Recenze: Gabriella Salvete Diamante řasenka

Kdysi jsem četla, že řasenku dělá kartáček, samotný obsah je irelevantní, v tom případě je Gabriella Salvete Diamante asi výjimka potvrzující pravidlo. Kartáček Diamante je skvělý, ale sama tekutina mě zklamala. Tato řasenka vytvoří po pár hodinách nošení tmavé šmouhy za které by se nemusela stydět leckterá panda. Zvířátko je roztomilé, já nikoliv. 
Diamante je prodlužující a zahušťující řasenka obsahující diamantový prach (netřpytí se, řasenka je černá) s flexibilním gumovým kartáčkem, který je asymetrický. Jedna jeho strana je výrazně kratší a rovně střižená, druhá do mírného obloučku s delšími štětinkami. Předností tohoto gumového kartáčku je, že v jedné vrstvě řasy natočí a separujete, takže se neslepují do velkých "muších nožiček" a výsledný efekt je velmi přirozený. Ve dvou už mi přijde efekt poměrně dramatický a  řasy trochu v trsech, ovšem milovnice výrazně nalíčených očí si přijdou na své. Kratší strana kartáčku se skvěle hodí na spodní řasy. 
Řasenka prvních pár hodin po nanesení, opravdu tak funguje, ALE má jeden nemilý zvyk, umazat pod očima a ne trochu. Vzhledem k tomu, že se líčím jednou vrstvou, neopadává, ale při větším nánosu má tendenci opadávat. Zpočátku jsem si myslela, že je to "novou" řasenkou a po několika použitích se vše srovná, nestalo se tak. Ačkoliv jsem Diamante používala sporadicky, tak dvakrát týdně, především pokud jsem věděla, že si ji za pár hodin odlíčím, po celou dobu šmouhovatěla, do doby než začala za cca 2 měsíce vysychat.  
Vzhledem k tomu, že nosím brýle a často koukám do počítače mi oči mi dost slzí a to pravděpodobně bude i  důvod proč řasenka zanechává šmouhy. Předpokládám, že pokud máte sušší oční okolí, tak Vás tento "problém" trápit nebude. I tak si ale myslím, že šmouhy pod očima nejsou u řasenky zanedbatelná věc. Mám řasenky od Gabriella Salvete moc ráda, přijde mi, že zachovávají dobrý poměr kvality a ceny, proto bych doporučila sáhnout po Sinergii, nebo Gioie, efekt není takový, jako u Diamante, ale nedělají šmouhy.
Cena: Je trochu vyšší, něco kolem 170 Kč, ale poměrně často bývá v Rossmannu akce.
Verdikt: Otevřeně říkám, že navzdory zajímavému kartáčku mě řasenky Gabriella Salvete Diamante zklamala. Kartářek je příjemný, nanáší se skvěle, efekt je pěkný, ALE šmouhovatí. Což je něco, čemu se chci u řasenky vyhnout. Pokud vám nevadí občas se zkontrolovat a jste zvyklé upravovat se během dne, Diamante vzhledem k zajímavému kartáčku není zas až tak špatná volba. Pokud hledáte řasenku, která vydrží celý den, zkuste třeba Synergii, nebo Gioiu.

Prohlášení/disclaimer: Řasenku Diamante mám od značky Gabriella Salvete, resp. jejich PR / Item was given to my by PR agency.

Summary: Diamante mascara by Czech drugstore brand Gabriella Salvete was a little bit disappointment for me. It has an unusual asymmetrical plastic brush that combs your lashes and adds natural volume in one coat, but it smudges a lot after few hours of wearing. This drugstore mascara contains diamond powder, but don´t worry color is truly black without any hint of shimmer. I like Gabriella Salvete mascaras a lot, Diamante is probably their worst (don´t have a patience with smudging), with the best brush, I would recommend you to try Sinergia or Gioia mascaras, they have much better results. 

16 komentářů:

  1. a to mě zase překvapila! Takovým kartáčkům obecně nedůvěřuji a hledám pořád velké, klasické. Tahle řasenka je jedna z mála, kde mi kartáček podobného typu vyhovuje. I když je pravda, že šmouhy pod oči trochu dělá...

    Jane´s colours

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já gumové kartáčky muluji, nejradší mám Sublime de Chanel a YSL Volume Effec faux Cills, jenže ta cena je opravdu, opravdu vysoká a to já nerada, takže hledám alternativy.
      GS kartáček je bez debat skvělý a může konkurovat i značkám z parfumerie, jen ty šmouhy, jsou výraznější než bych chtěla, taková je to škoda.

      Vymazat
  2. To, že u řasenky záleží jenom na kartáčku je fakt pěkná blbost.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Viď, ale kolikrát to někde někdo řekne :). Kdyby to záleželo jen na tom, kupovaly bychom jen ty kartáčky a doma na koleni vytvářely zbytek :).

      Vymazat
    2. O´díky, že to konečně někdo napsal, vždycky, když to někde vidím, otvírá se mi kudla v kapse, ale radši mlčím, abych zase nbyla zatu zlou:-D

      Vymazat
    3. Není zač, já ráda posloužáám :).

      Vymazat
  3. Já ji mám ráda,i z mých štětinek udělá "řasy". A vzhledem k tomu, že mám příšerně suchou pleť, tak se mi ani nemaže... :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To ano, udělá moc pěkné řasy, takové prodloužené i zahuštěné, ani nevíš, jak mě štve, že šmouhovatí...

      Vymazat
  4. Naprosto souhlasím! Pokaždý, když čtu o tom, že na řasence je důležitý jen kartáček, tak si říkám: "Sakra, co je to za blbost?". Proč se tedy nějaké řasenky rozmazávají a některé ne? Proč jdou některé odlíčit lépe a některé hůř apod.? To asi těžko způsobí jen kartáček. A v tomto případě souhlasím a s tvým hodnocením této řasenky. koupila jsem si ji, protože jsem si naivně myslela, že pochvalné recenze na ni jsou pravdivé, to mě ale nenapadlo, že ji ty slečny dostaly zdarma k testování... :-(, protože jinak si neumím vysvětlit to, že se tak strašně rozmazává pod očima. Nedávno jsem se s ní namalovala a už během dne ji měla i na kůži, dokonce mě na to upozorňovali i ostatní. Ta řasenka je fakt blbá, protože může dělat desetkrát krásné řasy, ale když se rozmazává, tak je úplně nepoužitelná!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za pochvalu, i když taky jsem ji "dostala zdarma" k testování :). Moc nevěřím tomu, že by všechny recenzentky opěvovaly jen proto, že ji "dostaly". Myslím, že většině prostě sedne, viz třeba dejnička pod a starnouci blogerina nad komentářem. Cca 60% lidí vyhovuje a 40% ne, protože šmouhuje, bude to prostě očním okolím.
      Ale je to jak píšeš, efekt může být sebekrásnější, ale když "sleze", tak je to k ničemu.

      Vymazat
  5. To je ale zvláštní, mě taky často slzí oči, ale tahle mi šmouhy nedělala. Dokonce se nebojím tvrdit, že je to nejlepší drogérková řasenka co jsem potkala.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Závidím, závidím jak malá. Nemám já nakonec nějaká divná očiska?

      Vymazat
  6. Vždy som chcela vyskúšať túto riasenku, avšak vždy na ňu zabudnem a kúpim si niečo iné.. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak příště :), proto když jdu nakupovat, napíšu si seznam.

      Vymazat
  7. Tak já jsme asi divná, ale mně ty šmouhy nedělá :D Ale to o šmouhách jsem četla dost často. Jinak ji po Max factor False Lash Effect řadím an druhé místo mezi nejlepšími řasenkami, co jsme zkusila :) Kdyžtak recenzi jsem psala tu:
    http://mademoiselleeem.blogspot.cz/2013/03/rasenka-gabriella-salvete-diamante.html

    OdpovědětVymazat
  8. tyjo to me moc pekne drzi a me smouhy nedela asi fakt jak komu pro mne dokonala :) a patri do mych oblibencu

    OdpovědětVymazat