Óda na třpytky aneb Illamasqua Glitterati

Tak předně nemám ráda laky obsahující třpytky. Vadí mi ty levné od  Essence, stejně jako ty drahé od Deborah Lippmann. Nemůžu se totiž přenést přes nerovnoměrné nanášení, hrubý povrch a především nekonečné odlakovávání. Ano, alobalovou metodou odlakujete i odolný lak obsahující třpytky, ale připravit si alobal, nastříhat materiál a chodit pár minut s prsty jak thajská tanečnice mě prostě nebaví. Proto je celkem s podivem, že jsem taky jednou nadšená z třpytek.
Prostě Illamasqua Glitterati je takový mercedes mezi glitrovými laky, nenápadný, ale jeho vlastnosti a výdrž mluví jasně v jeho prospěch. Základ tvoří fialovo-červené, malinové, želíčko ve kterém plavou hexagonální glitry a malé třpytky. Je sice fakt, že na nehtu nebude tak efektní jako v lahvičce, protože se ony třpytky utopí v laku, ale vzhledem k tomu, že jde o poloprůhlednou bázi, stále jsou dost vidět.
Barva odpovídá mému vkusu, poměrně nenápadná malinová zavařenina,  má v sobě něco klasického, byť barva není to co je na něm to zajímavé. Tím pozitivem je konzistence. Glitterati se totiž na lak obsahující třpytky skvěle lakuje. Neshlukuje do cucků, rychle schne, není zas až tak hrubý. Stačí jedna vrstva nadlaku a nikde nic neodstává.
Když už jsem zmínila tu konzistenci, tak jako důkaz, že lak netrpí obligátní průhledností mnoha glitrových laků. Na fotce níže mám Glitterati nalakovaný v jedné vrstvě. Jak sami můžete vidět, téměř nepruhuje, vlastně, pokud bych byla děsně líná, vystačila bych si s jednou silnější vrstvou. A mimochodem vše je nalakováno na jedno namočení štětečku.
 Vzhledem k nepřízni počasí se mi nepodařilo zachytit Glitterati v plné kráse, je poněkud tmavší než v reálu a třpytky skoro nejsou vidět, ale věřte mi, jsou tam. A při slunečném počasí, nebo umělém osvětlení hážou moc pěkná různobarevná prasátka.

V detailu je také vidět, že Glitterati nezasychá hladce, ale oprati většině třpytkatých laků je jeho povrch jen mírně nerovný, částečky jsou velmi tenké.
Samostatně ho nekoupíte, je součásti Vánočního dua Bright, kde tvoří dvojici spolu se smrčkově zeleným Viridianem /ten samostatně seženete/ a dokonale vystihuje slavnostní atmosféru. Cena dua je 24 GBP, což není zrovna málo, ale pokud něco od Illamasqui stojí za vyzkoušení, jsou to právě laky (a tvářenky).  

A na závěr jedna rozostřená fotka během chvilinky, kdy vykouklo sluníčko a ukázalo Glitterati v celé jeho kráse.
Celkové dojmy:
  • pozitivem: Dokonalá barva, dokonalé nanášení, co ještě dodat?
  • negativem: Třpytky se krapánek utopí v laku a nejsou tak zářivé jako v lahvičce a přeci jen je třeba nadlak, aby byl povrch nehtu po nalakování zcela hladký.

Prohlášení/Disclamer: Duo Bright jsem dostala k recenzi od PR oddělení Illamasqui./ Nail polish was sent to me by Illamasqua PR.

Summary: I usually skip glitter polishes, simply because they require too much effort to apply and remove and I hate uneven or messy application. I am more creme or shimmer polish lover, so imagine my surprise when I applied Illamasqua Glitterati and I loved it! It looks amazing in the bottle, glitters in this polish are definitely more prominent in the bottle, however on nails overall effect is very pretty, classy and elegant. Glitterati reminds me of raspberry jam, just instead of little seeds, you have larger hexagonal and small sparkly glitters. What is outstanding is application,very smooth jelly base is easily manageable and even. On the fourth photo you can see one coat of polish. One or two coats, depends how sheer you want it, is enough and once again no uneven patches! My only complain is that Glitterati is available only as a part of Christmas duo Bright, together with shimmery green Viridian, that was previously released in Theater of Nameless collection. Okay, let me be straight with you, I still do not like all glitter polishes, but I do love Illamasqua Glitterati. 

21 komentářů:

  1. Ten je nadherny! Nikdy jsem zadny nemela, ale ted me lakas kouknout se jake dalsi barvicky maji.

    OdpovědětVymazat
  2. Nesnáším na sobě třpytky. Ale tohle nevypadá špatně... V létě bych o takovém laku byla schopna uvažovat...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. HA! to je super nazev blogu (omlouvam se za OT). Skoda ze nemas klub, prihlasila bych se :-).

      Vymazat
    2. Tak počkej až uvidíš ty jarní, ty jsou taky velice povedené...ona illamasqua prostě umí.

      Táni on není jen super názerv blogu, ale celý blog, jen radím nečíst při konzumaci nápojů, poprskáš obrazovku.

      Vymazat
  3. Vypadá krásně, na zimu ideální! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Máš pravdu, spolu s tím zeleným je to ideální kombinace.

      Vymazat
  4. Vypadá moc pěkně, mně třpytky ani nevadí, odlakovávám je celkem v pohodě.

    Mám ještě dotaz - rezervovala jsem si u tebe v blogsale lak opi, psalas, ze jsi marod a pak uz nic k placení apod., platí to nebo ne?
    mail mischa.b@seznam.cz
    Díky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem na ně asi moc líná, tenhle ještě olakovávat jde.

      Marod jsem pořád, jen nemůžu najít tvůj mail, prosím napíšeš mi ještě jednou, moc se omlouvám, asi jsem ho omylem smazala.

      Vymazat
  5. ten je skvělý! poslední dobou jsem na třpytky doslova ujetá :D :))

    OdpovědětVymazat
  6. Zrovna jsem nad ním dělala "aaaach" na Illamasqua webu, je krásný!

    OdpovědětVymazat
  7. Co na něj říct... v lahvičce to vypadá fantasticky, famózně, neskutečně nádherně. Na nehtech - kde nic, tu nic. Ráda bych věřila, že je to jen díky nepřízni počasí, jenže když ještě napíšeš, že třpytky jsou utopené ve vínovém základě, tak tomu věřit přestávám. :( Pro mě asi velké zklamání. Pořídit si ho, tak tluču hlavou o zeď. Tenhle lak měl velký potenciál a oni ho doslova utopili!
    (Omlouvám se za meganegativní komentář, jenže já jsem fakt trpce zklamaná :D A za to nemůžeš ani ty, ani nehty, ani počasí, ani lak sám, jen jeho tvůrci)
    Verunka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dajánko, dej mi vědět, až budeš zcela fit a mít trochu času, domluvíme se a uvidíme se a já si u tebe vyzvednu ten rezervovaný láček ;)

      Vymazat
    2. Verunko dám, zatím to bohužel není aktuální.

      K tvému dotazu, ono je to dáno počasím, ale samozřejmě ty třpytky nalepené na stěny lahvičky jsou vidět víc, ale mě se právě ta tlumenost odlesků líbí. Kdyby byly navrchu, odlupovaly by se a kdyby báze byla průhledná, musela bych extra vrstvit. Na druhou stranu myslím, že jejich jarní kolekce inspirovaná barevnými křepelčími vajíčky má třpytky viditelné víc, jen jsou černé :).

      Vymazat
    3. Mně se právě strašně líbí ten efekt, co to dělá v lahvičce, to je prostě bomba, za takový výsledek na nehtech bych byla schopná prodat duši :) No a pak kouknu na fotky a vidím ty nádherné glitříky zcela utopené v ostružinovém džemu :-/ Ostružiny já ráda, ale pokud mám volit, glitry jasně vítězí :)
      Jo a ta jarní kolekce je super, chtěla bych všechny :))) A pak se mi ještě moc líbí Raindrops, to je zřejmě taky novinka.

      Vymazat
    4. Chápu tě, ale když srovnám aplikaci IL a všemi vychvalované Deborah Lippmann, tak ta IL jasně vede :).
      Raindrops nový není, je to součást blogerské kolekce pár let zpátky. Lidé měli posílat náměty a oni je zpracovali, rozhodně je Raindrops nejpovedenější z nich. Mě se kupodivu líbí taky všechny jarní.

      Vymazat
  8. Tak tenhle lak je nádherný!!!

    Právě na mém blogu probíhá giveaway o 30 dolarů do obchodu Chicnova. Budu ráda, když se připojíš. :)
    http://stylewithoutlimits.blogspot.cz/2013/02/giveaway.html

    OdpovědětVymazat
  9. To je fakt krása :)

    Jinak Tě zvu k sobě: http://janescolours.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat