Zoya Phoebe

Zoya Phoebe je lak ze starší kolekce matných laků Mod Mates a asi tušíte, že jde o jeden z "restů", které mě na měvýhružně koukají flashce pěkně dlouho, přitom zrovna v případě Phoebe je to škoda, je totiž moc povedená.
Většina matných laků má jednu nevýhodu a tou je určitá plochost, Phoebe není plochá ani náhodou, naopak, je velmi zářivá a má stříbřité odlesky. 
No a barva, ta je nejlepší, jasná, zářivá šmoulímodrá.
Lakuje se jako typický matný lak, to znamená, že to chce trochu cviku, musíte lakovat na rychle, na jeden tah, jinak vzniknou nevzhledné varhánky. Další pravidlo je nechat jednotlivé vrstvy alespoň chvilku proschnout, zase aby se nevytvořil hrbolatý povrch. Na druhou stranu zasychá bleskurychle.
Na fotkách jsou dvě vrstvy a je celkem vidět jak jsem při lakování spěchala a lak zvarhánkovatěl, ale zdálky nebylo nic vidět. Třetí den jsem dala lesklý nadlak, protože matný, nebo chcete li v tomto případě spíš saténový povrch při krémování prostě nevydrží.
Celkové dojmy:
  • pozitivem: jeden z nejkrásnějších matných laků, který u levnějších drogérkových značek nenajdete
  • negativem: budu se opakovat, ale matný povrch není pro každého, navíc jak je asi vidět z detailních fotek při neopatrné aplikaci není povrch zcela hladký.
Summary: I don´t know what took me so long to publish swatches of Zoya Phoebe since it is really beautiful and radiant cornflower /or as I call is smurf/ blue polish. It isn´t true matte per se, it leans toward satin and in some light Phoebe is so radiant, that almost shines. I painted it in hurry and as you can see in close-ups perfect application requires time I didn ´t have. You should apply it in fast, even strokes and let polish dry between coats. How long it stays matte depends on your habits /how often you use hand creme etc./, on me it stays satin for three days.

28 komentářů:

  1. tohle je opravdu šmoulí modrá, fakt krásná barva:) já osobně jsem matné barvené laky ještě nikde neviděla..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Že ano :). Má je třeba značka Golden Rose.

      Vymazat
    2. Golden Rose mě neustále něčím překvapuje. Potřebovala bych nějaký seznam drogerií, kde vedou i takovéto specialitky od téhle značky. Zrovna tak jsem donedávna slintala po šupinkovém laku á la Nubar 2010, no a když ho konečně mám (tedy ten Nubar), tak se dozvím, že GR je měli ve stálé nabídce několik let...
      Verunka

      Vymazat
    3. Verunko, ale podl mš ty GR stojí za starou bačkoru. Šupinky měla i Essie a nově Zoya.
      GR vedou v Praze malé drogerie.

      Vymazat
    4. Tak o Essie nevím vůbec, na Zoyu se teprv chystám. Je mi jasný, že to nebude nic extra vzhledem k ceně, ale zas je to jen efektový lak, tak by posloužit mohl, ne? Pokud tedy udělá ten kýžený efekt :))

      Vymazat
    5. Mě se s ním blbě lakovalo, nabral málo šupinek, málo držel a při propočítání objemu a ceny taky nedopadl nejlépe. Ale ono si chce vše zkusit :).

      Vymazat
  2. Krásná, mám ji na wishlistu, tak snad na ni někdy dojde.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myyslím, že by ti slušela, ale asi když máš dilema holograf/matný, tak je u tebe volba jednoznačná.

      Vymazat
    2. Ale tak nemůžu nosit holografy pořád, občas to chce změnu, aby se mi nezprotivily :-)

      Vymazat
    3. No tak to ano, takže pak dáš glitter, nebo shimmer, ne?

      Vymazat
  3. Naprosto dokonalá šmoulinkovská! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ó ano, měla bych si pořídit blonďatou paručku, bílou čepičku a budu jasná šmoulinka.

      Vymazat
  4. Po matných lacích už koukám déle, ale trochu mě odrazuje právě ta plochost. A když slyším, že i lakování je složitější, tak mě opouští chuť i odvaha... Na druhou stranu, mám přesně v téhle modré jedny šaty, tak to by mi úžasně ladilo!
    Každopádně je fakt krásná a neskutečně pozitivní! :-)
    Verunka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ono vlastně nevadí že jsou matné, to je to nejmenší, největší rozdíl bývá v konzistenci a schnutí, na což t většinou dopředu nikdo neupozorní. Stejné je to i s praskacími laky.

      Vymazat
  5. Jo, matný určitě nejsou pro mě :) ale jinak jako barva úžasná, modrý Zoya zkrátka umí moc dobře!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zoya umí spoustu věcí dobře :). Taky shimmery /Charla a Ivanka/ i nude.

      Vymazat
    2. Zoya je prostě celá dobrá.....až poslední dobou jí začínám pořádně prozkoumávat, sice škoda, že jsem na to nepřišla dřív, ale aspoň můžu pořád něco novýho objevovat a budou to objevy určitě příjemné :)

      Vymazat
  6. Nádherná modrá!! První modrá co se mi líbí:-)

    OdpovědětVymazat
  7. Zajímavá barva :) a jelikož jsem oblíbence takových těch modrých až tyrkysových barev tak se mi to ještě víc líbí. CVhrěla jsem se zeptat ´je to ve skutečnosti matné nebo lesklé :) ??

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No to zálěží, je to matné, ale v určitém osvětlení to vypadá jako broušené barevné sklo.

      Vymazat
  8. Krásná zářivá šmoulová barva, ale jak říkáš, není pro každého, třeba já nějak těm matným lakům ještě nepřišla na chuť a bojím se, že jen tak nepřijdu.

    http://spicedchocolate.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jasně, já třeba nemusím prasečí, matné prostě nejsou pro každého. Já je mám ráda jako změnu :).

      Vymazat
  9. Tuhle barvu zbožňuju! Na tričku, na svetru, na čelence, na gumičce do vlasů, na stránkách... :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na nehtech a při neopatrné aplikace jako já navěky na stole:).

      Vymazat
    2. Když je barva hezká, i na stole se může vyjímat :-D

      Vymazat
  10. Wow, já ty modrý nemám moc ráda, ale jakmile je to matný, rozbuší se mi srdce. Musím si koupit nějakej matnej nadlak, nechápu jak můžu bez něj žít! Hm a za plochost, to je asi právě to, co se mi na těch matných lacích líbí, že je to prostě jiný. Ach, nějak se neumím dneska vyjadřovat.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ba ne, jde ti to, há tě chápu. Já moc nemusím zelené, modré mi víc sednou. Ale pořád nevím, jestli je lepší pořídit si matný nadlak, nebo barevný lak s matným efektem.

      Vymazat