Gabriella Salvete Nail Enamel 154 vs OPI Vampsterdam

Gabriella Salvete Nail Enamel 154 je lak u kterého v podstatě mohu zkopírovat to, co jsem napsala u OPI Vampsterdam.
Lak, jehož barva je něco mezi fialovou, nahnědlou hrozinkovou a tmavou vínovou, černý základ je potlačen frostovým finishem stříbřitým, velmi decentním shimmerem. Ačkoliv zdálky je to typický lilek se vším všudy.
Na fotkách to není zas až tak zřejmé, ale má odlesky do stříbrna, které jsou vidět hlavně v makru, při "běžném provozu" si jich nevšimnete.
Lakuje se výborně, je krásně pigmentovaný, na plné krytí stačí dvě vrstvy. Velice slušně drží, pět dní bez většího olupování. 
Pokud se podíváte hodně zblízka, je krásně vidět sametový povrch

Celkový dojem:
  • pozitivem: Hledáte-li lilkový lak, 154 je ideální, lakuje se skvěle, bez jakýchkoliv problémů. Jasně, nemá zábavné jméno jako třeba OPI Vampsterdam, ale název si na nehty nelakujete. 
  • negativem: není zrovna nejoriginálnější 
Někteří už tušili u minulého příspěvku o OPI Vampsterdam, že budu srovnávat právě s Gabriella Salvete Nail Enamel 154. Tak schválně, uhodnete na kterém nehtu je OPI a na kterém GS?
 Na prostředníku a malíčku je OPI, ukazovák a prsteník GS. jak jste mohli sami vidět je to překvapivě téměř barevná shoda.   V lahvičce GS vypadá krapánek fialovější, protože nemá stříbřité usazeniny na stěnách lahvičky jako OPI.  
V detailu jsou lépe vidět ty zanedbatelné rozdíly, které dělá frostový finish, tedy viditelné tahy štětečkem. Co mě ale velmi překvapilo je, že GS se lakuje mnohem lépe než OPI. Je totiž více pigmentovaný a nepruhuje. Zatímco u OPI potřebujete vrstvy tři u GS stačí jen dvě. Takže jaké z toho vyplývá ponaučení? Nepřehlížet lak z drogérie.   
Disclaimer: 154 jsem vydyndala na akci GS, protože jsem ho chtěla srovnat s OPI / Gabriella Salvete polish was given to me by their PR company.

Summary: Today I have for you swatch of nail polish I really enjoy, Gabriella Salvete Nail Enamel 154 and comparison with OPI Vampsterdam I wrote about here. Gabriella Salvete 154 is very sophisticated aubergine purple with brown undertone and subtle shimmer. It´s very pigmented so there are two coats on my swatches and staying power was also impressive. I compared it to OPI Vampsterdam and as you can see they are almost identical, only difference is type of shimmer, while OPI has almost frost quality /aka visible brush strokes/, GS classic subtle shimmer. GS lacks the creative name, but product itself is better, you need only two coats to OPI three. From my point of view is interesting that Czech drugstore brand released this colour before OPI and their version is even better.

7 komentářů:

  1. na té první srovnávací fotce bych je od sebe nerozeznala, ani kdyby jsi mě mučila. :-D pokud někdy dostanu chuť na takovouto barvu, určitě nebudu váhat a sáhnu po GS

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ha, já kdybych o neměla poznamenané, tak taky ne. GS je super, nažvo je vidět malý, téměř zanedbatelný rozdíl, ale asi tak z 20 cm, jinak nada, nic.

      Vymazat
  2. Pěkné srovnání :), GS si pořídím. Jinak jsem si myslela z fotky, že máš vždy jeden lak vedle sebe dvakrát a ne prostřídaně.
    Ještě než jsem si koupila Opi Lucky lucky lavender, tak Sonidlo psala, že lepší variantou je GS 119, stejně jsem si Opi pořídila a musela jsem dát Soně za pravdu.
    Opi se hrozně lakoval a na nehtech mi ani dlouho nevydržel, za to s GS jsem neměla nejmenší problém.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kdepak, já vždycky lakuju ob. JJ v tomto případě se Soňou souhlasím na 100%, ale nevyzkoušet to na vlastní kůži, neuvěřím, taková je síla značky.

      Vymazat
  3. Hehe, chtěla jsem si pořídit OPI, takže myslím, že ušetřím a koupím GS. Díky za srovnání ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jarko, není zač, GS ti bude slušet. Moc se jim povedl.

      Vymazat
  4. Ahoj, tak už jsem ho skoro měla v košíku, určitě si pořídím Gogha a Thanks A Windmillion...no a ty modré, že...tak jsem váhala a zase ušetřeno ;) Díky za tip!
    Martina

    OdpovědětVymazat