Černá, černější, nejčernější?: řasenka Dizao Moisturising Black Mascara

Značky Dizao organics bych si sama o sobě nevšimla, kdyby mi jí nedoporučila Lída a neposlala pár věcí "na vyzkoušení" a to by byla velká škoda. Nabízí nejen širokou škálu skvělých přírodních balzámů na rty, velmi účinné dvoufázové masky, ale především černou řasenku Dizao Moisturising Black Mascara, která se svou sytostí a výdrží vyrovná "první lize" konvenční dektorativky Heleně Rubinstein, jen je téměř o polovinu levnější. 
Najít dobrou přírodní řasenku bývá velká potíž a až do vyzkoušení Dizao jsem byla přesvědčená, že dobrá přírodní řasenka vlastně ani neexistuje, především kvůli jejich slabé pigmentaci a horší výdrži. A Dizao překvapila, je černá a když říkám černá, tak černá jak noc. Po nanesení ji sice musíte nechat chvíli zaschnout, ale pak už se nehne a drží tak jak jste ji nalíčili po celý den, bez šmouh, či drolení.
To nejpodstatnější je u řasenky efekt na řasách - prodloužení a jemné podtočení, aniž by vytvářel muší nožičky, které nesnáším natolik, že u ostatních řasenek obvykle používám na rozčesání kovový kartáček na řasy.
Tady nemusím, řasy jsou separované, takže ve výsledku působí hustě, ale přirozeně. Je to zapříčiněno téměř dokonalým kartáčkem, který je spíše menší, s rovně zastřiženými štětinkami, které jsou ovšem tak kompaktní, že se s ním skvěle pracuje i ve vnitřním  koutku oka a na spodních řasách.
Za další plus považuji i kovem potažený, do ruky překvapivě těžký obal, který působí luxusním dojmem, standartizované logo značky již méně
Jako negativa řasenky vnímám vodovější konzistenci, která vás potrestá za jakékoliv mrknutí před zaschnutím řasenky černými obtisky, viz foto níže a paradoxně velké pozitivum řasenky, pigmentaci. Ta dělala "neplechu" při odličování jsem barvu měla na i vnitřním víčku. Bez legrace, vypadalo to  jako bych si nechala udělat permanentní make up. 
Plus řasenka sdílí nešvar přírodních řasenek; má kratší dobu spotřeby a v praxi vysychá rychleji Dior, ale vydrží zhruba stejně jako YSL Faux Cils. Pro zájemce luštění, ještě složení:

Verdikt: Málokdy se stane, že bych byla spokojená s přírodní, nebo skoro-přírodní  řasenkou, většinou je problémem špatná barva, obtiskování, které z vás udělá na počkání pandu, případně se postupem dne odrolí pryč, u Dizao Moisturising Black Mascara se ani jeden z výše zmíněných problémů nedostavil. Naopak, efekt byl dramatický, ale ne nepřirozený a především řasy byly separované, aniž bych byla nucena použít kovový hřebínek na řasy. Pokud bych měla hledat nějaké vady, tak je to paradoxně velká pigmentace řasenky na kterou jsem si musela zvykat a také černo-černá barva, především proto, že mám raději o něco přirozenější tmavě hnědou u Diorshow Exase. Každopádně mi přijde, že těch 499 Kč za řasenku této kvality ráda dám.

Kde seženete: kompletní sortiment Dizao mají na hairbeauty.cz, balzámy od této značky ale vede i biooo

Prohlášení/Disclaimer: Řasenku jsem měla na testování z hairbeauty, názor na ni je můj vlastní/ Item was provided by eshop hairbeauty.cz

Summary: I always had problems with organic mascaras. In general they didn´t perform as well as drugstore or high end ones, colors were muted, they smudged or flaked during the day, in general were PITA. So when my friend suggested Dizao Moisturising Black Mascara I was prejudiced and frankly it shocked me how good this mascara is. This black mascara contains organic rice bran, coffee extracts, and precious carnauba wax and tints the lashes pitch black. On the eyes it creates quite dramatic effect, yet is defining, lengthening, and adds slight curl to the lashes. This mascara comes in expensive looking, gunmetal tube with cheap looking white logo. The brush head is small and has closely-spaced bristles, that helps to reach the inner and even the bottom lashes. Formula of this mascara is slightly watery so you have to wait till it dry otherwise it will mark you eyelids (as happened to me on the last picture), but when mascara dries down it lasts all day without any smudging. What I love about this mascara is dramatic effect it makes in one coat, effect that adds volume without that nightmarish spidery look, the one that sticks individual lashes together. I don’t have any problems during a day, just be aware this mascara isn´t waterproof and since it is organic it has shorter shelf life and in general, will dry down faster

9 komentářů:

  1. Vypadá dobře, zvážím, jestli nezkusit přírodní řasenku. Můj svatý grál je zatím Infinito od Collistaru.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já taky obecně preferuji konvenční řasenky, ale tato mě opravdu příjemně překvapila kvalitou za ještě přijatelnou cenu.

      Vymazat
  2. Mě by vadilo to delší zasychání, zvlášť ráno když pospíchám do práce, takže za mě ji nezkusím. Ale díky za recenzi :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ono to není zas až tak dlouho, ale přijde mi že zasychá déle (i když Rena níže se mnou nesouhlasí :)), ale je fakt skvělá.

      Vymazat
  3. Mně přijde, že zasychá stejně rychle jako normální. Obtiskne se mi pouze v případě, že hned po aplikaci kýchnu. Mám ještě Laveru a ta teda zasychá půl dne. A ta dizao navíc voní :-) Je to sice pitomost, ale já se na ni kvůli tomu pokaždé těšim :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ono je to možná dané i tou silnou pigmentací, když mrknu u takové co nebarví, tak na těch očích není nic vidět, když s touto, tak je najednou vidět. O Laveře mi nemluv, to je jediná řasenka co jsem kdy vyhodila po cca týdnu používání, jsem přesvědčená, že ta snad nezaschla nikdy, po ní jsem vypadala jak kdybyvh měla na očích monokly.
      Je fakt, že i taková vůně u řasenky udělá hodě a podle ní se rozhoduju jestli ji budu používat :)

      Napadlo mě, nechceš se sejít (já a mb = tragédie)?

      Vymazat
    2. Určitě chci, písni mi, jak máš čas a něco vymyslíme... :-)

      Vymazat
  4. Děkuji za pochvalu, ráda se inspiruji.

    OdpovědětVymazat
  5. Moc pěkná recenze, zrovna se poohlížím po nové řasence a na Biooo je ve slevě, takže jdu do ní :)

    OdpovědětVymazat