Obdivná recenze / Review: By Terry Rouge Terrybly 804 Kiss Me Quick

Jsem rtěnková, miluji rtěnky všech barev, po řadu let jsem ráda zkoušela různé značky a hledala takovou, která by se blížila dokonalosti, rukama mi prošel Chanel, Lancome, MAC a mnoho dalších a zřídkakdy se mi stalo, že bych měla rtěnky ze všech řad, které značka prezentuje a všechny by mi přišly dobré. Až jsem narazila na rtěnky By Terry, jak původní Rouge Délectation, tak ty novější Rougle Terrybly se svou konzistencí z mého pohledu téměř blíží dokonalosti.
Při prvním nákupu rtěnky z řady Terrybly jsem sáhla po kusu ze shimmerové řady proto, že mám doma většinou krémové barvy. Dalším důvodem bylo chválení Haničky, avšak nejvíc mne zaujal popis barvy, tělová fialová. Odolaly byste? Já ne. Takže přestavuji Rouge Terrybly Shimmer 804 Kiss Me Quick. 
S barvou jsem velmi spokojená, základem je fialová, která obsahuje jemné stříbřité holo-odlesky, jež jsou velmi decentní, dodávají rtům objem. Ovšem ta fialová není příliš výrazná, obsahuje podíl béžové, takže na rtech v určitém osvětlení vypadá neutrálně a je to mi mezi mauve a chladnou růžovou. S touto rtěnkou nebudete mít problém v konzervativnějším prostředí, případně pokud zkoušíte i něco jiného než mrtvolně tělové odstíny, může být Kiss Me Quick ideálním mezikrokem ke klasicky nalíčeným rtům, barva je sofistikovaná a elegantní.   
Ačkoli je barva nádherná, není to ten hlavní důvod proč jsem nadšená, to co tuto rtěnku dělá vyjímečnou je její geniální konzistence a nadstandartní pigmentace. Konzistence je krémovo-vosková, rty jsou plně nalíčené po jednom tahu, nadneseně řečeno, aplikuje se skoro sama. Shimmerová řada obsahuje holografické odlesky, dole v detailu, nejsou vůbec hrubé, tj. nejsou "cítit" na rtech a voní klasicky, jako rtěnka, žádná otravná ovocná parfemace.  
Velmi příjemný je i "pocit" rtěnky na rtech, je lehká a jemně klouže. Rtěnky řady shimmer terrybly slibují bojovat proti vráskám /složení obsahuje kyselinu hyaluronovou/, toho jsem si nevšimla, každopádně rty nejsou vysušené, pokud čekáte velkou hydrataci, toho se zrovna nedočkáte. Výdrž na rtech je nadstandartní, vydrží nápoj i menší svačinku, oběd nikoliv. 
Balení: Za své peníze dostanete perfektní produkt, nejen co se týče obsahu, ale i formy. Balení je luxusní, těžké, kovový tubus s magnetickým uzávěrem můžete ukládat do fialového saténového pytlíčku.  Především ve srovnání se obaly rtěnek typu Armani (také magnetické) vynikne kompaktnost a normální, nepředimenzovaná velikost. Považuji jej za jedno z nejlepších v kategorii luxusních rtěnek, vejde se do kabelky i do kapsy, líbí se mi, že nekřičí do světa značku
Cena: je, co si budeme nalhávat, vysoká 36 EUR, tj cca 930 Kč. Na druhou stranu, podívejte se kolik stojí v Sehoře rtěnky Chanel, NARS, nebo Helena Rubinstein, je to srovnatelné. 
Složení:
Verdikt: Po letech zkoušení mohu konstatovat, že nejsem ochotná dát plnou cenu za rtěnky "velkých" značek, přijde mi, že v jejich klasických řadách není kvalita taková jakou za své peníze očekávám. Oproti tomu By Terry je jedna z mála značek u které jsem ochotna akceptovat její cenu, prostě proto, že splňuje vše co od rtěnky požaduji, má vysokou pigmentaci, dlouhou výdrž a příjemnou parfemaci, praktický a luxusní obal prostě je to produkt dokonalý po všech stránkách. By Terry Rouge Terrybly 804 Kiss Me Quick je fialová rtěnka s mikroskopickými holografickými odlesky, který nenajdete u jiné značky na trhu. Pokud milujete rtěnky, ty od By Terry jsou absolutní nezbytností. Jediným záporem je totiž vyšší cena a obtížná dostupnost (tj. nemožnost vyzkoušet).  

Pokud by Vás zajímalo něco málo o značce by Terry a jak vypadá shimmerová rtěnka z původní řady Rouge Délectation, podívejte se na mou recenzi Frozen Watermelon

Summary: Ok, By Terry lipsticks are high-priced, though you receive almost flawless lipstick. To be fair, if you are looking for super moisturizing lipstick, look elsewhere, this one is classic lipstick formula, unbelievably richly pigmented, yet not too waxy or clogging. You get on perfectly covered lips in one glide. Application is flawless, it lasted for several hours on my lips, even during drink and small snack . By Terry Rouge Terrybly 804 Kiss Me Quick is mauve lipstick with nude base and silver shimmery effect, very sophisticated and work appropriate. I love it and more than willing to pay high end price of By Terry lipstick, just because they deliver.  

8 komentářů:

  1. Měla jsi ji dnes na sobě že? :) Tato rtěnka mi připomíná na Charactere od Chanel s tím rozdílem že by terry je maslíčko a Chanel drhne a škrábe :) A jako starší ročník můžu říct že by terry rtěnky opravdu pečují o rty a mají znatelný vyhlazovací efekt

    OdpovědětVymazat
  2. Ano, uhodla. Mám ji na rtech prakticky pořád, případně ten by terry lesk, jsem zoufale monogamní :). Kouzlo by Terry spočívá v konzistenci o tom se nebudeme přít.
    Jak ti držel parfém?

    OdpovědětVymazat
  3. Vypadá skvěle, to jako jo. Ta cena je ale dost vysoká :/ Nicméně přijde mi jako přesně ten typ kosmetického výrobku, který bych chtěla najít pod stromečkem.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Cena odpovídá kvalitě :). Na druhou stranu, nemusel by se dotyčný/ná trefit s odstínem.

      Vymazat
  4. Ty, ty, ty!!! Já se v rtěnkách teď objevila a tohle zní dokonale. Máš nějaký tip na blog, kde jsou swatche rtěnek realistické? Koukala jsem na svoji oblíbenou karlasugar.net a tam po rtěnkách ByTerry ani vidu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nemám, bohužel, ale na by terry jsou dobré blogy sofastars /Hanka má dvě publikované recenze a další rtěnky se jí chystám poslat/, black panties, visionarybeauty, best things in beauty a lipstick luvvies
      Pozor na fruity lashes, swatche jsou barevně úplně mimo.

      Vymazat
    2. Moc díky - určitě očíhnu; duo sofastar sleduji pravidelně, visionarybeauty a best things in beauty také ráda okukuji, ale už méně často než bych chtěla, black panties a lipstick luvvies jsem neznala, hned si to prozkoumám

      Vymazat