Illamasqua Human Fundamentalism swatches: Illamasqua Sex, Illamasqua Obsidian and Illamasqua Burst

Už jsem psala o laku Illamasqua Nomad z jarní kolekce Human Fundamentalism a dnes přišla řada na tři matné stíny černo černý Illamasqua Obsidian, tealově zelený Burst a čistě bílý Ilamasqua Sex. Všechny tři mají matný finish. Nevím čím to je, ale dlouhodržící černá se shání špatně, čistě bílá snad ještě hůř a o neonových barvách škoda mluvit. Navíc se většina firem, a to jak ty levné, tak ty drahé, drží prověřených neutrálek a pastelek. Případně nabídnou decentní shimmer, eventuálně jako odvaz glitry. Ale ne všichni chceme mít dramatické líčení s efektem diskokoule, já preferuji výrazné matné barvy, takže pokud chci uspokojit tuhle touhu, díky díře na trhu musím nakupovat v zahraničí. I to je důvod proč miluju Illamasqu, jasně seženete u nich již zmiňované neutrálky, ale hlavně mají základní výrazné barvy, které se jinde hledají těžko. 
Illamasqua Obsidian je matná černá a když říkám, černá, tak myslím opravdu černá.
Detail ze sluníčka trochu klame, realitě odpovídá vrchní část fotky.
To Illamasqua Sex, čistě bílá, přemýšlela jsem jak ji popsat a je to prostě barva čistého papíru, nebo čerstvě vymalované bílé zdi.
Myslím, že ji budu hodně používat na projasnění, na mém odstínu pleti nanesená lehce vypadá jako rozjasňovač.
Illamasqua Burst je, alespoň pro mě, jednoznačný vítěz. Takovou barvu doma nemám a vždycky jsem jí chtěla. 
Má správný poměr zelené a modré, je matný a vypadá skvěle jako stín i jako linka
A taky mi ladí s lakem A england Saint George.
Swatche jsou ze sluníčka a interiéru, stíny jsem nabrala jednou prstem, pokud použijete měkký štětec, naberete víc. Tenkou linku jsem vytvořila s  použitím Illamasqua Sealing gelu, tedy za mokra. Výsledek jsou linky co drží, zkoušela jsem mixovat stín jako linky i s vodou MAC Fix plus, ale Sealing gel má větší výdrž.
Složení:
Balení: Illamasqua stíny jsou baleny v černém plastovém obalu s průhledným víčkem, díky kterému vidíte barvu aniž byste ho museli otevírat. Je lehoučké, ale na to abyste ho otevřeli je třeba mít trochu grif, drží pevně. 
Cena: 15,5 GBP za 2 gr. stínů /třeba MAC stíny, se kterými je Illamasqua nejčastěji srovnávaná mají 1,3 gramu/.
V kolekci kromě tři již zmíněných najdete ještě tři monostíny a to jedovatě zelený Pivot, růžovo-fialkový CanCan a nažloutle hnědý Vernau. Vycvakla jsem i booklet, ať si uděláte představu co umí Alex Box, kreativní ředitelka značky. Je to přehnané, ale technika je fenomenální. 
Přes to, že booklet hýří barvami, mě nejvíc zaujala tahle fotka, starší dáma, která má nádherně nalíčené oči.
Verdikt: Matné stíny od Illamasqui patří mezi mé oblíbené, mám to s nimi asi tak jako s Illamasqua tvářenkami, všechny stíny co jsem od nich zkoušela byly výborně pigmentované, při použití měkkého štětce se s nimi výborně pracovalo a hlavně jako jedny z mála držely a nemizely po několika hodninách. Se sealing gelem je používám jako linky. 
Pokud budete nakupovat teď, platí FB slevový kód Like15
Summary: I love Illamasqua matte eye shadows I already own few of them and my all time favourites Wolf and Servant are colours I reach for almost every day. You can imagine that I was very happy when I received three eyeshadows from upcoming collection Human Fundamentalism. They are chalk white Illamasqua Sex, pure black Illamasqua Obsidian and my personal favourite teal Illamasqua Burst. All of them are well pigmented, they are finely milled so I use them with soft synthetic brush to avoid dusting. All swatches are one finger swipe of shadow and line of shadow mixed with sealing gel. I am very satisfied with them, love Obsidian, sex as it is pure white seems less pigmented, but still better than majority of white shades on the market. And Burst was love at first sight. Yesterday I used Burst and Obsidian, my eyemakeup lasted without smudging and creasing all day, although there were some fading after few hours. I could definitely recommend them to any matte eyeshadow lover, colour may seems bold but with light hand they could be used in everyday makeup. They are priced 15,5 GBP for two grammes of product.
 
Stíny poslány PR Illamsqua / Items were send to my by Illamasqua PR.

21 komentářů:

  1. Jak jsem se dočetla na arome, prej líčidla používaná pro namalování zesnulých do otevřené rakve:-)) Super recenze, matných dobře pigmentovaných stínu co drží je fakt pramálo, nějaké si určitě pořídím:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No to bych neřekla, ale jedna akce byla namalujeme vás pro věčný život, či tak něco, pak to zkomolil daily mail odkud přebírají informace blesk a super, tak si asi dovedeš představit jak to dopadlo. Illamasqua má některé skvělé věci /stíny, laky, tvářenky a tak/, jiné bohužel zrovna parfém Freak na který jsem byla děsn zvěavá za moc nestojí, ale to je tak u každé značky.

      Vymazat
    2. Takže arome členka šíří bludy, ta dostane:-D

      Vymazat
    3. Mm pocit, že to bylo namalujeme vás pro věčný život/poslední cestu do rakve :), ne že by jejich líčidla vyráběli speciálně pro zesnulé.

      Vymazat
  2. Pořád hledám dobře pigmentovanou matnou bílou, tak že bych si pořídila tuto? Líbí se mi i Burst, ale já tento typ barev na očích v poslední době vůbec nenosím :-(
    Ukážeš nám taky nějaké nalíčené očko? ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Peti jestli chceš, tak se můžeme potkat a okoukneš si je naživo /pojedeš na intereauty?/. Řekla bych že na bílou více než dobré, ale přeci jen je to klasický typ suchého matného stínu, ne jako RBR shimmery :).
      Očko tady nebude, stačí ruka a pusa, ale jestli chceš nějaké ti pošlu do mailu, nebo dám do chlubné.

      Vymazat
    2. Anooo, chci a děkuji :-) Interbeauty tentokrát vynechám, jediné kvůli čemu bych jela, jsou holandské OPI a ty už mám doma, takže mě to moc neláká.

      Vymazat
    3. Tak prostě až přijedeš, tak se přihlaš.

      Jo a jaké ty OPI jsou, které máš? Povídej, přeháněj.

      Vymazat
    4. Přihlásím :-)

      Mám půlku kolekce a názvy z hlavy nedám, plánuju to nafotit na blog, tak vydrrrrž ;-)

      Vymazat
  3. vypadají parádně, škoda, že černých i bílých mám momentálně zrovna celkem zásobu :/ (a jiné nepoužívám)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Můžu vědět jaké? Docela mě zajímá co prošlo kritickým okem.

      Vymazat
  4. Moc se mi líbí odstíny :) Jestli jsou vážně tak dobře pigmentovaný,tak jsi je koupím taky ! :D

    OdpovědětVymazat
  5. Mě přijdou dost, ale každý to má jinak. Myslím že swatche jsou asi nejlepší důkaz, kdyžtak se podívej na web jestli o nich nepíše ještě někdo.
    Třeba Rouge Buny Rouge jsou víc, ale ta cena je taky někde jinde. Tyhle nabrané štětcem od Illamasqui mají nadstandarní pigmentaci. Já jsem měla MAC, třeba černý Carbon byl hůř pimentovaný, srovnatelné byly Stila stíny, ale odstíny spíš neutrální, MUFE co jsem zkoušela /tj t z českých Sephor/ byly hůř, ale ty co k nám nenavezli některé srovnatelně. Je to prostě kus od kusu v každé značce.

    OdpovědětVymazat
  6. Já chci taky něco od Illamasqua dostat a napsat o tom :D Počkám si na příští život ;) Za mě je nej Burst a láká mě ten sealing gel!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jak ten sealing gel funguje, jak se to používá? Mně se nejvíc líbí ta jedovatě zelená z obrázku :D

      Vymazat
    2. Baru, co se přihlásti do nějaké soutěže, talent na to máš! Mám pocit, že mají slevy pro profesionály :).

      Míno: Done!

      Vymazat
    3. Day, jsi moc hodná, ale já jsem nesoutěživý typ :( Já vím, pak si nemám co stěžovat. Ale já si fakt nejsem jistá, že můžu konkurovat. Teď jsem zase pochybovala o vlastním webu (ještě není hotový a už jsem ho chtěla rušit). Mimochodem...poslala jsem jednu fotku do soutěže Illamasqua, ale asi nic :D

      Vymazat
    4. Pochybovat je lidské :). Já myslím, že jediná nevýhoda těch IL soutěží je v tom, že oni hledají opravdu dramatické a extravagantní líčení, leckdy vítězí výstřelek nad zvládnutím techniky, ale je fakt, že vítězové poslední byly oboje.
      BTW co si posílala?

      Vymazat
  7. Nádherné, nevěděla bych které!

    OdpovědětVymazat