SKINFOOD salmon darkcircle concealer cream neboli losos

Máte rádi korektory? Já ano, od té doby co používám lehčí makeupy, nebo BB krémy ještě raději. Vždy mívám několik kousků v barvě pleti na zamaskování nedostatků, ale barevným variantám se obvykle vyhýbám. Jsou tak nějak na mé bílé pleti moc vidět, ještě teď mě straší nezdar se zeleným korektorem, který na pleti vypadal...zeleně. Takže jsem "lososa", tedy korektor Skinfood Salmon darkcircle concealer cream ve světlejším odstínu 1 Light Beige /na netu jsem taky našla pojmenování Salmon Blooming, ale jelikož neovládám korejštinu, tak netuším, je to prostě jednička a hotovo/ poměrně dlouho ignorovala i když se jedná o jeden nejznámějších produktů od Skinfood. Prostě mě v názvu zmíněný losos mě dost děsil. Fakt nepotřebuji mít pod očima oranžové kruhy. Ale protože ebay prodejce rubyruby76 neměl věc kterou jsem si objednala mohla jsem si vybrat alternativní výrobek a v rychlosti volba padla na Salmon darkcircle concealer cream, čehož v nejmenším nelituji. 
I když to bude nošením dříví do lesa, tak mi to nedá napsat něco málo o značce SKINFOOD, korejské to značce, jejíž filozofe je založená na tom, že to co je dobré k papání by mělo prospívat pleti. Asi něco jako když loupete okurku a slupku si dále na obličej, nebo přikládáte vychlazené sáčky s čajem na oči po probdělé noci. Řada jejich výrobků se pyšní jedlými "potravinovými" ingrediencemi. Samozřejmě, že je to z velké části marketing, ale přijde mi chytře vymyšlený  a navíc mají hezké obaly. V logu skinfood najdete prdelatého amorka, který bdí nad kvalitou ingrediencí, ehm.  Ale fakt je, že mají v nabídce kromě pleťové kosmetiky rozdělené dle typu pleti /řada se zeleným salátem pro citlivou pleť,s avokádem pro suchou atd/, i tělová a dekorativní kosmetika. Značka je na trhu od roku 1957, v současnosti expandovala z Koreje do celé Asie a USA. V zemích kde je franšíza mají dokonce vlastní obchody, které mi připadají jako kříženec mezi Body shopem a L´Occitanem. Ceny na ebay nejsou závratné, ale je třeba si uvědomit, že balení jsou trochu menší, než bývá obvyklé v ČR.
Z pleťové i dekorativní kosmetiky jsem doposud měla jen vzorky, se kterými jsem kromě BB krému s Aloe /mizí z pleti téměř okamžitě po nanesení a nepěkně mi zdůrazňuje póry/, jen dobré zkušenosti i když mě žádný nenadchnul natolik, abych si koupila plné balení, ale až mi třeba jednou dojde maska na obličej...
Ale zpět k lososovi, korektoru, který je KOREKČNÍ, tedy dle barevné toerie broskvová/lososová zakryje namodralé stíny pod očima a přesně tak to u mě funguje.
Důvod proč ho mám tak ráda je jeho konzistence, je semi transparentní a téměř "blbuvzdorná". Je nemožné vytvořit s ním nános. Nevpíjí se do vrásek, nesjíždí, vvdrží na mé sušší pleti dlouho. Výsledek je přirozený, vlastně okem téměř nepostřehnutelný a tak to má u korektoru být. Na mastnější pleť bych ho doporučila fixovat pudrem, myslím že přímo skinfood má odpovídající pudr v nabídce, ale nezkoušela jsem, tak nevím.
Co jsem ale zkoušela, jsou některé varianty barevných korektorů z českých drogérií /L´Oreal, Rimmel, Regina a La Roche Posay/ a lékáren a v porovnání s tím vychází skinfood jako jednoznačný vítěz, jasně by terry, nebo Armani byl ještě lepší, ale to už je jiná cenová kategorie. Losos je krémový, ale ne pastózní, spíš lehoučký, nevypadá nepřirozeně, což se vzhledem k světlému odstínu mé pleti občas stává. Ačkoliv pokud má někdo skutečně velmi tmavé kruhy pod očima, tak možná nebude dost krycí. Zkoušela jsem ho pro potřeby focení na namodralé žilky na rukách a tam udělá dobrou "korekční" službu, nejsou vidět, ale modrá nezáří do dálky.  
Balení je roztomilé, trochu retro. Sice je to plast, nicméně by mohlo být minimálně o třetinu menší, když už je to 10 gr. A až teprve čas prověří, jestli víčko doléhá.  
Jen malé upozornění co teprve začínají a neorientují se v číselném systému značení Skinfood dekorativky /platí pro pudry, korektory a BB krémy/ OZNAČENÍ 1 je pro pleť se ŽLUTÝM podtónem, 2 pro pleť s RŮŽOVÝM podtónem.
P.S.: korektor má obsahovat lososový olej, to jen proč jako losos.

Summary: With lack of sleep there is one inevitability that I could count on with my pale skin tone = dark circles. I fight them with concealers and correctors pretty much from my teens and even though I found perfect one in by Terry ranch I usually search for more affordable version. I´m glad I finally found it in Skinfood salmon darkcircle concealer cream in shade 1 Light Beige /aka Salmon Blooming/. It simply disguises my blue-ish under eye circles. Consistency is creamy, not at all pasty, this product don´t get into my wrinkles and fine lines or slip away during the day (I have dry under eye area, if you have oily skin, you shout set it with powder). Finish is "fresh" and almost non visible. However I´m not sure if it could correct really dark circles, since consistency is more semi transparent. Plastic packaging is cute, personally I don´t like pot packaging with cream products, they tend to dry faster with all that air exosure. Ten grams of product cost or approx. 12 USD on ebay, from my point of view that makes it low price alternative to much more expensive salmon toned color correctors by Armani, Bobbi Brown or by Terry. 

24 komentářů:

  1. Tak ten se mi moc libi! Ja uz pod oci vetsinou pouzivam spis jen tyhle korekcni odstiny - Laura mercier taky 1cka, spis nez klasicke korektory, ktere malokdy vypadaji prirozene...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já korekčního losoa miluju, jen se zelenou na začervenání stále bojuji. Korektory jak které. LM jsem chtěla zkusit, ale bez okouknutí naživo se bojím, respektive nejsem se schopná rozhodnout který, přeci jen za tu cenu bych se nerada sekla.

      Vymazat
  2. Odpovědi
    1. To máš za Illamasqu se kterou mi děláš pořád chutě! Došla bída na kozáky, muhehehe.

      Vymazat
    2. No naštěstí to není takový výdaj, takže už brouzdám eBayem :D

      Vymazat
  3. vyzerá skvelo :O

    http://wehateloverscompany.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
  4. Podobny pouziva jedna ma oblibena blogerka a ja si rikala, ze ho nemam kde koupit a hle ho, ty hned druhy den prijdes s timto. To je dobry tip.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Která, třeba máme rády tu stejnou. Já o něm četla u několika oblíbených blogerek, tak jsem si řekla, přinejhorším poputuje do blogsale a jsem ráda, že neputuje. A opravdu stojí za vyzkoušení.

      Vymazat
  5. Dovol, abych ti taky složila poklonu. Ne všechny, ale některé tvoje články doslova hltám a nasávám každý kousek informací v nich obsažený. Tohle není výjimka. Jednak jsem o značně Skinfood až dosud měla velké mezery, které se tímto aspoň trochu zacelily :) Netušila jsem, že existuje už tak dlouho. A vlastně dosud netuším, kde má svůj původ - myslela jsem, že právě v Asii, ale když píšeš, že před nedávnem expandovali právě tam...? Ale to je nepodstatné. Miluju jejich stránky a nestačím pokaždé zírat, kolik výrobků vlastně mají v portfoliu! Chci zkusit všecko! Celkově je mi značka hodně sympatická. I když s tebou plně souhlasím ohledně Aloe BBčka, ale to je zas jen z mojí neznalosti, kterou jsi mi v článku osvětlila: podle popisů barevných tónů jsem myslela, že 1 je pro světlé, 2 pro tmavší, takže mám č. 2 - a to je špatně, jsem v něm růžová jak vepřík (ale fakt nevím, jaký podtón pleti mám, jenom vím, že tohle je na mojí kůži špatně). Jinak by tak špatný nebyl. A losos? Obávám se, že si musím připsat další položku na svůj nákupní seznam. Popsala jsi ho tak, že ho vidím jako must-have a pro mě ideál pro start s korektory! Tedy, nějaké už mám, ale nic co by stálo za řeč... A to samozřejmě bude chtít štětec na korektor a vhodnější pudr... :D
    Každopádně děkuju za článek.
    Verunka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Verunko, děkuji za pochvalu, přímo se tetelím blahem :). SF je korejská značka, která masivně expadnovala v posledních letech do okolních asijských států a USA /nejsem si jistá jestli i do Kanady/. Je otázka, jestli je značka v té podobě jako dnes opravdu od roku 57, nebo ne, to je pro evropana neovládající korejštinu v podstatě nedohledatelné :).
      Já nechci si myslím, že v případě této značky je to právě balení a parfemace co mě nejvíc přitahuje. A vůbec, taky bych nejraději navštivila jejich obchod a na místě s vybrala.

      Mám doma krátce i jejich avokádový oční krém, ale na závěry je příliš brzy, ale potencionálně bych ráda prozkoumala jejich pleťovku detailněji, nebo si pořídila pudr z pomerančové řady /má spf 45/.

      Vymazat
  6. lososovy olej v kozmetike??tak to pocujem prvykrat :D no losos je moje oblubene jedlo, takze vyzera to tak, ze si ho zaradim do svojho wishlistu :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já zas lososa moc nemusím jako jídlo, ale jako korektor ano :). Pořád mi přijde logičtější olej, než samotný losos :))).

      Vymazat
  7. Ráda si přečtu českou recenzi na něco, o čem už jsem několikrát uvažovala, že koupím. Tak jo, až se teda rozhodnu, že budu používat korektor na kruhy, koupím tento. Ale to mi nejdřív někdo bude muset říct, že kruhy mám, já pořád tvrdím, že je nikdy nemívám :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nemáš, nepotřebuješ, ale jiné věci potřebuješ abych si mohla počíst, že.

      Vymazat
  8. Opravdu jsi mě nalákala. Skinfood jsem přehlížela a jak vidím, tak neprávem. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak ne úplně vše je skvělé, ale tento korektor se povedl :).

      Vymazat
  9. no, tak já akorát dostala chuť na lososa :D

    OdpovědětVymazat
  10. taky jsi mě naprosto nahlodala, já mám snad všechny vady pleti (póry, červenání, vrásky, stále tu a tam pupínek,...), jen jediné jsem fakt v životě neměla - tmavé kruhy pod očima. Fakt, i když jsem týden před zkouškama nespala. Zato moje dcerka má po svém tatínkovi skoro permanentní modráky - už vím, kam jí jednou nasměrovat :-) Určitě však něco ze Skinfoodu "ochutnám".
    P.s. od LM mám secret camouflage, možná jsem dostala už nějak přischlé balení či co, protože je od počátku šíleně hutné a naprosto se s ním nedá pracovat. Nedrolí se, ale navztekám se než ho zapracuji do pleti a i tak mám pocit, že je v nánosu, proto bych na tu jemnou kůžičku pod oči nešla, používám na pupínky na bradě. Rozhodně by bylo dobré si ho předem osahat v nějakém kameňáku

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já teda skinfood zas až tak nemusím, vadí mi přehnaná parfemace některých kousků /totéž pletí i pro innisfree/. Jestli nemáš kruhy, tak to radši zkus jiný kousek.

      Já šetřím na Hourglass korektor, až dopotřebuji dva MACy co mám doma a Mufe /což bude tak za dva, tři roky/, jdu do něj!

      Vymazat
  11. Super prispevok-velmi poucny
    http://beautylife-lija.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
  12. Já ho taky používám a vyhovuje mi, kryje tak akorát. Co si budeme povídat, pořádný tmavý kruhy nezakryje téměř nic :D kupovala jsem zde za 250Kč -
    http://www.skin-food.cz/makeup/5-skinfood-korektor-na-tmave-kruhy-pod-ocima-s-vytazky-s-lososa-10g.html

    OdpovědětVymazat