MAC Rare Exotic lipstick

MAC Rare Eoxtic je rtěnka jedné ze starších kolekcí od MACu, nazvané příhodně pro svou zvláštní konzistenci Mattene. Jak už název napovídá je to rtěnková královna koloběžka, je matná a není, je saténová a není. Odstín Rare Exotic je moje první setkání s takovou konzistencí rtěnky, i když mám doma klasické matné rtěnky od Narsu a MACu, které čas od času používám, ale obvykle jen pokud jsou mé rty v bezchybném stavu. Klasické matné rtěnky totiž  mají jednu velkou nevýhodu a tou je znatelné vysušování rtů. Zřídkakdy najdete matnou rtěnku která nebude vysušovat rty a zdůrazňovat šupinky, nebo zalézat do vrásek a právě Mattene to nedělala. Vypadala téměř matně a k tomu hydratovala rty. Efekt na rtech byl trochu jemnější než mat, jakoby sametový, přitom tak pigmentovaný, že zůstal na rtech opravdu dlouho a nebylo třeba neustále hlídat perfektní nalíčení.    
Vzhledem k tomu, že obvykle inklinuji k výrazným a zářivým rtěnkám asi není divu, že můj oblíbený odstín, a  jediný který jsem si z kolekce mattene pořídila, je MAC Rare Exotic. Výrazná fuchsiově růžová s chladným podtónem, který jde téměř do modra. Moc často takový zářívý odstín nepotkáte, když už tak mívá shimmer, nebo má teplý podtón, ale studený studený, který světlé pleti vytváří téměř neonový kontrast, zas tak často ne.
Trochu mě mrzí, že jsem si tuto kolekci nechala utéct, ale  vzhledem k časté rotaci speciálních kolekcí od MAC-u nepochybuji o tom, že časem se i Mattene vrátí do nabídky.
Balení je užší / 2,3 gramu / než obvykle u MAC rtěnek, podobné NARS matným rtěnkám, ale celkově tak nějak elegantnější.
Složení:
Nevím jaká je cena mattenek, záleží na aukci na ebay i když to není ode mě hezké dávat sem tip na rtěnku, kterou seženete jen na ebay, ale kdyby Vás zaujala, právě Rare Exotic, tak tu jedinou z kolekce ještě seženete v českém MACu. Jakmile je budou mít znova v nabídce půjdu i do jiných barev.

Summary: MAC makes way too much limited collection to follow them so when was Mattene collection in stores I didn´t notice it, silly me. This February my friend gave me MAC Rare Exotic as a gift and from this moment my love affair with mattene is on. It´s perfect bold fuchsia with strong blue undertone, that makes perfect contrast to my pale skin tone. To be faiir I´m usually drawn to bright and bold lipstick since nude shades really wash me out, beside I also love formula. Cross between matte and satin that looks velvety on lips. Pigmentation of Rare Exotic is also fantastic, it clings to lips and stays for hours, even during lunch. Also it doesn´t dry out my lips as usually matte lipsticks from NARS or MAC do. I hope MAC will bring mattene range back soon.  

6 komentářů:

  1. Barvicka skvela, ale je na ne jeste nemam odvahu. Mam jednu vyraznou od Armaniho, furt ji nemuzu vyfotit v cele jeji parade, ta je ruzova, matnejsi a neprehlednutelna. Nekdy se v nic citim dobre a jindy na ni nemam odvahu. Tahle vypada fakt krasne kremove.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kterou máš? Já právě, asi vzhledem k tomu jak jsem bledá, výrazné rtěnku miluji. I když taky jsem se k nim propracovávala časem. A ano na polomatnou rtěnku je krémová až překvapivě.

      Vymazat