Sedm statečných od Rimmelu - bb, makeup, řasenka, stíny, rtěnka, lak a linky

Přiznání: taky patřím mezi ty, které pravidelně dostávaly na testování věci od Rimmelu, jen jsem se jaksi nikdy nedostala k sepsání recenze. Problém spočíval v tom, že mi obvykle zoufale nesedl odstín (jak make up, tak rtěnka, i BB krém), případně mi přišla věc, co běžně nepoužívám a používání považuji za zbytečné, takže bude asi nefér právě proto kritizovat. Ve výsledku jsem jsem byla tak trochu bezradná, co si v takvé chvíli počít? Kritizovat že jaksi není co testovat? Nakonec abych s pomyslnou vaničkou nevylila i díte, jsem poslala sedm věcí od Rimmelu na testování dál - kamarádce Daně. To abych se přesvědčila, jestli i kamarádka, které důvěřuji, bude sdílet mé postřehy, či se budou diametrálně lišit a Vy, mí čtenáři se o tom v následujícím příspěvku budete moci, takže jak se hezky česky říká, stay tuned.

Asi by taky nebylo od věci pro začátek popsat můj vztah ke zančce Rimmel. Tak ten je víceméně indiferentní, mám zaškatulkovanou jako cenově příznivou značku zaměřenou na nižší věkové skupiny (asi jako Max Factor vidím na dámy 45+) a sama jsem od Rimmela měla pár kousků na gymnáziu, od té doby ne, ne že bych si myslela že jsem lepší než Rimmel, ale když už utrácím za dekorativku z parfumerie a indie značky, ale nemám potřebu kupovat ji v drogerii čistě pro srovnání. O cílení značky mě utvrdil děsinky žoviální PR komunikace, kde se anonymní subjekt pasoval do role mojí nejlepčejší kámošky Rimmelky, co mi jásavě a plna nadšených dojmů sděluje drby ze světa kosmetiky. Ale dalo by se říct, že Rimmel vnímám jako solidně udělaný low cost dražších kousků. Když nechcete utrácet za YSL glossy stain můžete sehnat levnější a srovnatelnou kopii Apocalips. A za ty peníze to není vůbec špatné.

Tak a jak jsem byla spokojená s PR vzorky zaslanými k testování?
Rimmel BBcream matte v odstínu medium mě zaujal praktickým balením. Hladká plastová tuba bez zbytečných ozdob je kompaktní, oněch 30 ml obsahu bych nehádala. Zaujala ona obří devítka, co upozorňuje na devět vlastností, kterými má BB krém oplývat.

Bohužel mi po vyzkoušení mi tenhle kapesní rádoby Superman nepřijde tak super,  tak popořadě:
1. má zmenšit póry - ok, je v tom silikon, takže vyhladí
2. vyrovnat tón pleti -  ostatně není to postata make upu?
3. zmatnit - že by zase ten silikon (a moc matný mi nepřišel)
4. vyhladit - opakování je matka moudrosti
5. zabránit lesku - poraďte mi, není to to samé co zmatnění?
6. uklidnit pleť - nevím jaká složka konkrétně, že by to bambucké máslo ve složení? Navzdory tomu, že je vyváženo vysušujícím alkoholem. Dost možná se, v dolní části seznamu ingrediencí, skrývá nějaká 0,00001% aktivní složka, nebo taky ne
7. zakrýt kruhy pod očima - hmmm...jsem napnutá, asi by to muselo víc krýt, i když počkejte, to bude ten důvod oranžového podtónu, jako že lososová neguje namodralé kruhy
8. bude fungovat jako prevence proti akné - nevím, nevím
9. zlatým hřebem je tvrzení, že vydrží po celý den -  asi tak jako všechny makeupy na světě a asi tak jako všechny úspěch bude záviset na vnějších okolnostech...  
Na druhou stranu se na rozdíl od většiny BB krémů nechlubí SPF, které ačkoliv není závratných 50 či podobně vysoké číslo, kterými oplývají asijští bratříčci, je solidních SPF 15.
Pro zájemce detailní složení: 
Ale abych nebyla jen jízlivá, myslím že pokud pominu velmi špatný výběr odstínů, jen dva a oba hrají do růžovo-oranžova, řekla bych, že ve své cenové kategorii je to slušný, lehce krycí makeup. BBčkem bych ho, jen proto že je v něm jako pečující složka bambucké máslo, nenazývala. Nepřipomínal mi jej ani odstínem, ani vlastnostmi a určitě ne konzistencí
Byl překvapivě krycí, ale dal se rozetřít, nicméně především ve srovnání s asijskou produkcí mi přišel tekutý. Bohužel konzistence je to jediné, co mohu komentovat, k výdrži a zmatnění se nevyjádřím, protože odstín medium na mě vypadal takto.
Verdikt: Cenově přijatelný BB krém makeup, který slušně kryje, dobře se roztírá a má praktické balení. Ale nečekejte, vyhlazení, nebo zakrytí kruhů pod očima, jen sjednocení pleti s SPF, tedy pokud se trefíte s odstínem
Cena: 159 Kč

Ještě horší odstín 201 Classic beige u Makeupu Stay Matte, který vypadal, jako bych se natřela oranžovou tinkturou. Konzistence se lišila, byla krémová, až pastózní, mě osobně trochu nepříjemná. Dovedu si představit, že by se mohl hodit pro někoho, kdo hledá plné krytí,. Na obličej jsem, vzhledem k odstínu, nedávala.
Verdikt: Otevřeno, dáno na ruku a zase zavřeno, odstín byl zcela mimo. Poměrně hutná, krémová konzistence, která se dobře roztírala, ale vytvářela znatelnou vrstvu, která by při neopatrné aplikaci vytvářela matnou masku. Balení bylo prakticky totožné s BB krémem a přišlo mi uživatelsky pohodlné a ideální na cesty.
Cena: 159 Kč

U Řasenka Lash Accelerator Endless se mi líbila barevná kombinace obalu (taková žluto-černá vosa), který celkem narovinu přiznává, jsem z drogerie.
 
Co mě poměrně překvapilo bylo tvrzení, že má podporovat růst řas, říkejte mi nevěřící Tomáš, ale to, že mi po nanesení jedné vrstvy začnou růst řasy je pohádka na kterou moc věřit nebudu, stejně jako že mi po slupnutí pilulky porostou vlasy a deodorant vydrží 48 hodin. Ale soustřeďme se na řasenku samotnou, resp. kartáček.
Rovné gumové štětinky jsou poměrně dost vzdáleny od sebe, takž efekt nebyl zahuštění.
Trochu strašidelné flexibility, jsem se obávala. ale kartáček neměl tendenci se při aplikaci ohýbat. 
A i když byl na můj vkus příliš dlouhý, nalíčit se s ním bylo otázkou několika okamžiků.
Samotný efekt řasenky je prodloužení, resp. zvýraznění, ale jak sami můžete vidět, je to spíše decentní a provází jej mírné slepení. Když jsem řasenku trochu rozčesala (nebo otřela před každým použitím), výsledek byl slušivý, ale jemný a vhodný na každodenní nošení. Výhodou bylo, že během dne neopadávala a nedrolila se.
Verdikt: Poměrně solidní řasenka se slušnou výdrží a i když preferuji zahuštění spíše než prodloužení řas, dovedu si představit, že pro někoho kdo hledá nenápadnou řasenku, bude tato správnou volbou. Myslím si ale, že pro někoho může představovat problém ohebný kartáček a nepříliš výrazný efekt. 
Cena: 199 Kč

To s tekutými stíny Scandaleyes Shadow Paint v odstínu 014 Manganese purple jsem si vytáhla příslovečného černého Petra. A věřte mi když říkám, že takový zmetek jsem pěknou dobu neviděla.
Pokud mám hodnotit obal, mají Scandaleyes tubus podobný řasence či lesku, jen s houbičkovým aplikátorem, který osobně na nanášení nemám příliš ráda, protože se stíny, lesky či korektory s tímto typem aplikátoru mají tendenci se rychleji kazit a obvykle je nemožné se dostat k výrobku na dně. Na druhou stranu bývají prakticky blbu vzdorné a hodí se pro rychlou aplikaci. 
Což ovšem není případ Manganese purple, ba naopak, jedná se o zmetek roku a z nějakého mě nepochopitelného důvodu nejde absolutně nanést. Navzdory tomu, že ve swatchi vypadá jako poměrně zdařilá bohatá fialová s odlesky...
...na očích tak nevypadá ani náhodou. Nejde nanést souměrná vrstva, pokud se jej pokusíte nanést aplikátorem, jakýkoliv pohyb stírá předchozí nános, prsty si jej spíš rozmažete. Efekt je podivnou bahnitou substancí, která kolem očí vypadá vskutku přitažlivě, ostatně můžete se přesvědčit sami. "Výhodou" je blesku rychlé sundání, stačí pokud trochu přitlačíte, začne se cuckovatět, drolit a mizí. 
Verditk: Takže přátelé, pokudchcete někoho naštvat, případně se pomstít, doporučuji zakoupit, jinak se tomuto odstínu vyhýbejte obloukem. Recenze na internetu tvrdí, že ostatní odstíny ujdou, ale já je, pro zachování vlastního duševního zdraví, zkoušet nebudu. Také bych z hygienických důvodů preferovala jiný typ balení.
Cena: 129 Kč

Laky to je moje, jestli něco zkouším ráda, pak právě je. Rimmel 60 seconds jsem nikdy nezkoušela, laky z drogerie kupuji jen od Gabrielly Salvete, dost možná tím ostatní značky trochu diskriminuji, ale je to tak. Navíc mám ráda širší, ploché štětečky, které lze vějířovitě rozprostřít a i proto jsem byla zvědavá, jak na tom Rimmel laky budou.
Nevím jestli je kolekce laků od Rimmelu se známkou Rity Ory na víčku permanentní, nebo se jedná o limitovanou kolekci, ale minutových laků bylo a je všude v dogeriích plno. K testování jsem dostala dostala tělový odstín, 513 Let’s get nude  a na rovinu říkám, že mi nepřišel ani ani slušivý, ani se příliš dobře nelakoval.
Ačkoliv to z těch fotografií nevypadá, lak má poměrně výrazný teplý podtón, který by mohl slušet tmavším odstínům pleti, mě ne. Co se mi nelíbilo je byla jeho tendence "pruhovat". Na fotce vidíte dvě nerovné vrstvy s lysinkami a stále zřetelnými konečky. Domnívám se, že viníkem je zakulacený štěteček, se kterým se mi špatně lakovalo pracovalo, ve výsledku nezvládl precizně nanést stejně tenkou vrstvu a výsledek byl hrbolatý a špatně zastřižená/podivně ohnutá štětina dělala neplechu až tak, že jsem ji musela zastřihnout .
Verdikt: Pokud máte zkušenosti s laky OPI, nebo Gabriella Salvete, Rimmel Vás nenadchne, ale ani neurazí. Klíčová je jeho cena a solidní výběr odstínů, i když pokud laky nemáte jen na pár nalakování, stojí za pozornost, že lahvičky mají menší objem než 15 ml průměr, takže cena není zas až tak nízká a již zmiňované Gabriella Salvete, Nail Perfect či China glaze najednou nebudou o tolik dražší. Výdrž byla slušná, 4 až 5 dní, ale rozhodně nemůžu pochválit štěteček se kterým se mi špatně pracovalo a nedal se tak snadno ovládat jako klasický, rovně zastřižený. Jo a za 60 sekund neuschnou.
Cena: 49 Kč

To co platí o lacích platí dvojnásobně o rtěnkách, klidně totiž vynechám make up, klidně i vše ostatní, ale rtěnky, ty používám s železnou pravidelností. Rtěnka Moisture Renew spadá do kategorie hydratačních rtěnek, já bohužel vyfasovala odstín, za který by Vám lecjaká slečna v osmdesátých letech určitě utrhla ruce, Rimmel 125 To nude or not to nude? je totiž pro světlé typy těžké retro.
Sama rtěnka vypadá celkem nevinně - univerzální střední tělová růžová, něco co bude ideální pro každodenní líčení.
Ale chyba lávky, zatímco swatch na ruce v určitých úhlech (vlevo jedna vrstva, vpravo tři) ukazuje spíše růžovo-béžovou se stříbrnými odlesky.
...chvílemi dominuje podivný meruňkový shimmer,
Na mé světlé pleti pak vytvářela poněkud bezkrevný efekt, obohacený  mrtvolné stříbřité odlesky. Příliš mě neoslovila ani konzistence - lehká, skoro bych ji popsala jako kluzkou, ba "vodovou", co nezalézá do vrásek a na rtech není příliš cítit. Rozhodně bych neřekla, že je rtěnka hydratační, ale dost možná jsem kritičtější proto, že mezi mé stálice peří rtěnky od By Terry, které bývají extrémně pigmentované a balzámové konzistence.
Verdikt: Dovedu si představit, že pokud natrefíte na odstín, který bude slušet vašemu odstínu pleti, mohou být tyto lehké, snadno se roztíratelné rtěnky příjemným překlenovacím krokem mezi leskem a čistě krémovou rtěnkou. Bohužel mnou testovaný To nude or not to nude? mi přišel vzhledem k perleti příšerný a extrémně nelichotivý na pleti s chladným podtónem. 
Cena: 129 Kč

Jednou za uherský rok vytáhnu fialové linky od Bobbi Brown, jinak linky nikdy nenosím, tedy ne gelové, pouze si tenkým štětečkem řasy zvýrazním matným stínem. Gelové linky Rimmel Scandaleyes waterproof gel eyeliner v odstín 001 Black se mi líbily tím, že balení obsahovalo kalíšek a štěteček. 
Vzhledem k názvu by mě zajímalo, kolik lidí se líčí na 24 hodin, ačkoliv to asi má znamenat to, že linky opravdu dlouho vydrží a nebudou se rozpíjet, ani jinak cestovat a to plní, byť výsledná linka není uhlově černá, ale tak nějak středně černá.
Snad jedinou výtku bych směřovala ke štětečku. Je mírně zakulacený, plochý a jak jsem psala, jsem příležitostná uživatelka linek, přišel mi jak kopyto, neudělal tu tenkou linku co obvykle dělám s úzkým Rae Morris štětcem.
Na ruce to vypadalo asi takto.
Pro zájemce složení:
Verdikt:  I když MAC Blacktrack to není, přišlo mi, že pro toho, kdo hledá levnou alternativu, nebo si chce poprvé zkusit gelové linky v kalíšku, může s klidem vyzkoušet Rimmel. Trochu bych se bála nedoléhajícího víčka a tendence vysychat, ale za ty peníze, nemůžete čekat zázraky.
Cena: 149 Kč

Shrnutí:
Celé moje testování bylo jeden velký nezdar a důvodem je především nevhodnost zaslaných odstínů. Sice se říká, darovanému koni na zuby nekoukej a i když byli testované výrobky solidní, bylo to asi tak vše. Pokud by nebylo na výběr, asi bych po některých věcech sáhla, například solidní mi přišla řasenka, rtěnka a možná linky (štěteček bych zahodila), makeupy by na mě museli začít vyrábět, protože ty co jsou v nabídce nyní, jsou příliš tmavé. Ovšem za stíny Scandaleyes bych autora a výrobce společně poslala do očistce, kde by adekvátním trestem bylo jejich nanášení. S ohledem na testování musím konstatnovat, že mě zatím nic nepřesvědčilo k tomu, abych se vydala cíleně za nákupem Rimmelu do drogérie.

A co vy a Rimmel? Ano či ne? 

P. S. Pokud Vás zajímá, jak s věcmi byla spokojená Dana, nezapomeňte se "přijít" podívat na její recenze.

Prohlášení/Disclaimer: Všechny výrobky byly v průběhu loňského roku zaslány PR agenturou zastupující značku Rimmel./Items were send to me for consideration by Rimmel PR company.

Summary: Here are my thoughts on Rimmel products that were sent to me for consideration. Sadly some products I couldn´t test out properly because of unsuitable shade match (both make up and BB cream were way too dark for my skin tone), lipstick has horrendous apricot shimmer. Absolute nightmare to apply was otherwise rich purple shade of liquid eye shadows Scandaleyes, patchy and falling down with even lightest touch, worst product I had in a long, long time and I wouldn´t recommend it to anybody, even though I heard other shades should be better quality. What I did enjoy were liquid lines and mascara. Overall I did enjoy my testing, but for obvious reason I passed all the items to my friend Dana, just to be objective and her review will be here soon, stay tuned.  

9 komentářů:

  1. Jediné, co mě zaujalo, jsou linky, jinak nic :)
    Laky normálně používám, ale klasiku, ne tyhle limitky a tam jsem většinou spokojená.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Linky jsou příjemně naceněnou alternativou :). Laky od Rimmelu jsem naposledy měla na gymplu a to už je dost dávno...tak nějak jsem nenašla odvahu vyzkoušet, takže nejsou špatné?

      Vymazat
  2. Ja mam vcelku Rimmel rada, ale to co si dostala ty je presne to co by som si zo sortimentu urcite nevybrala - taky moj antiwishlist :-) Skusila by som ale tu linku, gelove mam rada, stetec ma neodradza. Tie makeupy mi pridu odpudive uz len balenim, mam rada ich MU v sklenenych flastickach, tieto tuby nie. A co ma dostalo uplne najviac je ten lak - celkovo ma seria RO absolutne nezaujala a uprimne nechapem co na nej vsetci obdivuju - farby su fadne a bez fantazie, ale tento tzv. telovy odtien - asi mam tiez malo fantazie ale neviem si predstavit nikoho komu by pristal.... Toto proste nie.
    Uf ale som sa rozpisala, a ako negativne... No, niekde sa asi musim ventilovat, sorry. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je ten problém, když zasílnání /čehokoliv, klidně i beauty boxů/ není personalizované, nutně pak dostáváš něco, co se nehodí...
      Mě přijde, že třeba na cestování ty skleněné lahvičky hrozí rozbitím, nemluvě o nesporně vyšší váze. Ně se laky nezdály odporné, ale nevybrala jsem si...tahle béžová je tak trochu peklo a souhlasím, že sluší málo komu.
      btw - řasenka je fajn :)

      Vymazat
  3. Moje první reakce byla - jakto, že z Rimmelu nic nevyhovuje? A pak jsem se zamyslela... mně vlastně taky ne :D Jediná věc, co se jim opravdu kdy povedla jsou rtěnky Kate, na ty nedám dopustit mám jich asi deset. Jinak všechno špatný...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Se přiznám, mě se nelíbily ani Kate rtěnky, zkoušela jsem tělovou a konzistence nic moc, z času na čas mám chuť koupit jiný odstín, ale pak si řeknu tři nákupy v drogerii = jeden v parfumerii a je rozhodnuto.

      Vymazat
  4. Rimmel mám ráda, hlavně jsem byla vždycky spokojená s jejich make-upy :)

    Realash Giveaway ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Věřím, že když najdeš odpovídajícící odstín, je z čeho vybírat.

      Vymazat
  5. Já si od Rimmelu často kupuji makeupy a laky na nehty, s těmito produkty jsem moc spokojená. Měla jsem jednu rtěnku Kate, ale pro mě to nebyl žádný zázrak..

    http://kiss-beauty.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat