Recenze: Mont Bleu skleněný pilník a kartáč na vlasy /Mont Bleu glass nail file and hairbrush

Doufám, že nebudu za exota, když se v dnešním příspěvku rozepíšu o tak "obyčejné" věci jako je skleněný pilník na nehty. Sice ráda zkouším nové věci, ale pokud jde o zkracování nehtů, jsem dost konzervativní. Už roky nepoužívám nůžky, ani kleštičky, ale nehty piluji skleněnými pilníky. Takže když mi napsali z české firmy Mont Bleu, jestli nechci vyzkoušet jejich výrobek, řekla jsem si proč ne. I když mě v duchu napadlo, co asi tak může být speciálního na jejich skleněném pilníku, co by jej odlišilo od většiny nabídky na českém trhu. A k mému překvapení u pilníku z řady KRYSTAL je rozdíl velký.  
Mám li být upřímná, tak brusná plocha a tloušťka pilníku Mont Bleu se nikterak neliší od pilníků střední cenové kategorie Českých výrobců, jako je třeba Bohemia Crystal. Prostě poznáte na první pohmat, že nejde o kousek, který by při sebemenším tlaku praskl, na rozdíl od ultra levných kousků. Je pevný a flexibilní, zároveň dostatečně pružný, že vydrží i "plácání se" v kabelce. Nehty perfektně obrousí, netrhá je, "nebolí".
Co jej ale v mých očích činí odlišným, je jeho zdobení. Na Swarovski elementy/krystaly moc nejsem. Mám ráda třpytivé věci jako každá druhá, ale pokud je to forma kytiček a zdobeníček, tak dostávám osypky. Proto jsem z Mont Bleu pilníku tak nadšená, je ozdobený krystaly, ale tak, že vypadá extravagantně, ale ne nevkusně.
Také musím docenit, jak pevně jsou přilepené, protože jsem pilník nosila v kabelce tři měsíce a neupadl ani jeden a to jsem se k němu chovala přímo macešsky. Často mi vypadl z kapsičky přímo do kabelky a přežil to. Myslím, že hlavní rozdíl, tedy kromě výběru barevně ladících krystalů do tónu barvy skla, je i velikost krystalů. Nejsou to jen ty nejmenší, ale i větší kousky, což vzorek dělá plastickým. Druhá strana je hladká, drží se dobře.  
Pro srovnání vlevo je pilník jiné značky zdobený taky Swarovski elementy který jsem dostala kdysi jako dárek, vlevo Mont Bleu. Z mého pohledu  je ten Mont Bleu daleko hezčí, méně tuctový.   
Verdikt je, že pilník oku lahodí a vypadá lépe, než ostatní pilníky jiných značek. Prostě mám pro Mont Bleu pilník jen a jen slova chvály. Jasně, některá zdobení /třeba 3D/ se netrefila do mého vkusu, ale linie KRYSTAL je tak pěkná, že z ní budu vybírat dárky pro rodinu a kamarádky. Navíc je cena 125 Kč za kus více než příznivá. Myslím, že v České republice nemají co se zdobení týče konkurenci. Jo, a kdybyste hledali opravdu originální dárek, tak nabízí i ozdobení pilníku iniciálami. 
Asi si dovedete představit jaké bylo mé překvapení, když mi dorazil kromě pilníku ještě kartáč na vlasy. Ve chvíli kdy jsem měla krátký sestřih, takže jsem si musela počkat na dorost, aby bylo na čem zkoušet, což mi umožnilo zkoušet pilník a kartáč téměř 4 měsíce, takže nejde o náhlé poblouznění. 
Mont Bleu je přímý výrobce skleněných pilníků a škrabek, zbytek nabídky, drobnosti typu kartáče, zrcátka a štětce, "jen" dekorují krystaly. Takže kartáč na vlasy je značky Hercules Sagermann, je dřevěný,  s kančími štětinami a plastovým cosiconeumímpojmenovat (hřebínky? plastový ekvivalent čistítka uší?). Uprostřed je pak jedna dírka pro cirkulaci vzduchu, aby tak netahal vlasy.  
Při dlohodobějším používání mě zarazilo jak štětiny přitahují prach, nebyla jsem 14 dní doma a když jsem přijela byl jakoby obalený prachem a špatně se čistí /ale jde to v mýdlové vodě/. Jinak je údajně ideální na dlouhé vlasy, nebo ty prodloužené. Nemám ani jedno, takže to neposoudím, ačkoliv na mých krátkých vlasech to funguje asi stejně obdobně jako kartáč Marilyn z Profimedu. Necuchá, něškrábe. 
I tady je v hlavní roli zdobení, které je u mého kousku šedo - bílo - růžové, evidentně ladící s pilníkem /takže můžete sestavovat dárkové sady/. Na sluníčku se úžasně leskne a jako pravá straka z něj nemůžu spustit oči, ale víc se mi zdobení líbilo na pilníku.
Opět platí to samé co u pilníku, uchycení krystalů je velmi pevné, zatím ani jeden neupadl, prostě se pozná ruční výroba. Kartáč už mi přišel s maličkou odřeninkou, jinak vypadá stále jako nový.  
Verdikt u kartáče je o něco méně nadšený než u pilníku. Kartáč mi po funkční i estetické stránce vyhovuje i když to není něco co bych si sama koupila či někomu koupila. Je krásně zdobený, ale na českém webu už není v tomto dekoru k dispozici /na mezinárodní verzi pořád je/. Ty aktuální dekory jsou na můj vkus příliš "východní", ale pokud máte rádi výrazné zdobení, určitě se podívejte, je z čeho vybírat. Můj hlavní problém u kartáče je cena (od 650 Kč do 2000 Kč), určitě vzhledem k náročnosti opodstatněná, ale pro mě je to už moc. 

Kde seženete:
Mont Bleu e-shop: www.pilniky-darky.cz
Pro velkoobchodní odběratele: http://www.czech-glass-nail-files.com/lang_cz/

Disclaimer: Obě věci jsem obdržela jako PR vzorek od Mont Bleu, ale názor tím nebyl ovlivněn / Items were given to me by Mont Bleu PR.

Summary: I use only glass nail files on my nails for many years so when Mont Bleu PR asked me if I want to try their products I was delighted and curious how different their glass nail files could be. And believe me, their nail files are different in positive way. Great quality of nail file and prettiest design I´ve seen in ages. Mont Bleu decorates their nail files with Swarowski elements /my favourite Crystal line/, 3D Stickers /not my cup of tea/, zodiac signs or they can have them personalized with your monogram. In addition they decorate hair brushes, mirrors and cosmetic brushes with Swarovski elements. I was send nail file and hairbrush. As I wrote above, Mont Bleu nail file is amazing, it doesn´t tear my nails, it´s flexible and exceptionally decorated. Their hair brush is made by Hercules Sagermann and decorated by Mont Bleau. I like it so far, however I have short hair and almost every hair brush works for me so I´m not the best person to judge it. I think it makes attractive gift, some of the decors are really pretty, some too flashy for my taste. Because they use a lot of crystals on them they are also relatively expensive.
Mont Bleu products are worth to try, if you are not sure, google them for additional reviews.  
Even though Mont Bleu is company form the Czech Republic, they do ship worldwide. Don´t forget to check their FB page, they usually offer sale codes.

8 komentářů:

  1. pilník vypadá pěkně, ale na tom kartáči se mi zdobení strašně nelíbí ... jak je to v podstatě dřevěným dekor, tak k růžovým kamínkům to vůbec nejde, jak kdyby se děda zbláznil a oblepil si kartáč krystalkama :D
    chtělo by to nějaký neutrálnější podklad a hlavně takový, který bude odpovídat jedné barvě použitých krystalů - pak by to hned vypadalo o dost lépe

    ale docela povedené jsou třeba klíčenky nebo psací pera

    vyloženě se mi líbí tohle http://www.pilniky-darky.cz/zapalovace-pro-zeny/364-pouzdro-na-zapalovac-bic.html ale tolik bych za něco takového nikdy nedala, ani kdybych kouřila ;)))

    OdpovědětVymazat
  2. Mě ten kartáč nevadí. Jako zdobení na žádném kartáči nemusím, kartáč má splňovat hlavně funkci česací, proto používám Marilyn a jsem spokojená. I když mi jako DYI nepřijde. Na to, že je to lepené na cizí produkt, mi přidou hezké na rozdíl od některých jiných. Jasně, není to super sladěné jako pilníky, ale jako sada, proč ne. Netrefilo se mi to do vkusu, ale ostatním by se to líbit mohlo (tuze ho obdivovala teta na návštěvě i když málem omdlela u ceny :))).

    A ještě se mi docela líbí zrcátka.
    http://www.pilniky-darky.cz/kovove-kompaktni-zrcatka/993-kapesni-zrcatko-acs-13.html
    Na zapalovače jsem nekoukala, také jsem nekuřák, ale dovedu si představit že kdybych to někam vezla jako dárek, tak by se to líbilo. Taky si dovedu představit krystaly ozdobené poudro na iphone.

    OdpovědětVymazat
  3. Pilník je krásnej, ale mě tyhle skleněný moc neberou. Je mi tak nějak nepříjemnej ten zvuk či pocit při pilování - sama ani nevím co. Používám nejradši klasický "papírový", který si kupuju za pár kaček, různý stupně hrubosti.

    A kartáč, ač jsem straka, je skutečně tak trochu pěst na oko :) I když je to zdobení moc krásný.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já zas krom zebry od ORLY papírové nemám ráda, na hrubý brus proč ne, ale tak na jemné dobroušení nedám dopustit na skleněné kousky /nejen proto, že mají mnohem delší životnost/.

      Se mi také líbí ten typ zdobení i když mě by teda taky nenapadlo ho krystaly zdobit.

      Vymazat
  4. pri kefe na vlasy by som sa bála, že mi tie kamienky ostanú vo vlasoch... ale ináč super post :) som nevedela, že sa o pilníku dá tak veľa napísať :DDD

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kdepak, jsou opravdu pevné i když nemám dlouhé vlasy abych je mohla projíždět :))). A jo, to jsem to ještě krátila, abych nebyla až moc dlouhá.

      Vymazat
  5. to je uplne skvela cena za taky kvalitny pilnik...ked vezmeme do uvahy, ze ostatne sklenene pilniky sa strasne rychlo otupia, alebo rozbiju..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to dobrá cena i když mě se extra netupí ani pilníky jiných značek a zatím se mi nepovedlo rozbít žádný /rozsednout ano, ale rozbít ne/

      Vymazat