Illamasqua Scarce

Když jsem poprvé viděla fotky u Allyoudesire z nejnovější kolekce I´m Perfection nebyla jsem si schopná si vybrat který lak si mám pořídit. Líbily se mi všechny, kromě zeleného, takže jsem se rozhodla strategicky vyčkat na slevu. A čekání se vyplatilo, v mezičase mi totiž z Illamasqui poslaly tři laky na testování, takže Vám dnes můžu ukázat první z nich, ten co mě překvapivě zaujal nejvíc Illamasqua Scarce.

Už jsem psala mnohokrát, že nemám ráda glitrové laky a vlastně ani světle růžové (prasečí a ty co mi nechávají našedlý podtón kolem nehtového lůžka) a najednou je tu jeden spojující v sobě obě ne a přitom se blíží dokonalosti. Illamasqua Scarce je tělová růžová s neutrálním podtónem, obsahující tyrkysové hexagonky a velké a malé glitry, které vypadají jako puntíčky. 
Co mě nadchlo, kromě barvy a celkového efektu obarveného křepelčího vejce je konzistence. Je sice trochu hutnější, ale nedělá mapy, třpytky jsou rozesety relativně souměrně a nemají tendenci se přehnaně kumulovat. Lak je plně krycí ve dvou vrstvách, zasychá rychle a i bez nadlaku je téměř hladký a především vydrží mi (bez toho nadlaku) až šest dní.
Na zahraničních webech se objevuje názor, že indie značky přišly s podobným konceptem, tj. glitry různých velikostí a barev ve světlých lacích, dříve a že mají zajímavější kombinace, ale to je spíš úhel pohledu. Osobně mám raději takto decentní s krycí bází než různobarevné v průhledné bázi. Navíc si indie laky nejsou zas až tak levná záležitost a připočteme li k nim často nemalé poštovné, vychází Illamasqua jako jasný vítěz.
Když už jsem chválila tu krycí schopnost, na fotce níže vidíte lak v JEDNÉ vrstvě, lak je nenechává mapy a byť prosvítají v jedné vrstvě konečky, vypadá i tak velmi pěkně a v případě nutnosti ho lze nechat i tak jak je.
Abych pravdu řekla, byla jsem přesvědčená, že je to růžová s černými glitry, ale kdepak, jak sami můžete vidět, jsou tyrkysové. Po delším nošení bez nadlaku je ta tyrkysová vidět více a vzniká tak opravdu zajímavý efekt, kdy je konzervativnější plocha pastelově růžové narušována tyrkysovými ploškami
Detail.
Scarce bude letos bezesporu lakem, který budu lakovat velmi často, je totiž střední cestou mezi klasickým krémovým lakem v relativně konzervativním odstínu, který se hodí do pracovního prostředí i do školy, a extravagantním kouskem ozvláštněným o glitry. Je prostě zábavný a stojí za těch 13,5 libry, minimálně proto, že nejsem milovnicí nail artu a nebaví mě složitě napodobovat třpytivé efekty kombinací různých laků, prostě nalakuji a je to.
Celkový dojem:
  • pozitiva: Je prostě úžasný, efektový, aniž by praštil do očí, skvěle se lakuje a dlouho drží. Po dlouhé době lak, do kterého jsem zamilovaná na první pohled.
  • negativa: Asi se najdou jedinci, kterým nebude efekt křepelčího vejce vyhovovat.
Prohlášení/Disclaimer: Mám ho od PR Illamasqui, ale opravdu stojí za to./ Item was send to me by Illamasqua PR

Summary: I felt in love with nail polishes from Illamasqua I´m Perfection for first sight, they are all combination of elegant creme polish with twist of glitters in three shapes, small dots, larger dots and hexagonal glitters. Illamasqua Scarce is perfect shade of neutral pink, even though it leans toward cool toned baby pink with turquoise glitters that look almost black from far, yet in close up, and especially after few days of wearing it shows its true colour vibrant turquoise that adds unexpected edge to refined pastel pink. What I really appreciate is consistency of Scarce, it is thicker when applied, yet perfectly smooth and fully opaque in two coats even though fifth photo shows Illamasqua Scarce in one, yes just one coat. It dries shiny and surface is not bumpy, Today I have it on my nails fifth  day, just two layers of polish without top coat and polish is without major chipping. Definitely must have this spring.

20 komentářů:

  1. mocmocmocmocmocmocmoc se mi tahle kolekce laků líbí. taky bych nevěděla, který si vybrat. tedy já to nevím, ale u illamasqua až tak moc nenakupuji a laky až tak moc nejsou pro mě a nehodlám za ně utrácet vlastně vůbec, takže to ani neřeším. ledaže by byla nějaká ta sleva, že ano... to se možná neudržím. (nebo tedy ledažeby mi taky poslali něco na otestování, to se ale určitě nestane, takže asi spíš nic nebo sleva!)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem si říkala, třeba se blbě lakují, houby, daleko lepší než ten z Vánoční kolekce. Nicméně předpokládám, že je velká pravděpodobnost, že minimálně ten béžový vydrží do slev na ASOSu :).

      Vymazat
  2. Ach, to jsou prostě skvosty, kdyby mi je někdo nabídl, tak nezaváhám ani pikosekundu. A nejhorší je, že se mi taky líběj všechny! <3 Ale, tyjo, po minulém extempore s objednávkou z jejich webu (se kterým má nejvíc patálií Viennettka), se toho trochu obávám. Ale jsou fakt krásné... bývaj tyhle spešl edice taky v těch velkých slevách? Asi ne, co?
    A na indie laky se chystám taky už dlouho, maj něco do sebe, jenže já se na všecko chystám tak dlouho - že než se k nim dohrabu, tak uběhne tak půl století!
    Verunka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Veru, myslím ASOS, tam se objevují, ale obvykle ty barvy co nejdou, na webu IL spíš ne. Co vzniklo za problém? Já s nimi nikdy neměla nejmenší problém, nakupovala jsem i před tím než mi začali posílat, snad jako první osoba z ČR, týden poté co začali prodávat :). Dokonce mi bez reptání vyměnili lak jen proto, že jsem tvrdila, že víčko nedoléhá (doléhalo, jen jsem nevěděla, že je sundavací). Ale zpět k laku, jsou opravdu super a myslím, že až bude nějaká 20% sleva, tak si vezmu i ten modrý.

      Já obecně indie moc nemusím, přijde mi, že jsou na tom kolýsavě s kvalitou a pošta a případné tahanice s celníky mi za ně nestojí, navíc glitry moc nemiluji.

      Vymazat
    2. Místo 55 liber mi vrátili jen 5 a teď dělají mrtvé brouky!
      Mně se na první pohled líbí jen ten fialový, ostatní mě moc nezaujaly. Ale pokud mi prachy nevrátí, tak už od nich nikdy nic!

      Vymazat
    3. To jako fakt? Napiš mi detaily na mail! Posílala si jim print screeny z účtu?
      Tak to pak na IL jedině ASOS...Fialový mám, jen jsem ho ještě nelakovala.

      Vymazat
  3. Vypadá krásně, ale vím, že to není něco co bych nosila. Možná jednou bych si ho nalakovala:) Mě se často líbí laky, které bych si sama nedala..to je divné co?:) už se těším na další lak:))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky bych si před pár lety říkala, glitrový? Nikdy! Ale poslední dobou...jdu s dobou. I když klasické glitrové nebo matné, případně nail art na přírodních nehtech obdivuji, sama jej nenosím. Nicméně Scarce je opravdu moc hezký a slušivý.

      Vymazat
  4. Nádherný lak, vypadá originálně, nic takového jsem na ničích nehtech ještě neviděla:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já taky ne, moc se mi ta kolekce i idea za kolekcí líbí.

      Vymazat
  5. No nene, je krásnej, krásnej...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem ráda, že v tom nejsem sama komu se líbí.

      Vymazat
  6. to vypadá jak plíseň :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sice jsem takovou plíseň nikdy nikde neviděla, ale co, každý to vidíme jinak :))).

      Vymazat
  7. Nádherný, strašně Ti spolupráci s Illamasquou závidím, taky vyčkávám na slevy a pak si kromě zeleného vezmu všechny :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Byla jsem za to ni ráda :), našli si mě sami, však není divu, jsem věrný zákazník. Mě láká ještě ten modrý, ale beze slev asi nebudu utrácet :), ještě mám v merku ten nový štětec na tvářenku.

      Vymazat
  8. Odpovědi
    1. Nemusí být, ale na svou kategorii je opravdu moc povedený.

      Vymazat
  9. Musim rict, ze si ho na tobe vubec nedokazu predstavit. Ale mozna ze je to jen detailni fotkou a v realu vice zanikne.

    OdpovědětVymazat
  10. Máš pravdu, je to láska na první pohled :) Určitě si ho do budoucna pořídím :)

    OdpovědětVymazat