Review: Bobbi Brown Luxe Eye Shadow Multichrome Jungle


Bobbi Brown jako značku mám ráda, mívali fajn make-upy co krásně splynuly s pletí, famózní korektory a krémové rtěnky na které se dalo vždy spolehnout, ale se stíny to bylo horší. Pár skvělých a zbytek...řekněme že si člověk nemohl být jist, jestli v paletce obsahující jeho oblíbené monostíny dostane konzistenci kterou dobře zná, nebo budou slisované tak pevně, že na ně bude muset šmirglem. Dalším důvodem, proč jsem měla jen pár paletek od BB, byla jejich neinvenčnost, pár let jel kreativní tým na autopilota. Nové kolekce byly variací téhož. V létě to byl tradičně plážový/mořský look do zlata, v zimě přicházel ke slovu tlumený kancelářský do béžovo-růžovo-šeda. Nicméně od loňského zimy jdou trochu jiným směrem, v marketingu kladou větší důraz na diverzitu, a i sezónní kolekce jsou zajímavější či spíše intenzivnější co do barev. Odpovídá tomu letošní podzimní kolekce Camo. I když je pořád v porovnání s konkurencí relativně uměřená. Je spíše o hře s konzistencí produktu a zajímavá v detailu. než zcela jiné estetice značky. A to je zajímavá cesta, protože si vyberou jak klientky, co v BB nakupují pravidelně, tak i ty co hledají něco trochu jiného co není líčení za které by se nemusela stydět kabaretní diva. Moje volba na první nákup po téměř dvouleté pauze u BB padla na nejvýraznější stín z Camo kolekce, mněňavý Bobbi Brown Luxe Eyeshadow Multichrome v odstínu Jungle

Barva: BB stránky tvrdí, že je to věrná zelená s odlesky, já bych řekla maskáčová zelená, co vlastně není zelená, ale zelená s příměsí chladnější zlatavo-hnědé, celkově základová barva působí jako semi-transparentní, trochu nevýrazná středně hnědá, ale obohacená o duochrome kovové odlesky, co jsou chvílemi zelené a la skarab a bronzové s nádechem do růžovo-zlaté. Zvláštní, neobvyklá a zajímavá barva, ne úplně pro každého a slušivá.
Konzistence: hladká, téměř gelová, ale pevná, ne provzdušněná či ten typ produktu co po dotyku chladí a mění se na krémový produkt. Odlesky jsou různobarevné a tvořeny mikročásticemi co přilnou a nemají tendenci opadávat jako je tomu u stínů s velkými třpytkami.
Balení: Zelený plast s hnědo-zlatým stylizovaným "znakem" BB. Celé je to velmi roztomilé a vejde se do dlaně, byť minizrcátko pro panenky je v běžném provozu prakticky nepoužitelné. Ale velikost je ideální na cesty, hlavně pokud chcete přidat něco skladného co dodá večernímu líčení šťávu.
Gramáž: Jungle má na obalu uvedeno, 1.25 gramu ačkoliv na stránkách BB je uvedeno 2,5 gramu. Může to být tím, že řada moderních konzistencí na silikonové bázi je velmi lehká i když objemově vypadají jako gramáž klasická.
Cena: Platila jsem s 20% slevou 848 Kč, za plnou to bude závratných 1060 Kč. Stín je vyroben v Itálii. S ohledem na gramáž je to cena velmi, velmi vysoká. Proto bych doporučila poohlédnout se na zahraničních eshopech typu lookfantastic, kde jsou stíny v ceně srovnatelné s akční cenou nebo si počkat na nějakou slevovou akci v Douglasu.
Jak na ně?: A dostáváme se k poslední části recenze, jakým způsobem je nejlepší nanášení?
Zatím jsem zkoušela čtyři způsoby bez báze (zleva):
  1. Sonia G Builder One štětcem určeným na "problémové" stíny se třpytkami, 
  2. WG 19 (1. edice) klasickým štětcem v tom běžném tvaru na blending
  3. Sonia G Crease One hustým štětcem do špičky
  4. prsty (či germofobové silikonovým/pěnovým aplikátorem)
A výsledek testování? Jak můžete sami vidět, efekt při použití blendingového štětce (2 swatch) je jediný jemný, polo-transparentní efekt, ale třpytky jsou stále viditelné. Při použití ostatních štětců je výsledek srovnatelný, při nanesení prsty budou třpytky vidět nejvíce a stín jde nejrychleji vrstvit.


Testovala jsem přes pohyblivé víčko jako mono-stín a vypadá velmi dobře, ale nanesený do banánku asociuje líčení v duchu osmdesátek. Proto bych doporučila nanášet do středu víčka jako efektový stín, ideálně přes tmavší stín či bázi typu paint potu, aby vynikly odlesky. Pokud jej budete dávat na světlý podklad o část odlesků přijdete.


Verdikt: Do barvy jsem se zamilovala na první pohled, je jiná, krásná, jemná a zároveň extravagantní. Na druhou stranu mám ráda neutrální a studené barvy, plus mi nevadí používat stín jako akcent a mám doma dostatek matných stínů se kterými ho budu moci používat. Pokud jste milovníky velkých třpytek a líčení v duchu IG trendů, můžete být zklamáni, protože s ním nedocílíte plné intenzity jako u klasických třpytek. Efekt na oku je subtilní, jedná se spíše o efektový stín, který s ohledem na cenu i gramáž nebudete používat denně. Také je třeba si uvědomit, že pohled do stínu trochu mate, vzorek na oko nepřenesete, výsledkem je zastřená zeleno-hnědá s odlesky ve dvou barvách. Pro mě je to odstín se kterým jsem spokojená a v kontrastu se světlou pletí je velmi efektní, jak by vypadal na tmavší pleti nedovedu odhadnout, či spíše se obávám, že by nemusel vypadat lichotivě. Pokud je pro vás tento stín dostatečně unikátní, zkuste se po něm poohlédnout, je jiný než toho co naleznete na pultech.

Pozitiva:
  • unikátní barva, ideální pro světlé typy
  • solidní pigmentace a vydařená konzistence
  • kompaktní balení
Negativa:
  • specifický odstín, který nebude pro každého
  • efektový monostín
  • při propočtení ceny a gramáže je cena vskutku závratná
Summary: I was taken by surprise how lovely is Bobbi Brown fall 2018 Camo collection, especially Bobbi Brown Luxe Multichrome Eyeshadows, after few seasons that felt same old, this one is quite unique and has few quirky surprises. For now, I got only one of the mono eyeshadows, camo green one, Jungle. Shade of this little gem is unusual at least, murky green with undertones of slate grey with prominent multichrome/glitter particles in vibrant emerald green and apricot pink.  Consistency is superb, very emollient, gel-like and fall out is minimal. I tested few application methods with different brush shapes, for me the best way is to use fingers for intensive application or densely packed pointed brush for subtler one. As much as I personally do enjoy this little gem, it pains me to see the amount of product you get for your money since it contains only 1.25 gr. for quite a hefty price. It would be best used as an accent shade rather than all-over eye product. Is this shade for everyone? No, it is quite niche shade for lovers of unique and slightly quirky looks.





Žádné komentáře:

Okomentovat