Illamasqua Freckle

Musím se k něčemu přiznat, poslední dobou mě baví v lakování dva extrémy. Buď úplně klasické laky, tedy odstíny červené a fuchsiové, nebo takové ty kousky, které jsou tak "ošklivé", až jsou krásné, což je případ Illamasqua Freckle. Lak, který mi přijde nádherný i když si dovedu představit, že tohle "křepelčí vajíčko" většině lidí moc pod nos nepůjde.
Illamasqua Freckle z jarní kolekce od Illamaqui ImPerfection, která se sestávala z laků v pastelových barvách, jež obsahovaly větší a menší třpytky. Freckle je hnědo-béžový s tmavo modrými glitry ve dvou velikostech (jakoby malé čtverečky a větší hexagonální glitry). Odstín je zvláštní, hodně teplý a mírně do okrova, bude nádherně může vypadat na tmavších odstínech pleti, kde bude patřičně "nude".
Zasychá s mírně zvrásněným povrchem, v žádném případě se to neblíží Liquid Sandům, nebo Gabriella Salvete Stars,  spíše jsou cítit nerovnosti (dobře je to vidět na fotografii v detailu na konci článku). Pokud jej nesneste, jedna vrstva nadlaku vše spraví.
Glitry "plavou" v tekutině laku, takže nejsou třpytivé, celkový efekt je tak poměrně decentní a elegantní. Oproti již recenzovanému Illamasqua Scarce, mi trochu hůře držel, ne že by se oprýskal, ale ukazovák se třetí den asi ze čtvrtiny sloupl v jednom kuse, což může a nemusí být chyba laku, spíš to bude podlakem, který nebyl dostatečně přilnavý. 
Asi většinu bude zajímat, jak jsme na tom s odlakováním, v tomto případě jsme někde na půli cesty mezi klasickým a glitrovým lakem. Alobalová metoda není třeba, ale není od věci nechat tamponek nasáknutý odlakovačem chvíli na nehtu, to aby jej drobné třpytky nerozdrásaly.
Detail
A ještě jeden na kterém je vidět textura.
Celkový dojem:
  • pozitivem: Není to extrémně slušivý odstín, takový studený Speckle, jde k mému odstínu pleti lépe, ale jinak se mi tohle "křepelčí vajíčko" moc líbí. Je decentní, na nehtech vypadá opravdu dobře a skvěle se lakuje.
  • negativem: Je béžovo-hnědý s tmavomodrými glitry, třpytkami, není hladký, efekt není pro každého...nic víc mě nenapadá
Prohlášení/Disclaimer: Lak mám od PR Illamasqui, ale tento jsem měla v plánku koupit tak jako tak../ Item was send to me by Illamasqua PR

Summary: I love nail polishes from Illamasqua ImPerfection Collection. My favorite is still Illamasqua Scarce, but Illamasqua Freckle is unique "nude" with subtle twist. This unusual, "almost ugly" brown toned beige is packed with two sized dark blue glitters (hexagonal and tiny squares). Formula is perfect, two coats to full opacity, no streaks, nice even coats with a lot of glitters in every single stroke. It dries bumpy /not as much as OPI liquid sands or classic glitter texture/, but if it bothers you, one coat of top coat makes it flawless. I really enjoy subtle qualities of Freckle, it is very demure compared to other effect polishes, yet somewhat eye catching. 

25 komentářů:

  1. tak tenle odstin se mi moc nelibi, vic by se mi libil, kdyby byl vic sedivy
    http://sienastyle.blogspot.it/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky by nebyl špatný, ale tenhle má něco do sebe, šedá mi přijde na Illamasqu dost "líbivá".

      Vymazat
  2. Křepelčí vajíčko je naprosto přesný výraz :)...Máš zajímavou šíři záběru :)- Červené a fuchsiové laky můžu v jakémkoliv množství - tento křepelčí lak opravdu nebude slušet každému - mě určitě ne. Ale přitom je stále decentní...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Právě, taky jsem z něj zpočátku byla trochu na rozpacích, ale časem, časem jsem mu přišla na chuť a líbil se i doma! A to už je co říct (pořád totiž platí zelená a modrá...však to známe). Je fakt, ž já klasiku na nehtech můžu :).

      Vymazat
  3. Ježiš, tak já bych se po takovýchto divných barvách utloukla. Miluju je i na oblečení! =D Takže za mě jedna pro vajíčko, je to super lak,. Hihi, jsem si právě představila, jakou rekaci by schytaly beauty boxy, kdyby místo těch odstínu, co byly v minulých číslech, daly takovéto křepelčí vajíčko =D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem ráda, že se shodneme.

      Myslím že by ho snad rovnou běžěly spláchnot do záchoda a ty komentáře...když baby pohaněly i ty co byly (to lak z drogérky je lepčejší a já bych nikdy, nikdy, nikdy nedala za něj takový prachy a proč tam nebyla tvářenka a makeup a štětce,a le blbej lak).

      Vymazat
  4. Dobrý, já jsem vždycky pro extrémy, prostě žádná nuda.Jo, je tak hnusnej až by se mi hodil. :)

    OdpovědětVymazat
  5. Nemôžem si pomôcť, mne tá kolekcia pripomína pleseň :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A máš něco proti plísni? Já mám svoje ATB ráda.

      Vymazat
  6. Ty jo, jak nejsem vůbec lakovací, tak tento se mi docela dost líbí, si ho dojedu vyzkoušet :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Už si v Praze? Klidně přijeď, není problém. Půjčím ho ráda, aktuálně nedostatkem laků netrpím...(asi do konce života jím trpět nebudu).

      Minimálně klukům by se líbil, když už prý vypadá jako plíseň :)).

      Vymazat
  7. Neviem, či som vôbec videla čudnejší lak ako je tento. Na prvý pohľad sa mi zdal dosť hnusný, ale kým som dočítala článok celkom sa mi zapáčil a asi by som ho vedela nosiť ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vidíš!!! Že je to tak. Je opravdu zajímavý, jen bych ho potřebovala testnout na nějakém testovacím morčeti s tmavší pletí :).

      Vymazat
  8. mne to pripomina prepelicie vajcia :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Čistě náhodou není prepelicie vajcia = křepelčí vajíčko? To jen, že slovenština je jazyk, tkerému občas rozumím a občas mě mate :).

      Vymazat
  9. Tak mě to tedy hned připomnělo křepelčí vajíčko :)))))) Mám ráda výrazné laky, zajímavé,ale tohle je asi moc :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tento není moc výrazný, spíš unikátní. A víš, že si ho většina "normálních" lidí téměř nevšimne?

      Vymazat
  10. Hodně mě zaujal, pořád jsem si ho prohlížela na webu (dříve, když kolekce vyběhla, teď už byl trochu zapomenutý - tak je zase zpátky :) ), ale taky se pořád bojím, že je spíše teplý (což by mi zřejmě nesedlo!?). Kde jsi ho koupila, prosím pěkně? K

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Má teplý podtón (okorvý), rozhodně víc než jsem čekala, ale ne teplý natolik, aby to vypadalo blbě.

      Nekoupila, poslala mi ho Illamasqua, ale značku nakupuji buď z jejich webovek (mívají slevy a akce na poštovné, vyplatí se počkat), nebo ASOS.

      Vymazat
  11. Tenhle se mi zrovna nelíbí vůbec, asi bych ho nosila jen se sebezapřením... nebo já nevím; těžko říct, všechny ostatní barvy kolekce se mi líbí moc, jen tahle... chmm, fakt nevím. Takový LIOHI (love it or hate it); na oblečení nebo doplňcích s touhle barvou nemám problém, ale nehty?? No, asi spíš ne. Každopádně je fajn, když lak budí takovéhle nerozhodné emoce, je to vlastně potvrzení jeho originality; lepší než fádnost a reakce typu "nic mi to neříká". ;-)
    Verunka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Verunko, ono je to opravdu chce vidět naživo a na nehtech, vpadadají úplně jinak. A přesně si to s LIOHI vystihla, buď ho miluješ a pak není co řešit, nebo ti přijde odporný a to de facto též.

      Vymazat
  12. Je to takové blátíčko, nic pro mě.. snad jakákoliv jiná barva by byla s těmi "konfetkami" hezčí, třeba růžová nebo mint :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mám růžovou mám naswatchovanou, fialková se chystá, mě se líbí, že je blátíčková = NUDE.

      Vymazat
  13. zajímavější kombinace jsem snad ještě neviděla.

    OdpovědětVymazat