Tag: 7 Deadly Sins of Beauty

Ležím doma, jsem nemocná, což je ideální příležitost napsat tag který mám rozepsaný asi tak měsíc, který mezitím samozřejmě už dorazil mezi české blogerky. Jo, říkejte mi blesku. Takže jdeme na to, sedm srtelných hříchů krásy, které dávají smysl jen když přimhouříme oči.
1. LAKOMSTVÍ
Jaký nejlevnější a nejdražší kosmetický výrobek vlastníš? 
U mě většinou platí, že před tím, než si pořídím nějakou drahou věc, dost nad nákupem přemýšlím. Snažím nekupovat zbrkle, vše si promyslet, čtu recenze, projdu si blogy, použiju google a MUA (jsou to nejlepší kamarádi), zeptám se na MB jestli ji někdo už nezkoušel (většinou mi Nik, nebo Nuf odpoví že ano :), případně se jako správně dcera zeptám maminky, ta ví vše nejlépe. Zjistila jsem, že nesmím nakupovat podle kritéria je to levné, tak to vyzkouším, vždyť je to "jen" pár korun. Protože pět takových zbrklých nákupů a už jsem si mohla koupit Rouge Bunny Rouge stín. Nicméně tento dlouhý úvod je vlastně oslí můstek ke konstatováni, že moc levných věcí z drogérie doma nemám. Respektive mám doma starší kousky se kterými se nejsem sto rozloučit, ale moc často je nepoužívám. Jedinou vyjímkou jsou řasenky od Gabrielly Salvete a pak laky.
Úplně nejlevnější jsou stíny Catrice z kolekce Bohemia a to 02 Yes, You Tan! (hnědé), 03 Bring me Terra Copper! (oranžové) a 01 My Home Is My Sand Castle (tělové) z výprodejů v Rossmannovi za 5 Kč, i když jsou dobré, tak je moc často nepoužívám, protože mám stíny s delší výdrží a lepší konzistencí. 
Ale Catrice monostíny, hlavně ty shimmerové, na drogerku nejsou vůbec špatné. Mají velmi zajímavou barevnou škálu, neobvyklou pro stíny z drogerie, cože je dáno tím, že to často bývají barvy imitující dražší kousky, se kterými snesou srovnání.  
Naopak nejdražší věc je makeup od Le Metier de Beaute za 55 GBP o kterém jsem psala nedávno a jeho nákupu vůbec nelituji, protože i v horku vypadá skvěle. 
2. HNĚV 
Jaký kosmetický výrobek miluješ a zároveň nenávidíš?
Asi lesky, vždycky jsem měla raději rtěnky, vyzkoušela jsem jich celou řadu, abych nakonec došla k závěru, že mi vadí to nejdůležitější, jejich lesk. Také mi vadí to, že často lepí. Když zafouká vítr jako magnet přitahují okolní prach a moje vlasy. Peklo pro mě představují takové ty hodně lesklé, jakoby vinylové kousky, nebo ty co mají výraznou ovocnou parfemaci (Lancome Juicy Tubes třešňový okamžitě po otevření putoval dál, zvedal se mi z něj žaludek). A ještě smrtelně nenávidím chladivé a zvětšovací lesky. Po mentolovém efektu mi brní pusa, po zvětšovacím zase pálí jako čert, prostě fuj a děkuji pěkně, nechci. Na druhou stranu, pokud ale nějaká firma přijde s dobře pigmentovaným leskem, s jemnými odlesky a mírnou parfemací, tak ty zase miluju.
Jak sami vidíte, z mojí starší fotografie ze teré mi zbyla jen Illamasqua a Dior, tak většinou lesky co používám nejsou vlastně moc lesklé, ani třpytivé. 
Mezi moje nejoblíbenější patří Dior Addict Lip Fluid.
Oba decentní, polomatné lesky s perletí. 
Co pro tebe bylo nejtěžší sehnat?
Myslím, že když víte co chcete a máte na to dost peněz, není v dnešní době těžké sehnat nic. Ale třeba před dvěma lety, nebo i před rokem bylo setsakra těžké dostal se k Chantecaille, ByTerry, Lauře Mercier, NARSu, případně k některým vychytávkám Asijské kosmetiky. Teď už to díky lepší zásobenosti českých obchodů, nebo eshopům z Velké Británie není zas až takový problém, jen prostě utratíte majlant. Jediné co se zkomplikovala, a opravdu mě to mrzí, je, že díky snížení celního limitu už kupuji méně věcí z USA. Prostě proto, že kromě ceny za věc, platím drahou poštu a dph a někdy i clo a poplatek za proclení. Takže raději volím nákup zboží v rámci EU.
To je důvod proč už třeba nekupuji laky Rescue Beauty Lounge, jejichž cena je pak téměř dvojnásobná a za to opravdu žádný lak nestojí. 
3. OBŽERSTVÍ
Jaký je tvůj nejchutnější produkt?
Jak už jsem psala, na lesky mě moc neužije, nemám ráda silnou parfemaci a příchuť produktů na rty. A i když některé voní opravdu božsky, nemám chuť je ochutnat. Ale nejvíc jedlé jsou asi po mangu vonící rtěnky YSL Rouge Volupte.
4. LENOST
Co vynecháváš, protože jsi líná?
Všechno? Spíš než lenost je to o tom zbytečně se nestresovat kvůli tomu, že nejsem dokonale namalovaná. Někdy si třeba taky radši 15 minut přispím, než abych si konturovala obličej, někdy si nalíčím jen oči a rty. Doma se nemaluju vůbec.
5. PÝCHA
Jaký kosmetický produkt ti dodává nejvíce sebevědomí?    
Asi rudá rtěnka (je libo si počíst ódu?
Protože i rudá má řadu odstínů. 
A kdyby vám to nestačilo, tak tady je důkaz, že opravdu miluji rtěnky, proto jich taky mám víc než běžné množství.
6. SMILSTVO
Co tě nejvíce přitahuje na druhém pohlaví?
Inteligence, zdravé sebevědomí, empatie, věrnost v doslovném i přeneseném významu.
Jen chci říct, že na webu jsem narazila na logičtější variantu otázky tohohle kosmetického tagu a to: Po čem aktuálně toužíš? Okouknout naživo By Terry, Chantecaille, Rouge Bunny Rouge a LMDB, osahat, ozkoušet konzistenci a barvy. Prostě vybrat na místě.  
7. ZÁVIST
Co bys nejraději v současné době dostala dárkem?
Věci které nemají s kosmetikou nic společného, třeba tento šátek Hermes Offrandes d'un jour. Hermes šátky jsou naprostá špička, prostě proto, že žádná jiná značka neumí tak krásné kousky nejroztodivnějších barev a dezénů. I když v tomto případě je to přání nesplnitelné, protože tato limitka byla aktuální v roce 2008 a od té doby její cena jen roste. 
Z kosmetických vychytávek už dlouho slintám nad stíny Le Metier De Beaute Corynthian a Burberry Pale Barley. Ale potěší mě jakýkoliv dárek od lidí co mám ráda, i když je fakt, že nerada dostávám ty praktické typu vybaveni do kuchyně, nebo ponožky.

A ráda bych si takový tag přečetla třeba tady (ale jen pokud je to nebude moc štvát a bude se jim chtít)

Summary: seven Deadly Sins of Beauty tag is one of my favourite tags and since I´m sick it´s time finally to make it. Let´s start.

1. GREED ~ What is your most inexpensive beauty item? What is your most expensive?


 I actually try not to buy makeup just because it´s cheap or on sale, because during the years I realized that I rarely use items I purchased that way. But cheapest items I own are Catrice eye shadows form sales in Rossmann, each cost approx 0,10 GBP. I think Catrice eye shadows in general are good quality for their price. Contrary most expensive item is Le Metier De Beaute foundation I purchased on Zuneta for 55 GBP.

2. WRATH ~ What beauty products do you have a love/hate relationship with?

Lipglosses, many of them are sticky, heavily scented and I absolutely loath cooling or plumping effect, just yuck. Many lipglosses also aren´t pigmented enough for my taste, however I really love pigmented ones with subtle sheen or semi matte. One of my favourite are neutral ones Dior Addict Lip Fluids.
Which product has been the hardest to get? I fully rely on internet shopping, many of UK eshops or ebay sellers ship to Czech Republic so if you have enough money everything is possible. Due to law regulation few years ago it´s cheaper to shop within EU, that means that I stopped buying more epensive items form USA. Especially I mourn Rescue Beauty Lounge polishes, shipping and vat almost double their price.

3. GLUTTONY ~ What are your most delicious beauty products?

Probably mango scented YSL Rouge Volupte Lipstick.

4. SLOTH ~ What beauty products do you neglect due to laziness?
I wouldn´t call it laziness but sometimes makeup in general. Sometimes less is more.

5. PRIDE ~ What beauty product gives you the most self confidence?
Red lipstick and lipsticks.

6. LUST ~ What are your current lemmings or lusts?

To see some high end makeup lines, not just via web, to be able to properly swatch them, to feel them, to pick the right one. /
There is also version: What attributes do you find most attractive in the opposite sex? Intelligence, self confidence, integrity, empathy, loayality. Big words, heh?

7. ENVY ~ What items would you most like to receive as a gift?
Besides cosmetic wishes as LMDB Corynthian or Burberry Pale Barley I´d love to receive Hermes Offrandes d'un jour scarf, because of fantastic colours. I usually do not have any preference when it comes to gifts, sometimes I wish they weren't so practical. I really don´t wish any new kitchen appliances,  or socks.

24 komentářů:

  1. Tééda ty rtěnky tiše závidím :-) mě totiž začly bavit až někdy v posledním měsíci, takže se musím trochu zásobit :-)
    kde prosím objednáváš RBL, jestli se smím optat? :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kami a to tam nejsou všechny a rtěnek mám hned po lacích nejvíc.
      RBL laky mám z jejich stránek, ale cena za lak je 20 USD a pošta je vysoká, zdarma až nad 200 USD.

      Vymazat
  2. tedy jako pěkná sbírka rtěnek. tak nějak to ve mě vzbudilo pocit, že si musím přepočítat ty svoje. (jakože příšerná soutěživost, jestli jich mám nebo nemám víc)

    jinak na živo bych si toho chtěla ohmatat tolik, je pravda, že teď se mi něco splnilo, ale pořád je toho víc. asi si příští rok budu muset naplánovat cestu někam do asie nebo tak, abych si mohla odškrtnout alespoň polovinu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sím to můžeš, ale nejsou na té fotce všechny, nevytahala jsem zásoby z kabelek, bund, batohů a koupelny.
      Ach, to mi ani neříkej, závidím, závidím. Kdyby si jela do Asie, tak to bych snad zezelenala. A asi tak i když v mých představách je to také spjato s lepším asistenčním servisem než tady.

      Vymazat
    2. stejně si plánuji úklid v kosmetice, tak spočítám, ale bojím se, že přes třicet se nedostanu.

      Vymazat
    3. Uf, to se mi ulevilo, udržím si své pochybné prvenství.

      Vymazat
  3. A hele, tag! Už ho mám v záložce :) Líbí se mi všechny ty rtěnky pohromadě a šátek je taky dost zajímavý.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Skvělé, nechtěla jsem na blogu spamovat, moc se těším. Jsem opravdu rtěnková, dovedu nad nimi dumat hodiny, nad lesky a spol ani ne.

      Vymazat
  4. Super napad na clanok :) velmi sa mi pacil! rude rtenky su tiez moja zavislost, ale nepomozem si, podla mna je to najklasickejsia rtenka!

    http://znackovakozmetika.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ton, že jo! Jsem ráda, že se najde někdo, kdo se mnou souhasí. A děkuji.

      Vymazat
  5. Ahoj blesku! Vidíš, jsem si tak nějak myslela, že lesk nemáš snad žádný, takže jsi docela překvapila a máš tedy opravdu nádherné

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo a taky jsou všechny starší, tak rok jsem nekoupila nový. Já mám chuť si je koupit, ale kazí se mrchy rychleji než rtěnky a nejdou dezinfikovat.

      Vymazat
    2. To je fakt, ale já musím zaklepat, že mě se ještě žádný lesk nestačil zkazit, asi jdou z domu dřív než to stihnou:-D Ale myslím, že jeden Dior mám ještě z dob vejšky a furt voní furt stejně dobře, takže to nějak neřeším...

      Vymazat
  6. Díky za nominaci, pokusíme se zúčastnit. Akorát to asi nebude hned, ale aspoň se to pěkně rozvrství a nebudeme na všech stránkách současně číst to samé ;)
    Jinak, tvou sbírku rtěnek také obdivuju, máš v ní samé skvosty! Kdyby takhle vypadala ta má, asi bych se dmula pýchou až k prasknutí :) A sdílím tvou nechuť k leskům. Ony se mi hrozně líbí (i ty voňavé a jedlé), ale ulepené vlasy prostě K SMRTI nesnáším, ten prach už je pak jenom "třešnička" na dortu...
    A šátek je také krásný. Oranžové krabičky obsahují jedině krásné věci, že? :-)
    Verunka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To nevadí, až to bude, tak si prostě ráda počtu. Není zač.
      Já jsem takový rtěnkový maniak, jakmile vidím nějakou zajímavou, tak jsem jak malá, hned ji musím mít. Myslím, že nejhorší jsou takové ty hodně levné s čpavou vůni a hodně mazlavé konzistence, úplně jsem se z toho osypala.

      Oranžové krabičky jsou nádherné a člověk je vždy potěšen, když nějakou obdrží.

      Vymazat
  7. teda ten dior lip fluid me docela laka :) jinak ja lesky nemusim vubec..ani rtenky, muzu akorat lip stainy, ktery mi ovsem zmizi tak po dvou hodinach, ale neda se nic delat, aspon neco...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě třeba stainy dost sušší, proto mám ráda hodně pigmentované rtěnky :). A zkoušela si třeba OCC Lip Tars, ty drží naprosto fenomenálně.

      Vymazat
  8. S tou YSL na 100% souhlasím!:-) A obdivuju nádhernou sbírku rudých rtěnek:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, YSL jsou téměř návykové, ze začátku si člověk říká, že je to moc, ale pak když ucítíš tu parfemaci, tak se spustí téměř Pavlovův efekt.

      Vymazat
  9. Dekuji za tag, rada neco vymyslim :) S tema YSL rtenkama me vsichni lakate. Ja moc rtenkova nejsem. Moje nejoblibenejsi znacka rtenek je The Lipstick Queen. Ma takovy cerveny, ze se je nebojim (tolik) nosit a pak ten Armani, ale to pro me neni na kazdy den, skvela pigmentace, ale ta cena! A ten LM makeup me taky zaujal. No mas tam pekne kousky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Budu se moc těšit. Nejsem si jistá, jestli na tebe nebudou až moc parfemované, ale rozhodně doporuším obhlédnout jahodu, spíše než české parfumerie, cena za YSL je velmi nemilá. Lipstick Queen mě láká už dlouho, dokonce jsem je jednou měla v koši, ale nakonec zvítězila Chantecaille a nelituji nákupu. Armani mám taky řáda, ale no1 ro není.

      LM makeup je zajímavý, ale chce to zkusit, při takto vysoké částce by už člověka sakra mrzel přehmat.

      Vymazat
  10. Tohle je jedna z nejzábavnějších "řetězovek", jaký jsem kdy na blozích četla. Baví mě číst tyhle "hříchy" a tvůj článek je naprosto luxusní! YSL Rouge V. mám moc ráda, neodolala jsem jim a mám doma tři kousky ;-).
    Vivi

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Znám další obdobně zábavné, ale je fakt, že se v ní ukáže dost o složení sbírky a preferencích toho kdo odpovídá, takdy děkuji za pochvalu. YSL jsou super, mám taky doma tři, dvě klasické a jednu perlé /ta z fotky/, což byl dost velký omyl. Bezkonkurenčně jsem se trefila do odstínu, co mi vůbec, ale vůbec nesluší.

      Vymazat
  11. Ty rtěnky jsou fakt neodolatelné. Pěkně sepsané ;).

    OdpovědětVymazat