Illamsqua box, pardon, březnový Ladybox

Tak je to tady, přišel mi březnový Ladybox s lakem od Illamasqui, je to vlastně teprve moje druhá krabička krásy vůbec. Ač se na ně strašně ráda dívám, prostá matematika mi říká, že dva boxy = stín od Rouge Bunny Rouge, tři boxy = rtěnka od By Terry, takže i když mě lákají, nejsem pravidelnou odběratelkou. Ale když jsem si u Dashulky přečetla, že jako bude ta Illamasqua, moje srdcová značka, hádejte co...no, objednala jsem.
Balíček přišel v růžové krabici...
 ...ve které byla matná černá krabice, na rozdíl od barevných, černou zcela jistě využiji na štosování vzorků parfémů...
... obsahující dopis s růžovou plastickou pečetí...
... vyplněná papírem a tím co přišlo.
A překvapivě jsem velmi spokojená i když mi v boxu chybí jedna věc - balzám na rty Ladybox. Kromě té Illamasqui je tam Weleda, Salcura, Palmer´s a sušenky z biopekárny Zemanka, to jsou značky které používám, nebo jsem je chtěla vyzkoušet. Za jediný výrobek, který mě vážně nenadchnul, považuji Evelin zpevňovač poprsí, který z Vás má udělat Pamelu Anderson.

Vezměme si věci pěkně popořadě, od hvězdného tahounu tohoto vydání LB, Illamasqui. Myslím že každému bylo jasné, jaký produkt to bude...jejich lak. Jelikož jde o personalizovaný produkt, na základě Vámi vyplněného dotazníku dostanete preferovanou barvu laku na nehty. Já jsem si dala červenou a dostala jsem Throb, velmi krásný odstín červené bez oranžového podtónu. Jelikož ho už vlastním a patří mezi mé nejpoužívanější laky, jsem za back up moc ráda. 
Je opravdu krásný a dobře drží, pro recenzi a swatch odstínu Throb klikněte SEM). 
P.S. To víčko jde s trochou námahy sundat, jako u Chanela, lakování je pak stabilnější.
Cena: 13,5 GBP v UK, cca 350 Kč
Salcura je značka, kterou jsem si jednou při příležitosti nějaké akce prohlížela na feelunique, jinak o ní nic moc nevím. Přišel mi opět personalizovaný produkt DermaSpray Intensive - je to spray, který uklidňuje podrážděnou a citlivou kůži. Má jít o přírodní sprej k výživě a uklidnění citlivé pleti, která trpí na dermatitidu, svědivou kůži, lupénku, ekzém. Voní po eukalyptu, je takové mastnější konzistence, ale zároveň lehký, nicméně mírně olejový pocit po aplikaci přetrvává. Přišel mi příjemný.
Na vzorku mi chybí složení, cena je v letáku 449 za 100 ml, ale na lekarna.cz jsem ho viděla levnější.
Nakonec jsem dohledala složení na feelunique /zdroj/ Ingredients: Water (Aqua), Vitamin and Mineral Solution, Dead Sea Minerals (Maris Sal), Vegetable Glycerine, Sea Buckthorn Oil, Hippophaes Rhamnoides), Swamp Paperbark Tea Tree Oil (Melaleuca Ericafolia), Tea Tree Oil (Melaleuca Alternifolia), Eucalyptus Oil (Eucalyptus Globulus), Manuka Oil (Leptospermum Scoparium), Australian Sandalwood Oil (Santalum Spicatum), Lemon Tea Tree Oil (Leptospermum Petersonii) Peppermint Oil (Mentha Arvensis), Lavender Oil (Lavendula Augustifolia), Rosemary Oil (Rosmarinus Officinalis), Wheat Germ Oil (Triticum Vulgare), Aloe Vera Oil (Aloe Barbadensis), Sunflower Oil (Helianthus Annus).
Weleda Čistící mléko/tonikum 2 v 1 jsem si přála vyzkoušet už delší dobu, ale mám citlivější pleť. Obecně ale výrobky od Weledy používám, především jejich mandlovou řadu neobsahující esenciální oleje a tělovou rakytníkovou řadu. Pokud mi sedne, nákupu se nevyhnu.  Cena je 329 Kč za 100 ml.
Palmer´s masážní krém proti striím jsem ještě nezkoušela, ale měla jsem doma tělové máslo z jejich olivové řady /z UK, Palmer´s se jinak prodával v Rossmanu/ a i když bylo dobré, mám raději výživnější másla od Korres. Každopádně jsem na něj zvědavá, četla jsem na ně většinou slova chvály, kdyby nefungoval, díky velikosti a konzistenci se bude hodit i na ruce. 
Je hutnější, spíše voskové konzistence, ale rychle se vsakuje a voní velmi jemně.
Cena: by měla být 225 za 125 ml, značka se prodávala v Rossmanovi, ale najdete ji i na feelunique. Složení:
Jako jedlá výplň v tomto čísle posloužily Bio Čoko-kokosky s Fair Trade čokoládou z biopekárny Zemanka. Jsem nadšená, protože si jejich sušenky si pravidelně kupuji na svačinu a jsou ukrutně dobré a poctivé. Určitě doporučuji jejich kokosky s javorovým sirupem a špaldové krekry. V boxu je také poukaz na 20% slevu v eshopu pekárny.
Velikost 30 gramů, plné balení, tj. 100 gramů, je od 39 Kč. Složení sušenek:
Jediným propadákem je z mého pohledu Eveline Slim Extreme 3-D Push Up krém pro dekolt, nebo tak něco. V letáku sice píší něco o termoaktivním séru, ale asi proběhla změna na poslední chvíli. Musím se přiznat, že jsem v oblasti krémů pro zpevnění poprsí tak trochu nevěřící Tomáš, myslím, že nefungují.
Tento jde ještě o krok dál, na svém obalu dokonce tvrdí "enlarges breast even by one size"...to aby se plastičtí chirurgové začali bát o zakázky.
Každopádně jeho konzistence je lehká, gelová a rychle se vsakuje. Fakt mi nevoní, přesně ten typ generické drogérie, co mi dráždí nos a tak nějak mám podezření, že bude nic moc... Složení tohoto zázraku:
Letáky, v LB myslí ekologicky, jsou jen tři.
Jak v mých očích obstál březnový LB? Se ctí. Líbí se mi prezentace, v porovnání s prvním vydáním, tedy samotný černý box, řezanka a dopis s pečetí. Cením jejich snahu představit širší veřejnosti méně známou značku jako je Illamasqua a menších značek jako Salcura a Weleda. Trefili se i s kokoskami z biopekárny Zemanka, budu mít zítra dobrou svačinku. Obdobně i krém Palmer´s který dost možná nevyužiji na strie, ale na ruce. Jediným velkým propadákem je pro mě krém na poprsí Evelin. Vyhovuje mi míra personalizace, dostala jsem odstín laku, který se mi líbí i spray pro citlivou, dermatitickou kůži. Lak od Illamasqui už sice doma mám, ale na druhou stranu mám doma většinu jejich laků. vedle tvářenek a štětců, je považuji za jejich "hvězdný" produkt a je prostě fajn, že nešli jen po značkách distribuovaných u nás, ale i za hranice.  
ALE předpokladem spokojenosti s tímto boxem je to, že chcete vyzkoužet Illamasqu a nemáte předsudky k trochu dražším lakům na nehty. Dovedu si totiž živě představit, jak někteří budou remcat, že jako lak v plné velikosti od neznámé značky si teda nepředstavovali, barva hnusná, je drahý a raději by plné balení makeupu/micelárky/sprcháče/tělového másla (doplň dle libosti). 
Peněz za box nelituji, ale zároveň jsem se definitivně přesvědčila o tom, že boxy pro mě nejsou. Raději si dva měsíce nekoupím box a budu mít na nějakou high endovou kosmetickou či pleťovou vychytávku, než element překvapení. Jako jediné negativum vnímám, že mi chyběla část balení, stane se, chápu lidský faktor, ale doufám, že se k tomu postaví čelem a vše rychle vyřeší.

A co vy na březnový Lady Box? 

Summary: This post about March edition of Lady Box is about first impressions of Czech version of  beauty box. If you want to read it, please, use translator.

30 komentářů:

  1. Tak to je mile překvapení, o tom, že tam Illa bude jsem nevěděla. Mě shodou okolností dnes dorazil balíček z Illamasqui (jako vždy, "šikula", objednala den předtím než byla 10% sleva :-( ale tvářenky jsou tak božské, že mi to ani tak nevadí. Já zatím ani jeden box nevlastnim, neboť mě baví zkoušet jen mnou vybrané produkty a 99% obsahu boxů je absolutně mimo můj radar.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A jaké si brala, mě zujaly ty půlené a nový štětec, ale uvažuji nad nákupem štětců koyudo z Japonska, tak jsem stále na vážkách. A slevy no comment, samozřejmě že jsem si koupila drahé kozačky, aby cca za půl hodiny přišel email s nabídkou 15% slevy. Murphyho zákony platí vždy a všude.
      Myslím, že máme velmi podobnou teorii, také si raději vyberu jednu věc, nad kterou jsem dlouze přemýšlela, než pět jiných, které za mě vybrali jiníí. Na druhou stranu je to pro většinu lidí příležitost jak se seznámit s neznámou značkou.

      Vymazat
    2. koupila jsem pudrovou klasiku Naked Rose a krémovou Zygomatic - což byl pro mě odvážný krok, neboť jsem měla v životě zatím jen 4 krémové tvářenky a šly pryč, neb s nimi neumím a musím říct bomba, úplně mi sedne, barva jak jen pro mě dělaná :-)
      P.s. tu pudrovku jsem vzala v setu s tím klasickým blush brushem, ale koukala jsem někdy minulý týden a měli akci na set již s tím novým blush blusherem

      Vymazat
    3. Ten Zygomatic chci taky, ale počkám na nějaké slevy, vlastně většina věcí z minikolekce naked byla opravdu moc povedená. Těším se na recenze

      Vymazat
  2. Mě na balíčku baví to překvapení, to jak se těším a netuším.... :) To překvapení, které se pak bohužel někdy změní ve zklamání, jako tentokrát. Illamasqua je skvělá a lak opravdu krásný, těším se, až ho vyzkouším. Palmer´s jsem používala v těhotenství, snad mi bude i teď vyhovovat. Bohužel Salcura mi dorazila na aknózní pleť, ačkoli pupínky neznám, pleť mám suchou a citlivou. Krém na poprsí a sušenky? - no comment.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě přijde, že ty sušenky jsou právě výplň, ne kosmetický produkt z boxu, a rozhodně je mi tento typ výplně milejší než sáčkový čaj, žvýkačka, nebo vialky parfému z drogérie.
      Krém na poprsí považuji za adepta výplňe odpadkového koše...
      Máš Throb, nebo jiný?

      Vymazat
    2. Mám Throb a jsem ráda! Viděla jsem ho u tebe, protože s Illamasquou jsi mě seznámila právě ty :) Takže jakmile jsem se dozvěděla, že bude v Ladyboxu šla jsem k tobě pátrat :) Vypadá moc dobře!
      A sušenky - přesně jak píšeš - kdyby to byl dárek navíc, aby krabička nerachtala, tak se nezlobím, ale dát tam sušenky jako jeden z produktů? Žvýkačky a čaje - to už je taková sranda :)

      Vymazat
    3. Je moc hezký a takový elegantní. Mě ty sušenky nevadí, byly vynikající a vlastně vše k IL mi přijde jako hezjý bonus, poletuji stále na růžovém obláčku.

      Vymazat
  3. Aj keď to tak asi nemá fungovať, kamarátka si ladybox objednávala dnes, keď videla, že je tam lak od Illamasqui. Vždy nejaký chcela a rada vyskúša aj ostatné veci z boxu, takže žiadne vyhodené peniaze.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak jí budu držet palce, ať má ten který si bude přát, právě ta Illamasqua se vyplatí, ty ostatní věci jsou pak příjemný bonus :).

      Vymazat
  4. si to tady tak čtu a u toho chroupám ty sušenky... jsou fakt boží a je mi úplně jedno, že je večer.

    no ale chtěla bych se vyjádřit k eveline (než dochroupám tu poslední sušenku). pravidelně jsem si tuhle kosmetiku kupovala v polsku a přijde mi o dost lepší než třeba lirene. nějaké sérum na poprsí jsem od nich měla, podle obalu, co si tak pamatuji, vypadalo jinak... ale fungovalo! no pamela ze mě nebyla, ale fakt jsem měla pevnější poprsí tak jen tak, sušenky jsem snědla, jdu zkusit nalakovat!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý viď, mám pocit, že vyhrály nějakou cenu za chuť, rozpouští se na jazyku, dokonce ten pytlík hypnotizuju i když jsem upekla mrkvovo jablkové muffiny.

      Tak já třeba Lirene nikdy nepoužívala, takže to že je eveline lepší ti můžu jen věřit. Takže je to něco jako Zjaja? Jako průměr a sem tam něco dobrého? Mě spíš irituje to zvětšení o jednu velikost :), akorát prsa vypínat nepotřebuju, páč není co :))).

      Vymazat
    2. no právě že lirene je minimálně dvakrát tak lepší než ziaja. bych to sestavila asi takto lirene - ziaja - eveline - dax (ten se u nás ale snad ani neprodává)
      dokonce jsem od eveline měla tenkrát nějaký makeup a super. jinak jo, to s tím zvětšeným poprsím je blbost, kdyby to tam výrobce necpal, že o dvě velikosti, tak by asi udělal líp!

      no sušenky už nejsou, tak asi nic. no tak já půjdu.

      Vymazat
    3. teď to po sobě čtu znova a chtěla jsem říct, že eveline je dvakrát lepší než ziaja. asi mi ten cukr z kokosek otupil mozek.

      Vymazat
    4. Ale je třtinový a fair trade, to tě musí povzbudit, že podporuješ ten trade! Fakt jsou moc dobé.

      Teď si mě nalákala na ten Lirene, na druhou stranu jsem si na několika blozích přečetla jak ten evelin hezky voní, tak to teda moc ne. Na druhou po pořečtení Tvého tvárenkového speciálu mám chuť nakoupit tak deset tvářenek, takže musím mít pevnou vůli.

      A není to zvláštní, že ty polský firmy vymejšlej tak úderný jména značek?

      Vymazat
    5. tak ti nevím, nenávidím ladybox. dneska co? dneska jsem utratila stovku v drogérii a kupovala jsem jenom odličovací tampóny a dvoje balení biozemanka sušenek. asi to je začátek slušné závislosti. jo a to jedno balení jsem hned v autobuse snědla! (a teď mě bolí bříško)

      hele úderný jména... to mi ani nepřijde. mě spíš dostává jejich design/grafika, protože veškeré polské značky vůbec jako polské nepůsobí. třeba zrovna ten evelin na mě působí jako třikrát dražší značka z parfumérie už jenom tím, jak vypadá obal. no je pravda, že lirene vypadá levněji, taky je levnější, ale furt to vypadá dost dobře. a to samé prostě grafika jejich www a tak. i když ziaja to myslím moc s obaly nevychytala, furt se mi to líbí víc, než třeba náš dermacol, který mi přijde, že zamrzl v devádesátých letech. jo a to se ještě nezmiňuji o tom dax, jejich makeup jsem si před těmi lety koupila do zásoby jen kvůli tomu obalu. no a to samé vlastně i pro inglot... tak nějak mě ta polská kosmetika fascinuje!

      hele myslím, že speciál už ti nedá nic nového, teď už budou jenom takové dost profláklé známé věci, které beztak už máš doma. jinak já tedy určitě upřednostňuji eveline před lirene. eveline mi přišel fakt kvalitou o třídu výš a ta jejich body slim extreme (nebo jak) séra a krémy fakt funkční. což jsem tedy nemohla říct třeba o dermacolu zeštíhlujím nebo dalším z české drogérie.

      Vymazat
  5. Mám podobný názor na boxy jako ty. Navíc nemám moc ráda překvapení. I dárek si radši vyberu sama. Nechci dostávat něco, co nechci :)
    Ale zmínka o Illamasce vyřadila veškerou logiku z provozu a hned jsem objednávala. Až pak mi došlo, že téměř jistě bude v boxu lak. A já nelakuju. Naposledy jsem měla nalakované nehty asi tak před 15 lety. Bezbarvým lakem.
    Nicméně, dostala jsem odstín Throb. Naprosto úchvatná barva, takovou miluju na rtech. Lak už jsem ho vyzkoušela, je opravdu nádherný. Hmmm, ještě lepší by bylo, kdybych neolakovala vše okolo, kůží na prstech počínaje, papíry na stole položenými konče :) Holt mi chybí praxe. Jo, a taky odlakovač. Bude nutné ho pořídit. Jen doufám, že tohle nebude začátek lakové mánie.
    Zbytek boxu - žádné velké nadšení. Personalizace se tak úplně nepovedla, uvedla jsem, že mám suchou pleť a dostala přípravek na akné, což mi až tak nevadí, protože i na té přesušené pleti se mi stejně objevují pupínky.
    Petra

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám překvapení ráda, ale znám se, takže upřednostním překvapení z nákupu přes internet na základě svatchů, než zajíce v pytli, protože bych i po předplatném boxu toužila po high end kosmetice, OVŠEM, po nákupu high end kosmetiky netoužím po boxu.

      Lakuje se skvěle, že. V tom je Illamsqua bez konkurence. A doporučuji také koupit ty šťouchátka do uší s ostrou špičkou, dobře se s nimi začišťují přesahy.

      Vymazat
  6. Skvělá recenze, na ten lak se strašně moc těším!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za pochvalu, těším se na tu tvoji. Má též Throb?

      Vymazat
  7. Musim se priznat, ze zatim jsem nemela zadny Ladybox. Ani ten, co mi nabizeli zdarma k zrecenzovani. Ale vis jak, nikdy nerikej nikdy a kdo vi co me nekdy v budoucnu presvedci.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Třeba, mě příemně překvapilo, jak se zlepšili v prezentaci. Třeba tam časem bude něco ještě úžasnějšího.

      Vymazat
  8. Docela dobrý obsah :))

    nikol-kach.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  9. Mám na box asi úplně stejnej názor jako ty. Od Ill jsem na 90% čekala lak, a dostala jsem taky Throb, takže jsem naprosto spokojená, zas tak moc červených ve sbírce nemám, takže tento jen vítám!

    Jo, ty kokosky jsou naprosto luxusní. špaldový krekry si taky kupuju, dost si na nich ujíždím...hned u práce mám Rebio, takže odolávat jejich dobrotám je sakra těžký...ale zas si říkám, že lepší, než si koupit třeba koblih nebo bagetu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám Throb ráda, protože je dospělá červená, se kterou žádná neudělá ostudu, to kdyby daly Collide, to by byla jiná.

      Se zemankou s tebou nebudu polemizovat, ty jejich krekry jsou chutná mňamka, která není plná sajrajtu. My zase máme blízko bytu dva bioobchody, kde prodávají různá lákadla, ještě že se často nedostanu na náplavku na trh, to by můj rozpočet teprv trpěl.

      Vymazat
  10. Ač jsem si předešlé boxíky objednala tento zatím ne a ani nevím jestli mám :) Láká mě pár produktů, ale uplný zázrak to tentokrát není :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Spíš to záleží na tom, jestli je pro Tebe Illamasqua značka která sama o sobě utáhne box...páč mě přijde zázrak, že je to vůbec napadlo 8).

      Vymazat
  11. Ladybox jsem si ještě neobjednala a vůbec nevím jestli to má cenu, ale jak tak na to koukám vypadá to moc dobře.:)
    Zvu tě ke mně na giveaway.:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Záleží co si za své peníze představuješ a ano, vypadá to opravdu moc pěkně.

      Vymazat