Recenze: Missha M Perfect Cover B.B. Cream v odstínu 13

Píše se mi to těžce, přetěžce, ale narazila jsem na BB kém, který mi dělá divy s pletí. Bohužel v tom negativním slova smyslu. Vzhledem k dobrým recenzím na internetu jsem kývla na testování Missha M Perfect Cover BB krému, který mi laskavě poskytl eshop bbcreamshop.sk, takže jim děkuji. 
BB krém slibuje, kromě krásné pleti a dlouhé výdrže také redukci pigmentových skvrn, hydrataci a prevenci před stárnutím a dokonce redukci výskytu nečistot jako je akné! Byla jsem zvědavá. Po prvním testování vypadal opravdu dobře, efekt na pleti je velmi pěkný, konzistence je krémová, na pleti se téměř rozpouští, krásně se roztírá, nezalézá do pórů, pleť vypadá  sjednocená.
Krytí je spíše střední, ale s výraznějším rozjasňujícícm efektem. Měla jsem pocit, že vytváří pěstěný vzhled, který je spíše lesklejší, ale pokud jej zkorigujete matným pudrem, výsledkem je krásně sametová pleť. Sám o sobě je můj vkus až příliš lesklý. Výdrž v zimních měsících bych odhadla cca na 6 hodin, pak se začne ztrácet, ale není nikdy nezmizí zcela, jen mastnější části obličeje se více lesknou.  Suma sumárum, jde o středně krycí makeup.  
Více méně spokojena jsem byla i s odstínem 13, většina BB krémů má buď výrazně nažloutlý, nebo narůžovělý podtón, Missha je spíše neutrální béžová. Na velmi bledé pleti s chladným podtónem  a začervenáním kolem nosu vypadá přirozeně, tedy první půl hodinu po nanesení. Poté zoxiduje do růžovějšího odstínu, který je vhodnější spíše do letních měsíců. Nikterak přehnaně, ale nevypadá tak přirozeně a přechod mezi čelistí a krkem je zřetelný (to je konstatace pro potřeby recenze, ne že bych si malovala obličej natmavo a krk nechala jak alabastr).
Už jsem mnohokrát psala, že mám citlivou pleť se sklonem k dehydrataci, v zimě sušší, v létě s mastnějším středem, ale vzhledem k tomu, že si hlídám jakou kosmetiku používám, nemám s ní velké problémy. Snad jen mimické vrásky kolem očí a občas hormonální akné v mastnějších částech obličeje. Po třítýdenním pravidelném používání Misshy nastoupila dermatitida. Měla jsem akné jako v pubertě, jak podkožní boláky, tak krupička na čele a zarudnutí kolem nosu. Poté co jsem bb krém přestala používat se problémy začaly zmírňovat. Ale nebyla bych to já, abych si po čtyřech týdnech nedala repete, přeci jen jsem nechtěla být nespravedlivá, co kdyby...a výsledek byl podobný, jen se dostavil rychleji. Za mě je to jedno velké ne. 
Nejsem si zcela jistá co je důvodem proč mi nevyhovuje. Neřekla bych, že jde výhradně způsobeno silikony, minerálním olejem či parabeny, je jich sice v tomto bb krému požehnaně, ale ne dramaticky více, než ve většině asijské, nebo běžné produkce z drogerie a kosmetiku se silikony a minerálním olejem používám a takový typ akné jsem dosud neměla. Není to také tím, že bych nesnesla pravý asijský BB krém, obsahující bělící složky, protože mi jich rukou prošlo vícero (BRTC, Holika Holika, Innisfree, Skin Food, Skin 79 a řada no name vzorků) a takovou reakci jsem neměla. Spíš mohu konstatovat, že Missha Perfect Cover BB krému, mi z nějakého neznámého důvodu vyvolává akné, byť efekt po nanesení je pěkný. Proč? To ví jen nejvyšší...
Složení (nebylo na krabičce, staženo z US stránek značky Missha): Water(Aqua), Cyclomethicone, Ethylhexyl Methoxycinnamate, Zinc Oxide, Caprylic/Capric Triglyceride, Mineral Oil, Phenyl Trimethicone, Talc, Arbutin, Hydrolyzed Collagen, Dimethicone, Macadamia Ternifolia Seed Oil, Squalane, Adenosine, Cetyl PEG/PPG-10/1 Dimethicone, PEG-10 Dimethicone, Polyethylene, Beeswax(Cera Alba), Glycerin, Propylene Glycol, Caviar Extract, Algae Extract, Rosa Canina Fruit Oil, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Fagus Sylvatica Bud Extract, Ceramide 3, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Extract, Chamomilla Recutita (Matricaria) Flower Extract, Sodium Hyaluronate, Sodium Chloride, Fragrance(Parfum), Methylparaben, Propylparaben, Disodium EDTA, Hydroxyisohexyl 3-Cyclohexene Carboxaldehyde, Butylphenyl Methylpropional, Benzyl Salicylate, Hydroxycitronellal, Alpha-Isomethyl Ionone, Hexyl Cinnamal, Linalool, Citronellol
MAY CONTAIN[+/-; Titanium Dioxide(CI 77891), Iron Oxides(CI 77491, CI 77492, CI 77499)]
Pozitivně bych hodnotila balení, mám menší velikost, 20 ml, není předimenzované /rozuměj plné vzduchu/ jako u jiných výrobců, krásně se vleze do kabelky. Tuba je s hubičkou, větší balení 50 ml má integrovanou pumpičku.
Verdikt: Missha M Perfect Cover B.B. Cream v odstínu 13 je velmi povedený co se konzistence, výdrže a barvy týče. Není příliš žlutý, ani růžový, nedejbože šedý, nejen že pleť po aplikaci vypadá projasněná (odráží se světlo, ale není lesklá), také slušně kryje (střední krycí schopnost), ve výsledku krásně sjednotí a nevytvoří masku, která by se nahrnula do pórů či vrásek. Dále je příjemně hydratační a má SPF 42, potud samá chvála, ALE při pravidelném používání se objevuje akné a dermatitida (nejsem jediná, narazila jsem na podobné hodnocení na blogu hellobeauty i U dvou Verunek). Pokud jej budete používat příležitostně, klidně ho doporučím, na denní nošení, minimálně jedincům s citlivější pletí, rozhodně ne. Obejít širokým obloukem, nadělá více škody, než užitku.
P.S. Ještě bych chtěla pochválit eshop za rychlé odeslání balíčku a přibalení vzorečků. Pokud nedůvěřujete levnějším nákupům v exotickým krajinách, je tu k dispozici slovenský eshop http://www.bbcreamshop.sk/, místo, kde najdete nejen řadu bb krémů, ale i asijské pleťové kosmetiky (poštovné je myslím od 3 do 6 EUR).  

Prohlášení/Disclaimer: Opakovala jsem to párkrát v textu, ale pro pořádek, krém poskytl k recenzi eshop bbcreamshop.sk, názor na něj je můj vlastní/ Item was given to my by PR company for testing as is stated in the text. 

Summary: I was given Missha M Perfect Cover BB cream in shade 21 for review by Slovakian eshop and I´m glad for it, even though this cream causes me severe acne bouts with regular usage. After three weeks of daily using, it makes my sensitive, dehydrated skin look terrible, but for occasional wear effect of this BB cream is very pretty. Skin looks natural, luminous, cream has a good medium coverage and fine texture. It hydrates skin, so staying power is aprox. 6 hours and then it starts to fade. And SPF is 42. If you have a normal, or oily skin, try it, people with sensitive one, please, avoid it, it contains high amount of skin irritating ingredients.

30 komentářů:

  1. hm. jsem tedy tuto reakci neměla, ale vůbec je zvláštní, že tahleta missha tím začíná být pověstná!

    víc mě ale dostalo to, že ti je ta 21 dobře. nevím proč jsem si myslela, že jsi alespoň ještě tak o dva odstíny světlejší než já. mně ta 21 taky sedla jen s výhradami a v zimě byla přece jen o něco tmavší, než bych si představovala. a trošku oxidovala to jo, ale nic výrazného.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To ti závidím, přijde mi že ze všech testovaných bbček tohle dělalo největší paseku.

      Btw máš pravdu, to je když recenzi nepíšu doma...mám totiž číslo 13, opravil jsem to, moc děkuji za upozornění. Tak nevím jestli se na mě projevuje psaní, nebo jen blbnu.

      Vymazat
    2. no už jsem si říkala... 13 jsem ještě nezkoušela, ale stejně si myslím, že jsi světlejší než já. takhle věta asi moc nedává smysl, ale nevadí...

      Vymazat
    3. Nabízet vzorek mi přide jako danajský dar...a asi jo, jsem světlejší něž většina lidí v okolí.

      Vymazat
  2. ja mám takýto istý len o ničo svetlejší sa mi zda .:)



    eeverywomen.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  3. Z počátku hodnocení jsem byla nadšená, ale pak to o akné a dermatitidě je teda síla, takže ho ani zkoušet nebudu :D..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem byla spokojená, trochu jsem měla výhrady k lesku, pak už ne, nemile mě to překvapilo.

      Raději mám jiné značky z vyšší cenové kategorie By Terry, nebo Le Metie De Beaute, ale z nižší cenové kategorie mi lepší přišla Gabriella Salvete na kterou mám rozepsanou recenzi.

      Vymazat
  4. Přesně tohle BB může i za moje kožní problémy a hnusné akné. A na mě i hrozně moc kryje.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já vím, četla jsem to :).

      Mě také přijde na mě krycí, v porovnání jaké makeupy používám, ale objektivně v tom co je na trhu je spíš středně krycí.

      Vymazat
  5. A nemůže to být nějakou hormonální změnou, jídlem, počasím - horko, dusno, atd?
    Páč já od recenzí dala ruce pryč poté, co mi jeden přípravake nedělal dobře a za půl roku se mi zdál jako nejlepší na světě %). Prostě pleť blbne a někdy třeba před PMS něco nesedne, atd. Je jasné, že tři týdny jsou tři týdny, ale nemůže to být něčím jiným?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Psala jsem to už v recenzi, proto jsem ho jej testovala dvakrát a různě během cyklu. Tři týdny, pak pauza a znova. Chtěla jsem si být opravdu jistá, že to není hormonálního původu. Vzhledem k tomu, že jsem testovala v ještě před tím než se oteplilo, tak horkem/dusnem to nebylo, jídlo jím pořád stejné. Navíc to akné bylo opravdu jiné, než PMS, v daleko větš míře a na jiných místech.

      Vymazat
  6. Já jsem z něj byla nadšená. Ale... také se mi začalo objevovat akné. Přestala jsem tedy bíbíčko používat a akné se stále ne a ne zbavit :/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ovšem je to výrazně lepší, než když jsem ho používala.

      Vymazat
    2. Nejhorší je, že to hojení trvá pekelně dlouho, u mě je to dvojnásobek času používání...

      Vymazat
  7. Mám také hodně citlivou/suchou pleť a tenhle BB používám tak rok a nic mi s pletí neudělal.. Občas prostřídám i s normálním makeupem, ale to je minimum. By mě zajímalo kde je ta chyba :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V čem má ta chyba být? Že máme každá jinou pleť s podobnými problémy :)?

      Já si myslím, že většině lidí sedne, četla jsem spoustu nadšených recenzí a efekt bb krému je moc pěkný, ale prostě a jednoduše mi nesedl a několika známým taky. Tak je je fér to napsat, v zíplavě pozitivních recenzí je to jak kapka v moři, ale je dobré vědět, že ti toto bb může rozhodit pleť, nemusí, ale může.

      Vymazat
    2. Tak jsem to nemyslela- zájimalo by mě jaká látka tohle dělá;) To že někomu něco vyhovuje a druhému ne mi je jasný:))

      Vymazat
    3. Fajn, já jsem to zas nepochopila :)). Mě taky...

      Vymazat
  8. Díky za tenhle článek!

    Možná to tedy nejsou samotné silikony (ale ruku do ohně bych za to nedala - v mém případě), ale jedno vím jistě: dlouhodobě už tenhle krém nikdy.

    Verunka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Není zač, trvalo to pěkně dlouho, stejně jako testování a léčení pleti.

      Fakt netuším čím to je, By Terry obsahuje silikony a nic nedělá...tak nevím.

      Vymazat
  9. zaznamenala som to podobne....najprv najlepší produkt na svete, potom katastrofa vo forme akné ... vysadila som, a opať je všetko OK...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to víceméně potvrzuje, že je něco špatně, škoda, efekt je opravdu pěkný.

      Vymazat
  10. Já měla Misshu real signature. Po 14 dnech použití - červené fleky, a extrémně zvětšené póry.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak póry jsem měla normální...velké jako vždy :), tak to vypadá, že se značce budu vyhýbat, respektive neseberu odvahu zkusit něco jiného.

      Vymazat
  11. Dermatitida?! Šišmarja to jako vážně?!
    Já osobně si nemůžu vynachválit BB od Skin79. Ač nepřírodní (což mě štve), je pro mě zatím nepostradatelný. Teď mám na stole k testování BB od Lavery, tak jsem zvědavá.
    Bebe

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Říkala paní doktorka na kožním :) i když ne taková, jaká vyleze v googlu při zadání slova dermatitida, to je skoro horor, to bych ktému křivdila.

      Skin jsem také měla a příliš mi nesedl, raději mám BRTC. Budu se na tu Laveru moc těšit.

      Vymazat
  12. BB krém jsem si objednala ze zahraničí a hrozně jsem se na něj těšila. Viděla jsem na něj spoustu kladných recenzí a hlavně mě nalákala barva, protože jsem od přírody bílá jako zeď. :)
    Přišel mi před pár dny, zkoušela jsem ho na ruce, na tváři – naprosto bezvadný!
    Měla jsem ho na sobě jenom dva dny a dnes ráno mám červené fleky na obou tvářích, jakmile si na ně sáhnu, moje kůže je kropenatá a zkrátka ne taková, jaká byla předtím. Musím také říct, že jsem nikdy podobnou reakci na nic neměla, ačkoliv mám velice citlivou pleť, nikdy jsem neměla ani známku akné. (vždy max. jeden malý pupínek)
    Škoda, že jsem na tvou recenzi nenarazila již dřív, mohla jsem tomuto problému nějak předcházet a BB si nekupovat. :/ Nevím, na co moje kůže reaguje špatně, asi na ty bělící složky (s BB mám zkušennost poprvé, vždy jsem používala akorát lehce krycí makeupy).

    Nechci tímto házet asijské BB krémy do jednoho pytle, věřím, že některé z nich opravdu dělají zázraky, ale já už mám po téhle zkušennosti nějak strach a asi se zase vrátím ke svému Invisible Fluid makeupu od Estée. :D

    OdpovědětVymazat
  13. BB krém jsem si objednala ze zahraničí a hrozně jsem se na něj těšila. Viděla jsem na něj spoustu kladných recenzí a hlavně mě nalákala barva, protože jsem od přírody bílá jako zeď. :)
    Přišel mi před pár dny, zkoušela jsem ho na ruce, na tváři – naprosto bezvadný!
    Měla jsem ho na sobě jenom dva dny a dnes ráno mám červené fleky na obou tvářích, jakmile si na ně sáhnu, moje kůže je kropenatá a zkrátka ne taková, jaká byla předtím. Musím také říct, že jsem nikdy podobnou reakci na nic neměla, ačkoliv mám velice citlivou pleť, nikdy jsem neměla ani známku akné. (vždy max. jeden malý pupínek)
    Škoda, že jsem na tvou recenzi nenarazila již dřív, mohla jsem tomuto problému nějak předcházet a BB si nekupovat. :/ Nevím, na co moje kůže reaguje špatně, asi na ty bělící složky (s BB mám zkušennost poprvé, vždy jsem používala akorát lehce krycí makeupy).

    Nechci tímto házet asijské BB krémy do jednoho pytle, věřím, že některé z nich opravdu dělají zázraky, ale já už mám po téhle zkušennosti nějak strach a asi se zase vrátím ke svému Invisible Fluid makeupu od Estée. :D

    OdpovědětVymazat
  14. děkuji, chtěla jsem bb krém objednat, ale více reakcí je negativních, takže upouštím od toho :)

    OdpovědětVymazat