Srovnání / Comparison: NARS Sex Appeal, Paul and Joe Re-Belle and Smashbox Lens

Nars tvářenky jsou snad nejznámější položka jejich sortimentu a o Orgasmu byly popsány stohy papíru, nemluvě o tom jak se pobavíte když použijete název své oblíbené tvářenky na veřejnosti. Ale protože mám velmi bledou pleť, není pro mě lesklá broskvová tvářenka se zlatými odlesky to pravé ořechové, což vedlo k tomu, že jsem zkoumala nemají-li skutečnou bledince broskvovou tvářenku, tj. bez odlesků. A mají -  NARS Sex Appeal.
Barva je opravdu světlá broskvička, rozhodně ne přehnaně teplá, matná a velice jemná. Což taky znamená, že její konzistence je mírně prášivá. Ale to není nic co by nespravil jemný štětec.
Na mém odstínu pleti /něco jako MAC NC 10/ vytvoří nádherný efekt vstala a šla. Jemně vymodeluje tváře, takže vypadám téměř nenalíčená, ale tak nějak "lépe" nenalíčená. Úplně neviditelná není, jen udělá TEN efekt na který se ženy budou ptát a muži obvykle pochvalně kvitují jak dobře vypadáte nenalíčené.  
Ale to co vyhovuje mě, tedy její decentní pigmentace a sušší konzistence, může být pro někoho negativem, takže bych Vám přeci jen doporučila před nákupem okouknout a rozhodnout se jestli je to to pravé. Swatch za tmavého počasí není moc zřetelný, jde o máznutí prstem.
Cena: 890 Kč v Sephorách ČR,
Složení:
Napadlo mě také srovnat ji jinými broskvičkovými tvářenkami, s NARS Sex Appeal jsem srovnala Paul and Joe 15 Re-Belle (jen světlá část) a Smashbox Soft Lights v odstínu Lens.
Zatímco Paul and Joe klame tělem, je nejvíc vidět, výrazně pigmentovaný a barevně více do růžova, obsahuje zjevný zlatavý shimmer. NARS je zcela matný a Smashbox má výrazný oranžový podtón a větší zlaté třpytky, jak je vidět z fotky, má nejhrubší konzistenci a tendenci se shlukovat.
Zde je swatch na ruce za ošklivého počasí, pořadí odpovídá fotce výše.
Verdikt: Pokud sháníte matnou broskivičkovou tvářenku se slušnou pigmentací a dobrou výdrží a máte velmi světlou pleť, rozhodně si Sex Appeal prohlédnete. Pokud máte běžný, střední, nebo tmavší odstín pleti rozhodně si ji předem vyzkoušejte, může na vás být neviditelná. Myslím, že to bude jedna z mála tvářenek, kterou spotřebuji komplet do dna, protože kombinovaná s trochou rozjasňovače Edward Bess Afterglow, nebo stíny RBR Fire Taled Sunbird na vršku lícních kostí vypadá krásně.

Summary: If you are searching for a blush you really cannot miss NARS blushes, sooner or later somebody will suggest you to get Orgasm, probably most praised blush ever. Even though I am not NARS avid fan I also succumbed and deeply regretted it. As lovely as that blush is, on my skin tone effect was at least trashy. So for a long time NARS blushes were on a ban, until now. I finally discovered my perfect peach blush NARS Sex Appeal. It is matte, semi sheer, peach toned, yet not too warm toned. It gives me nice, soft glow and combined with Edward Bess Afterglow or Rouge Bunny Rouge Fire-Tailed Sunbird on top of my cheeks it makes that polished look I hoped for. It may not be the greatest shade for darker skin tones or lovers of vibrant colours, but for me it is answer for my prays. I also compared it to  Paul and Joe 15 Re-Belle which is more pink toned and has prominent gold shimmers and Smashbox Soft Lights Lens orange toned peach with small gold micro glitters.  

22 komentářů:

  1. Dlouho jsem hledala tvářenku přesně podle tvého popisu a zvolila jsem NARS Douceur, která ale není nikde k sehnání=( Takže se zajdu podívat na Sex Appeal...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nebude Douceur o dost tmavší, tohle je dost světloulinké. Ale určitě se na ní podívej, stojí za to. Právě jsem se pokochala tvou NARS proměnou.

      Vymazat
  2. Já takhle světloučkou tvářenku ještě nemám, měla bych to napravit!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak se podívej, já bych si jí taky nevšimla, dokud mě nenalíčil vizážista, nejdřív zkoušel Desire, jak cihlová princezna :).

      Vymazat
  3. Krasna barva, jsem svetla (MAC NC 20), ale radsi obmrknu jak na me bude videt... a proc vsude Sephora inzeruje (na svych strankach a ELLE) cenu 690 u tvarenek je mi zahadou...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já se trochu bojím, že 20-5 už by mohla být hraniční.
      Ona byla cena při zavádění 690 a pak ji zvedli i když jsem zjistila, že každá Sephora si určuje vlastní ceny a tak je dost dobře možné, že nějaká mimopražská tu cenu 690 má. Multiples stojí kolem 1250 Kč. Co se zeptat přímo na ELLE :)?

      Vymazat
    2. Zeptam, mam tam kamaradku :)) Tak pokud s tou cenou 690 zacali, tak to asi vysvetluje vse, uz se neobtezovali to nikde pozmenit (mozna zamerne?).

      Vymazat
    3. PS: Orgams je krasny, mela jsem ho jen v Multiple, ale ten lesk + me pory = nic moc efekt :)

      Vymazat
    4. To budu zvědavá na odpověď. Orgasm na mě = dáma od kolotočů. Multiple se mi líbil, já mám illuminator.

      Vymazat
    5. Dam vedet ;) a omlouvam se za preklepy, pisu jak tatar, protoze u toho pisu milion jinych veci.

      Vymazat
  4. Vypadá hezky a žádnou takovou světlou nemám, ale nevím jestli bych si zrovna takovou "nevýraznou" koupila ... já jsem moc spokojená se zmíněnou Orgasm! :)

    http://angellovely-things.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tahle chce opravdu vyzkoušet, má zvláštní barvu i konzistenci.

      Vymazat
  5. Všechny tři tvářenky vypadají dobře ! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Že ano, a každá je vypadá trochu jinak, sice to okolí ani nepostřehne, ale mám je!

      Vymazat
  6. Ta barva je opravdu zajímavá, zajímalo by mě, jak by na mě vypadala, pokud by byla vůbec vidět :))

    OdpovědětVymazat
  7. Mě Orgasm nikdy moc nezaujal, asi tím, že nemám ráda tvářenky s oranžovým čímkoli, protože dělají takový víceméně opálený efekt ;))) čekala jsem, že O. bude spíš do růžova, ale bohužel.

    Multiple mám Copacabana, spíše stříbřitý, ale ta oranžová tam taky trošku je, naštěstí srovnatelně s růžovou.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě právě pořád každý ORGASM doporučuje jako tu nejprirozenější tvářenku opálený efekt by šel, u mě to téměř solárko.
      Já mám Copacabanu illuminator, výhalea jsem mezi multpilem, ale nkonec jsem volila něco co by šlo mixovat s makeupem.

      Vymazat
  8. Nádherná barva tvářenky!!Škoda že Nars mám tak z ruky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ale až pojedeš do Prahy/Brna a všude jinde kde mají NARS, tak se podíváš a bude to :).

      Vymazat
  9. Mám většinou odstín make upu Natural beige takže zas až tak bílá asi nebudu a tvářenka nebo bronzer je jedním ze základu z mého denního make upu... Ale nevím zda-li by se mi chtělo investovat do tvářenky 7 stovek. Sice nedokážu soudit, když jsem Nars tvářenku ještě nevyzkoušela ale myslím že na trhu bude spoustu podobných za lidovější cenu. :)

    http://deerwithorns.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No barvu moc ne, ale určitě jsou na trhu levnější tvářenky, Já si právě myslím, že z nabídky NARSu jsou to nejzajímavější a jediné u kterých se dá omluvit vyšší cena. Ruku na srdce kolik za makeup dáš je a bude vždy otázka osobních priorit.

      Vymazat