Recenze: Urban Decay Naked 2 palette a Naked palette

Tak dlouho jsem se rozmýšlela jaký Rouge Bunny Rouge stín si koupit, až jsem si místo toho koupila paletku Urban Decay Naked 2. Ačkoliv mám původní UD paletku Naked, která je v mnohém srovnatelná, nejsem zklamaná. Urban Decay Naked 2, vlastně i ta původní Naked paletka, je "nahá" paletka, která je sestavena pro neutrální líčení. Z mého pohledu je to spíš základní teplá kombinace stínů se kterou vytvoříte řadu variací v zemitých odstínech. Rozhodně ale vzhledem k tomu, že jsou některé stíny výrazně lesklé, nejde zrovna o ideální produkt pro neutrální líčení. Ale rozeberme si vše pěkně popořadě.
Balení: Obal je plastový, pevný a relativně těžký. Ačkoliv jsem měla výhrady k původnímu papírovému obalu Naked potaženému umělým sametem, takže ideální magnet na prach, tak plastové balení si mě nezískalo. Problémovým bodem je jeho nešikovné zaklapávací zavírání u kterého se obávám že se bude časem rozviklávat a praskat. Navíc se špatně otevírá a zavírá, je potřeba vyvinout sílu pro jeho zacvaknutí do chlívečku. Jediné plus je velké zrcátko přes celé víko.
Naked 2 se skládá z kromě již zmiňovaných 12 stínů, z oboustranného syntetického štětečku, jehož uplatnění vidím bledě, protože jeho větší část je poměrně tuhá a štětinky daleko od sebe. Prostě mi víc vyhovovala oboustranná tužka, která byla u první verze Naked. 
A miniaturu lesku Lip Junkie v odstínu Naked, který je sice opravdu roztomilý, ale nikdy ho nebudu používat, protože je podle internetu velmi světlý. Opět mi vyhovoval spíš UD primer potion, který byl u původní verze. 
Barvy: Naked 2 obsahuje 12 neutrálních stínů, nebo alespoň stínů, které se tváří jako neutrální a 5 z nich je "nových", což v překladu znamená, že jsou něčemu podobné, ale ve stálé nabídce a paletkách UD je nenajdete. Obsahuje 3 matné stíny, zbytek je více či méně lesklý. Některé barvy jsou hodně podobné původní Naked, Half baked je v obou.
Foxy - matná, nažloutlá béžová. Matná, ale špatně pigmantovaná. Jak je asi ne-vidět na mém odstínu pleti vidět není. Na oku je to s tou žlutostí problematické. Mohl by sloužit jako korekční pro tmavší pleť.
Half Baked - byl už v původní Naked, je zlatá s oranžovým podtónem, je to jeden z lesklých stínů. Jak můžete vidět má velmi dobrou pigmentaci. Je to jeden z UD nejoblíbenějších stínů, ale jeho opětovné zařazení moc nedává smysl, zas až tak nezbytný, nebo nedej bože zásadní kámen na kterém lze postavit líčení to není.
Bootycall - klasický slonovinový odstín, který hází dle odstínu pleti prasátka do růžova do broskvova. Pololesklý stín, možná ideální rozjasňovač. Nový stín vytvořený pro paletku.
Chopper - oranžovo - růžový metalický odstín, zase je docela hodně pigmentovaný, patří do jedné rodiny s Half baked a YDK.
Tease - můj oblíbenec je špinavá levandulová, nebo možná bych ji označila jako matnou mauve, tj. s mírně horší, pigmentací. Vypadá krásně. Nový stín vytvořený pro paletku.
Sunakebite - čokoládová hnědá se zlatými odlesky, rozhodně spíše teplý odstín s velice dobrou pigmentací. Nový stín vytvořený pro paletku.
Suspect - klasická champagne, lesklá, třpytivá, ale přesto decentní.
Pistol - překvapivý oblíbenec, možná i proto, že se jako jeden z mála výrazně liší od původní paletky. Abych pravdu řekla, celou dobu jsem myslela na to, že je to odstín, který by se mohl líbit Pavlínce, znamé to milovnici taupe, protože ačkoliv je Pistol myší šedá, tak je to lesklá šedá. Nový stín vytvořený pro paletku.
Verve - jak je asi vidět ze swatche ačkoliv se zdá být holubí šedá, Verve je velice lesklá, něco jako MAC Vex na steroidech. Nejsem si jistá, jestli to je barva pro každého.
YDK - další variace na teplou bronzovou, tentokrát do růžova. Rozhodně jde o velmi lesklý stín, který může při neopatrné aplikaci vytvářet nánosy.
Busted - vínový lesklý stín, špatně se mi swatchoval, je docela tuhý a v porovnání s ostatními méně pigmantovaný. Nový stín vytvořený pro paletku
Blackout je standardní matná černá, nenadchne, neurazí, jen moc nechápu co dělá v Naked paletce, nebyla by lepší matná tmavě hnědá?
A pěkně komplet vedle sebe.

Cena: platila na HQ Hair 36 GBP, pod 1100 Kč, záleží na aktuálním kurzu koruny. Což je rozumná cena v porovnání s tou předraženou na ebay.
No a teď asi to co většinu zajímá nejvíc a to je srovnání s původní Naked. Jsou si opravdu velmi podobné, jen Naked 2 obsahuje dva studenější stíny a má tvrdší skořepinu. Nahoře je Naked 2, dole původní Naked.
Při swatchích je podobnost ještě víc zřejmá.  Naked /dole/ je víc lesklá a celkově barevně dramatičtější. Naked 2 má tři stíny, které jsou neutrální a s přimhouřenýma očima by se daly označit jako studené a celkově méně lesklé. I proto je přijatelnější pro vyšší věkové skupiny. Zatímco Naked 1 mi zůstal ve výbavě po celý rok výhradně pro mé použití, tak Naked 2 se záhadným způsobem přesouvá do výbavy mé maminky.
Verdikt: Naked je skvělý kup, kvalitní stíny s velmi dobrou pigmentací, které jsou slušivé a můžete s nimi tvořit různé variace neutrálního líčení. Inteligentně sestavená, prakticky zabalená. Jestli váháte mezi Naked a Naked 2, tak vězte, že rozdíl je v balení a tom jestli vám vyhovuje krapánek studenější Naked 2. Nevadí mí vlastnit obě i když jsou si některé stíny natolik podobné, že je nepoučené oko od sebe nerozezná. Kdybych si mohla přát, tak bych v Naked 2 vyměnila half baked, chopper, nebo YDK za nějaké základní matné stíny jako je tmavě hnědá či šedá, ale protože je sestavená tak jak je, tak jsem jen velice spokojená, nikoliv uchvácená. Jasně, mohla být víc jiná než originální Naked, ale co můžeme čekat od produktu, který neklame ani jménem. Je to prostě druhá variace.  

Summary: Yes, dear international readers, this is another post about praised Urban Decay Naked 2 palette. I hope you aren´t bored yet. Naked 2 and original Naked are both extremely popular not because they are both greatly pigmented, well combined and affordable. In general they are basic collection of warm toned eyeshadows. I would not call them necessarily naked, since some of them are really shiny, but they compliments almost all skin tones and eye colour. My mum had problems with some eyeshadows in original Naked, they were too shiny for her age, but she loves Naked 2, since it is more cool toned and consistency of Naked 2 eyeshadows is more friendly to older eyes. In general I like them both, color combination of Naked 2 and packaging of original Naked both are very true to their name.  

28 komentářů:

  1. Sice je to úžasná recenze, ale stále jsem zmatena a na vážkách zda si nechat obě či jednu z nich poslat z domu jako dárek, chjo chjo... Píšeš, že 2 je studenější, což by mi vyhovovalo, ale podle fotky se mi zdá možná hezčí 1..pak jsem si říkala, že si kvůli balení nechám 2, ale ty píšeš, že to zas taková hitparáda není..(musím se přiznat, že podle fotek jsem si vsugerovala, že je to kovové). Jo a u té mojí jedničky byl štětec a ne tužka, to je podvod!:-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Netuším a jak si spokojená s jedničkou. Jestli ji používáš, tak by se ti mohla hodit, jestli ne, tak zbytečně budeš kupit paletky. Balení se tváří jako kov, ale vnitřek a hlavně ta zaklapávací část je plast a ne diorovský plast, spíš takový těžkotonážní. Na druhou stranu na tom není vidět prach. Záleží co od toho chceš.
      Tužky měla první edice Naked paletek, prostě ta kterou mám já.

      Vymazat
    2. Ještě jsem jí nepoužila, koupila jsem si jí k Vánocům a ještě jsem se k ní nedostala..a pak byl Valentýn a na LF valentýnská sleva, já měla chuť si koupit dáreček a už je na cestě dvojka:-D
      A kolik těch edic bylo?

      Vymazat
    3. A na živo si je už prozkoumala :)?

      Vymazat
    4. Nene, jednička je ještě zabalená a dvojka někde nad vodou asi :-D

      Vymazat
  2. Veľmi dobré porovnanie! Aj keď stále by som si nevedela vybrať.. :-)

    cajova.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  3. Tak to je perfektní srovnání, děkuju! Mně se ve 2 líbí hlavně ty nové odstíny vytvořené pro ní. Ale jak tak na to koukám, tak v podstatě nepotřebuju ani jednu, což je vlastně výhra pro peněženku! Ještě jednou dík!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Asi ne, co vlastně člověk opravdu potřebuje. Ale celkově je příliš podobná jedničce a pro tebe mi přijde příliš lesklá.

      Vymazat
  4. Nechápu, proč tam nenechali UDPP, to bylo podle mě lepčí...jinak, já snad nepotřebuju ani jednu, ale víc bych nejspíš využila naked 2. Jo a nemůžu si pomoct, ale ta dvojka mi přijde víc než legenda a perfektní neutrální stíny jako rejžování na úspěchu jedničky :). Každopádně vypadá hezky, už jsem po ní taky koukala, ale říkám si, že to fakt nepotřebuju.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem si to vydržela říkat docela dlouho..ale pak už jsem nevydržela!:-D

      Vymazat
  5. ja som citala na viacerych blogoch, ze ta Naked jeuniverzalnejsia, a 2 sa nehodi pre kazdeho, Tiez som si myslela, ze je to kov a nie plast..Mam Naked uz rok a pol a nevymenila by som ju. Moc ma nelaka ani ta 2...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já bych neřekla, že naked je univerzálnější, obě se rozhodně nehodí pro každého, obě mají některé velmi lesklé stíny, které budou vypadat na starších očích docela strašidelně. Já mám Naked taky docela dlouho a musím s tebou souhlasit, že s ní jdou udělat hodně zajímavé věci.
      Na povrchu je to pokovované tenounlinkou vrstvou plíšku, ale zy klíčové části jsou plastové.

      Vymazat
  6. Díky za recenzi, líbí se mi. Akorát já bych se bála, jak ebay, tak vlastně téměř jakéhokoliv smíšeného e-shopu, že koupím fake :(. Stíny jsou jedny z nejsnáz a nejčastěji padělaných záležitostí. Jak to poznat? :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak můj osobní názor je, že eshopů jako je Lookfantastic, Feelunique a Hghair se není třeba bát, ale třeba mi ho někdo vyvrátí...

      Vymazat
    2. Já souhlasím s Dejničkou, ebay je problematický hlavně u MACu, Lancome a ostatních značek.
      HQ hair je podle mě bezpečný, stejně jako feelunique, zuneta, beautybay, lovemakeup a lookfantastic, nebo ASOS, tedy ty proslavené britské shopy jsou podle mě bezpečné. Kdyby si chtěla poradit tak napiš. Ono je docela poznat jde li o fakeový shop většinou podle složení nabídky.

      Vymazat
    3. Díky, tohle se mi hodí. (recenze)

      Jinak já jsem slyšela, že i z jahody někomu přišle fake parfém, takže :-( taky strach.

      Vymazat
    4. Já si nemyslím, že jahoda má fake věci, ale má staré věci a věci pro azijské trhy, což někdy může znamenat reformulaci. Někdy to taky špatně skladují. I když parfémy jsem nikdy nebrala, jen dekorativku a pleťovku.

      Vymazat
  7. Děkuji za recenzi! Z těch dříve viděných a čtených jsem si nějak zafixovala, že je Naked 2 mnohem studenější. Na tvých swatches mě překvapily barvy jako Half Baked nebo Chopper, ty bych určitě vůbec nenosila... No uvidíme, popřemýšlím, času mám dost, pač mě naštvalo, že jsem si valentýnský mail z LF smazala bez přečtení, tak budu čekat na nějakou další podobnou akci :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ne, není zas až tak studeněnjší, pro ty tři teplé ultralesklé stíny, jestli se uvidíme, tak ti je vezmu obě a prohlédneš si je naživo. Myslím, že by pro tebe byla spíš dvojka než jednička.

      Vymazat
  8. Tohle je moje noční můra i sen v jednom, pořád bych chtěla jednu z nich vlastnit, ale pořád si řikám, že to nepotřebuju, že mám hodně neutrálních paletek od NYX, mimochodem ta nová od NYX Nude on nude mi Naked paletky dost připomíná a tak přemýšlím i o ní :D, achjo.....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já s novými NYX paletkami nemám moc zkušeností, kdysi mi jich pár prošlo rukou, já obecně nemám páda paletky které kombinují produkty na rty a pudrové, takže proto je nekupuji. Ale je fakt, že jsem četla několik recenzí, že jsou si podobné. Ale abych pravdu řekla, tak pro Tebe se spíš hodí Naked :).

      Vymazat
  9. Když na to takhle koukám ve srovnání, tak se mi možná víc líbí tahle dvojka... na druhou stranu bych se vůbec nezlobila, kdybych se jednoho krásného dne stala majitelkou i jedničky :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Asi tak, je prostě těžké se rozhodnout, když jsou si tak podobné.

      Vymazat
  10. tohle je vazne skvela recenze /stejne jako na jednicku/. Musim rict, ze prave tyto Tvoje clanky mi pomohli rozhodnout - kterou poridim. Jsem studeny typ,takze pro me je jednoznacne 2. Dekuji Ti!!!

    OdpovědětVymazat
  11. Už dlouhou dobu přemýšlím nad tím, jestli koupit Naked nebo Naked 2.. U Naked mi přijde, že je v ní více tmavších stínů, a ty já mam raději než nějaké světlé a neutrální. U Naked 2 mě ale zase láká ten černý stín a preferuji studenější odstíny, které jsou právě v Naked 2. Jinak mám velmi světlou pleť, hnědé vlasy a tmavě hnědé oči ale nevím, jestli to bude má nějaký vliv na vybrání paletky :D pořád se prostě nemůžu rozhodnout.. :-/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jestli nad nimi tak dlouho uvažuješ, možná by stálo za to zauvažovat i nad jinou značkou, přeci jen od té doby vyšla řada napoobenin a vyplepšení, takže určitě je z čeho vybírat. Z vlastní zkušenosti mohu říct, že kormě cestování Naked moc nepoužívám, Naked 2 jsem poslala pryč asi po měsíci popužívání. Co takhle zkusit basics? Klasicky neutrální mi nepřijde ani jedna...

      Vymazat