OPI Don´t Melborne The Toast

Jsou laky, které přitahují pohled jako magnet a jsou laky, kterých si na nehtech ani nevšimnete. Ale vaše okolí je zaregistruje. A přesně to druhé je případ OPI Don´t Melborne The Toast. Z času na čas se mi stane, že mi někdo pochválí lak, ale aby mi osm lidí za jeden den pochválilo lak, to se mi ještě nestalo. Až teď.  Přitom je to taková barva u které by mě to nikdy nenapadlo. Ženy většinou chválí módní a neobvyklé barvy, muži spíš ty rudé, nebo pokud je lak sladěný, ale relativně "obyčejnou" broskvovou. Nad tím mi pořád rozum zůstává stát. 
Doteď netuším proč zrovna OPI Don´t Melborne The Toast měl takový úspěch i když předpokládám, že to bude jeho rafinovaností. Na první pohled vypadá jako Je hezký, medově hnědý s podílem starorůžové. Když se zadíváte pozorněji, zjistíte, že si nejste jistí jaká barva je základová. Hnědá? Karamelová? Není on trochu našedlý? A broskvový? I když, není to spíš starorůžový? A hele, on má i shimmer. 
Navíc je to ten typ barvy, který na různých lidech vypadá různě. Ne, nekomentuji zcela zjevnou věc,, tanto odstín je takový chameleon. Na tmavších odstínech pleti je má téměř karamelový, na světlejších je více růžový.  Téměř na všech vypadá upraveně a ladí. 
Mám tu tak jednu ne moc povedenou fotku ze sluníčka, na které je vidět shimmer, který laku dodává plasticitu. Přijde mi, že se tematicky hodí do Australské kolekce /prehistorie, rok 2007/ i když netuším, proč by zrovna tento odstín měl reprezentovat Melbourne.
Můj nový nejoblíbenšjší lak? Asi ne, pořád pro mě vedou výraznější barvy, ale i tak bych chtěla moc poděkovat Hanele, která mi ho poslala. Co se týče lakování, není mu co vytknout, na fotkách jsou dvě vrstvy bez nadlaku. Schnul rychle, vydržel bez oděru asi 5 dní. 
Detail při kterém jsou trochu vidět zlatavé částečky, ze kterých je na sluníčku ten zlatý shimmer. Pokud chcete, aby byl víc viditelný, přelakujte ho lesklým nadlakem. 
Celkový dojem:
  • pozitivem:  Univerzálka, hodí se do práce do školy. Vzhledem k tomu, jak teď frčí zelené, modré a neonové laky by člověk vlastně šel proti proudu. A ten shimmer...
  • negativem: Co si budeme namlouvat, tento lak nebyl, není a nikdy nebude efektní lak. Je decentní a v tom tkví jeho kouzlo.
Summary: I was somehow surprised how many people complimented OPI Don´t Melborne The Toast. In one day eight, yes eight, people asked me what do I wear on nails and that it looks amazing. I´m not sure it´s holy grail material, but this browned peach is flattering on almost every skin tone. On darker ones it leans toward caramel brown, on lighter, as mine, it´s dusty peach toned polish with unusual bronze hue. I love it especially now. What I love is beautiful shimmer and flawless application. I wasn´t sure when I first time applied it, although it had grown on me. I f you are lover of neutrals try to find this hidden gem from Australian collection.  

10 komentářů:

  1. je to univerzalka, ale nie taka nudna :) dost sa mi taketo farby pacia, takze sa ani nedivim, ze ti ho vsetci chvalili :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem ráda, že se líbí. Je to takový nenápadný odstín, který je snadné přehlédnout a přitom je to škoda.

      Vymazat
  2. Taky bych se nechala okouzlit :)

    OdpovědětVymazat
  3. Jo, je dobrý. Mám to taky tak: většinou jedu ve výrazných barvách, ale občas potřebuju oraz - anebo jednoduše být decentní, pak jsou tyhle barvičky dokonalé. Sluší ti. Je hodně sympatický, rozhodně bych pro něj našla využití ;)
    Verunka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já teď v létě zkouším variantu nechat nehty odpočinou a tak lakuju jen spordicky, vlastně nebýt maminky, tak jsem ho nelakovala vůbec. Váhlala jsem mezi Essie Tour de Finance a OPI DS Glow. A děkuji za pochvalu!

      Vymazat
  4. Inspirovala jsi mě! Jdu lakovat, po sto letech. Přitom nevím proč, super barva a vtipnej název :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Skvěle, jen jdi, v létě je super jít proti trendu.

      Vymazat
  5. Barva je to tedy opravdu šmrncovní, na první pohled jsem si říkala, že by mě asi nezaujal, ale jak koukám, tak se mi líbí víc a víc, škoda, že je z hodně dávné kolekce, neb se asi nesežene, nebo se pletu?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně jak píšeš, nejdřív je to nic moc, ale po chvíli si člověk "zvykne" a začně objevovat jeho krásy, které opravdu stojí za to. Myslím, že na ebay se dá sehnat v pohodě a i v obchodě v Praze ještě byl.

      Vymazat