Illamasqua Blow vs China Glaze Lemon Fizz

Už tu dlouho nebyl žádný lak, že ano? Tak to musím honem napravit a představit vám Illamasqua Blow.
Barva mi přijde opravdu letní, takový osvěžující citrónový sorbet do nadcházejících veder. Žlutá pastelka se zajímavým poměrem bílé a žluté, která je ve stínu tlumená, ale na sluníčku dostane tak nějak žlutější nádech.
Oproti většině žlutých na trhu není vodová, tolik nepruhuje, ale její nanášení vyžaduje jistý cvik. Vzhledem k tomu, že je hodně pigmentovaná, může v tlustších vrstvách být krapánek pastózní = díry. Je proto potřeba před nanesením hodně otřít o hrdlo lahvičky a bude to v pořádku. Dvě vrstvy.
Každopádně barva je to povedená, nicméně s ní mám subjektivní problém, myslím, že mi nesluší. Měla jsem ji nalakovanou asi dvakrát a pokaždé to nebylo ono. Pastelová žlutá na nehtech prostě není a nebude moje barva. 
Detail:
Pokud hledáte ekonomičtější variantu tohoto laku, tak se podívejte po China Glaze Lemon Fizz, který jsem kdysi měla a poslala ho pryč z obdobných důvodů, ze kterých u mě nebodoval Blow, barva a hustší konzistence. Našla jsem jen jeho starou fotku, která může posloužit jako důkaz jaké byli mé blogovací začátky. Věřili byste, že to budou příští měsíc tři roky?
Celkový dojem:
  • pozitivem: Pokud máte rádi pastelově žlutou a toužíte ji nosit i na nehtech, Illamasqua Blow je sušně pigmentovaná varianta.
  • negativem: Lobster hands útočí! 
Summary: I'm not that much into pastel yellow nail polishes, they don´t look great on my skin tone. I tried to love them, to wear them but result can be described in two words - lobster hands. So when I tried Illamasqua Blow I hoped it could work on me, sadly as always it didn´t. Nevertheless Blow is a beautiful soft pastel yellow creme, that illamasqua web describes as lemon sorbet. It would look fantastic on darker skin tones than mine. Color is very soft, yellowness depends on sun. Yellow nail polishes, especially pastel ones, are tricky to apply, they are usually watery and sheer, that´s not the problem with Illamasqua. On the contrary it´s well pigmented, so much that it can make it too thick and if you don´t swipe brush properly it could be hard to control. If you want cheaper option of pastel yellow try China glaze Yellow Fizz, if you want better pigmentation, go for Illamasqua. 

15 komentářů:

  1. Na to, jak žlutou na nehtech moc nemusím, se mi tento líbí! Přesně díky tomu správnému pastelovému odstínu. Třeba žlutou neonku bych si na nehty nedala. A tři roky blogování? Gratuluji a jen tak dál.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě se ještě víc líbí ostaních, třeba taková Viennettka, nabo Allyoudesire je "umějí" úžaseně nosit. Já jsem kdysi měla neonku od China glaze a nikdy neříkej nikdy. Děsně to letí:). Díky.

      Vymazat
    2. Na ostatních je beru, to je jen moje osobní averze způsobená kalhotami v barvě zvýrazňovače, které mi v pubertě koupila maminka :D (jak se mi tenkrát ve škole smáli...)

      Vymazat
    3. To znám, to pak člověku znechutí i hezkou věc.

      Vymazat
  2. Velmi pekne :) presne taky typ zltej teraz zhanam...podla mna opalena pokozka a pastelova zlta idu k sebe uplne nadherne!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem ráda, že se líbí, v létě tyhle žluťásci obzvláště lákají. Mě by se moc líbil na léto Chanel Mimosa, ale včas jsem si ho nekoupila. A máš pravdu, že opálení a žlutá pastelka vypadají skvostně.

      Vymazat
  3. Illamasqua vypadá pěkně! Já mám Orly lemonade, ale nic moc teda.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem měla ze stejné kolekce /sweet/ několik laků a kromě pixty six se všechny šíleně loupaly. Ale třeba druhý den, což mě hodně štvalo. Jak jsem psala, žluté a hlavně krémovky se otřesně nanášejí.

      Vymazat
  4. žlutou jsem na nehtech snad ještě ani neměla.. a to doma jednoho žluťáska mám, tak ho budu muset vyzkoušet! :) obzvlášť teď v létě, když krásně vynikne:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No to musíš, člověk má zkusit všechno, jaký máš?

      Vymazat
  5. Paradni! A prijde mi, ze ti slusi, ale chapu, kdyz se v tom jeden neciti, tak se neciti...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. On mi vlastně na těch fotkách přijde hezký, ale v reálu to byla tragédie a necítím, jako v prasčí.

      Vymazat
  6. pastelové barvy mám asi nejradši, ale zároveň to jsou barvy, se kterýma se necítím pokud je mám na nehtech, ráda je obdivuju na někom jiném

    OdpovědětVymazat