Review: Rouge Bunny Rouge Snowy Egret and comparison with Rouge Bunny Rouge Golden Rhea and Bobbi Brown Pewter

Docela nedávno Rouge Bunny Rouge vydali dva nové stíny a to tmavě fialový shimmer Eclipse Eagle a dnes recenzovaný Snowy Egret. Ačkoliv Eclipse Eagle, nebojte v další recenzi se mu detailně podíváme na zoubek, vypadal jako stín přesně pro mě, je to Snowy Egret ze kterého jsem absolutně nadšená.
Kdybych ho měla detailně popsat, půjde to těžce, on je totiž téměř neviditelný, především na mém odstínu pleti. Domnívám se, že je to odstín, který perfektně vystihuje bílé zlato. Je bílý v určitém úhlu vypadá bílo-stříbřitě, ale obsahuje zlaté odlesky. 
Rozhodně není teplý, prostě někde mezi, takže bude slušet téměř každému odstínu pleti.

Má nádhernou, sametově jemnou konzistenci. Jak sami můžete vidět na ruce, není rozdíl nanesete li ho štětcem /vlevo/, či prsty. V tenčí vrstvě je poloprůhlený. Z čeho jsem nadšená, je, že neobsahuje velké třpytky, ale je velmi, velmi jemně mletý. To z něj dělá téměř ideální stín pro "neviditelné" projasnění.

Vzhledem k tomu, že počasí bylo zamračené, nebyla jsem schopná zachytit odlesky v plné kráse, ale věřte mi, Snowy Egret patří k lepším kouskům z produkce Rouge Bunny Rouge. Většinou je bíle stříbřitý...
...ale v detail na prstu vyniknou zlaté odlesky. Skoro se zdá, že to není tentýž stín.
Cena: na zunetě k sehnání za 15 GBP za 2 gramy stínu.
Brala jsem refil, tedy stín balený v papírovém obalu, co mě nemile překvapilo, byla absolutně neodlepitelná izolepa, kterou jsem horko těžko stříhala nůžkami na manikůru a samozřejmě jsem poničila obal.
Jen pro zajímavost, snowy egret je volavka bělostná. Docela to odpovídá, nemyslíte?
A protože mi to nedalo, hned jsem začala zkoumat, který ze stínů co mám doma je Snowy Egret nejpodobnější a vyhrála to limitka od Bobbi Brown chrome v odstínu Pewter. 
A když už jsem byla ve srovnávání, Bobbi Brown chrome Pewter a Rouge Bunny Rouge Snowy Egret, přidala jsem i skutečně zlatý stín od Rouge Bunny Rouge Golden Rhea.
...a popisky.
 A pěkně pod sebou RBR Golden Rhea, RBR Snowy Egret a BB Pewter. Jak sami můžete vidět, rozdíl je značný a jasně ilustruje bílý, řekněme neutrální, podtón RBR Snowy Egret. Zatímco RBR Golden Rhea je světle zlatá, výrazně převažuje teplý podtón a dokonce se zdá, jakoby hrál do oranžova. Oproti tomu BB Pewter dokonale vystihuje svůj název, tedy cín. Je našedlý s výraznými stříbřitými odlesky.
Verdikt: Rouge Bunny Rouge Snowy Egret je obtížné je popsat a ještě obtížnější nafotit, vypadá bíle, ale má jemné odlesky, v určitém světle jde do platiny. Lze jej použít na projasnění do koutku, pod obočí, nebo na celé oko, pokud jste světlí jako já, i jako rozjasňovač. Vyhovuje mi, že není ultra lesklý, ale odlesky jsou spíše decentní a jemné. Velmi dobře se nanáší jak prstem, tak štětcem, co vidíte v panu, budete mít na oku. Snowy Egret je ten typ nenápadné univerzálky pro každodenní využití.


Summary: Rouge Bunny Rouge Snowy Egret is one of two new Rouge Bunny Rouge shades that I bought almost immediately they arrived on Zuneta. Snowy Egret is definitely my favourite. This beautiful platinum white shade has very subtle gold-ish iridescent shimmer, that makes it extremely versatile, at least for my skin tone. I can use it as an eye shadow as well as highliter. Consistency is very smooth, it works the same used with fingers as well as with brush. It stays almost all day long without base. Also I was curious if I have any similar shade at home and closest match is Bobbi Brown Pewter, from their LE chrome collection, yet there are obvious differences. Snowy Egret is neutral compared to cool toned, metallic BB Pewter. And I added Rouge Bunny Rouge Golden Rhea just to show true yellow gold shimmery shade. In general I think Snowy Egret is must have that is very difficult to duplicate with any other shade.

16 komentářů:

  1. No je krásný, o tom žádná. Ale ta cena, achich ach.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ta cena je strašná, ale když to přepočítáš, tak je to jako monostín v parfumerii, takže zas až tak otřesné to není.

      Vymazat
  2. super, odlesky jsou na očích vždycky pěkný :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak vždycky ne, ale tyto odlesky sluší většině žen pod 60.

      Vymazat
  3. Čekala jsem,že bude tmavší, ale podle swatche je nádherný. Začala jsem sem chodit tak před rokem a půl kvůli lakům, ale všechny recenze máš důkladně udělané. Líbí se mi, že jsi jeden z mála blogů, který recenzuje i mně neznámé značky. -A.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je rozhodně mnohem lepší, než jsem čekala, na rozdíl od eclipse eagle na který jsem se těšil a je docela průměrný.

      Moc děkuji za pochvalu, krásně se to čte :).

      Vymazat
  4. Rouge Bunny rouge mě velmi láká. Tvore recence na tyto stíny jsou skvělé. A zrovna tento odstín mi připomíná Nylon od MACu. Má velmi podonou barvu i odlesky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Adelaide je mu podobný, ale zároveň úplně jiný. Ta základní barva se nylonu blíží, odlesky jsou podobné spíš dazzlelightu s jemnějším shimmerem.

      Vymazat
  5. Ty jsi rychlík, máš vždycky všechny novinky hned :-) Já ho mám zatím na wishlistu, už jsem dlouho na Zunetě nenakupovala... Ale líbí se mi moc! A těším se na recenzi kolegy :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Peti, tak ti nevím, jestli je to rychlost, nebo prostě jen nedočkavost. Každopádně když jsem četla jaké barevné kombinace to jsou, neváhala jsem. Být to modrá, nebo zelená, tak o nich asi psát nebudu. A pokusím co nejdřív.

      Vymazat
  6. Day, dekuji! Jsi me ubezpecila, ze ho nepotrebuju, ackoliv vypada krasne, neni pro me. Coz ovsem nemohu rict o tom zlatem...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslím, že by tvůj odstín pleti nebyl, myslím, ale zlatá ti bude slušet. Každopádně kdybys nějaký chtěla vidět naživo, není problém, přeci jen při jejich ceně je lepší se ujistit předem.

      Vymazat
  7. Vypadá naprosto úchvatně. Určitě bych ho využila i jako rozjasňovač. Teď jsem využila 20% slevy na Zunetě a KONEČNĚ si pořídila Delicate Hummingbird. Tento bude nejspíš následovat;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pak určitě napiš jaký je! Já jsem o něm dlouho přemýšlela, ale nakonec jsem místo něj vzala raději Eclipse Eagle, což mě teď trochu mrzí, každopádně fialová a tato blílo-zlatá je krásná kombinace :).
      Jinak úžasný zlatý je i Unforgettable Oriole.

      Vymazat
  8. Tak dik. Zas. :-) Píšu si ho na seznam... Zrovna tento tyden jsem si chtěla objednat ze zunety,mezi nimi i Tebou nedávno recenzovaný Black Pepperjay a RBR tam bylo totalne vybrakovany (dik dekolo :-). Tak jsem ulovila jen par kousku z Hourglassu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Není zač :))). Já jsem taky chtěla bejeweled skylark a nebyl, nakonec jsem si raději koupila u by terry rtěnku. Myslím, že ty hitovky to chce hned zkraje slev, nebo bez slevy, protože klasicky bývají hned pryč. A co z hourglassu? To je značka od které doma zatím nic nemám.

      Vymazat