Srovnání makeupů pro Sněhurky: BRTC Jasmine Water BB Cream, Nars Sheer Matte, Chanel Vitalumiere Aqua, Illamasqua Rich Liquid Foundation, Illamasqa Light Liquid foundation a YSL Teint radiance

Jak jsem si naplánovala pravidelné příspěvky na blog, tak mi zánět zubů udělal čáru přes rozpočet, takže s mírným zpožděním jsem dokončila srovnávací příspěvek o makeupech pro velmi světlou pleť. Jak asi většina tuší, najít vhodný odstín makeupu může být oříšek, ale pro majitelky velmi světlé pleti je to úkol značně zapeklitý, protože 90% nejsvětlejších odstínů v drogerkách je vždy jako na potvoru moc tmavých,. Musíte pátrat v parfumeriích a výsledek je obdobný, jen vám asistentka tvrdí, že ten oranžový makeup je přece úúúúplně váš odstín. Ale pokud jste ochotní nakupovat naslepo, svou pouť zakončíte úspěšně až v zahraničí. Protože jestli jste to doposud nevěděli, tak ve střední Evropě je světlá pleť něco děsně raritního, že. Všichni se opalujeme pod solárkem do střední oranžové. I proto jsem nafotila všechny svoje tekuté makeupy /mám ještě doma dva, ale jeden je krémový a druhý pudrový/ a snad to někomu poslouží pro orientaci. 
Můj aktuálně neoblíbenější je BRTC Jasmine water BB Cream. Spojuje péči a tónovací krém v jednom.  Voní po jasmínu, ale jen lehce. Je určen pro suchou a citlivou pleť, takže neobsahuje minerální oleje. Pro evropanky světlé pleti je to asi nejlepší bb krém. Neoxiduje, slušně drží a sjednotí pleť. Mám další balení na cestě a chystám se napsat samostatnou recenzi. 
Seženete: Ebay 
NARS Sheer Matte odstín Sibeia - nejsvětlejší odstín se žlutým podtónem. Hezky se roztírá, matuje a slušně drží, není špatný a odstín slušný, ale "na zadek" si z něj nesedám. Ano, je to kvalitní parfemkoý makeup, ale asi jsem čekala na základě oslavnch ód na makeupy od NARSu něco krapet lepšího. Jediné, co musíte při jeho použití mít, je hydratovaná pleť, protože suchá místa dovede nemilosrdně zvýraznit. Je středně krycí a jde vrstvit aniž by hrudkovatěl. Příliš mi nevyhovuje skleněné balení bez pumpičky, myslím že v momentě kdybych nedejbože došla do půlky bude se sakra těžko dolovat ven.  
Seženete: Siberia není v ČR k dostání, NARS navezl odstíny od Mont Blancu, to jest druhého nejsvětlejšího, ale k sehnání je na HQ hair, ostatní odstíny v Sephoře. 
Chanel Vialumiere Aqua odstín BR 10, do růžova a ideální na letní měsíce, jinak moc tmavý, samostatný post je ZDE. Na mě není příliš krycí, spíš jen sjednocující, není dlouhodržící, po zatřepání lahvičkou máte gelovou texturu, kterou rychle rozetřete, protože rychle pudrovatí. Obsahuje alkohol /musíte rychle pracovat/, což taky znamená, že pro jedince s citlivou pletí nebude výhra. Ale na letní měsíce pro broskvičkovou pleť je to značka ideál.
Seženete: jakýkoliv parfemkový řetězec 
Illamasqua Rich liquuid foundation LF 115, není ten nejsvětlejší odstín, kupodivu existuje ještě jeden světlejší, ale to už musíte být mlynářka. Je skutečně věrný svému názvu a to rich  - hutný makeup. Jak je asi vidět má slonovinový podtón, mírně do žluta. Samotný je pro mě bohužel nepoužitelný, ale na míchání asi nejoblíbenější co jsem kdy měla. Konzistence je hodně hutná, trochu lehčí varianta Dermacol Makeup cover, ale překvapivě roztíratelná, jen bohužel udělá samotný v tlustší vrstvě nepřirozeně dokonalou pleť a může vysušovat.  Má skvělé balení do kterého se dobře dostává a je vidět kolik zbývá. 
Seženete: na webu Illamasqui, nebo ASOSu.
Illamasqua Light Liquid foundation LF 115, recenze ZDE. Stejný odstín, ale překvapivě víc do růžova a není to jen konzistencí. Barevně jde o nej makeup co jsem kdy měla. Je skvělý, sjednotí, rozjasní, jen kdyby držel. Ale to je vlastnost, co z něj dělá ideálního kandidáta na míchání s richem. Mám pak makeup co drží celý den, kryje, přičemž nedělá masku.
Seženete: na webu Illamasqui, nebo ASOSu  
A na závěr Yves Saint Lauren Teint Radiance 1. Pokud hledáte rozjasňující makeup, který udělá dewy efekt, ale ne efekt diskokoule, vyzkoušejte ho /má mírné stříbřité odlesky, ale víc je to vidět  lahvičce, než na pleti/. Opět spíše na dobu kdy jsem opálená, protože přeci jen je krapet tmavší než bych chtěla. Na pleti příjemný a klouzavý /obsahuje silikony/, ale není příliš krycí a umí zdůraznit suchá místa.
Seženete: jakýkoliv parfemkový řetězec
A takto vypadají na ruce za denního světla
a v interiéru
Verditk: Je to vše o vaší pleti, kdybych si musela vybrat z těch co mám, záleželo by i na ročním období, protože co snesu v zimě, nesnesu v létě. Jako TOP 3 bych volila BRTC BB cream, Chanel Vitalumiere Aqua a Illamasqua Light Liquin Foundation.

Summary: I made an overview of my make-ups. I am clearly insane, because I own SIX makeups! I can never use them all, okay maybe if I paint my whole body every single day I´ll use them on time. As you can see I have a very pale, almost Snowwhite, skintone with neutral underone, and it is really hard to find THE color which suits me. Majority of palest shades in almost every range is too dark for me for example Estee Lauder, Clinique or MAC are way to orange or yellow. Here are few makeups I can make work with my skintone and use them during the year. From left to right there are pink toned BRTC Jasmine Water BB Cream, too yellow Nars Sheer Matte in shade Siberia, my summer favourite Chanel Vitalumiere Aqua BR 10 /too pink in winter/, Illamasqua Rich Liquid Foundation LF 115 /too thick/, Illamasqa Light Liquid foundation LF 115 /almost perfect/ a YSL Teint radiance 1 /again too yellow/. My favorite are BRTC, Chanel and both Illamasquas I mix together since rich is too thick and light lacks longevity on me, together they are perfect product..

19 komentářů:

  1. při pohledu na ty odstíny mi přijde dost vtipné, jaký rozsah odstínů dokáže jedna osoba během roku unosit. asi si budu muset taky napsat srovnávací článek, abych věděla, jak na tom jsem...

    jo a nejvíc se mi samozřejmě líbí bb a hned potom asi illamasqua, u které se mi líbí balení.

    OdpovědětVymazat
  2. Njn, však já říkám že nejsem normální. A to si představ, že se neopaluju a většinou jsem stejně syrovátkově bílá. Ale fakt je, že jsem byla při focení překvapená, jak je zvláštní, že v rámci světlých světlých /nulek a jedniček/ jsou takové rozdíly, respektive je problém najít něco v konzistenci BRTC BB krému a odstínu plus balení Illamasqui Light liquid foundation.
    A ten BRTC je super, snad se balíček po cestě nezatoulá.

    Jo a kdybych měla hafo peněz tak bych asi šla i do mírně nažloutlé Rouge Bunny Rouge, je fakt zajímavá, byť cena je nekřesťanská.

    OdpovědětVymazat
  3. oo super príspevok.. tiež som snehurka a viem co je to za problem zohnat vyhovujuci odtien...

    Som vdacna najme za tie makeupy od Illamasqua..teraz maju este novy Skin Base..ten hlta samu chvalu! Este cakam kym sa mi minie Chanel Pro Lumiere..ktory je ozaj uzasny a nemam voci nemu najmensiu vyhradu..len proste to nutkanie vyskusat nieco nove.. :-)
    Dost si ma teraz naviedla..diki!

    GIVEAWAY Rimmel Lipstick by Kate

    OdpovědětVymazat
  4. Super clanek! Akorat teda mam pocit, ze ted potrebuju vsechny z nich :D Pouzivam MUFE HD a jsem spokojena, ale nedavno jsem vyzkousela vzorek Dior skin nude a to me naprosto ohromilo....odstin 20, jsem taky bledule, i kdyz nevim jestli az takova. V zime jsem cca MAC NC20, v zime ale NC 35. Taky dost rozdil, coz je dobra vymluva na to, proc tech makeupu musim mit tolik :D

    OdpovědětVymazat
  5. čajová : Já jsem někde četla zklamanou recenzi na SB a proto jsem ji nakonec místo toho brala ten BRTC a nelituju. Moje smůla s posledním Chanelem Pro Lumiere je, že 10 je moc žlutá a 12 moc tmavě růžová, prostě bych potřebovala vyrobit nějakou neutrální 8 :).

    PF, já na dioru hodně ujíždím, ale tekutý makeup jsem ještě neměla /respektive už bych si ho neuměla obhájit/. Ale odstínově budeš ideální klient, protože jsi přesně v odstínech ce se k nám dovážejí, já bych potřebovala něco jako MAC NC 10, Dior 10. MUFE vypadá skvle na fotkách, ale není to ten nejpříjemnější makeup a při neopatrné aplikaci /z čehož tě nepodezřívám, ale mám to z vlastní zkušenosti/ může zvýraznit póry.

    OdpovědětVymazat
  6. day: hele, tak teď tě nesnáším. jako já mám samozřejmě rbr na vyšlistu, nějaké ty tvářenky, něco rozjasňovače (a už jsem se smířila s tím, že v dohledné době to nebude), ale makeupy jsem zatím tak nějak... nevěnovala jim pozornost. no a co myslíš... kvůli tobě ho teď chci. a k tomu i ten makeup melt cleansing.

    OdpovědětVymazat
  7. Tak dobře, ber to jako osobní pomstu za příspěvky o všech značkách co jsem kdysi neznala a teď už jo.

    RBR je fajn /hlavně nehodit slintat Nuf a Nikčí na pohovku/. Makeup je dobrý, ale pořád je to jen makeup a pro vytvořní dokonalé pleti sám o sobě nestačí, navíc v době krize s 6 makeupy co jsem nespotřebovala si nechám zajít chuť. ALE ty jejich rozjasňovače jsou ještě úžasnjší než makeup, jsou neuvěřitelně decentní. Melt ignoruju, ignoruju, ignoruju.

    A abych tě potěšila tak Hourgass Veil makeup co mám ve vzorku /zuneta za podobně nechutnou cenu/ stojí za starou bačkoru.

    OdpovědětVymazat
  8. dobře, asi jsem si to zasloužila. na pohovku samozřejmě chodím, ale naštěstí se tam zatím věnovaly jenom stínům a lesku a na to já moc nejsem. až dojde na makeup, tak asi budu lámat chleba.

    no právě, ty jejich rozjasnovače... to je něco úžasného. a melt tedy ignoruj, nebo si to alespoň říkej, jestli ti pomůže...

    OdpovědětVymazat
  9. taky mám světlou pleť a používám tedy makeupy v odstínu porcelain a ten se mi tedy osvědčil vždycky :-)

    OdpovědětVymazat
  10. Děkuji za skvělý článek, nechám se inspirovat, sama jsem bledule, za sebe mohu doporučit Diorskin Nude odstín Ivory.
    Zvu vás na GIVEAWAY:
    http://levanduleodlutense.blogspot.com/2011/12/giveaway-kosmeticky-balicek.html

    OdpovědětVymazat
  11. Trb pomůže, vytěsním ho z paměti, jako by nebyl. S rozjasňovačem jelikož jsem ho měla v ruách se to jen tak nepovede.

    Markéto: A jaké zančky? Můj problém je bohužel právě v tom, že odstín porcelain není u všech značek vždy porcelánový, naopak někdy tam jsou velké výkyvy /fňuk/.

    Levandule: Díky, ten jsem viděla a nebyl marný! Když jsem kupovala YSL tak jsem mezi nimi váhala, ale ten YSL měl lepší recenze, takže pproto zvítězil ten, nicméně při mé spučasné obsesi Diorem by to dnes dopadlo asi přesně opačně.

    OdpovědětVymazat
  12. Chanel už chci dlouho, na Illamasquu mě lákáš už podruhé a ten BB teda taky nevypadá vůbec špatně (ale bojím bojím, že by byl příliš tmavý, fakt ti sedí?). Ale já mám těch BB krémů už nějak moc (o makeupech ani nemluvím), takže buď musím počkat, až něco spotřebuju, nebo mě musí chytnout zase nějaká nákupní mánie :-)

    OdpovědětVymazat
  13. Peti kdyš si přineseš kalíšky dostaneš vše na vyzkoušení.

    Ten BB krém je právě hodně povedený, taky jsem jih vyzkoušela několik a tenhle bezkonkurenčně vede co se týká působení na pleť /aby taky ne, je docela na sijské poměry drahý/.

    OdpovědětVymazat
  14. Moc děkuji za trento článek, je perfektní a pro mě jako dělaný, taky jsem maximální bledule a většinou je na mě v zimě vše tmavé. Osobně mi ted barevně nejvíc sedí Revlon Colorstay 110 ivory pro suchou plet, je bezvadný, kryje lehce v jedné vrstvě,ale dá se i navrstvit pro větší krytí,takže za mě doporučuju. A hlavně mám podton do růžova, žlutý já vůbec nemůžu. Hodně mě zaujla ten BB krém, dost jsem o něm četla a asi budu muset zkusit...

    OdpovědětVymazat
  15. Day a mohla bys někdy o BB udělat spešl post? Já mám teď takové makeupové vakuum a ty BB mě docela hlodají kvůli těm pečujícím účinkům, jak vůbec nespím, tak je ta pleť dost vyčerpaná a podle toho vypadá :-(

    OdpovědětVymazat
  16. Petro a Reni pokusím se zítra něco zplodit :)

    OdpovědětVymazat
  17. Díky za článek o světlých makeupech. Hledám světlý a zároveň NErůžový nemrtvolný - žlutavý. Mám teď Nars s.glow siberia, na mé aknózní pleti dooxiduje tak akorát a vyhovuje jeho žlutost, drží, ale je s ním práce, aby nezalézal do pórů.. Na zadek si sedám z vlastností Revlon Colorstay Buff (hraniční tmavost na léto). Pokukuji po Illamasqách 115, ale nevím, jsou-li dostatečně žluté. Na fotkách jakoby vypadala Rich růžovější než Light, což je naopak, než píšeš? Také doufám, že za ty prachy drží lépe než přirovnávaný Dermacol Cover? Ten se hodně odplavuje mastnotou a vymačkává z vrásek (a vůbec celá zn. Dermacol je moc dorůžova). Ještě neznám MAC a Bobbi Brown, no, hledání pokračuje...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já děkuji, mám připravené druhé kolo, ale upravit fotky se zdá být nepřekonatelný problém.

      Mám pocit, že ten revlon existuje i v odstínu 110 ivory, tedy ještě světlejší než buff, ale nejsem si jistá jestli je v čr k dostání. Obdobě z dorgérkových makeupů nebyl špatný healty mix od Bourjois, opět je třeba vyjet do zahraničí, nejlépe UK pro nejsvětlejší odstín, u nás jen od druhého nejsvětlejšího. Špatná není nová Gabriella Salvete, ale zase, je přeci jen tmavší než siberia (můžu je srovnat).
      Blbá je fotka u Illamasqui rich, jetli chceš můžu poslat vzorek (pokud to bude jen na testování, přeci jen mám jej otevřený déle než 12 měsíců), docela slušně vypadají i ty nové Ill skin base, široký výběr odstínů a myslím, že by na email byly schopní erudovaně odpovědět. Bobbi Brown má odstíny do žluta, ale mají na Novém Smíchově butik, takže lze okouknout naživo, stejně tak i v Douglasu na příkopech a Chodově, jen některé vizážistky mají tendenci dávat tmavší odstín aby člověk vypadal "zdravěji", jasně budeš hnedle vypadat zdravěji s bílým krkem a žlutým obličejem. Barevně mi sedne jejich nejsvětlejší krémový makeup, který se nevyrábí...
      U MACu dostatečně světlý odstín neseženeš a na aknózní pleť se podle mě moc jejich konzistence nehodí /face and body je navíc plný alkoholu/, navíc dělají jen od odstínu 15 a já jsem tak 10... Stejně tak jako Estee Lauder, nebo Clinique.
      Ideální odstíny mají pro mě u drahých značek Le Metier de Beaute, by Terry /nebrat z jejich oficiálního webu, otřesná mailová komunikace, měsíc mi nejsou schopni odesat objednávku za kterou si strhli peníze, na maily odpovídají jen jednou týdně/, ale měla jsem před tím vzorek a docela mě sheer rxpert i cover expert nadchly, určitě udělám srovnání s Narsem a Allison Raffaele reality base foundation v odstínu 1. Jo, mohla bych pokračovat ještě hodně dlouho...

      Vymazat
  18. Díky za doporučení (ono těch nadějných značek celkem i je dost, ale ne u nás) a těším se na další srovnávačky. Focení je oříšek, odstíny se zkreslují, růžovky vypadají, jakoby mi seděly, i když to pravda není.
    Revlon Colorstay 110 Ivory mám jen odzkoušený a chci se ho zbavit, má-li kdo zájem. Světlý je hodně, ale je to sněhurková růžovka šedomrtvolná.
    O 51 Bourjois Healthy Mix vím, zkusím, pokud někde narazím (chválí si ho ale občas i NC20-tky... tak nevím, ostatní 51 jsou oranžáda)
    Z MAC možná dostanu NC15 Sculpt korektor na inzerát, ten bych mohla unést.
    A prý se dřív NC10 vyráběla, i je leckde vidět na fotkách, to jsou tedy zpátečníci...
    Bobbi Brown omrknu osobně někdy po výplatě, kdybych snad neodešla s prázdnou.. nejžlutěji se jeví tyčinkový makeup..
    O vzorky Illamasqui nebo čehokoli nadějného bych měla zájem velmi, taktéž o NARS Matte Siberia z blogsale, pokud ještě není pryč. Kdyžtak prosím o kontakt mailem, měla bych ho mít uveden na profilu.
    Mám nafocené nějaké swatche přímo na sobě zde: http://www.flickr.com/photos/hlozkova/sets/72157632338151291/

    OdpovědětVymazat