Le Metier de Beaute Classic Flawless Finish Foundation no. 1

Jak asi všichni víte, miluji BB krémy, používám ty asijské docela dlouho a jako varianta přirozeného makeupu jsou špičkové. Záleží jen na Vás, jestli preferujete hutnější konzistence typu BRTC Jasmine Water, nebo ty gelové s lehce chladivým efektem mentolu jako Holika Holika Aqua Jelly. Ale pokud chci bezchybnou pleť po celý den, tak přeci jen sáhnu po klasickém makeupu. Nechci toho moc, jen takové maličkosti:
  • Perfektní vzhled a dlouhou výdrž.
  • Perfektní krytí, které zakryje nedostatky, ale bude vypadat přirozeně /tady už to skřípe/.
  • Makeup nesmí být parfemovaný /většina levných makeupů se poroučí/.
  • Nesmím se lesknout, ani mít komplet matnou pleť, co vypadá jako maska /ups, všechny full coverage a masky se poroučí/.
  • Nesmí mou citlivou pleť zanášet /tady už odpadla i většina drahých kousků, které často obsahují stejné silikony jako ty levné/.
  • A nakonec to nejlepší musí být i dostatečně světlý odstín /no a sem dospějí cca 4% makeupů na českém trhu, protože na světlé odstíny si v ČR moc nehrajeme, že, u nás mají všichni oranžovou barvu, že/.  
Prostě jde mi o jedno, aby moje pleť vypadala bezchybně, jako že akné se mě vůůůbec netýká, kruhy pod očima neznám a takhle jednotou pleť mám od přírody. Jenže tenhle požadavek je nereálný a každý kdo vám slibuje výše zmíněné pěkně kecá. Sama jsem vyzkoušela /plná balení, nebo vzorky/ prakticky všechny značky co jsou v ČR k dostání. Od těch drogérkových, po ty drahé a nenašla jsem žádný takový. Vždycky musíte z některého požadavku slevit. Ale objevila jsem jeden, který se mým požadavkům zatím nejvíc blíží Le Metier de Beaute Classic Flawless Finish Foundation no. 1.
Balení: Už od prvního pohledu zaujme svou krásou a jednoduchostí. Kombinace matného skla a matného plastového vršku, s decentním stříbrným nápisem je jedno z nejelegantnějších i v kategorii high end makeupů.  Černý plastový vršek je zmatněný, do jisté míry mi připomíná pogumované balení Narsu, ale  na rozdíl od něj na něm neulpívají otisky.
Také, na rozdíl od již zmíněného Narsu, je vybaven pumpičkou, která funguje tak jak má. Jedno pumpnutí = dostatek makeupu na celý obličej.
Konzistence je hutnější, ale tekutá konzistence. Nezdůrazňuje póry, nezalézá do linek, LMDB tvrdí, že je to proto, že neobsahuje některé problematické silikony, které to způsobují, což neposoudím, ale jak na mě, tak na mamce, které je přes 65 to tak je. Odstín docela sedí na mou velmi světlou pleť v létě, pravda je krapet do žluta, ale jde rozetřít.
Pokud ho rozetřu, jak vidíte pod kapkou, je přirozený, spíš středně krycí, při střídmé aplikaci nevytváří nánosy. Mateřská znaménka nezakryje, ale slabší diskoloraci ano. Nanáším ho prsty, jde s ním krásně pracovat, 
Pokud bych ho měla srovnat s makeupy dostupnými v českých pafemkách, které jsem měla doma, tak  tato konzistence, která je něco mezi matem a imitací přirozeného vzhledu, docela i projasní i když efekt je rozhodně jemnější než u NARS Sheer Glow, nebo Guerlain Lingerie De Peau. Dalším plusem je, že opravdu dlouho drží, na mé v současnosti dehydratované až sušší pleti kolem 8 hodin bez pudru.  
Složení: Nevysušuje moji sušší pleť, vzhledem k obsahu kyseliny hyalurenové, vitamínům A a E se hodí i na starší pleť. Složení také neobsahuje olej, ale v seznamu ingrediencí najdete alkohol a retinol, takže na extrémně citlivou pleť bych ho radila vyzkoušet předem.  
Tak a teď negativa, neobsahuje SPF, někde jsem četla, že má SPF 8, ale na krabičce jsem to nenašla. Vzhledem ke složení je jasné, že není ideální pro mastnou a mladší pleť. A hlavně je velmi, velmi drahý.
Kde seženete a za kolik: www.zuneta.com za 55 GBP, tedy cca 1750 Kč za 30 ml, au, trpím. Na druhou stranu pořád méně než MOC makeupů Sisley. Zuneta ke každému nákupu nabízí možnost vybrat si tři vzorky dle vlastního výběru a v nabídce je i tento makeup v několika odstínech. A pokud se k němu dostanete v US, tak tam je značka trochu levnější.

Hodnocení: Myslím, že pokud je vám dvacet a máte problémy s akné, nebo hledáte tónovací krém, tak tento klasický makeup bude trochu zbytečný. Pokud ale chcete luxusní makeup, který bez kompromisů předvede to co má, určitě se na něj podívejte. Dle mého názoru Le Metier de Beaute Classic Flawless Finish Foundation má vychytanou konzistenci, která nejenže vypadá velmi přirozeně, zakryje to co má a ponechá na odiv vaší pleť a slušně drží.  Pokud ho srovnám z kousky ze stejné cenové kategorie, obstojí v konkurenci  Rouge Bunny Rouge, Hourglass, nebo byTerry se ctí, s makeupy z drogérie ho třeba nejde srovnávat, je to jiná kategorie. S Guerlainem, nebo Narsem ano, ale pro mě nefunguje jejich barevná škála. Ano, cena LMDB je bezesporu pálka, ale stojí mi za jistotu, že budu vypadat perfektně ve chvílích, kdy moje pleť není v ťip ťop stavu. Na běžné nošení z ekonomických důvodů pořád preferuji BB krémy.

A co vy? Znáte Le Metier De Beaute? Máte od nich něco?

Summary: Le Metier de Beaute Classic Flawless Finish Foundation in shade 1 is my current favourite foundation. I have dehydrated, sensitive skin, sometimes prone to adult acne and discoloration. For everyday use I am satisfied with my BB creams, but sometimes I need product with long staying power so I go for foundation. LMDB is just as it´s name indicates, classic in terms of liquid texture and has medium to full coverage, definitely flawless results on my skin. I hate heavy foundation, and this one has very light feeling, it´s non scented and has long lasting (8 plus hours). It has very good pump applicator that dispenses in one pump enough foundation for whole face. LMDB looks natural, with hint of sheen, not too sparkly or shiny. From my point of view there are only few drawbacks as lack of higher SPF than 8, limited shade range, but biggest one is high price. LMDB is not available in my country, only via zuneta for eye watering 55 GBP. Is it worth? For me definitely, I hadn´t had such a flawless results with any other foundation I´ve tried, including brands as Rouge Bunny Rouge, Hourglass or ByTerry.

21 komentářů:

  1. Znam par blogerek, ktere miluju skoro vse od Le Metier. Ale i me ta cena trochu odrazuje. Ta brava se mi ale moc libi, me tyhle barvicky do zluta sedi.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Cena LMDB je prostě setsakra vysoká, ale než si člověk něco koupí, tak se veelmi dloooouze rozmýšlí. A většinou když pak koupí, je spokojen. Barva je fantastická.

      Vymazat
    2. Ale tak furt levnejsi nez Armani ;) ktery mi mimochodem moc nesedl, co se tyce make-upu.

      Vymazat
  2. To jsem nechtěla slyšet, nechtěla... Já bych chtěla od LMDB půl sortimentu, což je důvod, proč stále dost otálím s obnovení paypalového účtu, tak nějak si nejsem jistá svojí silnou vůlí. A makeup je momentálně docela urgence, protože ten nars mi dělá podobnou neplechu jako Pavle a Pétě a teda můžu používat minerální makeup, že, nemám, co bych mu vytkla, ale tak víš jak... :-)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já si právě myslím, že by ti mohl sedět, ale to si slyšet nechtěla. Z vlastní zkušenosti mohu potvrdit číhající nebezpečí s paypalem. Já jsem nars dostala od mamky a mám doma neotevřené balení, které jak tak koukám rovnou poputuje do přebytků. A úplně tě chápu. Do Prahy se asi v nejbližší době nechystáš, viď?

      Vymazat
    2. Chystám, dám vědět ;-)

      Vymazat
  3. Já ted dlouho okukovala jejIch stánek v Korei ale nakonec jsem odešla s prázdnou, ty ceny jsou proste moc:-/ jinak bych ráda vyjádřila své rozhořčení nad bb krémy, protože jen co jsem se do nich zamilovala tak s nimi končím, protože zádný odstín neni ani krapet tmavý ( cca mac nc42)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já nevyzkoušet před tím ze vzorku v situaci, kdy jsem měla pleť rozhozenou z přejití na Hauschku, tak bych asi nekoupila. Ale po vyzkoušení prostě vím, že mi ten efekt stojí i za ty peníze. S žádným jiným makeupem jsem nebyla tak spokojená.

      Ono je to dáno tím, že asijatky nejsou moc tmavé a ideál je pro ně bílá pleť. Musím se přiznat, že netuším jaký odstín je kompatibilní s nc 42. Ale zase v zimě, až opálení vybledne se k nim můžeš vrátit.

      Vymazat
  4. Mám na cestě vzorek, ale vzhledem k omezenému výběru odstínů na mě bude moc tmavý a já jsem se zařekla, že už si nekoupím makeup podle vzorku v neodpovídající barvě, už 2x se mi to nevyplatilo, takže doufám, že se žádné velké nadšení konat nebude, protože navíc ta cena je fuj...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jestli chceš vyzkoušet jedničku, tak si prostě dones kalíšek až se potkáme, tak ti odpumpnu. Jen jestli na tebe ta 1 nebude moc do žluta.

      Vymazat
  5. Pravda, dokonale padnoucí makeup za ty prachy stojí. Kdo má štestí a sedne mu levnější, aspoň ušetří. Ještě, že své oblíbence už mám :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně. Dlouho jsem nad ním váhala, až mě umluvila maminka a Edita :). A který prosím?

      Vymazat
  6. Ono u toho makeupu je cena někdy relativní. Já si pamatuju, že když jsem byla na koleji, tak já používala makeup Clinique a spolubydlící Avon. Používaly jsme ho asi tak stejně často, krytí jsme potřebovaly stejné a na obličeji ty makeupy vypadaly přibližně stejně. Akorát, že já si ten svůj vždycky kupovala na narozky a ona potřebovala co dva měsíce nový.
    Mám zkušenost, že když mám kvalitní makeup, vydrží mi přes rok, takže i při takové ceně je ta investice kolem stovky měsíčně, což teda rozhodně ráda obětuju...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. JJ, je já má z času na čas, že si musím koupit něco levného a pak toho lituji. Třeba teď, mám Revlon colorstay a nadšená z něj nejsem, nejen že mě příšerně suší, ale hlavně mi děsně smrdí, to nemám ráda.

      Vymazat
  7. Lákal by mě :) Ale tu cenu nezkousnu.. Můžu se Tě zeptat, jakou máš zkušenost s Estee Lauder Double Wear? Vyhovoval Ti z některých odstínu (Bone nebo Ecru)? Mám totiž taky velmi světlou pleť, tak ráda dám na Tvé doporučení :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Elis Estee makeupy jsou na mě příliš tmavé, bohžel i double wear.
      Lancome má všechno moc tmavé, stejně jako Helena Rubinstein a Guerlain, nebo MAC. Klasický tekutý makeup Sisley šel šíleně do žluta, ale jejich lehký tónovák byl barevně skvělý, ale ten byl bratru za 3000. Seděl mi barevně Diorskin v 10 a Givenchy. Barevně mi taky sedí některé Chanely, vitalumiere aqua BR, u vitalumieru zase oba moc tmavé /10 i 12/. YSL to co je označené jako 1 docela barevně jde, stejně jako NARS makeupy, lepší je Siberia, ale nedováží se do ČR, mají odstíny od Mont Blancu, který je do růžova, asi bys ho mohla zkusit /sheer mat i sheer glow jsou barevně stejné/. Uff, taklhe z hlavy si na víc nevzpomenu, problém je, některé firmy odstíny vyrábí, ale jak jsem psala, bohužel se k nám nedováží. Takže to většinou to řeším nákupem z ciziny.

      Vymazat
  8. Jsem zas o něco moudřejší. O téhle značce jsem dosud neslyšela. Asi si to dostuduju... (i když jestli mají všechno takto drahé, tak asi zůstane jen u té teorie :-D).
    Verunka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Verunko, je skvělá, ale opravd drahá. Každopádně škoda, že není v ČR k vidění naživo, určitě bych pak toužila po méně věcech.

      Vymazat