Zimní nákupy: zkušenosti s eshopem babybaby.cz

Nakupovací příspěvky nedělám moc často, není to proto, že bych nenakupovala, ale nejsem si jistá, jestli by vůbec někoho zajímaly mé nakupovací zvyklosti. Takže to dnes se mnou vydržte, protože bych se chtěla podělit o zkušenosti z babybaby.cz.  
Eshop jsem objevila díky postu od Viennettky,  musím přiznat, že kdyby nebylo jejího příspěvku, tak bych na něj nikdy nenarazila. Důvod proč jsem objednala je, že jsem v zimě prošvihla v Rossmannovi winter edition essence krémů na ruce, což mi bylo vzhledem k poměru výkon/cena líto, takže jsem objednala dva WE krémy, několik věcí od Eco Tools, které v Praze za rozumnou cenu ne a ne sehnat, dvě kosmetická mýdla a dezinfekci na ruce 48 se kterou mám ze Slovinska dobré zkušenosti. Jelikož má eshop v Praze odběrové místo, volila jsem osobní vyzvednutí. Objednávka byla zpracována do druhého dne, potud jen spokojenost. 
Když jsem přebírala objednávku, napadlo mě zkontrolovat její obsah a objevila jsem že mi dali špatné WE krémy, když jsem je začala zkoumat podrobněji, všimla jsem si, že to není letošní edice, kterou mám doma, takže předpokládám, že jde o edici z let předchozích a i prodávající mi potvrdila, že jde o doprodej. Ale nebyl problém změnit objednávku. Nadstandatrní počet vzorečků a letáků jsem dostala taky, na fotce jsou  vzorky kosmetiky SebaMed, pánský parfém Madonna a Essence bronzer. 
ALE doma jsem po vybalení zjistila, že dva produkty mají po datu spotřeby, jedno mýdlo a antibakteriální gel. Psala jsem email a do druhého dne jsem měla na účtu peníze za oba výrobky bez jakéhokoliv přetahování. Nicméně  ačkoliv nelze zákaznickému servisu nic vytknout, počet vzorků je nadstandartní, prodej prošlého zboží mě odradí od dalšího nákupu, jedině že bych brala věci od eco tools u kterých není datum spotřeby. 
pozitiva: 
  • Essence, Catrice, Manhattan, nebo Eco Tools i vyprodané řady
  • i řada pleťové kosmetiky
  • osobní odběr
  • množství vzorečků
  • v případě chyby/nespokojenosti blesku rychlé vyřízení reklamace bez jakýchkoliv dohadů
negativa:
  • byl trochu problém najít věci v sekci obsahující  víc položek, například essence má přes 20 stránek a nejde filtrovat, takže pokud něco hledáte, musíte projít vše 
  • chyby v objednávkách, nejsem jediná komu část objednávky byla jiná než měla
  • možná na mě vyšel Černý Petr, netuším, ale v mé objednávce to vypadalo, že nekontrolují data spotřeby 
Summary: This post is about my shopping experience with Czech eshop babybaby.cz where I intended to buy items I canot find in local drugstores especially items from Ecotools, essence and hand sanitizer by Slovenian brand 48. My experience wasn´t bad, I loved how fast was processing, they added generous number of samples as you can see on the second photo. But I won´t shop there again is because in my order was two items after expiration date. They promptly returned me money, yet I think that two of three items with expiration date in order is pretty bad. 

12 komentářů:

  1. Jeee, super urcite pis dalej svoje nakupovací zvyklosti. Je to super a aspon budeme vediet dobre eshopy...super papa Sylvia

    OdpovědětVymazat
  2. Taky jsem na tuhle stranku prisla diky vinettce, ale trosku me jeji zkusenost s timto obchodem odradila. Ta tvoje taky moc nepridala. Je to skoda! Ale moc se mi tam libi paletka korektoru od catrice a asi si ji budu muset objednat tam, protoze jsem ji nikde jinde nevidela. Trosku me to mrzi :-/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Snad bude ok, já si myslím, že většina věcí bude ok, ale prostě jsem šla po věcech co nejsou masově prodejné a v tom byl ten zádrhel.

      Vymazat
  3. Ale nakupovaci clanky urcite delej, ja di ke vzdycky rada prectu!

    OdpovědětVymazat
  4. Hmmm, tak já ta data spotřeby omrknu, ale abych pravdu řekla, taky mě napadlo, že je šance, že to bude prošlé, když už se některé věci, které jsem objednala, nevyrábí, to je holt riziko, když chci znova něco staršího... Nicméně zvažuji i přes to všechno druhý nákup, toužím po jedné Essence rtěnce, která je vyprodaná snad všude v republice a tam ji stále mají...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ale jak už jsem psala, někdy to nevadí, ale prostě mě to vadilo a ne že bych ten krém na ruce tak strašně chtěla. ALe kdyžtak na tu dezinfekci zneužiju nějakého kamaráda co pojede do Slovinska, taky to bude o dost lacinější.

      A o kterou jde?

      Vymazat
  5. Hi, I came to know your blog, loved, congratulations on your corner and lots of success here!
    I'm following your blog now!

    I invite you to meet my Blog and if you like and can also follow my blog...you will be very welcome, feel at home!

    Oh, there's a translator at the end of my page blog, I hope to see you there! :)

    http://umamulherbemvestida.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hi Maria, thank you very much. You have lovely blog and I am definitely planning visiting it in future.

      Vymazat
  6. Mě konkrétně nakupovací zvyklosti zrovna u tebe velmi zajímají, protože se u tebe často inspiruju...takže víc nákupních článků, prosím :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak děkuji, je fakt, že jsem poslední dobou nějak víc vybíravá. I když já zas až tak často nenakupuji, spíš na těch veletrzích se vždy utrhnu.

      Vymazat