OPI...Eurso Euro

Dalším kouskem z kolekce Euro Centrale od OPI, který jsem koupila je OPI...Eurso Euro, jednoduše proto, že taková sytá tmavě modrá se jen tak nevidí.
Tahle modrá je totiž královská modrá, zářivá barva, která je výrazná, ale nejde přes míru. Vzhledem k zatažené obloze při pořízení fotek, je barva o chlup tmavší a méně zářivá, celkově více vypadá jako námořnická modř, než královská, navíc není viditelný jemný nádech do fialova.
Když tak šermuji modrou, je třeba říct, že u OPI jsem nic podobného ve starších kolekcích neviděla, u ostatních značek si nejsem zcela jistá, respektive jsem si jistá, že mají ale nemám nic s čím bych ho mohla srovnat (strýček Google nabízí několikero srovnání). Z mé lakovací zkušenosti mi nejvíc připomíná lak Illamasqua Force, ale není to dupe, jen starší, světlejší bratříček. Ale obdobný je i klasicky modrá China Glaze Ride the Waves, nebo ostře modrá Rescue Beauty Lounge IKB, či Barry M Idigo.
Také si myslím, že v běžném provozu vám ...Eurso Euro "projde" snadněji, než třeba Czechbook, který je opravdu výrazný, tento je přeci jen díky tmavému odstínu méně nápadný. Navzdory barvě, která je nyní v trendu si nemyslím, že po sezóně bude na odpis, je to ten typ, co se opakuje, na rozdíl od mátových a hráškových odstínů, které pomalu vyklízejí scénu.
Konzistence mi přišla vodovější než u Czechbooku, více se rozlévá a na lakování je třeba mít pevnou ruku, na druhou stanu se lépe ovládá i když ty dvě vrstvy jsou nutností, jinak prosvítá. Po zaschnutí je zářivý a vydrží opravdu dlouho.
A jeden velký detail:
Celkový dojem:
  • pozitiva: Modř, který z Vás udělá na okamžik euro vlajku...i když je barva je daleko hezčí než ofiko barva EU. Pozitivem je dlouhá výdrž a pigmentace.
  • negativa: Není nenápadná, ale nekřičí tak do světa. 

Summary: OPI ... Eurso Euro is THE blue polish from OPI collection Euro Centrale, it is a bold royal blue creme, almost electric and yet not overpowering. On my photos it leans toward navy, yet in real life it has a purple undertone that shines on my pale skin and also my mum´s darker skin tone. Consistency is great, compared to Czechbook from same collection it seems more watery, but application is easy and flawless and is fully opaque with two coats. It is unique in OPI collections, in other not so much, if you are looking for similar /not the same/ shades, try Illamasqua Force or China Glaze Ride the Waves or Rescue Beauty Lounge IKB. Nevertheless this one is the winner for easy application, fast drying time and chipping resistance. Love it!

14 komentářů:

  1. Nádherná barva :) Já se dostala kolekci miniaturek OPI Euro centrale k narozkám a jsem z ní vážně nadšená. Tato barv tam ale bohužel není

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Oni většinou největší "tahák" do miniaturek nedávají, ale máš pravdu, že kolekce miniaturek je moc pěkná.

      Vymazat
  2. Odpovědi
    1. Líbí? To jsem moc ráda, myslím, že by ti slušel.

      Vymazat
  3. Ta je fakt pěkná, sama bych se na ni nezaměřila, ale když ji tu vidím... :)

    OdpovědětVymazat
  4. V poslednej dobe sa mi modré laky páčia stále viac a viac a tento nie je výnimkou, je nádherný! :)

    OdpovědětVymazat
  5. Zrovna jsem si koupila podobnost barvu v HMku :). Tahle OPI central Euro kolekce je tak roztomilá :).

    OdpovědětVymazat
  6. Tak tahle modrá je naprosto dokonalá :) Krása..

    OdpovědětVymazat
  7. Takovýhle odstín modré jsem zatím ještě v podobě laku neviděla, je dokonalý ! :))))
    Zvu tě na svojí GA http://nikol-kach.blogspot.cz/2013/04/prvni-giveaway-pro-vas.html BUDU RÁDA KDYŽ SE ZÚČASTNÍŠ :)

    OdpovědětVymazat
  8. Ach, Day... Měla jsem v téhle kolekci dva oblíbence. A ty je dáš hned za sebou... :D
    No nic, nepotřebuju českýho modráska, ale tenhle lak potřebuju a byla jsem o tom přesvědčená už předtím. Je vážně nádhený a tvým nehtům moc sluší :)

    OdpovědětVymazat
  9. Já miluju královskou modrou na oblečení a Tvoje lakování je v barvách velmi inspirativní - hezky ladíš do modra :). Tahle barva je opravdu úžasná!!!

    OdpovědětVymazat