpovědětVymazat
  8. Péťo a tys ho ještě nezkoušela???? Jak to můžeš vydržet? :-) Já na sebe naplácám vždycky všechno hned v tom momentě, jak to vybalim :-)

    OdpovědětVymazat
  9. Pěkná recenze :).
    http://my-colorful-kingdom.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat