Helena Rubinstein Wanted Rouge 007 Tempt Tenter

Taky se vám stane, že se necháte okouzlit obalem? Mě často a to je i případ recenzovaného výrobku  Wanted Rouge 007 Tempt Tenter od Heleny Rubinstein.
Tak předně se musím přiznat, že tak nějak automaticky když se řekne Helena Rubinstein a rtěnka v jedné větě, vyvolává to u mě velká očekávání. Protože si můj mozek tak nějak automaticky vybaví, že HR byla, spolu s Elizabeth Aden, jednou z pionýrek rtěnky v tubě a dedukuji, že firma s tak dlouhou tradicí nemůže nic zkazit. A ejhle jde to. Asi je to dáno vítězstvím formy nad obsahem.
Balení: Je krásné, hladký tubus je ozvláštněn plastickým reliéfem stuhy. Pěkné, ačkoliv trochu moc křičí do světa "jsem luxusní rtěnka, všimni si mě", ale alespoň není zlaté. Otevírá se promáčknutím vršku, kdy rtěnka jakoby odskočí. Cena za 4,2 gr je to závratných 960 Kč.
Barva: A v tom je ten oříšek, protože barva je jiná, než jak vypadá v tubě. Sice vypadá jako střední červeno-fialová s lesklými stříbrnými částečkami. V reálu je velmi, ale velmi transparentní, v jedné vrstvě je to jen frosty mírně nafialovělý lesk. Ve třetí se ukáže krapet barvy, ale odlesky jsou natolik výrazné, že si ji na samotné nošení nedovedu představit. Tedy pokud nehledáte osmesátkové retro, tahle rtěnka je totiž jeho kvintesencí.
Sama o sobě je téměř fosforeskující. Dalším problémovým bodem je konzistence, je klouzavá, ale na rtech není závratně příjemná. Ojíněný lesk je mírně hrubý a zvýrazní jakoukoliv vrásku. Spíš je vysušující.
Celkové dojmy: Musím říct, že mé dojmy nejsou moc pozitivní, jak už jsem psala pocit je spíše silikonový. Rtěnka hlásá, že je "viditelně omlazující", to neposoudím, ale takové tvrzení mi přijde srandovní, asi tak jako když vaše bílé prádlo bude po vyprání bělejší. Rozhodně marketingově cílí na dámy nad 40, ale provedení zrovna této rtěnky, tedy ojíněný efekt, není rozhodně nic co by ženám vyššího věku slušelo.

Složení, má údajně někde obsahovat všeomlazující kyselinu hyalurenovou:
Summary: Helena Rubinstein Wanted Rouge 007 Tempt Tenter has a great packaging, but product itself is not so impressive. Maybe I choose wrong shade but I don´t like sheerness of Tempt Tenter, there are three to four coats on lip swatch, and consistency has almost silicone feeling. I literally can feel small grainy particles on my lips, not advertised smoothing and moisturising effect, in fact I found frost finish  drying. Brand is targetted on women over forty so I am not sure if this one could be very flattering on target group. It claims to rejuvenating properties, especially hyaluronic acid. I think this shade is not worth of money, since price tag in Czech Sephoras is about 47 USD, one loud no! 

2 komentáře:

  1. Nuž ..aj mne funguje a vhlave ta automatika..alebo skôr veľké očakávanie od tejto a nej podobných značiek..ale za tu cenu, myslím si, oprávnene :-)

    cajova.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pak tak mrzí, když se to nesplní, hlavně za tu cenu.

      Vymazat