Comparison/Srovnání olivových stínů: Chantecaille, Rouge Bunny Rouge, MAC, CK, YSL, Clinique

Předně se chci omluvit za prodlevu způsobenou časovým vytížením, které mi nedovoluje věnovat se blogu tak, jak bych chtěla a poděkovat všem, kteří sem chodí i když přispívám méně. Jak jsem psala u recenze Chantecaille Jungle, není moc zelených stínů, které bych snesla, proto jsem se rozhodla sestavit malé srovnání těch, které používám pravidelně. Sami se můžete přesvědčit, že co se týče odstínu, je to poněkud monotematické oliva, oliva a oliva, zelený shimmer a dva zlato-zelené. Taky obdivujete tu diverzitu? 
Vezměme si je popořadě, jak jsou vyfocené na fotografii
MAC = depot zeleného stínu s třpytkami z dua Counterparts z dávné, dávné kolekce Suite Array (LE 2008). Tato  tmavá, "lesní", zelená je pravděpodobně můj nejméně používaný stín, především kvůli horší pigmentaci. Je třeba ostrý štětec na nanášení a vrstvit, což mě ve spěchu moc nebaví. Ale ze zase na druhou drží opravdu celý den.
YSL = zelený stín z paletky Pure Chromatics číslo 6. Tato paletka má zvláštní kombinaci barev - fialovou, růžovou, zlatou a olivovou a právě zelená, je jedna z nejhezčích. Pure chromatics stíny určeny především pro aplikaci navlhko, ačkoliv i nasucho vypadají velmi dobře. V tomto případě je barva bohatá zelená se zlatým shimmerem, při nanesení namokro má výrazný, téměř metalický, finish. Nejraději ji používám jako linku, nebo do "banánku". 
O Chantecaille Jungle už tu byla řeč, ve srovnání nejlépe vynikne, jak zelený v reálu je. Má ze všech nejjemnější shimmer, myslím, že označení shine je zcela na míste. Konzistence je spíše sušší, ale ne prášivá. Lze jej vrstvit, přestože lépe vypadá v jemné pop-průhledné vrstvě přes celé víčko.  
Clinique krémový "olivový" stín v odstínu Sunlit Palm je krémový stín s houbičkovým aplikátorem, jehož nanesení je otázkou 5 vteřin. Ale je to právě houbičkový aplikátor, který může být problematický pro nanášení, vyžaduje trochu šikovnosti a finální úpravu prsty, nebo štětcem. Při vytvoření silně vrstvy hrozí olupování a v tenčí vrstvě příliš nevynikne barva.  
Calvin Klein 108 Olive Twist jsem kdysi dostala jako dárek k nákupu na jahodě. Je to hnědo-zelené-olivová, která na fotce vypadá do žluta, ale v reálu to tak není /to jen jak je vedle RBR/. Stín spíše sušší konzistence, který dlouho drží a je výborně pigmentovaný. Jestli někde na ebay seženete stíny od CK levně, kupujte, za tu cenu, za jakou jsou teď, rozhodně stojí za to.
Rouge Bunny Rouge Abyssinian Catbird je nejvíc pigmentovaný zlatý stín s nádechem do zelena. Pravděpodobně jeden z mých nejoblíbenějších stínů, co do konzistence i barvy. Má velmi výrazný metalický fiish a je opravdu, ale opravdu vyjímečně pigmetovaný.
A ještě jednou s popiskou. Nejraději mám RBR a YSL kvůli jejich konzistenci a pigmentaci. Cinique se dal sehnat za velmi slušnou cenu, ale není to něco co musíte mít. CK je sice přirovnáván k RBR Abyssinian Catbird, ale jak se sami můžete přesvědčit, rozdíl ve finishi a odstínu je značný. 
A to je pro dnešek vše, pokusím se psát pravidelně, ale nechci nic slibovat dopředu. A co vy? Máte nějaké "zelené" favority?

Summary: I made a quick comparison of my favourite green eyeshadows. All of them are basically olive green shades with shimmer, some leans more toward grass green as Chantecaille Jungle, some classic olive as green shadow from YSL Pure chormatics no 6 palette or Clinique Sunlit Palm. Although my all time favourite is THE Rouge Bunny Rouge Abyssinian catbird. Almost perfect cross between gold, bronze and green, that nothing can beat, not even Calvin Klein Olive Twist that many people call close dupe, yet as you can see they are not even close. What about you? Do you have your favourite dark green eye shadow or they are just big no?  

19 komentářů:

  1. Chantecaile a YSL se mi líbí nejvíc. Na poli olivových a khaki stínů jsem zelenáč, pořád si jedu v těch svých nude a béžovo hnědých odstínech. Měla bych se nad sebou zamyslet :)A tady u tebe je spoustu inspirace :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No to ale musíš honem napravit /minimálně nějakou alespoň částečně pudrovou/, i když i ty neutrální odstíny mají co do sebe.

      Vymazat
  2. Fu ja skor ficim na sivohnedych, ale vacsinou bez, takze u mna by nasiel uplatnenie pravdepodobne len ten mac ;) ale zbierka slusna :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě se líbí, ale ne vždy mi sluší, zato oliva ano.

      Vymazat
  3. Popisuješ to jako vždy moc krásně, ale já se zmůžu jenom na ach ach, tyhle barvy já můžu! A favority ti ani nevím, prostě všechny zelené, potažmo olivové co doma mám jsou favoriti, nemůžu někoho diskriminovat:-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sumptous Olive? Nebo tak něco. A který nejvíc používáš, možná by otázka měla znít tak.

      Vymazat
    2. No jo, máš recht, když už, tak asi ten...

      Vymazat
  4. tyhle barvy jsou super,mám ráda khaki od loreal, pak oblibuju různé olivovo/khaki tuzky ze sephory

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak tužku mám doma taky, nemáme stejnou? Loreal nemám, že bych se zašla podívat? Ale ne už toto hraničí s přehnanou obsesí.

      Vymazat
  5. Velmi zajímavé.:) Já preferuji MAC.:)
    Jsem tvůj follower (pod jménem Alena Poláčková)
    Budu ráda, když se i ty staneš mým :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mac je takový "pocitvý" základ, ale mám přeci jen raději krémové konzistence a ty olivově zelené v nabídce nemají.
      Aleno díky za pozvánku, jestli mě zaujme, proč ne.

      Vymazat
  6. To je moc krásná sbírka, nádherné stíny! Já tedy zelenou nosím jen v létě a to nějakou svítivější, olivová/zlatá mi přijde, že není pro mně, ale to nic nemění na tom, že se mi ty tvé stíny neuvěřitelně líbí :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě zas ty zelené zřídkakdy sluší, jesli to nebude tím, jak jsem bledá. Lesní zeleň tomu doma říkají :).

      Vymazat
  7. Ahoj ráda bych tě pozvala na svůj blog :)
    http://kosmetikaprozeny.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  8. úžasný post, pěkně jsem si ho vychutnala, miluji tahle přehledná srovnání a možnost porovnat mnohdy byť jen lehké nuance - já jsem maniak na taupe a mauve stíny, mám jich pořádnou zásobu a furt si říkám, že bych je měla takhle někdy porovnat, ale ten čas, ten čas - kde ho brát a nekrást? :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ale to ne, to mi neříkej, vždyť jsou diametrálně odlišné! Jinak bych je nemohla ospravedlnit. To o čase prosím tesat do kamene, taupe můžu, ale když nejsou moc šedé, ale mauve, ty mám taky moc ráda.

      Vymazat
  9. Tak tento post mi přišel dokonale k chuti, pořád o podobném stínu uvažuju. Mě se barevně asi nejvíc líbí YSL, přijde mi nejzajímavější. Clinique mě láká, ale vím, že by mě štvala aplikace.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Haničko, ta aplikace je u clinique problém, na druhou stranu byl za babku, tak jsem ochotná ji přejít. YSL je opravdu nejzajímavější a mám pocit, že v jejich aktuální Vánoční je paletka ve které jsou také zelené stíny a krapet povedenější kombinace.

      Vymazat