rtěnka By Terry Rouge Délectation 23 Frozen Watermelon

 Nemám ráda růžové rtěnky se stříbrným leskem a přesto jsem narazila na takovou, do které jsem se zamilovala na první pohled by Terry Rouge Délectation Intensive Hydra Plump Lipstick v odstínu 23 Pasteque Glacee - Frozen Watermelon, vypadá totiž přesně tak jak se jmenuje, jako ledově vychlazený meloun. 
Dovolte mi pro začátek pár slov o značce by Terry, myslím, že ačkoliv byla kdysi k dostání v Sephoře, moc známá u nás není. Což je vzhledem ke kvalitě obrovská škoda. Zakladatelkou a "mozkem" značky by Terry je Terry de Gunzburg, dáma, která začínala v osmdesátých letech u Vogue France a dlouhá léta byla kreativní ředitelkou dekorativní kosmetiky YSL. To jí můžete děkovat za Teint Singulier, nebo Touche Eclat. Její filozofie krásy je jednoduchá - perfektní matná, ale zářivá pleť (proto je v nabídce by Terry taková řada rozjasňovačů a zmizíkovačů), klenuté obočí, husté řasy a definované rty, makeup by měl rámovat naše rysy. ByTerry je luxusní značka s jasně nastavenou koncepcí, která si stojí za kvalitou svých výrobků a ingrediencí.
Nevím jestli mám na tomto místě poděkovat Renče za to, že mě kdysi na byTerry "navedla", nebo jí spíš spílat, protože u cen budete krvácet.  By Terry je pravý high end, oproti tomu NARS, Dior, Chanel, hadra. Ceny některých výrobků jsou skutečně dech beroucí. Za jejich proslulý balzám na rty Baume de Rose dáte v přepočtu 1200 Kč, nejdražší makeup z řady premium dokonce 2900 Kč. Ano, řada expert má poloviční ceny, ale i tak nejsou zrovna z levného kraje. Mám doma makeup, minerální makeup a korektor a nemůžu jim nic vytknout po funkční i estetické stránce. Je to makeup s francouzským šarmem, elegantní, klasický, ale taky ne vždy praktický. Vyrábí se stále ve Francii, takže třeba u obalů nedochází k lapsům kvality jako u Edwarda Besse, nebo RBR, které nebýt potisku nápadně připomínají Catrice.
Pojmenování rtěnky by Terry Rouge Délectation Intensive Hydra Plump Lipstick v odstínu 23 Pasteque Glacee - Frozen Watermelon je více než výmluvné. Pokud si přečtete název, tak už si uděláte rámcovou představu o odstínu. Připomíná mi růžovo-červený, čerstvě rozkrojený meloun, prostě mňam. Jak sami vidíte je to chladnější střední růžová s velmi výraznými stříbrnými odlesky.
Obvykle rtěnky se stříbrnými odlesky, tedy frostový finish, nemám ráda, nejen že si představím přeplácané osmedsátkové ličení, ale neznám člověka, kterému slušel. Ale by Terry se podařilo vytvořit takový kousek, který je lesklý, ale není tak lesklý, aby vypadal lacině.  Barva je proměnlivá, základ je světlá růžová, ačkoliv to hlavní jsou odlesky, barva není plně krycí, je transparentní, a spíše jde o lehký barevný závoj.   
Navíc má úplně fantastickou konzistenci, která se obtížně popisuje, je velmi lehká a hladká, někde mezi krémovou a gelovou rtěnkou, přitom třpytečky nejsou vůbec hrubé.  
Textura je fantastická, nikdy jsem na podobnou nenarazila u levnější značky, prostě je na pomezí mezi sheer rtěnkami od Chantecaille a gelovou Dior Serum De Rouge. Vyhovuje mi, že je rtěnka hydratační, vydrží na rtech docela dlouho. I když musím říct, že mě poněkud mate pojmenování, respektive slovo plump. Mám je podvědomě spojené s plumping efektem, tedy objemdodávajícími lesky typu Lup Fusion, ale u by Terry objem opravdu nedodává, hlavní je hydratace.
Parfemace: Má být ovocná, převažuje fík, ale popiska hovoří i o meruňce, černém rybízu a vanilce. Jde o zajímavou kombinaci, která je výrazná, ale není dusivá. Na rtech nevydrží dlouho. 
Kde sehnat: Nedávno jsem "objevila" Ameriku, že spaceNK začal zasílat i do ČR. Poštovné je sice setsakra vysoké, téměř 10 GBP, ale pokud zrovna trefíte jejich období slev, seženete high end kosmetiku se slušnou slevou. Slušnou, jakože 50 - 70%  sleva u vybraných výrobků značek typu Chantecaille, by Terry, Laura Mercier, Eve Lom, nebo parfémů Diptique, L´Artisan, či pleťové kosmetiky. Ale musíte být rychlí, hodně rychlí. Pokud máte zájem o dobré kousky, tak nakoupit do půl hodiny od startování slev, ale i to co zbude stojí za pozornost. by Terry rtěnka je aktuálně za 5 GBP, jen odstíny jsou dost probrané. Případně by Terry seženete přímo na stránkách byTerry, aktuálně je rtěnka ve slevě za 15 EUR, protože končí a nahrazuje ji nová řada terrybly. Zasílají v rámci zemí EU.

Verdikt: Z mého pohledu mi vadí jen nepodstatné maličkosti a to protáčení víčka tuby či poněkud výraznější parfemace, ale k samotné rtěnce nemám výhrady. Její lehká konzistence je dostatečně hydratační, na rtech příjemná a nebudu zastírat, že velký podíl na nadšení má i fantastická cena. Pokud by byla za plnou, asi bych ji raději viděla předem naživo. Přeci jen, nové terrybly stojí cca 31 GBP. Vzato kolem a kolem, Reni, díky moc za inspiraci!

Summary: By Terry Rouge Délectation Intensive Hydra-Plump Lipstick 23 Frozen Watermelon is beautiful lipstick. Big surprise for me, because I usually detest frost or shimmery finishes. Cremes are my favorite finishes so far, but when I tried this one it was instant love. Frozen Watermelon is very pretty soft watermelons pink with strong silver shimmer. Colour is infused with small light reflecting particles, I associate with frozen windows in winter /or fresh watermelon/. It´s semi sheer, but buildable. On lips it feels amazing. Formula is cross between cream and gel texture. Lightweight, yet hydrating. Delectation feels like a balm my lips. My only complain is about strong fig scent, to be fair it´s not as overpowering as YSL Rouge volupte mango scent, or Edward Bess fruity disaster, but definitely more noticeable than neutral scent I associate with a high end lipsticks. Full price of byTerry products is high, I was lucky to purchase several of byTerry Intense lipsticks on spaceNK sales for 5 GBP each and that was the best makeup buy this summer. I believe they are discontinuing all lipstick in purple tubes and replacing them with terrybly line so if you can get them, go for them them.

6 komentářů:

  1. fiiiha, vyzera prekrasne..popravde o tejto znacke som este nikdy nepocula, takze som zase o nieco mudrejsia :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem ráda, že se ti líbí. Ono se o byTerry moc neví a přitom jak jsem psala byla i v ČR, jenže s minimální przentací. Kdysi jsem viděla i rozhovor s Terry, která říkala, že filozofie značky je v tom, že nedávají vzorky celebritám a neinvestují velké částky do reklamy. Tak možná proto.

      Vymazat
  2. Rádo se stalo :-) A já teda doteď proklínám tu babu, která mi tehdy k nákupu dekorativky navalila plno vzorků pleťovky, protože tam jsou ty ceny už úplně z jiné dimenze :-( A je škoda, že se to Sephoře nepodařilo tady udržet (jak by teda asi mohlo, když tomu udělali naprosto nulový promo, idioti), protože ty ceny byly prakticky stejný jako ve Francii, takže kdyby člověk chtěl, tak mohl v klidu všechno ozkoušet a nakoupit tady.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Někdy mám téměř pocit, že slovo vzorek je v českých obchodech sprosté slovo. V živé paměti mám jak mi před pár lety odmítla dát vzorek asistentka s tím, že si tam pro ně chodí "vzorkařky", tak jsem na ní chvíli koukala a pak se zeptala jestli si to myslí vážně. Dostala jsem pak celou hrst :). Ale na druhou stranu, ty které si školí přímo značky jsou fajn a kromě toho že obvykle znají svoji značku, tak dovedou i poradit.
      S těmi cenami, já mám pocit, že Sephora při uvedené nových značek nejdřív mapuje trh a pokud se to ujme, tak jde nahoru, viz Nars. Někdy samozřejmě nasadí tak absurdní cenu už v začátku, že není divu, že se neujme, Smashbox je dobrý příklad. Ačkoliv je by Terry mě mrzí skoro nejvíc, protože před tím, jsem měla blok dát takové prachy za makeup, teď když ho nemám tak zas u nás není. Je fakt, že pleťovka by Terry je opravdu něco pro silné povahy i když kdyby mi sedla tak bych ty prachy za to i dala. Strašně se mi líbí idea gelee de rose, ale pokaždé když zkouším na pleť cokoliv s růží/růžovým olejem, dopadne to strašně.

      Vymazat
  3. naozaj vyzerá nádherne :) túto si musím zadovážiť :)

    OdpovědětVymazat