OPI Can´t Find My Czechbook

Nejsem z těch, co impulzivně nakupují laky, před nákupem se snažím přemýšlet jak daný lak doplní ty co mám doma, případně kam půjde nosit, což je důvod proč u mě nenajdete moc zelených a modrých a glitrových laků, navzdory tomu, že jich doma mám více než malé množství. Proto je celkem překvapující, že jsem si pořídila rovnou dva modré laky najednou. Jako první jsem lakovala OPI Can´t Find My Czechbook, nejen kvůli barvě, uznejte sami, lak s takovým názvem jsem si jako pravý musela lakovat jako první.

OPI Can´t Find My Czechbook je součástí letošní jarní kolekce Euro Centrale a laky jsou pojmenovány dle reálií České Republiky, Polska, Maďarska a Rumunska. Tento lak je "český" byť tedy šmolková modř není něco co bych nutně měla spojené s naší zemí. Zvláštní je, že zatímco v lahvičce je lak čistě modrý krémík, na nehtech jde mírně do zelena, ačkoliv ne tolik, abych jej označila za tyrkysový.
Lak je extrémně pigmentovaný, což znamená vynikající krytí, ale je třeba pevnější ruky při aplikaci, pokud přejedete má tendenci zabarvit pokožku. 
Na fotografiích jsou dvě tenké vrstvy, při opatrné aplikaci by mohla stačit i jedna. Cože je u takto výrazného laku poněkud překvapující, respektive většinou jsem měla u takových laků problém s aplikací, případně výdrží. Czechbook ale schne velmi rychle a zatím třetí den drží bez loupání a to jsem mu dala zabrat úklidem.
Barva je to již viděná, ostatně OPI u svých sezónních kolekcí obvykle sází na jistotu. Takže pokud hledáte podobný lak, podívejte se u China Glaze, taková For Audrey (jako že Audrey=Audrey Hepburn, co hrála ve Snidani u Tiffaniho=modrá krabička od Tiffaniho). Případně některé starší kousky OPI Whats with the Cattitude z kolekce Shrek, Essie Shelter Island, nebo My Chaffeur, ORLY Snowcone a mohla bych pokračovat.
Celkový dojem:
  • pozitiva: Skvěle pigmenovaný sytě modrý pastelový lak, ideální na léto.
  • negativa: Kolik z nás si může do běžného provozu nalakovat takhle výrazný kousek?
Summary: OPI Can´t Find My Czechbook is a polish that I was curious because of the name, I´m Czech so somewhat it isn´t so surprising that I ended purchasing it, despite blue polishes aren´t something I usually wear. I like, this periwinkle blue with a hint of green, color that didn´t transferred well on my photos. Formula of this one was great, very pigmented, one to two coats to full coverage, yet because of thicker consistency it could be tricky to apply. It also stains the skin if you are not careful enough with application. Color wise it is somewhat similar to "older" shades from OPI and other brands, otherwise Czechbook is a very nice cheerful pastel creme, ideal for upcoming summer. 

24 komentářů:

  1. Pane jo, nikdy bych neřekla, že se mi bude modrá takhle líbit! :)

    OdpovědětVymazat
  2. Nádherná modrá! Škoda, že na Slovensko v tejto limitke zabudli :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vážně, to se mi ani nechce věřit! Je to jejich hlavní jarní kolekce, není to tím, že ještě nedorazila?

      Vymazat
  3. Ta barva je úžasná, ale máš pravdu na běžné nošení to není. To si maximálně může dovolit moje dcera...Ale na pokoukání je ta barva úžasná a název ještě lepší...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem ráda, že v tomto se mnou alespoň někdo souhlasí. O tom, že je barva krásná a název také, nebudu polemizovat...

      Vymazat
  4. Já ho chci! Kvůli názvu i barvě. Já jsem totiž jedna z těch, co ho určitě bude lakovat do běžného provozu!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty si ho prostě musíš pořídit, tohle je lak přesně pro tebe, jen ho asi budeš padesátkrát vlastnit.

      Vymazat
    2. No hele, mám pocit, že takovouhle barvu nemám!

      Vymazat
  5. Krásný! A já normálně modré lakuji, hodí se to ke mě a líbí se mi to i na ostatních (pokud jim není 60 :-D)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě se líbí, ale na "oficiální" akce se pořád modrá takovéhoto typu nehodí, tmavomodrý Chanel jsem kdysi propašovala, ale jinak jsou tu limity. Ale i zkombinovaný na šedesátnici není k zahození.

      Vymazat
  6. Jé, konečně někde vidím tenhle Czechbook OPI lak :)! Sama si na něj brousím zuby a i na jiné z té euro kolekce. Tak vidím, že je krásný:). A musím podotknou, že máš nehty nalakované bez chybičky, jak jsi to dokázala ?!:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sama jsem byla překvapená, že jsem si odnesla jen dva, ale pro ostatní bych prostě nenašla využití, nebo je v podobné veri doma mám. Děkuji za pochvalu, je to cvikem, zkus pro pobavení najít staré fotky lakování, to bylo něco :).

      Vymazat
  7. modre laky velmi neoblubujem, no tento odtien je fakt peknysä :)

    OdpovědětVymazat
  8. Krásná barva a ten název odstínu! A s tím využitím nemůžu souhlasit, já si různě bláznivě lakuji nehty i na běžný provoz (modrá, zelená, černá, neonové barvy...), a to učím na střední škole! :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Souhlasím, ale s druhou částí nechci polemizovat, jsou ale taky profese, kde si takto výrazný lak dovolit nemůžeš. Pokud pracuješ se studenty, můžeš si dovolit prakticky cokoliv.

      Vymazat
  9. To je krásná modrá!! A já po ní pokukovala! Musím jí mít? :D

    OdpovědětVymazat
  10. Nemusíš, v podstatě je velmi podobný předcháejícím lakům, ALE dokud ho nevyzkoušíš, nebudeš mít klid.

    OdpovědětVymazat
  11. Ahoj zvu tě na svojí první GA http://nikol-kach.blogspot.cz/2013/04/prvni-giveaway-pro-vas.html
    Byla bych ráda za tvoji účast. :)

    OdpovědětVymazat