Essie Mint Candy Apple

V pátek jsem měla menší sraz s kamarádkami a hodná Viennettka mi donesla část objednávky z Transdesignu, kterou pro mě udělala. Lak na který jsem se asi nejvíc těšila byla Essie Mint Candy Apple z vánoční kolekce 09. Krémová světle zelená.
Většina lidí si asi položí otázku, proč by si měl člověk pořizovat světle zelený lak? No odpověď je, že je to zajímavá barva a taky asi nejvýraznější trend letošního podzimu. Začalo to sice už na jaře lakem MAC Peppermint Pati a pokračovalo OPI Damon Roberts (pokud nechcete utratit šílený peníz za tyto skvosty sáhněte po OPI Hey get in lime, nebo Orly Mint Mojito). Podzim se pak nese ve znamen šílenství po zlatém grálu světle zelené - Chanelu Jade way, který v obchodech v ČR ani nebyl (možná bude?), a v cizině byl bleskurychle vyprodán, na ebay se draží za astronmické částky, takže moje šetrná dušička začala pátrat po ekonomičetější variantě.
I když ruku na srdce, se zelenou jsem už měla už jeden přešlap a jednu trefu. Přešlap byl z China Glaze kolekce Kicks - Entourage, světle zelený lak, který ve stínu ještě ušel, ale na sluníčku hnusně zneónověl a byl to jediný lak, který jsem kdy po hodině odlakovala. Trefa je Misa Dirty, Sexy, Money - zeleno modrá, už jsem o ní psala.
A teď k Essie Mint Candy Apple - je to světle zelená, krémová. Není to hráškově zelená, ale má šmolkově modré podtóny. Od ostatních světle zelených se díky tomu dost liší. Žádný lesk, krásně krémová. Pro mě je nejtrefnější popis kamarádky - barva zubní pasty.
Tak a teď k problémům, i když se mi lak moc a moc líbí, na mém odstínu pleti udělá nepěknou věc u nehtového lůžka vytáhne odpornou šedivou barvu. Jednoduše a prostě moje ruce vypadají špinavé. A to není něco co bych chtěla.
Ani aplikace není zrovna ideální, první vrstva je hnusná, tahy štětcem jsou hodně výrazné, při druhé silnější už je to v pořádku a lak je plně krycí.

Proto lak po nalakování putoval k nové majitelce. Snad jí bude slušet víc.  Myslím, že na jiných nehtech bude úžasný.

Celkové dojmy:
  • pozitivem: zajímavá a jedinečná barva. 
  • negativem: na světlé pleti vytahuje červené a modré potóny, při tenkých vrstvách viditelné taky štetce.
Summary: I  had high expectations with Essie Mint candy Apple. Pastel green creems are undoubtedly trend of this year. It started with MAC Pepermint Patti, and madness reaches to sky with Chanel Jade way (check prices on ebay). I really wanted to love this one, it's unique colour - pale green with sky blue undertones. It has creamy finish. 
I vas very, very dissapointed because this colour looks pretty on my nails sadly THERE IS BIG PROBLEM - my nail bed looks greyish wit this polish on. I don´t know why! I have dirty hands! Big no, no, no. To be honest I do think, there are many people which could rock this colour, anyway it isn´t me.  Second problem are streaks - yes one coat is ugly, second is OK.

2 komentáře:

  1. Vypadá nádherně. Obávám se, že na mně udělá tentýž ošklivý efekt, ale stejně ho asi musím mít... :)

    OdpovědětVymazat
  2. Tak držím palce ať se líbí, já jsem byla tak zklamaná, ALE jarní china kolekce, up něco, má takovou fakt zajímavou světle zelenou.

    OdpovědětVymazat