Veletrh Interbeauty Praha podzim 2012 - dojmy

Na podzimní interbeauty do pražských Holešovic jsem šla se stejným cílem jako na ten jarní, tedy koupit laky z OPI Německé kolekce, okouknout novinky u Sparitualu, prohlédnout co nového na podzim a zimu chystají značky spadající pod modeláž (Nubar a CND) a ORLY. V duchu jsem doufala, že tam bude možné "objevit" nějakou zajímavou kosmetiku, ideálně od malých českých výrobců. Plán se nezdařil již na jaře a teď na podzim to platilo dvojnásob. Zatímco stánky s laky byly, jen OPI, Sparitual a ORLY měli aktuální kolekce a solidní výběr, zbytek se podobal spíše doprodeji, o niche značkách si můžete nechat jen zdát. Tragicky vnímám zastoupení českých výrobců, zaznamenala jsem jen Cannaderm (ten bývá vždy a všude) a Missivu (která je sice ekologicky šetrná, ale její marketing mi nápadně připomíná amway a navíc mě jejich výrobky neoslnily ani složením, ani konzistencí). Jediná značka, kterou si připisuji na nákupní seznam je Le Sultane de Saba, jejichž Savon Noir chci vyzkoušet. Zbytek nabídky mě příliš nezaujal. Dekorativní kosmetiku jsem, kromě košíkových výprodejů a Peggy Sage moc neviděla (jen v hlavní hale Gabriellu Salvete a ještě jednu značku, jejíž název si nepamatuji, byly vede Sparitualu). Takže tolik k představě interbeauty jako výstav typu IMATSu.  
Veletrh se vždy odehrává ve třech křídlech, ale jen prostřední a levé má prodejní stánky. V pravém je pouze stage a pavilonky FN Vinohrady nabízející zdarma vyšetření mateřských znamének. Raní nával už asi dopadl, takže vše vypadalo...prázdně. 
Opravdu všeříkající je výraz mírně frustrace u pána před sporťákem, který s nabídkou profesionálního chiptuningu na kosmetický veletrh zabloudil asi omylem.  
Jako první jsme zamířili ke Sparitualu, který mě velmi příjemně navnadil. Obsluha byla informovaná, paní Veronika která nám laky ukazovala značkou opravdu "žije" a svojí nabídku zná perfektně. Měla jsem pocit, že vše potřebuji, hlavně péči a jasmínovou masku na ruce (voněla ještě tři hodiny poté co jsme odešly), ale nakonec jsem zaváhala a odešla jen se dvěma laky  (Alchemy a Running With Wolves), čehož teď trochu lituji. Sparitual laky jsou bez DBT, toluenu a formaldehydu, navíc jsou veganské. Mají pogumovaný vršek, takže se dobře drží a tenký štěteček. Veletržní ceny laků byly 90 Kč za miniatury, klasické laky 166 Kč, nové kolekce za 199  Kč  a Gold řada se zlatem za 252 Kč.  
Nejvíc mě zaujala kolekce Gold, obsahující zlaté částečky, má opravu nádherné odlesky. Určitě se po nich podívejte, stojí za to.  
Řada In Pink v růžových barvách, 20% ze zisku jde na neziskovou organizaci bojující proti rakovině prsu.
Podzimní kolekce Rock a Metal jsou ve tlumených odstínech, jsou tam velmi povedené krémovky a shimmery /duochrome/. Asi nejpovedenější podzimní kolekce letošního podzimu.
Vzorník ve kterém lépe vyniknou odlesky, v kolekci Metal se mi líbí Bismuth, Osmium a Cassiterite, který jsem nebrala jen proto, že obsahoval větší třpytky. 
Kolekci Rock jsem nevyfotila ve stojanu, jen vzorník, ale Slate a Marble jsou opravdu krásné, Conglomerate mám slíbený od Míny na půjčení, opět jsem ho nevzala jen kvůli obavě z částeček.  
Letní Pigment odstíny nepatří mezi mé favority, ale pokud milujete krémovky, jsou moc pěkné
Jarní Water s nádherným modrým lakem Deep, který obsahuje fialkový shimmer.
Ve střední části byl také stánek ona dnes s kosmetikou Gabriella Salvete a možností líčení.  
A stánkem Freeman, myslím, že měli celou nabídku, jen si nejsem jistá, jestli byli nějaké veletržní slevy.
V levém křídle jsme zamířily hned do stánku OPI, zažila jsem menší pocit deja vu, prakticky stejné rozmístění stánků. Laků nebylo mnoho, ale poslední kolekce Spiderman, Minnie Mouse, NY Balet a Germany byly, takže si nemůžu stěžovat. Cena za kus je pořád stejná, 176 Kč
Byl i slevový koš á 95 Kč, tentokrát jen s crackle, takže nic pro mě.  
CND které modeláž na internetu prodává pouze na živnostenský list mělo nabídku péče a shellacu za veletržní ceny i pro laiky. Laky doprodávali, protože se chystají nové, což je důvod, proč zatím ani v zahranční nejsou nové sezónní kolekce.
Nubar mě dost zklamal, některé kolekce byly dost vybrané, ale laky za 75 kč, plus s kuponkem a kartou další možností slev.
Cuccio s 22% slevou, s Mínou nás zaujala velmi voňavá tělová másla a mléka.
Nejvíce zákaznic bylo v sekci modeláže, kde měli Chinu, ebd laky, kamínky, gely a spol.  Když jsem porovnávala fotky, tak jsem si všimla, že u těchto stánků bych mohla klidně použít fotky z jara, nebyl tam žádný rozdíl v nabídce, ani velikosti stánků. Při zařízení jejich kartičky, byla k dispozici 3% sleva a káva zdarma. 
ORLY mělo menší stánek, ale kompletní nabídku plus podzimní a zimní kolekce. Cena 190 Kč za kus.  
Zajímavé jsou efektové laky Flash Glam FX, které jsem nekupovala kvůli hrubšímu povrchu při zaschnutí, ale Watch it Gitter se mi moc líbil.
Přes černý lak krásně vyniknou.
ORLY Mermaid Tears na nehtu vypadá při umělém osvětlení asi takto.
Bylo dost stánků s gely, nejrůznějším zdobením, pomůckami a třpytkami, jeden ze zajímavějších by stánek, který jsem si díky polsky hovořící obsluze překřtila na poláky. K vidění byly pomůcky pro manikérky, gely, laky, kamínky, zdobeníčka, destičky, plastové kontejnery, polské a turecké laky, a opravdu odporné paletky očních stínů z Číny. 
Dokonce měli i  kabelky.
Čeští výrobci byli zastoupeni okrajově, vyfotila jsem si konopnou kosmetiku Cannaderm. Mají pleťovou řadu která mi zas až tak nevyhovuje, ale jejich obvyklá řada je dobrá na kůži trpící ekzémy a lupenkou. Nedám dopustit na jejich sprchový olej, který používám na holení. Další byla a mě neznámou Missiva, nabízející drogistické zboží šetrné k přírodě, i když mě produkty samotné moc nezaujaly.
Co mě zaujalo byly gelové masky na oči jihoafrické firmy Eye Slices Biotonix, které vyjdou kolem 200-300 Kč na kus /více kusá balení jsou levnější/. Vlevo je čerstvé balení, vpravo vysušené po třech týdnech. Masky se používají až desetkrát a skladují na chladném místě. 
Z tělové kosmetiky mě nejvíc potěšil stánek Le Sultane de Saba, což je značka o které už dlouho přemýšlím, jen mě zatím odrazují vyšší ceny. Tato luxusní pěstící kosmetika je založená na orientálních recepturách, jejich produkty jsou na přírodní bázi, neobsahují parabeny a neobsahují složky zvířecího původu. 
Až dopotřebuji stávající čističe pleti, chci si koupit jejich Savon Noir, což je pasta z černých oliv obohacenou o eukalyptový olej (ve Francii mívají čistou pastu v nabídce různé kosmetické firmy a vychází docela levně). Pro ty co můžou Eve Lom a všechny cleanse and polish čistící balzámy, tak Saba má přírodní variantu (na fotce dole). Mají i vlastní studio v Paleckého ulici v Praze
A co jsem nakonec koupila? Dost málo, až se sama divím. U OPI několik laků z podzimní kolekce a Nemesis Nuber One (úplně vlevo).
U Sparitualu jen dva kousky, ale oba jsou úplně dokonalé a mám z nich největší radost, hlavně ten platinový Alchemy, který pozítří uvidíte nalakovaný.
Verdikt:  Díky Viennetce, s níž jsem na veletrh šla a která vyhrála vstupenky zdarma jsem tentokrát neplatila vstupné a proto jsem z veletrhu odcházela spokojená. Kdybych za vstup dala plnou cenu, bylo by mé hodnocení diametrálně odlišné. Jednoduše proto, že pokud nejdete "na laky" tak není z čeho vybírat. Nakoupila jsem pouze laky OPI a Sparitual. Jsem ráda, že jsem měla možnosti vidět naživo The Sultane de Saba do jejichž salonu se chystám několik měsíců a eye slices, to je asi tak vše. Zbytek byl spíše zklamáním. OPI tentokrát ve výprodejovém koši měli pouze crackle laky, CND mělo jen doprodej barevných laků (čti jen hnusné a béžové), Nubar vypadal jak o nájezdu kobylek a ze starších kolekcí už mám vše co potřebuji. China glaze bylo jen málo, starší kolekce a dražší než kupuji na hairbeauty. Kdeže jsou ty časy, kdy byla jen jedna výstava, ale dalo se sehnat prakticky cokoliv. Teď jen něco, škoda, protože když už je vše pěkně pod jednou střechou neškodilo by mít z čeho vybírat. Znova opakuji čekala jsem větší výběr. Kdybych za vstup platila, cítila bych se jako zákazník ošizená malým počtem vystavovatelů. Tím chci říct, že na jaře si návštěvu budu opravdu rozmýšlet.
A děkuji Viennettce za pozvání a Míně s Dejničkou za milou společnost.

A co vy? Byly jste? Líbilo se?

Summary: I attended the Prague Interbeauty exhibition fall 2012 /Czech version of IMATS/ and it was evven worse than spring version. I went there with my friends on free pass and I´m glad I didn´t pay for it. I oved cheaper OPI polishes (bough few form Germany collection), fall Glitter FX ORLY collection and lovely display of SpaRitual stand (Miss Veronica was probably the best representative of brand we met this fall). CND  stand focused on nail care nad shellac, they had only few polishes because they´re expectiong relunch of them soon and Nubar had only old collections and some polishes were sold out. Again almost none Czech brands, organic cosmetics, makeup /just Gabriella Salvete and Peggy Sage/. I am satisfied with my purchases, I paid less then in the shop. I really want to see czech brands, organic brands (I believe there was only spa treatments La Sultane de Saba /Soap Noir is on my wishst) and in general more brands. 

37 komentářů:

  1. Mám podobné dojmy jako ty :) A souhlasím, že ve Spartiualovém stánku byla obsluha moc fajn. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Byla :), hlavně díky tomu kde byl umístěný se dobře nakupovalo, oproti tomu třeba u OPI se nešlo ani otočit aby do tebe někdo nevrazil loktem. A jdu si přečíst co píšeš.

      Vymazat
  2. Včera jste mě holky nějak nakazily lakovou mánií a dneska jsem rychle vyrazila omrknout nabídku a pár laků nakonec pořídila, ale dneska tam byl i Ona Dnes jarmark a byla tam miliarda lidí a strašné vedro :) Ale fakt jen laky, laky a nic moc víc...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A které sis koupila? Já jsem docela ráda že bylo volno. Pamatuji si podzim 2009, to byla chuťovka, baby omdlévaly. Na druhou stranu jak tam je málo stánků můžeš lehce projít. Bude příspěvek?

      Vymazat
    2. extra asi ne, jen jsem to rychle proběhla, odjížděli jsme pryč, tak jsem neměla moc čas. cvakla jsem nějaké modelky, co tam líčily a vzala jsem ten stojánek na rtěnky, na který mě nalákala viennettka a pak tři laky: China Glaze Sun-kissed (ten jsem chtěla celé léto :) a pak O.P.I Save Me a Significant other color, který mě na první pohled okouzlil :) ale davy lidí a hrozné horko mě donutily stan opustit rychle :)

      Vymazat
    3. Je fakt, že když je člověku blbě, tak si nic nevybere. Jsem ráda, že jsme byly v pátek mimo špičku i když ten jarmark by mě lákal.

      Vymazat
  3. Hmmm, nebyla jsem, ale vidím, že jsem o nic nepřišla.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Opravdu, pokud neholduješ lakům, nailartu a levným šuntům Polska /Číny/, tak si nepřišla vůbec o nic.

      Vymazat
    2. Zkuste se příště zastavit i u ostatních stánků. Vynechala jste kvalitní nail kosmetiku americké firmy Crystal Nails kde mají nejen nejvíc barev co se gelu týče ale i skvělé profi štětce na gel akryl a malbu.

      Vymazat
    3. O nailartu píšu přímo v komentáři, jelikož mně akryl ani gel nezajímají, tak jsem si v nabídce Crystal Nails prostě nevybrala. Věřím, že pokud se člověk věnuje umělým nehtům, je z čeho si vybírat, ale pro přírodní nehty tam toho kromě "značkových" laků moc nebylo.

      Pokud si projdete archiv blogu, všimnete si mého odmítavého postoje k umělým nehtům a zdobení/malbě i proto se mi nabídka na veletrhu nezdála tak zajímavá.

      Vymazat
  4. fakt jsi mě navnadila na Savon Noir, právě teď toužím vyzkoušet co nejvíc krémových čističů, co zvládnu najít. jako zatím se krotím, protože ještě stále likviduji následky touhy vyzkoušet co nejvíce micelárních vod, co existuje (jen tedy ziaju asi vynechám) a zatím také nevyjasněnou touhu vyzkoušet co nejvíc odličovacích olejů, co existuje... no nic, je na mě poznat, že ráda nakupuji odličovací prostředky?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Že ano, čističe jsou super, mimochodem to nad savonem je čistící jílový čistič, který díky esenciálním olejům famózně voní. Prosimtě ty se chováš jako bys s totuto obsesí byla jediná, já ji mám taky ...asijská pleťovka, pleťové krémy a tělová másla a laky. Mám pokračovat? Co ti budu namlouvat, trpím ještě teď že mi na feelunique zrušili objednávku Emma Hardie.

      Mě by zajímalo srovnání čistého olivového másla a patentovaného Saba.

      Vymazat
  5. Mám z výstavy naprosto stejné pocity jako ty. Zaujal mne pouze sultán, ale nikdy jsem tu značku předtím neviděla, takže jsem nechtěla riskovat spoustu peněz zbytečně, ale vypadala fakt skvěle. Ty jí znáš?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Četla jsem, já o ní četla a mluvila o ní bývalá spolužačka, která absolvovala jejich rituál (zní to tajemně, že?) a právě moc chválila ten savon a nějaký tělový olej. Je poloviční arabka, takže možná proto jí sedne. Osobně jsem ještě nic od nich neměla, ale na veletrhu jsem měla cukání a asi si napíšu ježíškovi. Myslím, že v podstatě u řady produktů jsou jsou to věci podobné těm co používám (jíl, oleje a spol), takže to nemůže škodit.

      Vymazat
  6. Vidím to podobně. Myslím, že nejsem nijak zmlsaná, ale fakt jsem měla problém vybrat. Orly stánek jsem neviděla vůbec, jen výprodejový koš přidružený k OPI - obsah v něm nic moc, ale za tu cenu (49) jsem dva vzala. Pak u Tashy dva laky á 25 Kč, mají lahvičky podobné jako Gabriella Salvete, jsem zvědavá, zda budou za něco stát, výběr barev byl moc příjemný (vybírala jsem snad čtvrt hodiny). A jinak nuda nuda šeď šeď šeď. Chtěla jsem nakoupit aspoň Nubar, ale nebylo vážně z čeho vybírat :( China Glaze - tatáž nabídka jako na jaře. A vše ostatní vlastně také, přesně jak píšeš. Možná tam toho bylo spíš míň. SpaRitual má supr laky i stánek, souhlasím s profi obsluhou, ale nezastavila jsem se tam. De facto jsem šla pouze pro Cuticle Eraser od CND ale neměli ho vůbec :( Budu muset ho vzít na eBayi. A jejich laky - taky bídný výběr.
    Taky jsem měla volňásek, ale i tak to byla poměrně ztráta času. Škoda toho... autotunning ve vedlejší hale jsem taky nepochopila. Jarmark OnaDNES jsem už bohužel nestihla. Hlavně, když mají vyžití nehtařky s gelovkama... :-/
    Verunka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Verunko, koš byl v pátek za 95, ale crackle laky prostě nepoužívám, takže je i těch 49 je pro mě zhola zbytečná investice. Tashu jsem nebrala, ani si nepamatujuu kde byla. Nubar stánek byl asi největší zklamání, třeba CND nebylo, protože chystají relaunch, ok chápu, ale Nubar ne. Chinu nebudu komentovat. Mrzí mě že nebyl CND eraser, já s vloni megalomansky koupila velké balení, které mi př tempu spotřeby vydrží ještě deset let /tedy spíš ho budu muset vyhodit/.
      S těma gelovkama, to máš tak, že jsem o nich nepsala a nahoře mi anonym v komentáří píše, že jsem vynechala stánek firmy prodávající gel a akryl...

      A co je Jarmark Dnes?

      Vymazat
    2. Já jsem to asi špatně napsala - za 49 byly ty Orly, OPI crackle laky byly stále za 95 Kč. A tomu Eraseru jsem se divila, slečna totiž říkala, že je na veletrh vůbec neberou (přitom od tebe vím, že tam bývaly) a nabízela mi jen jakousi velkou bandasku podobného produktu, sice by vyšel levněji, ale taky bych to měla tak na půl století - to se mi dřív zkazí. Takže jsem nebrala nic.
      Anonym jako tento tvůj blog evidentně viděl poprvé. To bych vůbec nebrala v potaz. %-/
      O tom jarmarku jsem už jednou u nás psala, navštívila jsem ho na jaře. Je to akce pořádaná časopisem OnaDNES, kde se registrují obyčejní lidi a prodávají své již odložené oblečení. Takový osobní sekáč, na jaře jsem tam nakoupila spoustu moc pěkných kousků a za pár kaček. Koukni k nám na blog:)
      O těch lacích Tasha ještě napíšu až vyzkouším.
      Mrzí mě, že jsem se tam nedostala už v pátek, abych vás tam potkala. Holt Veru míní, život mění :-/

      Vymazat
    3. Aha, už vím pamatuju se. Baleríny Tory a Burch. Bych potřebovala vyvětrat polovnu šatníku a botníku, díky své chaotičnostni obvykle tyto akce zazdím. A ptala ses jestli by ti ho prodali přes eshop bez živnostenského listu?

      Taky mě mrzí, že jsme se neviděly, snad nám to vyjde někdy příště.

      Vymazat
  7. na laky nejsem, ale i ten tvůj nákup se mi líbí, pěkný červený :)

    a sultán ze sáby vypadá podle fota dost zajímavě - dá se to omrknout i někde normálně?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hlavně konzervativní :), ty tmavé laky jsou super, sice už od OPI podobné barvy mám, ale neodbytná touha vyzkoušet něco nového mi nedala.

      JJ, mají obchod Palackého 2.

      Vymazat
  8. Já jsem šla jen na laky (případně dekorativku) a i tak jsem byla hrozně zklamaná, proti minulým veletrhům to prostě byla strašná bida, žádné pořádné slevy, v podstatě ani nepořádné a prodejci už se ani neobtěžují mít taštičky s vlastním logem, ale hází vśechno do no name igelitových pytlíků, to je podle mě třeba u Opi vyloženě pod úroveň.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Drovanému koni na zuby nehleď, ale i tak jsem se taky cítila ošizená. Firmy šetří kde se dá (papírová taška k nákupu nad 1000 Kč :)), ale pořád jsem raději když drží ceny, než aby zdražili. Taky jsem byla z OPI stánku zklamaná, neviděla jsem třeba jarní kolekci, ze které bych si ještě koupila lak a škoda že v ČR není ten top coat co dělá bublinkový efekt a Skyfall.

      Vymazat
    2. Jo, v ten OPI Spotted jsem taky doufala. Ten bych vzala hned! :-(

      Vymazat
    3. To asi všichni :), ne že bych efekty používala, ale tento mě zrovna tak zaujal...

      Vymazat
  9. Savon Noir pouzivam a je opravdu super. Mam dver verze, ciste prirodni a spridavkem vody z damascenske ruze (pro sussi a citlivou plet). Na oblicej pouzivam prevzne verzi s ruzovou vodou a potom jeste pouzivam ruzovou vodu ve spreji. Pokozka je potom krasne hlaka a jemna, mam chut si na oblicej porad sahat :)) Na telo pouzivam prirodni verzi jeste v kombinaci s masazni a peelingovou rukavici Kessa. Opravdu Savon Noir muzu jenom doporucit.
    Sultane de Saba mi ale prijde dost predrazena. Ja nakupuji v jednom obchudku s prirodni kosmetikou v Polsku. Ceny jsou o dost nizsi a podle me v tech vyrobcich nebude zadny rozdil. Napriklad 100g verze s ruzi me vyjde v prepoctu nejakych 170Kc a 500g prirodni verze asi 460Kc. Pokud budete mit cestu do Polska urcite se kouknete po obchudcih Mydlarnia u Franciszka, nebo na jejich web. Jsou skoro v kazdem vetsim meste a nabizeji spoustu jine prirodni kosmetiky ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky za tip, ten s růží vypadá opravdu skvěle i ty ostatní kousky Neroli a Eukaliptus. Škoda že se do Polska nedostanu, velmi mě to láká, asi se pokusím poptat po okolí jestli se někdo nechatá do Polska.
      Neznám přesné složení Sultane a ano její cena je to co mě dosud odrazuje, ale je fakt, že za spa a kabinetní řady se platí víc.

      Vymazat
  10. Neměla si žluté šaty? Myslím, že jsem tě zahlídla u stánku Sparitual a pak u Opi, když už jsem odcházela.
    Já si naopak u Nubaru dost nakoupila - 5 laků. Byla jsem teď prvně, ale zklamalo mě, že Chiny tam bylo tak málo a neměla třeba svůj stánek samostatný.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsem tak snadno rozpoznatelná? Ano, měla :) a růžový cardigan, byla tam i Mína v béžových s se vzorkem a oranžovou kabelou.
      On dost možná bude problém v tom, že z těch starších kolekcí od Nubaru dost věcí mám, takže jsem neměla co objevovat a ty nej kousky byly pryč. Na druhou stranu u nich byla hezká cena. China mě nezaujala a byla drahá

      Vymazat
    2. Já toho od Nubaru tolik nemám a rozhodně bych nakoupila, kdyby bylo z čeho. To, co tam měli, byla spíš znouzectnost. Ale taky jsem tam byla až v sobotu odpo, takže to bylo dost i vyprodané.

      Vymazat
    3. Už v pátek jsem měla problém cokoliv vybrat. Zeptala jsem se na poslední kolekci a paní říkala, že od jara nic nebylo. Přtom když se podívám na fotky, tak tam je. Jako nechci vypadat jako věčný stěžovatel, ale když už jsem na veletrhu, tak by nebylo špatné A) znát svojí nabídku, B) mít stánek postavený tak, aby se člověk orientovat,
      A mám pocit, že ty glitrové laky byly pryč tak z 80%.

      Vymazat
  11. Zvu tě ke mně na giveaway! :)

    http://ytinifni-infinity.blogspot.cz/2012/09/giveaway-earrings.html

    OdpovědětVymazat
  12. Já na taky laky až tak moc nejsem, takže jsem se neúčastnila:-) Byly dny Marianne, tak jsem obíhala jiné obchůdky:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem Marianne vypustila, kosmetiku mám doma nasyslenou z jiných zdorjů, oblečení raději nakupuji ve finální fázi slev. Má obsese tkví přeci jen v lacích.

      Vymazat
  13. Fajn reportaz Dajanko a hrozne moc se mi libily tvoje saty a ta metalicka dekorace na nich u krku (fotku jsem videla na FB ;) Jinak tvoje pocity naprosto chapu, asi bych taky byla dost zklamana.

    Se SpaRitual souhlasim, ta Gold kolekce je uzasna, uz mam tri laky a asi poridim jeste jeden. Taky ta kolekce Rock neni vubec spatna, pokud se libi odstiny. ty tmave laky maji dost dobrou konzistenci (jen ten bily min kryje).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Luci, díky, jsem ani nevěděla, že jsem se octla na FB :), ta metalická dekorace je náhrdeník od Pilgrmu z kolekce Afrika, který jsem si upravila kombinačkami.

      Taky plánuji ještě nákup dvou kousků. Bílé nejsou moje barva, takže je obvykle ignoruji, Tochu víc se mi líbila metal, navíc tobě vyhovují jejich štětečky, že ano? Paní se "chlubila" že s Tebou spolupracují :))).

      Vymazat
  14. Tak jsem se pokochala barvičkami a vším co si vyfotila, až si budu sama vydělávat tak tam budu každý rok :D!

    OdpovědětVymazat