Recenze: Urban Decay Gwen Stefani Eyshadow Palette

Oproti avizované sobotě se zpožděním přicházím s recenzí na LE Urban Decay Gwen Stefani Eyshadow Palette, nejnovější z rodiny neutrálních paletek od Urban Decay.
O co jde?: Jak samotný název napovídá, jedná se o kolaboraci Urban Decay se zpěvačkou Gwen Stefani. Hodně vtipný mi přišel promo text přímo z UD webovek: "U Gwen doma jsme strávili nespočet hodin. Hovořili jsme o líčení a pracovali s ní na KAŽDÉM detailu této paletky, od obalu až po všechny ty úžasné barvy. S Gwen jsme pilovali odstíny a zaplňovali prázdná místa v paletce takovými barvami, které si Gwen vždycky přála mít." a i když mi tahle všeobecná potřeba reklamních textů "dokázat" že se ta hvězda OPRAVDU, ale OPRAVDICKY podílela na kreativním procesu přijde humorná, je fakt, že estetika a složení barev této paletky odpovídá líčením Gwen Stefani.
Papírové krabičce od stínů dominuje bílo zlatý grafický vzorek, s roztomilým, ale infantilním vzorkem bílých puntíků na růžovém podkladu uvnitř.
V krabičce je kromě paletky i platíčko se vzorky rtěnek, které budou na trhu snad kolem února.
Design: Práce s detailem se projevuje ve zpracování samotné paletky, jedná se o masivní plast s magnetickým zavíráním a velkým zrcátkem, sice vypadá jako ideální na cesty, ale 277 gr. je už znát. Bohužel při otevření na více jak 90 stupňů má tendenci se převažovat, nevyvážená je kvůli těžší části se zrcátkem. Zajímavý detail je nápis na pravém dolním rohu zrcátka “Magic’s in the Makeup”, já sice nejsem tak velká fanynka No Doubt abych věděla že je to název jejich songu, pomoct mi musel "strýček Google". Ostatně i díky němu jsem se dozvěděla, že názvy jednotlivých stínů jsou spjaté s kapelou a kariérou GS.
Samotná paletka je velká 15 cm x 11 cm x 2 cm, srovnatelná s velikostí velkých MAC pro paletek, byť její design je minimalistickému MACu na hony vzdálen. Černé puntíky na bílem podkladu jsou rámovány lesklou zlatou až magicky přitahující otisky prstů
Stíny: Urban Decay Gwen Stefani Eyshadow Palette je sofistikovanější starší sestra Naked paletek,  dospělejší, protože ví že více je někdy méně a že i s málem jde dosáhout hodně. Paletka obsahuje 15 stínů, v barevné škále, kterou lze charakterizovat jako neutrální, jen poslední řada obsahuje čtyři výraznější, efektové,  stíny s nimiž si lze pohrát a v kombinací s neutrálním základem docílit zajímavého efektu, který je stále použitelný do formálnějšího prostředí. Barevná škála není obrovská, ale logická a hlavně pro nalíčení stačí "jen" paletka a není potřeba hledat ten matný stín na přechod, dostatečně světlý pod obočí apod. A tím se možná dostáváme k jádru pudla, pro mě je paletka univerzální a vhodná pro každou příležitost, ale jak na tom budou děvčata s olivovou pletí si netroufám odhadnout.
Dvanáct z patnácti stínů jsou "nové" barvy, ačkoliv ze samé podstaty neutrální barevné škály je jasné, že podobné odstíny seženete i jinde, jen prostě ne takhle hezky pohromadě poskládaný základ, od rozjasňujících stínů, přes přechodové a kouřové, po efektové
V paletce jsou následující stíny (nanášeno štětcem z přírodního chlupu, bez báze) po řadách zleva:
  • Blondeporcelánová s jemnými růžovými odlesky. Škoda že počasí nepřálo a nepodařilo se zachytit narůžovělé perleťové odlesky. Pro mě jeden z nejlepších stínů paletky, nanesený na celé víčko oko krásně projasní.
  • Bathwaterbéžový shimmerový stín se bílo-zlatými mikrotřpytkami, oproti perleťovým stínům Blonde a Simp obsahuje maličké zlaté třpytečky. Ale nejedná se o výrazně teplý stín, konzistence skvělá.
  • Skimp béžová s broskvovými odlesky. Broskvový podtón z něj dělá největší "tělovou" z paletky.
  • Steadyrůžovo zlatá se zlatými mikrotřpytkami, záda rosegold iphonu, pro mě je to kontrastní stín k šedo-modrým očím,
  • Punkhnědá s nádechem do vínova. Tenhle typ matných barev můžu, připomíná mi milovaný Estee Lauder Violet Vain (bez shimmeru), spolu se stínem Serious univerzálky na vytvoření kouřového líčení. Bez báze má tendencí se rozmazávat.

  • Babylososovo růžovo se zlatými mikrotřpytkami, bledě růžová varianta Steady, zase kontrastní barva vytáhne mi v očích modrou
  • Anaheim matná béžovo-šedo-hnědá, používám na vytvoření "hloubky", skvělá matná konzistence. 
  • Starksvětlá okrová, neutrální stín co mě jde hodně do oranžova. 
  • Zone střední hnědá se zrzavým nádechem, jediný matný stín s vysloveně teplým podtónem
  • Seriousšedá s hnědým podtónem a zlatavými mikrotřpytkami, asi nejoblíbenější stín z paletky na linku a definici banánku, bez báze nevydrží celý den, má tendenci se rozmazávat.
  • Popšampaňské třpytky. Pokud jsem nanášela štětcem, dopadla jsem jak disko koule, třpytky všude - v paletce, na stole pod okem, na brýlích, říkala jsem si propadák, ale, pokud jsem jej nanesla jako efektový stín prstem do středu víčka, efekt byl překvapivě slušivý. Takže ošklivý není, ale špatně se s ním pracuje.
  • Harajukustudená růžová s výrazným modrým shimmerem, co do pigmentace asi "nejhorší" stín v paletce. Takže pokud čekáte výraznou barvu budete zklamaní, mě osobně jeho horší pigmentace nevadí, naopak, polo průhledný efekt mi přijde slušivější, jemné růžové mikrotřpytky dodají lesk.
  • Danger – královská modř s neskutečným leskem. S těžší rukou si připadám jak Lady Di v 80. letech, ale jemně nanesený vypadá překrásně. neskutečná pigmentace.
  • 1987 – zlatá se zeleným nádechem, velmi třpytivá, ale do se dát i decentně, překvapivě univerzální
  • Blackout – černočerná, pigmentace v této paletce mi přišla lepší než v Naked 2, alespoň co se pamatuji. Je to sytá černá s nadprůměrnou pigmentací, ale osobně bych černou v paletce mít nemusela, preferuji tmavě hnědé.
Jen pro lepší představu ještě jednou PoP, kde je lépe vidět jeho "problémová" konzistence

Cena: 1550 Kč je vysoká, ale když si uvědomíte, že je to 15 stínů po 1,4 gr, takže za svoje peníze dostanete odpovídající gramáž a nadprůměrnou kvalitu stínů

Verdikt: Urban Decay Gwen Stefani Eyshadow Palette je moderní „městská“ paletka obsahující univerzální tělové barvy s barevnými akcenty zlaté, královsky modré, růžové a šampaňské. Stíny jsou v neutrální barevné škále, snadno kombinovatelné, ale nikoliv snadno zaměnitelné, vhodné především pro majitelky světlé pleti. Je sice dražší, ale za svoje peníze dostanete odpovídající gramáž i kvalitu.
S paletkou se pracuje dobře, především matné stíny jsou poměrně měkké, ale přehnaně nepráší.Pro mě existují lepší monostíny (Rouge Bunny Rouge a Estee Lauder), ale jsme někde na úrovni Narsu a Cliniqu. S ohledem na to, že většina stínů má "lichotivé" matné, perleťové a jemně lesklé konzistence s troufám tvrdit, že je to jedna z mála paletek od UD vhodných i pro věk nad třicet. Cena odpovídá kvalitě a byť zlatý obal působí kolotočářsky, jako celek je to jedna z nejzdařilejších "velkých" paletek na současném trhu a peněz za ni rozhodně nelituji.
A jaký z toho plyne závěr?
  • Pokud jste milovnice neutrálních stínů - ANO, je toto paletka pro Vás. 
  • Pokud jste bledule - ANO, je toto paletka pro Vás. 
  • Pokud milujete Gwen Stefani, Urban Decay či obojího - ANO, je toto ta pravá paletka pro Vás. 
  • Pokud je vám nad třicet a hledáte zajímavou neutrální paletku se kterou se dá normálně nalíčit - ANO, dost možná je toto ta pravá paletka pro Vás.
  • Pokud jste milovnice makeupu a máte doma zásoby na dalších -to let - zkuste někde potkat tester, určitě je to jedna z jedna z barevně nejzdařilejších "velkých" paletek na současném trhu.
 

Summary: Urban Decay Gwen Stefani Eyshadow Palette is surprising favourite of this winter, maybe because it is the right combination of matte, shimmer and subtle glittery shades that gives you great variability to create neutral and modern city look. Packaging as well as quality of shadows is amazing, color selection for paler skin tones just perfect. The eye shadows in the palette have a creamy, butter like consistency, majority is highly pigmented and easy to work with. The only shades I have issues are Pop and less pigmented cool toned pink Harajuku. If you are interested in vibrant colours, try UD Vice, this palette is mostly a neutral palette with four transition colours, ideal for pale skin tone as mine (in between Mac NC 10 - 15), if you have darker skin tones, some nuances in pale shades will be lost.

13 komentářů:

  1. Já si za poslední tři měsíce pořídila tolik paletek, že se musím až stydět ale tuhle jsem musela mít! Gwen je mi sympatická a na No doubt jsem vyrostla. Matné stíny mám ráda a u Naked basic jsem u dvou stínů skoro na dně. Musela jsem tu paletku mít i když teď budu asi týden bez teplého oběda :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to rozhodně povedená paletka, já taky nejdříve dopotřebuji ty neutrální stíny a pak musím celou paletku depotovat, protože nemám ty základní a přechodové barvy :).
      A hodně radosti s UD GS.

      Vymazat
  2. Je nádherná! Hodně přemýšlím jestli do ní jít, hodně mě taky láká Vice 4... No, bude to těžké rozhodování;D

    http://kate-trends.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je, záleží...pro mě je použitelnější UDGS, než Vice, tam bych použila tak pět stínů z celé paletky :))).

      Vymazat
  3. Ďakujem za skvelú recenziu. viktoria

    OdpovědětVymazat
  4. Skvela recenze! UD manie me naprosto miji, ale No Doubt jsem mivala rada a tahle paletka se mi jako jedna z mala od UD libi. Prekvapila me teda, jak je svetla, no jak pises, odpovida to liceni Gwen, uplne ji vidim :) jen misto rtenek mohli radeji prihodit cerne linky.. Cena mi prijde fajn, nedavno jsem za tu stejnou poridila jen ctyri stiny (Tom Ford ehm), cehoz nelituji. Paletku neporidim, ale stejne me bavi si o ni cist :)
    Divala jsem se na blogsale, je neco z toho jeste aktualni?
    Diky, Tatana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já taky UD nemusím, chytalo mě to tak před pěti lety ;), UDGS je taková netypyciká UD, taky mi přišlo, že u Gwen bych na prvním místě viděla ty linky, ale já mám rtěnky moc ráda a tyhle jsou zajímavé.
      Můžu vyzvědět kterou palektu? Já byla nalomená na Nude Dip, ale nakonec jsem do ní nešla, ale co není, časem může být.
      A díky za pochvalu!
      P.S. víceméně je to aktuální

      Vymazat
    2. Nude Dip se mi zdála hodně lesklá až metalická, vybrala jsem Sahara Haze, přišla mi prostě nejzajímavější (radil teda strejda Gůgl) a ve skutečnosti je ještě hezčí než na netu. Jsem ráda, že jsem trefila barvy, takové ještě nemám, neutrální jen s nádechem do zelena, drží mi i bez báze, parádně se s nimi pracuje, pigmentace akorát, raději vrstvím, než zachraňuji monokl:) Třpytkatý stín bez báze lehce opadává, ale žádná hrůza a navíc jsem s tím počítala, s bází bude asi ok, nemám zatím vyzkoušeno. Paletka je docela velká i těžká, no na železo od Guerlaina nemá :)

      Vzala jsem i rtěnku z klasické řady a ta překvapila mega pigmentací, tak nevím, jak pigmentované pak musí být ty z matné řady... Každopádně je moc příjemná, nevysušuje, drží na místě, lehounce voní po vanilce. Mám červenou a přežila závin, kafe , doutník i medovník :) spíš pro jistotu jsem ji doťupkala do středu rtů, okraje stále dokonalé. Přirovnala bych ji asi k Rouge G od Guerlaina, možná i lepší. Uvidíme, zatím jsem v euforií, mám vše jen tři týdny. Nafotím na IG (jsem @luckyknitt), zatím je tam jen obal :)
      Uf, jsem se rozepsala, tak snad Vám/Ti to nebo někomu jinému pomůže.
      Hezký den, Taťána

      Vymazat
  5. milovnice makeupu jsem, ale paletka mě nezaujala, Urban Decay vlastním a vím, že stíny jsou to kvalitní, ale...prostě nevím, nemůžu se dokopat k tomu, abych si ji koupila - a vůbec nejde o peníze, jen o ty barvy...přijdou mi takový...že už je všechny mám anebo nezajímavé :/
    www.plesatazpevacka.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  6. Jeee to jsou krásné barvičky! :) Akorát že stíny nepoužívám, tak mi není jasné, co bych s tím dělala. Často když jdu do obchodu, musím si připomínat že stíny nepoužívám, tak ať si žádné nekupuju. Před pár měsíci jsem dostala nude paletku od Maybelline, odstíny fakt pěkné. Vyzkoušela jsem je jednou, na koncert. Od té doby leží v šuplíku :D :(

    OdpovědětVymazat