Recenze: Ellis Faas Creamy Eyes E 116, Light E 304, Milky Lips L 207

Jestli sem chodíte pravidelně, tak jste asi zaznamenali klesající frekvenci příspěvků a bohužel Vás zklamu, bude to pokračovat celé září, od října už to snad bude lepší, tak to se mnou zatím přetrpte. Ale teď k tomu " důležitějšímu". Jak jste si mohli všimnout, mám slabost pro krémové oční stíny, takže jsem kolem značky Ellis Faas kroužila jak kočka kolem kanárka téměř tři roky a jediné co mě odrazovalo byla moje averze vůči "klikacím" aplikátorům, ale hádejte co? Jasně, nakonec jsem přesvědčila samu sebe, že musím vyzkoušet to jejich, protože by mohlo být jiné (není) a co kdybych ho potřebovala někdy na cesty (budu). Nakonec jsem si vybrala jejich Crocus set obsahující od dva typy očních stínů a rtěnku, protože jsem chtěla vyzkoušet od každého něco a v setu vyjdou trochu levněji (60 EUR, navíc byla i akce na poštovné zdarma). Krátce po odeslání objednávky mi přišel mail, že krémový stín ze setu je vyprodaný, že mi buď vrátí peníze, nebo si můžu vybrat jiný výrobek. 
Je celkem jasné, že jsem si vybrala jiný a čekala a čekala a čekala. Po 14 dnech balíček pořád nikde, tak jsem psala na Ellis Faas a oni mi do hodiny odpověděli, že odpoledne mi odešlou celou objednávku znova. Ten nový balíček dorazil za dva dny. Problém byl zase jednou v české poště, kartonový balíček /obálka/ se nevešla do schránky a přečuhovala z poloviny ven. Takže druhý balíček se neztratil jen proto, že jsem šla dopoledne do knihovny a rovnou ho vzala s sebou. Nechápu jak může pošťačka nechat přečuhovat balík, to si přímo říká o to, aby ho někdo ukradl. Ale vlastně tu chci pochválit zákaznické oddělení Ellis Faas, za rychlé odeslání náhrady a bleskovou mailovou komunikaci, skutečně odpovídají, jsou milí a v případě nutnosti umí poradit.
Značka Ellis Faas byla vytvořená jednou z nejznámějších vizážistek na světě Ellis Faas, která spolupracovala třeba s řadou fotografů například s Mariem Testinem, nebo Patrickem Demarchelierem pro Vouge a  řadou značek od Chanela po Fendi. Ellis Faas před pár lety vytvořila vlastní řadu dekorativní kosmetiky jejíž idea byla přijít s propojením krásy s funkčnosti. Výsledkem je linie dekorativní kosmetiky ve stříbrných obalech ve tvaru patrony. Všechny produkty jsou opatřeny štětečkovým, nebo houbičkovým aplikátorem /ačkoliv třeba makeup se prodává i ve standardním plastovém obalu/, ale podstatné je u nich složení, pigmentace a dlouhá výdrž. V něčem mi připomínají původní koncept by Terry, tedy klikací pera, ale obaly Ellis Faas jsou kvalitněji provedené.
Měla jsem možnost vyzkoušet tyto tři produkty:
  • krémový matný stín Creamy Eyes E 116 - levandulový odstín
  • krémový lesklý stín Light E 304 - fialový stín s fialovým shimmerem
  • krémovou sheer rtěnku Milky Lips L 207 - tělová s nádechem do béžova a hnědým podtónem
Všechny tři produkty vydadají zvenku totožně, tedy hodně moderně a opravdu připomínají velmi lesklou patronu. Jeden od druhého se nijak se neliší, pouze štětečkem a barevným značením na spodku.
Myslím, že nejjednodušší bude shrnout pozitiva a negativa balení v bodech /pozor mluvím jen o obalech, ne samotném produktu/
pozitiva:
  • Odlišný koncept, "klikací" pero od Ellis Faas se od konkurence liší tvarem a otočným systémem.
  • Balení je ale lehoučké, ale ne levné. Je dostatečně bytelné, ideální na cesty.
  • Víčko pevně těsní! Daleko víc, než třeba víčka od byTerry, nebo YSL, takže nehrozí rychlé vyschnutí produktu, nebo zbytečný přívod vzduchu, který může vysušit produkt.
  • Štětečky jdou prát.
negativa:
  • Pokud jich máte víc a neskladujete je v "jejich" držáku, nebudete se mezi nim orientovat.
  • Štěteček u produktů na oči je super u rtěnky jsem ho musela zastřihávat, aby se nepřiskříply do víčka.
  • N.e.u.v.ě.ř.i.t.e.l.n.ě pomaléééééé klikací pero, napoprvé se dostat k produktu trvá věčnost /creamy eyes jsem poprvé otočila 36 krát,než něco vylezlo/, na jedno použití 2 krát otočit a asi půl minuty čekat, než vyleze dostatek produktu /v bookletu píšou až minutu/.
  • Jsou drahé, samostatně vyjde 2,5 gramu od 25 do 29 EUR.
Jak sami vidíte, je to tak 50:50 pro a proti. záleží na Vašich preferencích. Musím říct, že kdybych hodnotila pouze obal, asi bych nechápala důvod jejich popularity (a nejen kvůli své averzi ke klikacím perům), ale po vyzkoušení musím uznat, že popularita EF očních stínů je pochopitelná. Zatímco u Creamy Eyes je zcela opodstatněna u Lights vzhledem k horší výdrži trochu problematická. Na druhou stranu efekt Lights je se svými odlesky unikátní a skvěle se nanáší, navíc třeba levnější značky podobný efekt nemají.
Vezměme si to vzestupně od Milky Lips L 207. Což je krémovová rtěnka, v tělovém, béžovém odstínu jež má nádech do růžova. Je to ten typ neutrální barvy, která z Vás neudělá mrtvolu, ale spíš tón Vašim rtům. 
Konzistence je velmi příjemná, překvapivě hydratační a docela lesklá. Navzdory tomu ale nelepí, na rtech nemáte ten hutný pocit, jako u lesku, je spíše krémové konzistence. Trochu mě zkamala výdrž, ale na druhou stranu většina hydratačních, rozuměj téměř balzámkoidních, produktů nemá výdrž větší jak 4 hodiny. Z mého pohledu je to zajímavý produkt, ale vzhledem k poměru obsahu/ceny/výkonu bych si rozmyslela, jestli jít do dalšího odstínu milky lips, či raději nezvolit pigmentovanější creamy lips. Na rtech je tedy spíše polo tansparentní, dodá jemný barevný nádech do růžovo-hněda, ale rty jsou stále vidět. 
Co se mi u tohoto kousku nelíbilo, byl štěteček, možná to byl "jen" zmetek, ale ten můj mi připomínal štětku. Navíc se štětinky na všechny strany zachytávaly při zavření do víčka.  Také ta přední štětička znesnadňovala precizní aplikaci natolik, že na řadu přišly nůžky. 
To krémový, lesklý stín typ Light v odstínu E 304 byl zajímavější. Lighty mají  má neobvyklou konzistenci a unikátní odlesky, které jsem zatím viděla jen u pudrových pigmentů, respektive L 305 mi připomíná MAC Green brown pigment, jen s jednodušší aplikací.
Ten co mám já je E 304, tedy fialový s stříbřitě modrými odlesky, opravdu velmi povedený a chápu proč bych za něj měla vyšší částku než produkt z drogerie. 

unikátní metalickou texturu, kterou lze rozetřít natolik, aby byl polo transparentní a házel "jen" jemné odlesky do modra. Můžete ho také vrstvit, pak je efekt plně krycí a jakoby hutný, jak z oficiální fotografií. 
Bohužel právě při hutném vrstvení samotného stínu, se ztrácí komfort jednoduchosti aplikace. Může se snadno stát, že se při použití bude cuckovat a olupovat. Snadno to napravíte použitím klasického štětce na oči a rozblenděním.  Bohužel ačkoliv vydrží celý den je náchylný k otěru. Při vydatnějším promnutí očí se loupe (počkejte si na pokus dole). Když jsme u toho, tak promnutí očí vydrží jen málokteré líčení, že ano, to jen já mám roupy a hledám "dokonalý" produkt. Nicméně jeho kouzlo spočívá v tom, že pokud dáte na jakýkoliv matný stín, jakoby mu dodá hloubku svých odlesků a jemně tónuje barvu do fialova.
I zde je odlišný štěteček, užší, ale kompaktní.
Když už jsme u dokonalého produktu, tak tím je z mého pohledu tento krémový matný stín Creamy Eyes v odstínu E 116. Levandulový odstín má naprosto perfektní konzistenci
Jsem na konzistenci krémových produktů náročná, tento je jemný, lehký, vysoce pigmentovaný,  swatch je jedno přetření. Poté co ho nanesete je třeba ho rychle rozetřít, protože po minutě zaschne do pudrova /matu/ a pak už s ním nehnete.  Pamatujete na otravnou reklamu Heidi Klum na laky Schwartzkopf...můj účes to vydrží? Tak přesně to platí u Creamy Eyes, vydrží  celý den, 12 hodin, vydrží i koupání.
Má z nich nejširší, placatý, rovně střižený štětec se kterým se skvěle roztírá. I přes to obvykle aplikuji na hranu ruky a na oko prsty. 
Verdikt: Pokud milujete makeup a rády zkoušíte nové značky, tak všechny výrobky Ellis Faas stojí za detailnější prozkoumání, ale je potřeba si uvědomit specifika klikacích aplikátorů. EF výrobky jsou kvalitní, výborně pigmentované a creamy - matné stíny vydrží na očích celý den. Firma má také velmi pečlivou firemní politiku co se týče testování na zvířatech, nejen že jejich výrobky se netestují, ale používají výhradně ingredience netestované a jejich dodavatelé jsou pouze z EU, kde paltí regulace testování na zvířatech (takže pro zájemce, googlete si Fixed Cut Off Date). Časem hodlám vyzkoušet ještě další výrobky, kromě tělových odstínů creamy eyes asi prozkoumám creamy lips a možná ve skle balený makeup (protože u něj bych klikací aplikátor nepřežila). Domnívám se, že oprávněně platíme vyšší cenu za know how a kvalitu produktů, která tu neoddiskutovatelně je. Nicméně netvrdím, že by m neudělalo radost moci koupit stíny v tubě místo klikacího pera. Značka je velmi zajímavá a osobně bych si ji dala někam mezi byTerry, Chantecaille a Rouge Bunny Rouge. 
A na závěr malý, zcela irelevantní,  pokus s výdrží. Takto vypadají nanesené stíny...
...když si vezmu suchý tamponek a vydatně šmrdlám nasucho po povrchu, Lights se začne drolit...
...a valná část produktu skončí na tamponku. Vydrží sice déle než většina krémových shimmerových produktů, ale přetření opravdu nevydrží a může se přes den stát, že bude opadávat. Pokud tamponek navlhčím a opět se pokusím o odlíčení stínu...
... Light definitivně zmizel, ale i s mokrým tamponkem zastává velké množství Creamy Eyes stínu na místě...
...takže jsem ruku dala pod proud vody a pokusila zase setřít a kupodivu, pořád na ruce zůstává dost produktu, takže výdrž je nejlepší jakou jsem viděla. Líčení opravu vydrží bez pohnutí 12 hodin i více, což z něj dělá ten nejtrvanlivější produkt, s jakým jsem měla čest.
Pro zájemce seznam ingrediencí:
Kdyby Vás to zajímalo, tak tady je fotka loňského katalogu a produktů na rty, kromě Milky lips co mám já, jsou to ještě Creamy lips a Glaze lips.
A produkty na oči varianty Creamy a Milky, nevyfotila jsem sekci Lights
Kde seženete: Na webu Ellis Faas, mají paypal a posílají do ČR.

Tak co, láká vás Ellis Faas?

Summary: Finally I purchased Ellis Faas products to try them out. I was tempted to buy them since 2009, but reviews about clogged applicators annoys me to the point I didn't´t buy them. Lately I red that they changed them so in June I finally succumbed to temptation and purchased Crocus set, however they emailed me, that taupe creamy eyes from set are out of stock and that I should pick another shade instead. My choice was lavender E 116 and I am glad I chose that cools lavender shade. It´s one of the prettiest and the most flattering purple shades for pale skin tone I've seen. Also consistency, the texture (it applies creamy and sets to matte) is amazing and the richness of the pigment is phenomenal. I believe that Ellis Faas's Creamy Eyes are the best creamy products on the market.
Lights are very interesting products with wide versatility and interesting sparkly effect. Mine purple toned E 304 with blue  purple shimmer, could be used alone for very dramatic, shiny, effect or over the matte shade, preferably creamy eyes, to add depth and subtle shimmer. It looks amazing, but lacks longevity of creamy eyes. Creamy eyes stay on eyes without smudging for 10 to 12 hours and Lights tends to fall out during the day. I did test of longevity at the end of article, firstly I rubbed shadows with dry cotton pad, secondly soaked pad and finally under water, as you can see creamy eyes "survived" everything.
Milky lips  are very hydrating and semi sheer. L 207 is nude toned lipstick for pale toned girls as me. Very sophisticated, yet I was´t that impressed with the longevity of this shade. More like lip gloss than lipstick. My biggest issue with milky lips was brush I must chop them with scissors before first use.
From my point of view I definitely recommend creamy eyes and Lights, Milky lips aren´t something I would consider buying again, especially when they have more pigmented creamy lips in their offer. My issues with their applicators are two, considerably long time to get the product out of pen, approx.30 seconds after click and I am impatient to wait that long and secondly the non even brushes on some products, otherwise I love Ellis Faas products.

15 komentářů:

  1. No, nemůžu říct, že by mě to lákalo, není to zrovna můj šálek čaje... Tedy aspoň ty produkty, které jsi ukázala :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Chápu, ale pokud hledáš krémový produkt na oči s matným finishem co vydrží dlouho, tak je to v podstatě nesehnatelné zboží, takže v tomto ohledu je to famózní věc. Třeba ve 20 by mě to nezajímalo, ale teď, teď si to nemůžu vynachválit.

      Vymazat
    2. Ono je to asi tím, že krémové v podstatě nikdy nepoužívám, tak to neocením :-) Mně vyhovuje, když si to můžu napatlat rukou, takže bych je i brala, jenže zatím všechny mě svědily na víčku, nevím proč :-/

      Vymazat
  2. Moc zajímavé, o téhle značce toho moc nevím a obecně nejsem fanoušek krémových stínů, tyhle ale vypadají dost dobře!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Značka není v ČR moc známá (mimo blogy vůbec?), je kvalitní, ale ty aplikátory...

      Vymazat
  3. myslím, že tuhle značku asi vidím prvně

    ten matný vypadá good - svojí výdrží (připomíná mi to MUFE aqua, take drží celý den), bohužel koukám, že nemají černou, ani žádnou jinou hodně tmavou

    ale co mě baví nejvíc, tak ten kožený pásek s "patronama", co maji na webu :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ten matný je skvělý a černou mají /i tmavě, námořnicky modrou :)/, stíny mi přijdou lepší než MUFE. Mě zase spíš zaujala ta "páteř", byť hlavní stojan, tedy tubus, moc ne. Navíc představa jak s sebou tahám kilogramový tubus denně v tašce, je dost odstrašující.

      Vymazat
  4. mě ellis faas hodně lákaly (a přiznám se, že hlavně kvůli tomu držáku, co se líbí i černé mooře, strašně bych jich chtěla mít doma sto a třídit si je, strkat do těch smyček a přikládat na páteř, stejně jak to bylo v reklamních fotkách... aaaach). pak jsem je ovšem zavrhla, protože nesnáším klikací pera. rtěnka v klikacím peru by mě asi zabila. krémové stíny bych nejspíš po několika aplikacích vyhodila z okna... a tak jsem ráda, že jsem si nic nekoupila. jako jo, ty krémové rtěnky mě ještě lákají, ale naštěstí je to tak drahé, že na to moc často volné finance nemám... a tak postupně ta touha upadá do zapomnění.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. U mě neupadá, naopak sílí a roste. Pak se podívám na stav svého konta a stav mě opouští a uvadá- Což neznamená, že časem nepřijde recidiva, která se projeví nákupem tělových a tmavých odstínů. Ty držáky jsou fajn, jen mě napadá kacířská myšlenka, že bych to něměla kam dát. Přikládat ty klipsy lze snad jen na páteř, jiné využití v nich nevidím.

      Vymazat
    2. hele a ty normálně doma nenosíš kosmetiku připnutou na páteř? ...

      Vymazat
    3. Měla bych? Možná o něco přicházím...

      Vymazat
  5. O této značce jsem jaktěživa neslyšela. Barvičky jako vymalované, ale osobně jsem odpůrcem tekutokrémových stínu a ve spojení s perem...ee...tohle není pro mne...ale nezapírám, že bych si s tím jednou ráda alespoň pohrála

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já krémové stíny miluji, nejen jako bázi, které poslouží k rozletu s pudrovými stíny, ale hlavně m přijdeou velmi komfortní pro aplikaci, což může být dáno tím, že mám sušší víčka a zřítkakdy se mi krémovky slévají. Ellis Faas je ideální hračka :).

      Vymazat
  6. Ja mam ohromne rada kremove tiene, ale priznam sa, ze v pere som ich este nevidela, cize si mi predstavila uplne novu vec :D. Neurobis nejake licenie? Velmi by ma zaujimalo, ako to vyzera na realnych ociach :-).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem je viděla, ale nejsem si jistá značkou, jen vím, že mi to tehdy přšlo jako pěkná hloupost (buď to byl Chanel, nebo YSL). Veve, časově mi líčení nevyjde, ale možná časem, teď se líčím asi tak, že si dám stín na ruku rozmáznu prstem a to je celé líčení, na to je EF ideální a, řekněme si to upřímně, prakticky blbuvzdorné. Co se týče toho lights, tak ten v silnější vrstvě opravdu vypadá jako promo obrázek.

      Vymazat