Recenze/Review: Stojí za to By Terry Hyaluronic Hydra Primer?

S primery, tedy vyhlazovacími podkladovými bázemi pod makeup mám odjakživa problém. Vím, že dovedou udělat skvělou službu, ale zároveň mi řada z nich není příjemná na pleti především kvůli silikonovému "klouzavému" efektu, který cítím po nanesení. Proto byla moje nejoblíbenější báze Korres Face Primer, která ovšem v podstatě nebyla bází vyhlazovací, ale hydratační bez silikonů přípomínající spíše lehký hydratační krém. Mám moc ráda značku By Terry a proto když přišli s By Terry Hyaluronic Hydra Primer - podkladem na bázi vody, rozhodla jsem se vyzkoušet, jestli stojí za to.

Co slibuje báze přímo na stránkách by terry?: 
"First step for a flawless skin, this Hyaluronic Acid mousse gives a luminous matte complexion with perfect translucency. It diminishes the appearance of wrinkles, pores and imperfections to reveal a flawless nude-skin, a colorless correction of the complexion."
Takže projasněný a zároveň matný podklad který po nanesení zázračně zmenší vrásky, póry a nedokonalosti a tím odhalí bezchybnou pleť která se pod tím vším ukrývá? No, tak zázrak se samozřejmě nekoná,  tato báze, byť subjektivně fakt dobrá je prostě stále "jen" korekčním podkladem, který připraví pleť na nanesení makeupu a prodlouží jeho trvanlivost.
Hydra Primer pleť vyrovná, je to solidní základ, který hydratuje, zmatní a decentně zjemní, resp. nezdůrazní póry a drobné nedokonalosti pleti a při dlouhodobém používání nezpůsobuje zacpávání pórů navzdory tomu, že mám citlivou, reaktivní pleť se sklony k dehydrataci. 
Výhodou je absence výraznější parfemace a konzistence u které jsem v koncích jak ji popsat. Nenazvala bych ji pěnovou, je to spíš nemastný krém, který se po rozetření rychle mění v tenký vodový film. Báze se po nanesení prakticky okamžitě se vsakuje a nezanechává po sobě masný film, ani bělavý nádech, pouze krátkou chvíli jemně chladivý pocit.  Když bázi nějakou dobu nepoužíváte (například v mrazech cokoliv na bázi vody dávat na pleť není dobrý nápad) při prvním vymáčknutí vyjde ven separovaný krém a voda (?).
Hyaluronic Hydra Primer používám něco přes rok a jsem s ní spokojená tak, že bych si ji při nějaké slevové akci s velkou pravděpodobností koupila znova. Je ovšem potřeba vzít v potaz i typpleti; citlivá, dehydratovaná, která nepotřebuje časté promašťování. Vzhledem k tomu že není kompatibilní s produkty na olejové bázi, nebude příliš vhodná na výrazně mastnou a suchou pleť. Vede mě k tomu zkušenost s bází poté co jsem začala používat rozjasňující denní fluid na olejové bázi od značky Douces Angevines, primer měl tendenci se srolovat a žmolkoval.
Asi nebude překvapením, že nejlépe funguje s by Terry makeupy, Sheer či Cover Expert, ale i většinou tekutých a krémových produktů, jediné co jsem nezkoušela byl minerální makeup. Subjektivně mi efekt této báze velmi připomínal Mineral Veil od Hourglass, efektem pak také Becca Mattifying primer, zásadně se pak lišil od The Pore Professional od Benefitu či Smashbox Photo finish, které sice udělají na pár hodin krásný vzhled, ale nemůžu je používat dlouhodobě, protože photoshopový efekt je vykoupen velmi nepříjemným pocitem a zanášením pleti.  
Balení: Báze je zabalena v krabičce ve které se skrývá plastová tuba se stříbrným uzávěrem, totožná jako Sheer a Cover Expert, v matném provedení s kontrastním bílým pruhem. Uvítala bych delší a užší hrdlo, při nedostatečném otřeni má tendenci se upatlat.
Cena: vysoká 40 ml za 47 EUR (stránky by terry) 42 GBP (spacenk, pokud chcete z UK), ale srovnatelný Mineral Veil od Hourglass stojí 52 GBP za 30 ml.

Složení: AQUA / WATER, GLYCERIN, ETHYLHEXYL PALMITATE, SODIUM POLYACRYLATE, MICA, BORON NITRIDE, CI 77891 / TITANIUM DIOXIDE, TALC, DIMETHICONE PEG-7 PHOSPHATE, PHENOXYETHANOL, LAUROYL LYSINE, POLYMETHYL METHACRYLATE, METHYLPARABEN, TETRASODIUM EDTA, ALUMINA, BIOSACCHARIDE GUM-1, ETHYLPARABEN, SILICA DIMETHYL SILYLATE, BUTYLENE GLYCOL, CAPRYLYL GLYCOL, SODIUM HYALURONATE, HEXYLENE GLYCOL, BORON OXIDE. [T0125/A]
Verdikt: By Terry Hyaluronic Hydra Primer je dobrá hydratační báze bez nepříjemného lepivého pocitu, která po nanesení jemně chladí, ale ne natolik, aby na ni moje citlivá pleť reagovala v průběhu ročního používání. Hydra Primer má neobvyklou texturu zpočátku vypadající jako krém, která se po rozetření neskutečně rychle promění ve vodovou a vsákne. Prodlouží životnost makeupů především na silikonové bázi a zlepší jejich nanášení díky tomu, že pleť vyrovná. Na pleti pak vypadá přirozeně Pokud jste ochotni akceptovat vyšší cenu, přijde mi, že je to solidní základ, který hydratuje, zmatní a decentně zjemní, resp. nezdůrazní póry a drobné nedokonalosti pleti, na druhou stranu vrásky navzdory obsahu kyseliny hyaluronové nezmizí a póry zůstanou tam kde byly. Nečekejte zázraky, byť dražší, je to stále "jen" báze pod makeup která třeba na sušší, nebo výrazně mastné pleti fungovat nebude. 

Summary: By Terry Hyaluronic Hydra Primer is a very interesting hydrating primer with subtle cooling effect without annoying "minty" feel or scent. Usually I try to avoid silicone based primers because they tent to be clogging on my sensitive skin, By Terry is different no allergy what ever. It has unusual consistency - fast dissolving cream-ish texture that somewhat makes my skin look more satin than matte, very natural effect for makeup base. From my experience works best with Sheer or Cover Expert that sometimes could disappear on T-zone quicker than on the rest of my face. It prologs wearing time of foundation without accentuating lines or pores too much, yet I think that this primer would not be as impressive on oily or dry skin tones. Why? If I use any oil based treatment before (for example face oils) primer simply dissolves to small bits that slides on skin. Clearly Hydra primer is a high end product with steep price tag 47 EUR, yet for 40 ml it is similarly priced as other high end counterparts.

2 komentáře:

  1. Moc se mi líbí balení,ale jinak bych do něj nešla, musíme si asi bohužel přiznat že báze bez silikonů není to pravé. Jelikož báze by se dle mě neměla používat denně , já jí dávám jen na nějak akce apod, tak prostě sáhnu po silikoneh,které pleť fakt vyhladí ...přírodního se mi zatím nic neosvědčilo..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je a není, ovšem záleží na stavu pleti, z přírodních stojí za to ten korres, nebo prostě jen kvalitní hydratační krém. Myslím, že pokud se člověk nebude fotit, tak ty úplně vyhlazovací báze neudělají zas až takový rozdíl aby si toho někdo jiný všiml...

      Vymazat