Testování Taftu - silně tužící lak, tužidlo a keratinový spray

Značku  Schwarzkopf má spojenou s dětstvím, používala ji moje babička i my doma ji používáme dodnes, mamka nedá dopustit na Palette, táta zase na Gliss Kur a laky a tužidla značky Taft jsem používala pravidelně do té doby, než se objevila paní s hláškou "můj účes to vydrží", což byl zcela iracionální důvod proč jsem značku přestala používat. Při jedné z návštěv v drogérii jsem si všimla keratinového spraye, který mě zaujal, ale protože nerada experimentuji se svými jemnými vlasy, nechala jsem ho tam, ale vrtal mi hlavou a hodně. Když mi krátce na to přišla nabídka, jestli nechci testovat taft, rozhodování bylo jednoduché a dnes jsem tu se třemi výrobky, které mi poslali. Jsou to (zleva): 
  • Taft Keratin oživující sprej s extra silnou fixací 3
  • Taft Volume Mousse, tužidlo s mega silnou fixací 5
  • Taft Volume Hairspray, lak s extra silnou fixací 3
Taft Volume Hairspray, lak s extra silnou fixací 3 je klasický lak na vlasy. Pod slůvkem extra silná fixace se skrývá střední fixace. Jak jsem psala, mám jemné vlasy, které obtížně drží tvar, takže doba deseti hodin, co mi udrží účes je na moje poměry docela slušná. Zároveň je to spíše fixace pevnější, proto si po nalakování vlasy vyčešu, aby byl účes hladký. Nedovedu posoudit nakolik by zvládl udržet třeba vlny, ale mikádo udrží v hladkém oblouku slušně.  
Ačkoliv z hlediska funkčnosti nemám výhrady, pokud jste ale citlivé na vůně, je lepší si ho nenápadně předem očichat. Má dost výraznou parfemaci, až takovou, že na chvíli přehluší i Annick Goutal Rose Splendore! Je to rozhodně silnější než většina věcí, které používám na vlasy pravidelně.
Taky mi přijde poměrně sporné tvrzení o fixaci až 48 hodin...prostě jeden den je maximum. Poměrně dobře se snáší s tužidlem a lehčími stylingovými přípravky. Suma sumárum s lakem jsem spokojená a po dopotřebování, tedy spíš v horizontu roku, dvou, balení je fakt jumbo, si koupím zase nějaký tafťácký, jen s decentnější parfemací.
Balení: Jedovatě zelené, za praktičtější považuji ty s integrovaným víčkem/ostatní zelené laky jej mají/,  ale toto je méně poruchové, velikost balení také trochu znesnadňuje rychlou aplikaci, má tendenci prokluzovat. Složení: 
Jako druhé přichází na řadu tužidlo Taft Volume Mousse s mega silnou fixací 5, opravdu velmi silnou fixací. Slibuje maximální objem s push -up efektem bez zatížení, což na mých jemných vlasech zrovna nesplňuje.
Objem dodává spíše střední, ale vlasy natuží hodně, bohužel jsou díky tomu jakoby zhrublé a trochu zplihlé. Ale objem zůstává po dva dny. Plusem je, že neslepuje i při přehnání dávky, vlasy jdou slušně rozčesat, ale místo objemu vlasy natuží do hřebíků. Domnívám se, že můj problém vyplývá z příliš silné fixace pro můj typ vlasů, jinak je to dobré tužidlo, především pro pevnější vlasy, nebo pokud jich máte hodně.
Konzistence je šlehačková, vůně je mnohem příjemnější než u laku na vlasy. Balení: opět zelená tuba, klasický tužidlový uzávěr.

Složení:
A dostáváme se ke Keratinovému spreji s extra silnou fixací (trojka), důvodu proč jsem kývla na spolupráci. Slibuje objem, sílu a zdravý lesk,  má chránit jemné vlasy před teplem a taky nelepit, to vše na na dva dny. Těšila jsem se moc a o to víc mě mrzí, že mi vůbec nesedl. Spray není apriori špatný, naopak, myslím, že na normálních, silnějších, nebo nepoddajných vlasech, které mají tendenci elektrizovat, může být dobrý, ale pro mě není vůbec vhodný. Bohužel mám asi ultra jemné vlasy, po použití keratinového spraye vypadají velmi zplihle. Jsou jakoby obalené, ale také velmi těžké a nedrží tvar.
Několikrát se mi stalo, že po jednom dni okolí hádalo několik dní nemytou hlavu. Nemluvě o tom, že v kombinaci se silně tužícím lakem je výsledek už do dvou hodin podobný tři dny nemytým vlasům. Určitě existuje kombinace, ve které je tento výrobek funguje, jen ne na mě, zkoušela ho použít málo i hodně, výsledek nikdy nebyl zcela uspokojivý. Čím více výrobku jsem použila, tím více vlasy plihly, při pravidelném použití se mi také víc mastily vlasy.  
Balení je plastové, lahvička velmi připomíná rozprašovač na kytky, ale barevně se mi líbí a sedí dobře do ruky. Vadí mi jištění, ten plastový otočný kroužek kolem hrdla má ostré hrany a je poměrně nepohodlný "na obsluhu". Jistě, použijete ho jen párkrát, ale tak nějak mi přijde, jako by jim v továrně v půlce výroby došly součástky.
Složení:
Verdikt: Tužidla a laky od Taftu se u nás doma používají už dlouhá léta jednoduše proto, že jsou levné a jejich kvalita je konstantní. Na internetu se dají sehnat za slušný peníz, navíc se objevují často ve slevových akcích drogistických řetězců a i kdyby se člověk náhodou netrefil, vzhledem k ceně si nebude zoufalstvím rvát vlasy. Ze tří testovaných výrobků jsem nejvíce spokojená s lakem na vlasy - dodá objem, vlasy neslepuje, jde vyčesat a fixace je slušná. Ačkoliv z hlediska funkčnosti nemám výhrady, jeho výrazná parfemace je důvod, proč si příště raději koupím raději lak s neutrální parfemací. U zbylých dvou výrobků jsou můj problém vlasy. Mám je totiž krátké, velmi jemné a jak tužidlo, tak keratinový spray je až příliš zatěžují, takže účes má tendenci plihnout. Myslím, že pro někoho s normálními, nebo pevnějšími vlasy budou jako dělané, ale já musím dost hlídat množství, abych na hlavně nevytvořila efekt mastných vlasů. Ani jeden z výrobků vlasy neslepuje, ale ani avizovaný objem není příliš zřetelný, protože příliš zatěžují. Takže zatímco v budoucnu bych si koupila lak, tužidlo tak maximálně s fixací tři a výrobkům z keratinové řady se budu vyhýbat.

Více informací najdete na stránkách Taftu, výrobky jsou pak k dostání prakticky všude v obchodech.

Prohlášení/Disclaimer: Výrobky jsem dostala na testování od PR zastoupení Schwarzkopfu - Taftu, odkazy v článku nejsou affiliate./ Items were given to my by PR company, no affiliate links.

Summary: This article is about drugstore hair styling products by brand Schwarzkopf - Taft their hairspray, volume mousse in new keratin spray. If you are interested in reading, please use translator. 

8 komentářů:

  1. Mě teda ten sprej celkem sedl. Ale lak jsem používala jiný, zlatý z té řady Keratin a byl fakt celkem fajn. Přišlo mi, že celkem příjemně voní - líp než ten zelený taft, ten mi taky moc nejede.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Proto si myslím, že problém jsou prostě ty moje vlasy :). A přesně jak píšeš, voní hezky :).

      Vymazat
  2. Tuhle řadu jsem nezkloušela, takže nemůžu soudit. U nás doma se používá Taft také, a to obvykle jeden a ten samý. Osobně si vlasy moc nelakuji, takže svůj vlastní nemám a spíše si půjčuji od mamky :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem jediná, kdo doma lakuje, takže laky i stylingové přípravky jsou jen a jen moje. Taft je klasika, to pak člověk bere ty řady řadou :).

      Vymazat
  3. Super recenze :))

    Taft mám ráda, lak je skvělý, používám ho ráda ..tužidlo mi malinko vlasy slepuje, ale jinak mu nemám co vytknotu :) Obojí ale nádherně voníí

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :), já ho dávám spíš méně a mám krátké vlasy, takže slepení moc "cítit". Vůni vnímáme každý subjektivně.

      Vymazat
  4. Zelený Taft kupuji pořád. Tuží dobře a tu vůni mám moc ráda. Teda mluvím o laku :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě ten lak nevoní, tužidlo snesu, ale tuží dobře o tom žádná.

      Vymazat