Sparitual Instinct


Stává se vám někdy, že najdete fotografie věci, kterou už dávno nemáte a nejste sto pochopit proč jste jí dali pryč? Něco podobného jsem zažila při mazání starých souborů, narazila jsem totiž na fotografie laku Sparitual Instinct.
I když ho dávno nemám, myslím, že si lak zaslouží pozornost, byť fotky nezachytily bohatost odstínu, královské fialové s duochrome modrými odlesky.
Poznámky odhalily, že také obsahoval téměř neviditelné narudlé mikročástečky a v reálu byl modrý podtón spíše v pozadí.
Důvod proč putoval pryč byla moje malá trpělivost s laky, které pro precizní výsledek vyžadují více jak dvě vrstvy, Instict - tři až čtyři tenké vrstvy.
Navzdory tomu, že šlo o miniaturu, komfort lakování byl slušný, především v porovnání s nesnesitelnými miniaturami od OPI, které slouží spíše k frustraci, nebo pro lakování do pěti let věku, Sparitual štěteček je i u miniatur  dostatečně velký aby se dal nehet nalakovat třemi až čtyřmi tahy, ale zároveň ne tak velký, aby dělal problém ženám s užšími nehtovými lůžky.
Myslím, že Sparitual Instinct není špatná volba na vrstvení nad krémový lak, pokud hledáte výrazně foskoreskující fialovou, zkuste sehnat A England Avalon.
Celkový dojem:
  • pozitivem: použitelná velikost miniatury, povedená barva s výraznými odlesky
  • negativem: sheer lak, tři až čtyři vrstvy pro plné krytí, takže raději na vrstvení, než samostatně
Summary:  I searched trough my old swatches and found photos of Sparitual Instinct nail polish and couldn´t get why did I send it away. Quick check in my notes confirmed that it was purely because of very sheer and runny consistency that required three to four coats to full opacity. Definitely not because of colour. This royal purple with blue duochrome-ish effect and small, almost non visible reddish specks are best for layering. Other thing that had to be mentioned is how amazing are Sparitual miniatures. Not only that they are 5 ml, almost full size of some drugstore nail polishes, their brush is big and thin, yet easily manageable. Love them, if you want to try some colour, their minis are without compromise.

4 komentáře:

  1. Jéé, Dajánko, mám z příspěvku radost! :) Ten předchozí dubnový jsem zaregistrovat nestihla, ale tento mi u snídaně neušel ;-) Barva je to nádherná, to lakování je teda pruda, ale nejspíš bych mu to i odpustila... Ocenila bych lepší dostupnost SpaRitualů, ten brněnský e-shop jsem v jeho fungování úplně nepochopila. Škoda.
    Verunka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Verunko, děkuji,
      jak se říká, když neprší, alespoň kape, viď? Sparitualy mají poslední dobou opravdu výjmečně povedené laky, nemám ráda ty třpytkaté, ale ty jejich jsem ochotná vzít na milost, tak jsou krásné. Určitě stojí za pozornost.

      Vymazat
  2. Naprosto tě chápu, jakmile lak nelakuje precizně ve dvou vrstvách, tak ho nesnáším a nechci ho a je mi jedno jaká je to barva. Bohužel nemám tolik času, abych se s tím piplala. Ale tento odstín je krásný, to rozhodně :)

    http://estrella-2012.blogspot.cz/2014/05/spotrebovano-duben-2014.html

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to tak, na druhou stranu poslední dobou u některých odstínů toleruji poloprůhlednost, bohužel u takto sytých nikoliv.

      Vymazat