Zoya Mitzi

Ačkoliv Zoya není dostupná v ČR, pouze přes internet, domnívám se, že je to jedna z nejzajímavějších "lakovacích" značek a bylo by škoda ji přehlížet. I když dnes tu mám poslední lak z mini kolekce Modern Matte a to Zoya Mitzi, který nepatří k mým oblíbencům.
K Mitzi mám rozporuplný vztah. Z jedné strany se mi líbí, je to typ Shrekovské zelené, z druhé strany mi díky podtónu žluté moc nesluší, při běžném provozu spolehlivě "vytáhne" začervenání rukou. 
Zasychá zcela matně, takže si asi podesáté neodpustím vsuvku o tom, že matné laky při neopatrné aplikaci, nebo nerovnosti nehtu vytvoří hrbolky, jak všichni můžete vidět na mých fotkách. Při jejich aplikaci je třeba pracovat rychle a nechat jednotlivé vrstvy proschnout.
Mitzi je trochu problémové dítě, to co vidíte na fotografiích jsou tři vrstvy a zároveň si myslím, že by to sneslo i čtvrtou. Ze tří laků z Modern Matte je tento nejméně oblíbený. 
Celkové dojmy:
  • pozitivem: zelená, jako od Fiony s trochou žluté
  • negativem: lakuje se blbě, nelíbí se mi.
Summary: Zoya Mitzi from Modern Matte collection is interesting chartreuse color, that type of lime green with a hint of yellow that makes my hand look like cooked lobster. It has a matte finish. I like it on other people, on me, not so much. My problem with this polish is application, my swatches are three (!) coats and even that wasn´t enough.

8 komentářů:

  1. Máš pravdu, že ten modrý (nepamatuju si jméno) byl nejhezčí a tenhle se mi naopak líbí nejméně, a to jinak zelenou já moc ráda. A kůžičky mám věčně dočervena, takže určitě nic pro mě. Tři a více vrstev taky prudí. Škoda ho...
    Verunka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem ráda, že nejsem sama :), já nemám červené kůžičky, já mám rudé rovnou celé ruce. Tak nějak je u tohohle laku lepší myšlenka, než realizace, protože jsem milovala Radium od Illamasqui tak jsem si myslela, že tato jeho matná variace bude famózní a ono houby, takže šupky dupky zpět k Illamasce.

      Vymazat
  2. Vypadá moc dobře :) Já moc zelený laky nemusím, ale tady ten mě překvapil :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Opravdu? Jsem ráda, že se ti líbí, ale přeci jen doporučím raději třeba Illamasqu Radium, podobná barva se shimmerem.

      Vymazat
  3. musím se přiznad že zelenou taky moc nemusím, ale tahle je hodně zajímavá. Sama bych si ji asi nenelakovala (neb jsem prostě zmražená u 4 barev) ale na ruce vypadá hezky. :) A taky musím dodat že s matnými laky sem ještě tu čest neměla (stydím se :D) a přesto se mi děsně líbí. Nikdy sem je prostě nenašla ani v drogerii ani v Douglasu... Jsem slepá asi ^^

    http://deerwithorns.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak já jsem před několika lety zelenou kategoricky odmítala, maximálně jsem byla ochotna vzít na milost smrčkovou a i když to pořád není moje nejoblíbenější barva, některé odstíny nejsou špatně.
      Abych pravdu řekla, tak matné laky jsou krapet pasé, asi by bylo lepší koupit třeba top coat od Essence pro domácí zmatnění a vyzkoušet jestli budeš matnou vůbec nostit. Já třeba čistě matné laky nemám ráda, ty saténové a se skrytým shimmerem ano :).

      Vymazat
  4. Príjemná, jarná a šťavnatá - dosť mi pripomína AC/DC od Catrice, len by potreboval matnasek na povrch, ale farba je hodne podobna. Paci sa mi to teraz ja jar, vyzera uplne presne ako puky listov na stromoch.. ked nie teraz, tak kedy? idealny cas na tuto farbu! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem tu Catrice nějak minula, je fakt, že tyhle barvy jsou kolem Velikonoc /spolu s narcisově žlutými a šmolkově modrými/ téměř značka ideál.

      Vymazat