Essie Instant Hot

Zasadit si trpaslíka, vyroste mi. Fakt, měla jsem pech. Poprvé v životě jsem si zlomila nehet, skoro se stydím přiznat jak. Při depotování stínů jsem byla netrpělivá a místo nože použila nehet. Nevydržel, na rozdíl od nože prasknul. Ale dnes to má být o laku Essie Instant Hot, který se měl možná jmenovat Not Hot, protože je na mě...nevím, hnusnej?
V lahvičce vypadá zajímavě mírně narůžovělá bílá se sporadickými stříbrnými třpytkami. Je z Essie kolekce pro nevěsty, které obvykle ignoruji, protože se skládají z sheers a prasečích růžovek, ale prodavačka mě umluvila, prý je skvěle krycí, lakuje se jako jedna báseň. Bla, bla, bla, lhala jako když tiskne. Essie Instant Hot je jeden z nejhorších laků, co jsem za poslední dobu lakovala.
Barva je pastózní bílá s růžovým nádechem, ve které se třpytky utopily, takže je neuvidíte ani náhodou. Nesluší mi.
Je těstovitý, trhá se, na fotce jsou tři tlusté vrstvy, když dáváte tenké a nenecháte lak dostatečně proschnout dělají se ďoury. Mám lakování docela v ruce, ale na fotkách je druhý pokus, ten první byl hrbolatý, hnusný.
Jako na potvoru, držel jak helvetská víra. Byla jsem v časovém presu, takže na nehtech byl téměř týden a neloupal se. Detail:
Celkový dojem
  • pozitiva: má nějaká, nevím, hmmm, no jako možná barva, na jiném odstínu pleti, nebo taky ne.
  • negativa: všechno, ten lak je strašný, nekupujte ho, vyhněte se mu obloukem. 
Summary: Essie Instant Hot is definitely not hot, it is probably least appealing nail polish I own. In the bottle it looks as interesting white polish with pinkish undertone and has hidden silver glitters, on the my nails it´s awful. Pasty pale ping clashes with mi skintone, glitters completely disappeared. Application was nightmare. Real PITA, polish was thick /three thick coats on my photos/, you cannot make thin, even coats with this one. It´s virtually impossible, since polish is pasty, patchy and streaky. I cannot imagine any bride that would want this polish on her nails on her wedding day.

22 komentářů:

  1. :D Koukám co nového je za příspěvky a najednou - ha! Taková krásná světlá barvička!! A pak čtu, čtu a přichází mega zklamání :D Přitom mně se fakt líbí, i na tobě!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky jsem ho pomalu lakovala a moc se přitom snažila. Lakování by měla být sranda, ne infarktový náběh. Ten lak má prostě příšernou konzistenci.

      Vymazat
  2. Ježiš to je sranda :D Úplně popisuješ mě, když lakuju! Já se u toho pak navztekám, že by mi to lidi ani nevěřili. A lakují se mi špatně především Essie z té časopisové mánie :/
    Jinak barva laku se mi líbí a přijde mi, že ti sluší ;) Jen škoda utopených třpytek.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já takové stavy obvykle namívám, jen u tohohle jsem byla pěkně navztekaná. Já mám laky z instylu a lakují se dobře. Tak nějak jsem ale vysledovala, že nude a světlé laky Essie se mi špatně lakují, s barevnými laky takový problém nemám. Takže vlastně chybumůžu přikládat jen a jen sobě, že jsem si ho i přes to koupila.

      Vymazat
  3. Já si taky myslím, že ti sluší! Ale jinak celkem nudná barva, ty třpytky by jí možná pomohly, ale když nejsou, co se dá dělat...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, zkus se podívat na video s RBR stínem a napiš, jestli máš i po jeho shlédnutí pocit, že mi sluší. Lakuje se hnusně. Možná je ale chyba ve mě, že takové barvy nemám ráda.

      Vymazat
  4. Děkuju Day i Borůvce, že tady zmínily své zkušenosti. Loni jsem taky jeden časák s lakem koupila a byla to úplně stejná katastrofa jako u vás, dámy. Od té doby se Essie doslova štítím. Ale dala jsem značce druhou šanci - kolekce miniaturek z loňského léta, k tomu jeden plný lak jako dárek. Tak uvidíme. Dnešní první lakování nebylo tak tragické, i když mouchy bych našla.
    Day, zas tak hnusný na tobě není, ale víc třpytek by mu určitě prospělo. Nemám tyhle krémovky laděné do bíla a šeda moc ráda, mám stejný dojem jako ty - že mi nesluší. Raděj, když má aspoň foil nebo frost finish, na to se pak kouká lépe.
    Jo a "Instant Hot" taky nepobírám. A co je PITA, prosím?
    Verunka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Verunko, já netvrdím, že všechny Essie stojí za starou bačkoru, třea růžové, tmavé a červeé mívají parádní, navíc často kopírují Rescue Beauty Lounge laky, takže určitě bych značku nezatracovala, jak jsem psala Báře jejich nude a světlé laky se mi špatně lakují, s barevnými laky takový problém nemám.
      efekt Instant hot = instantní mrtvola

      PITA= pain in the ass

      Vymazat
  5. Teda ale na fotkách pekně klame tělem potvora:-D

    OdpovědětVymazat
  6. Essie mam skoro vic rada nez OPI, ale souhlasim, ze ty z casopisu se nelakovaly dobre. Tenhle ale vypada dobre na tvych rukou, na fotkach ti slusi.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty jo, fakt? Mě se nezdá. Já si myslím, že každá značka má své silné a slabé stránky, spíš mě zaráží, proč Essie, značka, která se dlouhodobě snaží dotahovat OPI není schopný vychytat formulaci světlých laků.
      I když mi může být útěchou, že jsem ho koupila s 50% slevou, za plnou bych se vzteklala víc.

      Vymazat
    2. Jednak me vic sedi textura a jednak kartacek. Ano, nektere nejsou tak kryci jako opi, v tom jsou fakt dobri, ale me se s nima proste spatne pracuje. A kartacky mam radsi uzsi. Ted miluju Color Club, ktery vim, ze neni az tak popularni, ale ta konzistence laku a ten kartacek, udelam tri tahy a mam nalakovano bez chyb. U OPI jsem trochu sprosta :D

      Vymazat
    3. Mě u klasických krémových laků u Essie obvykle taky sedí textura i kartáček, ale bohužel na ty světlé jsem neměla štěstí. Je ale fakt, že na ně jsem dvojnásobně náročná, resp. musí být krycí, nejlépe v jedné/dvou vrstvách a nesmí být do růžová, to hned vidím prasátko. Já mám ráda ty silnější, ale to je šířkou prstů.

      CC je super značka a je fakj, že se dá u Báry sehnat za rozumnou cenu i když jejich karáček není můj favorit.

      Vymazat
  7. Hihi, tenhle příspěvek mě pobavil :) Přijde mi, že barva ti vážně sluší, sice to není nic, z čeho by si člověk sednul na zadek, ale je pěkná a jde ti. Nicméně já mám světlý Essie jeden, Topless&Barefoot, a víc jich nikdy mít nebudu. Na to nemám nervy...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky a díky. Zkus nějaký tmavý, nebo zářivou barvu, v tom jsou dalekoo lepší.

      Vymazat
  8. Mě se tyhle odstíny líbí :-) Vypadají pekně. Od essie zatím vlastním jen jeden lak, protože ta cena, no nevím :-) Ale je krásný.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě se třeba líbí na tmavších odstínech pleti, na svtlých to není moc slušivý lak. Já mám Essie ráda, a těch cca 150 tedy akce ve ktereé byly stojí za to, za plnou českou MOC spíš ne. To už si raději koupím OPI.

      Vymazat
  9. To je škoda, že je tak děsný, protože ta barvička se mi moc líbí. A upřímně si nejsem jistá, co se s Essie děje, ale poslední laky, co jsem si od nich koupila, kvalitou moc nepřesvědčily :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak mě se barva sama o sobě líbí, ale na mě zas až tak ne. Opravdu mám problém s konzistencí a nemyslím, že je to mým lakováním, mamka dopadla ještě hůř.
      Naopak Essie Bar Dive je fantastický, Mink Muffs, Demure Vixen, Sew psyched a mohla bych pokračovat,obecn prostě ty tmavší a krémové. Tam nemají chybu.

      Vymazat