Recenze: oční stíny Rouge Bunny Rouge Fire-Tailed Sunbird

Při psaní jednoho z posledních příspěvků jsem se přistihla při tom, jak opakovaně píšu, že mám ráda stíny Rouge Bunny Rouge a to tu o nich nemám ani jednu samostatnou recenzi. Taže dnes to musím napravit a začnu se zvláštním případem Rouge Bunny Rouge Fire-Tailed Sunbird, jedinému z RBR stínů, ke kterému jsem si musela hledat cestu.

Rouge Bunny Rouge Fire-Tailed Sunbird je tak trochu popelka v porovnání se zbytkem RBR nabídky.  Na první pohled nic moc. Když je rozbalíte, řeknete si: "To má být to? Vždyť to není skoro vidět!" A ono slovo skoro je to klíčové. Skoro nejsou vidět, jejich pigmentace není dechberouci, ALE mají neskutečně jemnou konzistenci a na oku fungují jako neviditelný zmizík/rozjasňovač/spojovací prvek. který udělá z ničeho něco. A pokud milujete nenápadné líčení je přesně tento typ stínů nedostatkové zboží. Barva je nenápadná, bledě broskvová s velmi jemným leskem, který je v určitých úhlech téměř holografický. Zkusila jsem jej nafotit bez úspěchu, vidět moc není, takže mi "musíte" věřit, že rozdíl mezi tímto stínem a čímkoliv co dostanete v parfumerii je velký.
Ale kromě toho že jde použít jako oční stín, oblíbila jsem si ho jako rozjasňovač na vrch lícních kostí. Nicméně si myslím, že na pleti se zlatavým podtónem jako oční stín jeho vyjímečnost zanikne, takže nebude univerzální barva pro každého, ale pokud ho vezmeme jako multifunkční ličidlo, má široké pole uplatnění. Absolutně nepovedený swatch na ruce, ale pro představu to stačí.
Balení: Obal je u stínů bytelný, ale rozhodně bych jej nenazvala luxusní (ačkoliv je rozhodně lepší, než jejich balení tvářenek, nebo makeupu, který, jak poznamenala Rena, je stejný jako Catrice makeup). Má krásný potisk a zrcátko ve víčku. V balení je 2,4 gramu produktu, ale RBR se chystá zmenšit balení aby se "vešla" do MAC paletky, takže předpokládám, že se i obsah zmenší na 2 gramy.
Kde sehnat: Pokud máte touhu získat RBR, můžete ji koupit na zunetě a nově i na stránkách RBR, které jsou v UK, takže nehrozí clo a aktuálně mají 20% slevu ALE pošta do 150 EUR je velmi, velmi vysoká.
Verdikt: Ono se z recenzí na internetu může zdát, že RBR stíny jsou kouzelné stíny, ty nejlepší co svět stvořil  a ona to není zas až tak pravda. Respektive většina stínů je nadprůměrná, takový Abyssinian Catbird (jejich nejslavnější stín) má natolik vyjímečnou pigmentaci, že jej mohu s klidným svědomím doporučit každému, ale ostatní odleskové stíny jsou srovnatelné s jinými dražšími značkami na trhu. Pokud ale chcete vyzkoušet dražší stíny, přijde mi, že jsou kvalitnější, než třeba Chanel, Nars a Dior. Jejich matné o kterých bude řeč příště stojí rozhodně za to.

Summary: Rouge Bunny Rouge Fire-Tailed Sunbird is a lovely warm toned peach eyeshadow with a soft warm toned, iridescent shimmer, that makes perfect "naked" eyeshadow for very pale skin tone, for yelow toned skin tones it could be usesd as a highliter. FTS is multi-use product for me. It is not as insanely pigmented as their Abyssinian Catbird or Misterious Tinamou, but  I use it as an eyeshadow and also as a cheek highliter. As always quality of RBR eye shadow is phenomenal, consistency very soft and blendable, and overall effect delicate.

32 komentářů:

  1. Odpovědi
    1. Ulevilo se mi, že se líbí, trochu jsem se bála reakcí :)

      Vymazat
  2. Jemný, něžný. Líbí se mi moc :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Že ano, jarní víla :), jen ten zbytek se tak nějak nepodobá.

      Vymazat
  3. moje srdéčko hrozně touží po Delicate Hummingbird. Výborně zpracovaná recenze!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsme dvě, pořád přemýšlím a pokaždé koupím jiný stín. Je to do jisté míry paradox.

      Vymazat
  4. No ten je ale fakt krásnej...RBR mě už pěkně dlouho láká

    OdpovědětVymazat
  5. Je fakt, že o koupi tohoto odstínu jsem vůbec neuvažovala, ale docela jsi mě nalákala. Bylo by troufalé poprosit tě o více fotek?
    Jinak na to poštovné bych měla trik - nakoupit nad 75EUR a poprosit Lucinku, zda by to nenechala poslat k sobě ;-) Ale nic jsem neřekla, o ničem takovém neuvažuji, dodržuji stop stav!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nebylo, ale zůstal v Praze, takže až příští rok :), beru si to jako předsevzetí.
      No to sice ano, ale čtenáři tu možnost nemají, docela tě obdivuji, jak to zvládáš! Drž se! A uděláš taky recenzi stínů?

      Vymazat
    2. To jsem právě čekala, že ho u sebe nemáš :-) Nevadí, počkám si!
      Btw neuděláš post o tom, co sis vzala s sebou? Docela by mě to zajímalo, třeba i po delší době, jestli ti něco chybí a něco naopak s sebou máš, ale vůbec nepoužíváš...
      Vzhledem k tomu, že mi ještě nedávno chodilo tak 3 - 5 balíčků týdně, mám téměř vše, po čem jsem toužila, tak se to dodržuje celkem snadno :-) Jen teda laky bych nakupovala pořád, ale to je fakt blbost, protože mám zaprvé milion nevyzkoušených a zadruhé teď nelakuji, mám roztřepené a polámané nehty a léčím je.
      Recenze určitě bude, až se zase budu moci věnovat blogu naplno.

      Vymazat
    3. Razila jsem cestu minimalismu :), ale časem ano. Ne nechybí mi nic i když snad jen Chanel Illusorie.
      No už se těším, honem, honem.

      Vymazat
  6. pekný odtien, ale na ruke vyznieva skôr ako shimmer...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Když ta fotka stojí za starou bačkoru, ale je to shimmer, jen trochu jiný shimmer než mají jiné značky.

      Vymazat
  7. Jé nektarinka:-D A ano Delicate Hummingbird bych taky jednou opravdu chtěla vlastnit...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přimlouvám se za víc fotek a víc recenzí na RBR, v české blogosféře jsi rarita ;-)

      Vymazat
    2. Co není, může být :)))))

      Vymazat
    3. Kdyby si chtěla české příspvky o RBR, tak o nich psaly sofastars, o rtěnce viennettka a mám pocit že i trb z den je krásný.

      Vymazat
  8. pekný tien, ja mám na nahé líčenie len také jemné hnedé ale aj táto farby je zaujímavá :-)

    http://nadkinsvet.blogspot.sk/ nakuknite rozdávam darčeky:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. VYpadá pěkvě s matnou, středně hnědou, je to moc hezká barva, byť tedy z fotografie to není příliš zřetené.

      JAké hnědé u tebe vedou?

      Vymazat
  9. Konečně normální recenze na RBR. Někdy mám při čtení blogů (zahraničních, krom tebe a sofastars nevím o nikom jiném tady, kdo by o nich psal, pokud jsem nepropásla něco u Péti) pocit, že RBR nejen stíny jsou něco nadpozemského a jejich dokonalost ani nelze slovy popsat. Přiznám se, že mě to trochu vadí, nemám tyhle blogový psychózy ráda. Já měla zatím jeden a byla jsem spokojená, kdyby mi seděl barevně, tak si ho určitě nechám, ale že bych měla pocit, že je o milion světelných let jinde než jiný dobrý stíny (ne, fakt nemám na mysli nic z drogerky :-p ), to bych teda neřekla. Ale myslím, že když se teď dají sehnat v refilu, tak že už je to opravdu dobrý poměr kvalita/cena. A teda četla jsem, že tento je pěkný přes tvářenku. Mně pořád lákají tvářenky (jak jinak :-) ) Ale to balení mi fakt docela vadí, u pleťovky mi to je jedno, když to dobře funguje, tak ať to je, v čem chce, ale prostě u drahé dekorativky mi vadí levný balení. Já vím, že to pak vypadá, že teda člověk platí skutečně za produkt a ne jen za krabičku, ale já to tak prostě nedokážu brát. Chci, aby dekorativka byla dekorativní i sama o sobě, abych měla pocit luxusu, už když to beru do ruky. Nedá mi tím pádem spát Kjaer Weis :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, ta periwinkle je skvělý, v kombinaci s FTS opravdu moc pěkná kombinace. JEstli ta psychóza je "vlnami" kolem značky (analogicky něco jako NARS Orgasm je neuniverzálnější tvářenka všech dob), nebo jestli nevyplývá toho, že recenzentky nezkoušely byTerry, LMDB, Chantecaille a spopl.
      A přes tvářenku jsem ho nezkoušela, vždy nad ní, tak až přijedu dom, budu ještě experimentovat.
      Tak mě ty tvářenky lákají též, ale poté co jsem na YT videu makeupneversleeps viděla jak se odštípl kus nového balení, zas až tak ne.

      Myslím, že by se ti esteticky líbil i LMDB, nad Kjaer přemýšlím, když já zase nemusím příiš těžká balení a KW tak vypadá, na druhou stranu mají refily...
      Každopádně počítám, že Ježíšek bude mít dilema.

      Vymazat
    2. Mi se LMDB líbí moc, čekám, kdy vyjde nějaký pro mě použitelný kaleidoscop, ten bych vážně chtěla. Mrzí mě, že to je vždycky limitka, v těch starších bych si vážně vybrala, ale ty poslední nejsou nic pro mě :-(

      Vymazat
    3. Mě mrzí, že jsem prošvihla corynthian, už se nevyrábí. Doma mě čeká první kousek ze Zunety, na který jsem hodně zvědavá
      A viděla si Eagles envy? Ta vypadá opravdu dobře
      http://bestthingsinbeauty.blogspot.com/search/label/Le%20Métier%20de%20Beauté

      Vymazat
    4. Corynthian se nevyrábí? Přeskočilo jim? No, aspoň mám o starost míň :-)))

      Vymazat
    5. Já ho mám, kdybyste ho některá chtěla oplakat naživo ;-)

      Vymazat
    6. Se picnu, je něco, co chci a ty to nemáš? :-)))) Asi naplánuju výlet :-)

      Vymazat
    7. Ne, Péťa má všechno:-D

      Vymazat
    8. A klíčová otázka...zkoušela Péťa (psí oči)?

      Vymazat
    9. To mě taky zajímá :-) A taky mě zajímá balení - další stín za 800, co má balení jak od vietnamců, fakt nechci (jo, Edo, koukám na tebe...).

      Vymazat
  10. Tvůj popis zní velmi lákavě:) Jen si moc nedovedu představit, že by mi takové broskvová barva mohla slušet..:) Tu 20% slevu jsem asi už prošvihla, že? Nikde ji tam nevidím..

    OdpovědětVymazat
  11. Je tady /ale pozor na tu poštu.../
    http://en.rougebunnyrouge.com/

    Právě barva je natolik specifická...

    OdpovědětVymazat