Recenze/ Review: Naruko Narcissus Defense BB Sunscreen SPF 50

Naruko je jedna z mých oblíbených značek asijské, respektive v tomto případě tchajwanské, pleťové kosmetiky. Naruko si zakládá na složení svých výrobků s vysokým podílem aktivních ingrediencí a co nejmenším podíl parabenů a konzervačních látek. Řada jejich výrobků má po otevření kratší dobu trvanlivosti, 6 měsíců. Je ale pravda, že ve složení jejich výrobků je dimetikon, tedy "hydratační" silikon, který se v asijské kosmetice objevuje velice často, protože všechna ta mírně slizká night jellies a sleeping packy mají klouzavou konzistenci.
Naruko Narcissus Defense BB Sunscreen SPF 50 je opalovák s minerálními filtry. Jde o emulzi obsahující drobounce namleté částečky Titanu /Titanium Dioxide/, nebo Zinku /Zinc Oxid/, které odráží sluneční paprsky, které na pleti vytvoří bariéru a tím brání pronikání škodlivého slunečního záření /víc informací najdete třeba tady physical sunscreen/. Složení, všimněte si, procent zinku:
Myslím, že u tohoto opalovacího krému ono BB v názvu může trochu zmást nakupující. Implikuje totiž, že se jedná o BB krém, ale je to "jen" opalovák, který má béžovou barvu a po rozetření je téměř neviditelný, když bychom sledovali hodně zblízka, tak dodá jemný podtón, ale rozhodně nic nezakryje. 
Co je velké plus Naruka je, že nemá bílý film, který je pro opalovací krémy s minerálními filtry docela častý. Také se výborně roztírá, konzistence je příjemná, lehká, rychle se vsakuje, dokonce mám pocit, jakoby na snad tál. Vyhovuje mi i jeho jemná bylinná parfemace.
Klasický BB krém má Naruko v řadě narcissus taky, ale podle recenzí je i ten velmi lehký, kryje minimálně a opět má spíše složení pečujícího krému, takže bych ho pro ty, co používají BB krémy jako alternativní makeup ho nedoporučila.
Obal: Fialová plochá tuba s šroubovacím uzávěrem a praktickou delší hubičkou. Je to 30 ml, nezdá se, ale takové šikovné, že se vejde se do kabelky, kapsy, nebo na cesty je přímo ideální. 
Výrobky Naruko jsou proslulé svými krabičkami, které nejsou lepené 
a na rubové mají skvělé vystřihovánky se kterými si krásně vyhrajete,
po poskládání máte použitelný stojánek na vizitky, krabičku, či penál. 
Celkový dojem: Snad můj nejoblíbenější opalovací krém na obličej, z ekonomických důvodů ho nepoužívám na tělo. BB v názvu znamená, že se nemusíte potýkat s bílým filmem, typickým pro opalovací krémy na minerální bázi. Na mě funguje i jako péče, hydratuje a nemám na něj alergii, ani mi neucpává póry.

Cena: Tady je to trochu oříšek, pro nás Evropany se nakupování na tchajwanských stránkách se vyplatí jen když toho koupíte hodně, navíc proplést se bludištěm čínských znaků a objednávkového systému je lahůdka pro otrlé. Každopádně je cena oproti ebay téměř 1/3. Ten svůj jsem brala z uk shopu a zaplatila 10,39 GBP.

Kde seženete: tchajwanské stránky Naruko, ebay a beauteshop.co.uk /odpadá clo a mají akci na poštu zdarma při nákupu nad 40 GBP/


Summary: I went a little bit over the top with my last Naruko order that besides skincare products I also purchased one BB sunscreen just because I was curious to find out what means BB sunscreen. Narcissus Defense BB Sunscreen SPF 50 is a beige toned physical sunscreen that doesn´t leave a white cast as many physical sunscreens do and is really easy to apply on. Naruko is a perfect face sunscreen with additional ingredients that hydrate skin and don´t clog sensitive skin. As a classic sunscreen for body, it´s too expensive, packaging is 30 ml and cost approx 11 GBP, depends where you purchase it. Cheapest way to purchase Naruko is from their Taiwanese site, they deliver worldwide /with exception of countries with official distribution/, but shipping cost is too high so for small orders.

5 komentářů:

  1. Presne co hledam, spf 50 tinted a pokud mozno prijemny fyzikalni filtr. Moc diky za tip :) jdu se proplest temi znaky...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. At zije Google translator :)

      Vymazat
    2. Google translator je super, hlavně pro slovanské jazyky. Pokud nebudeš brát 15 věcí, tak se opravdu z Asie nevyplatí objednávat. Raději ten britský web.

      Vymazat
  2. Design Naruko krabiček je dokonalej, mám hrozně ráda takové malé vychytávky. Jinak bych to brala, kdyby nebyl tinted, ale jen jako opalovák.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To ano, je to vtipné. Mám pocit, že mají i bez barvy, jen bílý ve 30.

      Vymazat