Co mě poslední dobou baví, aneb dubnoví oblíbenci z řad dekorativní kosmetiky

Na začátek mám pro vás malou hádanku. Hádejte jaké tvrzení platí o mých nejpoužívanějších produktech z řad dekorativní kosmetiky?
A) jsou douhodobě jako přes kopírák
B) nejsou, kromě jednoho MACu dostupné v ČR
C) když si nějakou značku/ky oblíbím, mám tendenci jí být věrná a tak trochu eliminovat ostatní
Kdo tipuje, že všechny tři odpovědi jsou správně, má pravdu. Pořádně jsem si to uvědomila při focení březnových a pak i dubnových oblíbenců, střídají se prakticky dvě značky - By Terry a Rouge Bunny Rouge. No s pro ty, které zajímá poněkud monotematická sestava oblíbenců jsem sepsala tento článek.
Oblíbené produkty, kterým se podíváme na zoubek podrobněji, jsou:
  • MAC Dazzle Light
  • Rouge Bunny Rouge Snowy Egret
  • Rouge Bunny Rouge Periwinkle Cardinal
  • Rouge Bunny Rouge Eclipse Eagle
  • Rouge Bunny Rouge Blackpepper Jay
  • By Terry Hyalurenová báze
  • By Terry Sheer Cover makeup
  • By Terry Wine List lesk
  • By Terry tvářenka Ombre Couleur Joues, jejíž název si nepamatuji a na krabičce není popiska, vím jen, že v názvu Chamois, tak odhadem Rose Chamois?
  • By Terry Kiss Me Quick rtěnka
  • Le Metier de Beaute Ginger Lily
  • Too Faced Lockdown báze se stíny v jednom, odstín Bondage
Začnu základem, tedy bází a makeupem. Mám jednoduchý, ale zrádný požadavek aby makeup vylepšil a nebyl vidět, tj. sjednotil pleť a rozjasnil ji. Zakrytí nedokonalostí nepožaduji, většinou si vystačím s korektorem. Báze má prodloužit výdrž makeupu, aniž by byla nepříjemná (rozuměj silikonově klouzavá).
By Terry Hyaluronic Hydra-primer je báze pod makeup obsahující kyselinu Hyaluronovou, netuším je-li její koncentrace taková, aby měla nějaké okem viditelné účinky, avšak textura tohoto krému je nadmíru příjemná. Po aplikaci mám "vlhký/chladivý" pocit, který je velmi komfortní. Tento základ prodlouží životnost makeupu a mám pocit, že i zjemní drobné nedostatky pleti.  
Jak jsem psala, preferuji makeup, který je téměř neviditelný, až na to, že sjednotí, vylepší a prozáří pleť a není "těžký" a na jeho nanesení stačí prsty, no a takový je přesně By Terry Sheer Cover. Mám odstín 2, který by měl být neutrální, 3 už je příliš žlutá. Přijde mi, že sheer cover opticky sjednotí pleť, projasní, prozáří, aniž by obsahoval třpytky či okem na fotce viditelné odlesky. Na pleti jej necítím a nevyvolává žádné alergie ani podráždění. 
Co se týče tvářenek, tak jsem se po pokusech najít ideální světle růžovou, "vrátila" k přirozenějším béžovo-broskvovým odstínům. 
Nejvíce jsem používala krémovou tvářenku Le Metier de Beaute Ginger Lily a klasickou pudrovou By Terry tvářenka Ombre Couleur Joues. V obou případech se jedná o decentní odstíny, které lze rozetřít do ztracena, nebo v silnější vrstvě použít na konturování.
Jako bázi pod oční stín a někdy také jako velmi jednoduché líčení nedám dopustit na Too Faced Lockdown bázi a stíny v jednom, moje Bondage je šampaňská s většími třpytkami, které jdou rozetřít.
Odstín je ideální na projasnění celého pohyblivého víčka /aktuálně mají jiné odstíny v akci na jahodě/, případně jej lze použít/smíchat s krémem a vytvořit rozjasňovač.
V Dubnu jsem používala stále dokola stejnou barevnou kombinaci očních stínů do banánku a jako linku RBR Blacpepper jay, do vnitřního koutku Snowy Egret, nebo MAC Dazzle Light, na víčko buď RBR Eclipse Eagle, nebo RBR Periwinkle Cardinal.
Rouge Bunny Rouge Blackpepper Jay absolutně dokonalý matný hnědý stín, jak konzistence, výdrž tak roztíratelnost na jedničku. Pokud máte rádi neutrální líčení a hledáte perfektní matný stín (není to zas až tak snadné, jak by se mohlo zdát), rohodně vyzkokušejte ty od RBR, pro mě jsou ještě zajímavější, než jejich shimmerové.
Rouge Bunny Rouge Eclipse Eagle /samostatná recenze ZDE/ chladná fialová se stříbrnými odlesky, na to že jsem se v první recenzi ofrňovala ji používám často, prakticky denně, velmi slušivá, snadno se nanáší, pořád platí, že bych snesla trochu jemnějji mletou konzistenci.
Rouge Bunny Rouge Periwinkle Cardinal chladná mátově zelená se shimmerem, velmi slušivý, dá se zkombinaovat prakticky s jakýmkoliv stínem, úžasně se kombinuje s hnědou, nebo červeno-hnědou. Ač vypadá velmi nenápadně, ale na očích vynikne.
Rouge Bunny Rouge Snowy Egret /samostatná recenze ZDE/ bílý se zlatavými odlesky, v určitém světle jde do platiny, spíše polo průhledný na oku, skvělý rozjasňovač a transformátor.
MAC Dazzle Light - jeden z nejoblíbenějších MAC stínů vůbec, je nadstandartně pigmentvaný béžová, který má výrazné narůžovělé odlesky (jediný MAC u kterého mám nové balení v šuplíku kdyby došel).
A na rty jsem nejčastěji používala nejnovější přírůstky od By Terry, které bok po boku vypadají hodně podobně, ale nejsou, je jen ve stejné, chladné barevné škále (psala jsem, že jsou to prakticky totožné barvy).
By Terry Kiss Me Quick rtěnka /samostatná recenze ZDE/ je fialovo-růžová rtěnka se shimmerem, ne, podobný nenajdete v drogérii. Vypěstovala jsem si na ní menší závislost, protože má tu správnou velikost (i praktický obal), konzistenci a je elegantní a zároveň relativně nenápadná.
By Terry Wine List lesk není úplně srdcová záležitost, protože cca dvě hodiny po nanesení jsou cítit maličké třpytky na rtech, asi jako moučkový cukr, rozhodně ne tak hrubé jako třeba v holografických produktech MAC, ale i tak lesk není zcela hladký. Nebýt toho barevně je téměř dokonalý. Jde použít v tenčí vrstvě, kdy není zas až tak výrazná, spíše je to tmavě růžový nádech a holografické odlesky, v silnější je to vínová s nádhernými, bohatými odlesky, které nemají konkurenci. Konzistence je velmi příjemná, hladká a lesk nelepí.
A na závěr malý knižní typ pro ty, co rádi čtou kulturologické studie. Víceméně náhodou mi padla v knihovně do oka kniha Šťastný věk od Vladimír Macury (znala jsem ho jen jako autora knihy o typologii národního obrození Znamení zrodu). Je to velmi poutavé čtení, které jde po tématech spjatých s ideologickým kánonem socialistické kultury.
Snad napoví náhled do obsahu.
A to je vše, v případě, že bystě měli zájem o nějakou samostatnou recenzi, nebo srovnání, dejte vědět v komentářích. Jak jste na tom oblíbenci Vy?

Summary: This post is about my April favourites, as you can see, they mostly consist of products by two brands By Terry and Rouge Bunny Rouge. If you want to read it please use translator. 

13 komentářů:

  1. Ty stíny jsou opravdu překrásné! Mohla bys je nafotit i na očích ,o) Tvářenku hledám v podobné barvě, takže se určitě podívám i po téhle :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já na to vždycky zapomenu, nebo je tak hnusné počasí a fotky vypadají špatně. LMDB stojí za pozornnost a seženeš ho na beautybay, nebo zunetě. By Terry je stará limitka a seženeš ji těžko, ale pěkné alternativy má MAC a to Blushbaby a Buff.

      Vymazat
  2. Samé poklady! Mě vůbec nevadí, že nic z toho neseženu u nás, naopak! A By Terry je značka, na kterou se snažím vydělat, respektive další důvod, proč studovat, abych se mohla jednou rozmazlovat. Nejsem moc typ, co vráží hodně peněz do dekorativky a složité ji shání, spíš péče. O dekorativce radši čtu. Tvářenky mají nádherné odstíny a ta TF báze se u nás taky neprodává?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. By Terry je velmi drahá, až na ty makeupy v tubě a bázi, jsou z jejich nabídky asi nejlevnější, vejdeš se do 1200 Kč, což pokud porovnáváš se Sephorou je na velmi podobné cenové hladině jako Dior, nebo Estee, taková Helena Rubinstein, nebo Sisley jsou zase dražší... Lockdown od TF už ukončila výrobu a najdeš ji na jehodě a podobných stránkách, které doprodávají staré zásoby. Klasická báze shadow insurance a její barevné varianty (candelight apod.), jsou pořád v nabídce.

      BTW viděla si BB od RENu, na cultbeauty mají akci /nákup od RENu za 50, dostaneš trial kit krémů a při zadání FESTIVAL i goody bag/?

      Vymazat
  3. Pěkné věcičky!! Hodně mě zaujala ta báze s kyselinou hyaluronovou a primer. Sama s těmihle značkami zkušenosti nemám...A četba? Opravdu intelektuální a zajímavá volba, vzhledem k tomu, že jsem v té "šťastné době" vyrůstala....:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Když se podívámš na internet, tak reakce na ni jsou rozprouplné, jedni ji vychvalují do nebes, jiným nesedí. Jsem ráda, že mě sedne. Přírodní báze je moc dobrá od Korres.

      Mě knížka přišla hodně zajímavá i když to asi nebude jak tematicky, tak úrovní samotného textu něco, co by četly davy. Taky se mi líbí, že autor nemá potřebu předkládat "svoji pravdu", ale pokouší se o nestrannou analýzu. Add intelektuální, si pamatuji, jak kdysi PR zástupkyně na schůzce pořád nevěřícně opakovala: "vy jste tak intelektuální...tak intelektuální.", to asi že nesednu do mustru "blogerýna" :))).

      Vymazat
  4. rada by som skusila bazu by terry,keby tolko nestala ale to je vazne cez moj rozpocet

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je fakt, že cena je vyšší, ale stojí za to. Taky bych byla raději, dkyby byla levnější, ale u by Terry se platí nejen značka, ale i "vývoj" výrobku v jejím studiu a to se odráží na ceně...

      Vymazat
  5. No tak tohle me vzdy fascinuje, ja mam Rouge Bunny Rouge Blackpepper Jay, miluji ho, ale neni hnedy. Je to barva spiny, takova tmava spina. Nechapu jak je mozne ze by barvy jsou na kazdem jine, ale jsou.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, tak na mě je to hnědá špína, asi ano, co ano, určitě já jsem taky Tán výrazně světlejší odstín pleti se studeným nádechem, v tom bude asi zakopaný pes.

      Vymazat
  6. Myslím, že se ByTerry nedá dlouhodobě odolávat :-) - přesně to chci: téměř neviditelný, ale udělá na mé pleti zázraky! Bohužel nemám pleť bezchybnou (pozůstatky akné jizviček, v létě začínající pigmentové skvrny), i tak mi připadá lepší když je trochu nedostatků vidět, než aby byl vidět makeup ;-). Tudíž používám buď minerální makeupy nebo tónovací krémy - momentálně Korres.
    Pár měsíců zvažuju zda jít do Sheer Experta nebo Cover Experta a u tebe teď vidím Sheer Cover - to je asi omyl?? Podle tuby vidíme Sheer Expert makeup. Řeším to proto, že od nich nemám ozkoušeno nic a tak nějak předpokládám, že i ten víc krycí (cover) by zrovna od nich mohl být téměř neviditelný - přesto krýt, kdežto Sheer Expert je možná pro tvář spíš dokonalou, která jen chce něco navíc. No, ukrutananánské dilema :-D - nejlepší by bylo zkusit oboje, ale co když můžu ztěží zkusit jen jedno?! Aha?!!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ale dá, jen pokud nejsi milovník kosmetiky. Asi bych volila ten cover, i když ruku na srdce zas až tak ohromný rozdíl mezi nimi není, oba jsou konzistence lehčí a hodně krémové.Já měla oba a nakonec jsou si nechala ten sheer protože byl méně do žluta (odstín 3). Korres mám hodně ráda, mívají opravdu dobré věci, které se dají sehnat mimi ČR za výhodnou cenu.

      Vymazat